Dodaj do ulubionych

Konta przestępców na Facebooku

16.04.11, 18:45
Nawigując sobie po FB natknęlam się na coś, co mnie mocno zdziwiło - mianowicie na profil skazanego prawomocnym wyrokiem, zwolnionego ze wzgledu na stan zdrowia znanego przestępcy. Pedofila.

Facet dla mnie uosabia samo zło.

Oczywiście każdy ma prawo zalożyć sobie na FB czy gdzie indziej, konto.
Jak strasznie trzeba być narcystyczną osobą, żeby nie przyjąć do wiadomości, że jest się okrytym infamią?

Zadziwiające jest to, że on się nie wstydzi. Nie wstydzi się nazwiska, nie wstydzi się pokazywać twarzy. Ba, ma nawet liczne grono znajomych - i to jest najdziwniejsze.

Kto może chcieć publicznie przyznawać się do znajomości z pedofilem?
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Konta przestępców na Facebooku 16.04.11, 19:03
      angelfree napisała:

> Kto może chcieć publicznie przyznawać się do znajomości z pedofilem?

Każdy ma ludzi, którzy go rozumieją, lubią, ba, szanują. Morderca, pedofil, oszust, nawet Jarosław Kaczyński. Ja nie wiem kto jest gorszy, pedofil, który ulega swoim niezależnym od niego pożądaniom, czy taki Jojo Brudziński, dla kariery w PiS z rozmysłem krzywdzący innych.

S.
    • dritte_dame Re: Konta przestępców na Facebooku 16.04.11, 19:05
      angelfree napisała:

> Kto może chcieć publicznie przyznawać się do znajomości z pedofilem?

Albo na ten przykład, do znajomości z homoseksualistą?
      • strikemaster Re: Konta przestępców na Facebooku 16.04.11, 19:14

> Albo na ten przykład, do znajomości z homoseksualistą?

Jakis związek występuje? Pedofil, w tym przypadku skazany, czyli na pewno winny zarzucanych mu czynów jest przestępcą i to dość odrażającym. Homoseksualizm przestępstwem nie jest. Chociaż w Poslce różnicy chyba rzeczywiscie nie ma, jedno i drugie na "p" więc sie kojarzy.
        • dritte_dame Re: Konta przestępców na Facebooku 16.04.11, 19:18
          strikemaster napisał:

> Homoseksualizm przestępstwem nie jest.

Już nie jest.
          • strikemaster Re: Konta przestępców na Facebooku 16.04.11, 19:21
            A powinien znowu się nim stać?
            BTW herezja jak na razie też nie jest karalna, dobrze kombinuję?
            • dritte_dame Re: Konta przestępców na Facebooku 16.04.11, 19:26
              strikemaster napisał:

> A powinien znowu się nim stać?
              > BTW herezja jak na razie też nie jest karalna, dobrze kombinuję?

Jesteś zwolennikiem powiększania grubości kodeksu karnego?
            • dritte_dame Re: Konta przestępców na Facebooku 16.04.11, 19:29
              strikemaster napisał:

> A powinien znowu się nim stać?

Jeślibym uważała że powinien, to napisałamym że: jeszcze nie jest.
              • strikemaster Re: Konta przestępców na Facebooku 16.04.11, 19:36
                N oto wracamy do punktu wyjścia: nie mam pojęcia, o co Ci chodziło.
          • angelfree Re: Konta przestępców na Facebooku 16.04.11, 19:42
            Może to grono przyjaciół uważa, że pedofilia też już niedługo przestępstwem nie będzie.
            A moze to (sądząc po płci i wieku) dorosłe już ofiary pedofila?
            • strikemaster Re: Konta przestępców na Facebooku 16.04.11, 19:44
              > Może to grono przyjaciół uważa, że pedofilia też już niedługo przestępstwem nie
              > będzie.

mam nadzieję, ze sie nie doczekają.

> A moze to (sądząc po płci i wieku) dorosłe już ofiary pedofila?

I zostali przyjaciółmi?

BTW sądząc z opowieści, ten cały FB to musi byc bardzo dziwaczne miejsce.
              • angelfree Re: Konta przestępców na Facebooku 16.04.11, 19:52
                > I zostali przyjaciółmi?

Nie zostali silą zgwałceni, zostali wykorzystani albo uwiedzeni. Mieli z tego pewne korzyści. Może byli zadowoleni, może dzięki temu zrobili jakąś karierę?