20.03.11, 06:27
...wczoraj 19.03...... przybyło mi lat--pierwsze urodziny ze świadomościa netową-----jak to wpłynęło na zageszczenie zyczeń------nasza klasa i facebook dostarczyły niezapomnianych wrażeń zmuszajac moich przyjaciól i przypadkowych znajomych do skladania życzen
niech pospólstwo ćwiczy pamięc i życzliwośc
przybyło nietrafionych prezentów-----trzeba pomyśleć--wyrzucić,podarowac następnym szczęsliwcom ?
Obserwuj wątek
    • narfi Re: Urodziny 20.03.11, 06:45
      Happy Birthday,Voxie.

Forget about the past, you can't change it.
      Forget about the future, you can't predict it.
      Forget about the present, I didn't get you one.
      • billy.the.kid Re: Urodziny 20.03.11, 06:47
        WSZYSTkiego najlepszegi, i kup se co tam sobie chcesz.
    • Gość: pinia Re: Urodziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.11, 09:00
      Wszystkiego najlepszego i sto lat! Swoim urodzeniem przyniosłaś wiosnę. a z tymi prezentami to tak wlaśnie bywa. Pamiętam jak swego czasu dostawałam durnostojki, bezużyteczne szkaradztwa. Szczytem był jeden znich. do białej plastikowej podstawki przytwierdzone były dwa bliżej nieokreślone stworki. Zrośnięte byly ze sobą niczym bliźnięta sjamskie.Z uszu toto przypominalo misia. Uśmiech od ucha do ucha, nadawał im wyraz twarzy idioty. Stworki powleczone były materiałem na rajstopy. Miałam je podlewać, wtedy wyroslaby im na glowie trawa. Zaraz po wyjściu ofiarodawczyni stworki wylądowały w blokowym zsypie.
      • voxave Re: Urodziny 20.03.11, 09:09
        Dziekuje za zyczenia wszystkim do góry nie to miało być przedmiotem rozważań bo gdyby tak to pisalabym 19 albo 18 :))
        chodzi mi o upływ czasu i zmiany jakie zaszły w tej tradycji oraz pokaz nieprawdopodobnych prezentów---takich jak Twój,nigdy o czymś takim nie słyszalam --kuriozum
        • narfi Re: Urodziny 20.03.11, 12:22
          Mowiac szczerze to nie pamietam ,zeby za moich mlodych lat obchodzenie urodzin bylo tak szczegolnie popularne.Imieniny to sie i owszem ,obchodzilo, jak Polska dluga i szeroka,ale urodziny?
          • voxave Re: Urodziny 20.03.11, 12:44
            moja mama byla na robotach w Niemczech jako 14 latka i przebywala tam 4 lata w niemieckiej rodzinie---duzo obyczjow jak i sposob zywienia przywiozla z Niemiec--dlatego w mojej rodzinie obchodzono urodziny a imieniny sa traktowane jak wymysL PRL
      • Gość: zina timofiejewna Re: Urodziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.11, 15:30
        > Zaraz po wyjściu ofiarodawczyni stworki wylądowały w blokowym zsypie.

A ić Ty! Nawet nie dałaś szansy stworkom! Ja kiedyś, jeszcze w 90'tych latach, dostałam też takiego cudaka na urodziny. Postawiłam na parapecie i regularnie podlewałam. Po jakimś czasie mój cudak przypominał jeża hipisa z nosem jak kartofel :-)

To był jeden z najsympatyczniejszych prezentów jakie kiedykolwiek dostałam.
    • strikemaster Re: Urodziny 20.03.11, 16:04
      Wszystkiego najlepszego. :)
    • matylda1001 Re: Urodziny 20.03.11, 16:10
      voxave napisała:

>zmuszajac moich przyjaciól i przypadkowych znajomych do skladania życzen<

Przyjmij i ode mnie życzenia wszystkiego najlepszego, zdrowia, samych pogodnych dni i uśmiechu na twarzy:)
      Ps. Nie czuje się zmuszona;)
    • klosowski333 Re: Urodziny 20.03.11, 16:37
      Zycze Tobie genialnej muzy. Fanatycznie i terrorystycznie polecam "10 000 Days" zespolu Tool. Utwor tytulowy wbija w fotel i sprawia, ze sluchajac go stajemy sie lepsi ;)

www.youtube.com/watch?v=G-0rLI6-skQ
      Choc ma tu juz pare lat to ilekroc tego slucham a slucham tego czesto to dostaje ataku ekstazy.
      • klosowski333 Re: Urodziny 20.03.11, 16:47
        Cala plyta jest ekstremalnie swietna - gdy uslyszalem ja pierwszy raz pare lat temu rozjebala mnie totalnie. To byl taki trwajacy kilkadziesiat minut orgazm psychiczny, uczucie krancowej satysfakcji.
      • voxave Re: Urodziny 20.03.11, 17:04
        Słucham sobie ciekawa muzyka--ale obrazy jeszcze lepsze :)
        • klosowski334 Re: Urodziny 20.03.11, 17:14
          To posluchaj sobie klasyki. Znaszli ten kraj?

www.youtube.com/watch?v=v5_0iZQ-TuA
          Tez sa obrazy ;) Zwlaszcza jak sie zamknie oczy i odda tej muzie bez reszty. Choc wszyscy ludzie sa ulomni, to czasem robia rzeczy niemalze idealne i perfekcyjne, jakby z boskim natchnieniem...
          • voxave Re: Urodziny 20.03.11, 17:31
            To freski z Pompei miasta zniszczonego przez wulkan--uwielbiam takie malowidLa ścienne troche zatarte --do tego muzyka mistrzów Pink Floy--moi ulubieńcy :)
            • klosowski334 Re: Urodziny 20.03.11, 17:59
              No to moze to Ciebie przekona

www.youtube.com/watch?v=-VwFSjSDcqM
              albo moze to

www.youtube.com/watch?v=eLNKjlMYvIA
              Fajna opowiesc o jubilerze, ktory czysci stare monety popiolem, lecz wie, ze choc przywroci im tymczasowo polysk to rysy pozostana, bo monety przeszly przez wiele rak.

A jak to sie nie spodoba to moge dac w łeb albo polecic to

www.youtube.com/watch?v=nxxvv8fBe44
              Najpiekniejsza kobieta na swiecie chodzila w czerni i ten popularny kawalek strasznie mi sie zawsze z nia kojarzy

www.youtube.com/watch?v=6jj_UeP9W48
              Ciemnobrazowe wlosy, piekne, glebokie, zielone oczy, ktore skrywaly okrucienstwo. Dopiero jak czlowieka zmiazdzy przekonujesz sie, ze jest wyslannikiem szatana, ale jest juz za pozno by zbawic wlasna dusze.

A teraz cos co moze Ci sie skojarzyc z Kanada. Bez Fisha, ale za to z Hogarthem

www.youtube.com/watch?v=O6g4OcQInq0
              A na poprawienie nastroju kultowe granie na sniadanie
              www.youtube.com/watch?v=6O4_C68PmFI

• klosowski334 Re: Urodziny 20.03.11, 18:13
                I'll never be open again, I could never be open again. And I'll smile and I'll learn to pretend and I'll never be open again, and I'll have no more dreams to defend, and I'll never be open again.

Nie lubie wokalu LaBrie, ale to mu sie udalo, tutaj do reszty sie dopasowal wyjatkowo. Cza pamietac, cza z tym zyc, z tym umrzec i cza dbac o to by nigdy podlym sukom nie wybaczac.
                • voxave Re: Urodziny 20.03.11, 18:42
                  Widze,że mam co posłuchac :)--dziekuję
                  • klosowski334 Re: Urodziny 20.03.11, 18:53
                    Zycia by Ci nie starczylo. Jest tyle genialnej muzy, ktorej nigdy nie uslysze mimo niezlomnych poszukiwan.

Nie przepadam za wokalem LaBrie, choc Dream Theater popieram i na nich w wyborach parlamentarnych glosuje. Lubie natomiast glos Mossa, ktory kiedys szalal w Anathemie.
                    www.youtube.com/watch?v=W8s5uBpG0mU&feature=related
                    A to cover genialnego kawalka Dead Can Dance takze w wykonaniu Antimatter
                    www.youtube.com/watch?v=R5jyaswpKHM
                    Jak pierwszy raz uslyszalem to w radio to zrobilo mi sie ciemno przed oczami z wrazenia.
                    To jest muza, ze sie tak wulgarnie wyraze - wieloplaszczyznowa. I tylko taka sie liczy, tylko taka jest w stanie zmieniac swiat. Czarne slonce w dzikim swiecie.

• voxave Re: Urodziny 20.03.11, 18:57
                      Spokojnie niech odrobie lekcje :)
                      • liiona Re: Urodziny 20.03.11, 19:08
                        Wszystkiego dobrego, żyj tyle ile żyć chcesz:)

• klosowski334 Re: Urodziny 20.03.11, 19:06
                      Oczywiscie tam slychac, ze slonce czarne jest w swiecie bialym, ale wszyscy wiemy jaki jest ten swiat naprawde.

A teraz patriotycznie cos polskiego, z jednej z najlepszych polskich plyt lat 90-tych. Zespol juz nie istnieje, ale w pewnym sensie przeksztalcil sie w satelite ;)
                      www.youtube.com/watch?v=NochPYQP2Lg
                      (nie radze ogladac teledysku, bo mdli)

Zeby nie byc goloslownym oto jego pozniejsze wcielenie
                      www.youtube.com/watch?v=5wkDo_RTBRk
                      No i w ramach cyklu Teraz Polska kapela adresowana do mlodziezy, ale dosc sympatyczna w sumie
                      www.youtube.com/watch?v=MmHvpZCyWXU
                      oraz

www.youtube.com/watch?v=VTc_nofLg24
                      ladnie skomponowany kawalek, choc nie do konca rozumiem o czem ona spiewa.

• voxave Re: Urodziny 20.03.11, 19:12
                        Wszystkim do góry dziekuje bardzo za zyczenia --teraz jestem zajeta rozpakowywaniem prezentu od Klosa---piekny utwór mojego ulubionego kiedyś zespołu Marilion z tym chórem dzieciecym cymes
                      • klosowski334 Re: Urodziny 20.03.11, 19:22
                        A to moja ulubiona warszawska kapela.
                        www.youtube.com/watch?v=rPhOZdvwjBk&feature=related
                        Troche sie wzoruje na Porcupine Tree, ale nie szkodzi. Graja na koncertach naprawde swietnie.

www.youtube.com/watch?v=2wK4QCJzjmA&feature=related
                        Sa cenienie i lubiani na zachodzie, a w Polszcze jak to w Polszcze - nawet wielu warszawiakow nie ma pojecia o ich istnieniu. Podobnie kiedys bylo z Quidam z przepiekna Emila Derkowska

www.youtube.com/watch?v=7vG_fmUxAgE
                        Kilkadziesiat tysiecy na stadionie w Mexico City, a Polska glucha i slepa. Nawet Colin Bass z Camela
                        www.youtube.com/watch?v=3PxSvLA5kJU&feature=related
                        wymyslil podczas jej pozegnalnego koncertu w jej rodzinnym Inowroclawiu takie oto powiedzenie: "cudze chwalicie, swego nie znacie".

W tych klimatach osadzono legendarny kawalek pt 51.
                        www.youtube.com/watch?v=DWhitiEJexE
                        rzecz tak piekna, ze nie do opisania.

• klosowski334 Re: Urodziny 20.03.11, 19:37
                          Nie bylbym soba gdybym nie zapodal
                          www.youtube.com/watch?v=Lgb6WcOy9fg&feature=related
                          Wiesz, mamo, wyobrazilem sobie, ze... ze nie ma Boga, nie ma, nie, nie ma Boga, nie...
                          Dziwnie duzo Slazakow przewinelo sie przez nasz rock&roll. TSA, Dzem, SBB, Myslovitz...

A o swiecie w rekach glupcow spiewal Greg Lake.
                          www.youtube.com/watch?v=5wJVmvp_tDA
                          A to specjalnie dla Ciebie, Voxave.
                          www.youtube.com/watch?v=gx_OzjBlGMA
                          Mam slabosc do tego malo rock&rollowego kawalka. Fajnie sie przy tym saczy łiskacza by potem zapodac rownie liryczna Anatheme ;)
                          www.youtube.com/watch?v=V-FuQm9O4wE

• voxave Re: Urodziny 20.03.11, 19:48
                            Dzieki ci bardzo za przepiękna muzyke--jutro posłucham od nowa--mam nadzieje `ze tego watku nie przeniosa na koniec świata bo tu sa moje prezenty :)
                            na razie jestem zamyslona i zauroczona piekne mam urodziny :)
                          • klosowski334 Re: Urodziny 20.03.11, 20:03
                            I Szwedzi nie gesi i swoj genialny metal maja
                            www.youtube.com/watch?v=mfT1A5Caq84
                            Wokal Mikaela jest niesamowity, jego mozliwosci wydaja sie byc nieograniczone. ;) Moim zdaniem zbyt czesto ucieka w growling, za ktorym generalnie nie przepadam. Opeth to wirtuozi muzyczni i duzo by zyskali gdyby Mikael czesciej spiewal normalnie, tak jak umie, a rzadziej wymiotowal.
                            Od jakiegos czasu mam lekkiego hyzia na pkcie opowiesci o koncu swiata.
                            Przedstawiany kawalek juz za miesiac uslysze na zywo w Progresji. Brzmi wiecej niz przekonywujaco, szczegolnie ten fragment o swiecie, ktore jest wiezieniem dla snow, a my ciagle wierzymy w Boga choc jestesmy niemalze martwi, a zywych tylko udajemy pozostajac do samego konca glupcami
                            www.youtube.com/watch?v=a6FvSra1TeM
                            Gdy juz bardzo tesknilem za Polska ten kawalek podtrzymal mnie przez 4 minuty, ktore trwa, przy zyciu
                            www.youtube.com/watch?v=wigqKfLWjvM
                            Regina pochodzi z Rosji i glos ma naprawde z gatunku tlukacych kieliszki od wodki na Uralu w temperaturze minus 20.
                            Nie do podrobienia brzmienie gitarki Devina tez nalezy przypomniec ludziom dobrej woli
                            www.youtube.com/watch?v=VzTtzKTb0Go
                            choc to jest wersja akustyczna. Zwykle Devin jest drapiezny niczym krolik ze Swietego Graala Monty Pythona.

Najwazniejsza dzis jest ona...
                            www.youtube.com/watch?v=2xlKRtF9FkE
                            i czasem jest mi do niej teskno, ale sie juz nigdy z nia nie umowie. Gdyby mozna znowu zrobic czary i poprzekrecac te zegary, by czas cofnac i napisac nowy scenariusz.

• y.agni.k Re: Urodziny 20.03.11, 19:52
      Vox sto i kawałek dłużej, obfitych dostaw nie tylko w czwartki ;-))
    • sabinac-0 Re: Urodziny 20.03.11, 19:58
      Przynajmniej wiadomo, dla kogo nie warto sie wysilac z ukladaniem zyczen i obmyslaniem prezentow.
      • voxave Re: Urodziny 21.03.11, 04:46
        Dziekuje Wam za dobre słowa :)
        • sabinac-0 Re: Urodziny 21.03.11, 11:15
          Jesli tesknisz do dobrych slow, powstrzymaj sie od cietych uwag o plebsie i opowiesci o wyrzucaniu nietrafionych prezentow.
          Z ludzmi jak z komputerem - co wlozysz, to wyjmiesz. :)
          • voxave Re: Urodziny 21.03.11, 12:49
            Sabinko---wezmę sobie do serca Twoje rady bede słodka jak miód :)--nie wiem czy to zniesiecie
            • sabinac-0 Re: Urodziny 21.03.11, 15:50
              Niunia - to tobie ma byc lepiej, nie nam.
              • voxave Re: Urodziny 21.03.11, 15:58
                Sabinka --bardzi mi sie poprawiło :)
                • sabinac-0 Re: Urodziny 21.03.11, 17:06
                  Niunia - bardzo sie ciesze. :)
                  • voxave Re: Urodziny 21.03.11, 17:33
                    Sabinko--niunia mnie denerwuje ale dzielnie to znoszę :)
    • kolter-xxl Re: Urodziny 21.03.11, 08:43
      voxave napisała:

> ...wczoraj 19.03...... przybyło mi lat--pierwsze urodziny ze świadomościa netową-

Wy rybki zakręcone jesteś jak diabeł sznurkiem :))
      • voxave Re: Urodziny 21.03.11, 12:53
        Kolte---------bo dubeltowe :) takie sa tez bliżnięta
        • kolter-xxl Re: Urodziny 21.03.11, 14:54
          voxave napisała:

> Kolte---------bo dubeltowe :) takie sa tez bliżnięta

No dobra to jutro przyjedz z załadowana do Ratuszowej o 20 :))
          • voxave Re: Urodziny 21.03.11, 15:19
            Kolter ---umiem posługiwac sie bronia palna--jak cos palnę :))))))
            • kolter-xxl Re: Urodziny 21.03.11, 15:21
              voxave napisała:

> Kolter ---umiem posługiwac sie bronia palna--jak cos palnę :))))))

Broń dobrze przeczyszczona ?
              • voxave Re: Urodziny 21.03.11, 15:44
                Kolter---nie śliń się :))))
                • kolter-xxl Re: Urodziny 21.03.11, 15:47
                  voxave napisała:

> Kolter---nie śliń się :))))

Już mi s....ą :)
                  • voxave Re: Urodziny 21.03.11, 15:57
                    Kolter--pas :)
                    • kolter-xxl Re: Urodziny 21.03.11, 21:16
                      voxave napisała:

> Kolter--pas :)

Pan i władca za plecami ??
    • yoma Re: Urodziny 21.03.11, 21:12
      Sto lat i czego tylko sobie sama życzysz :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka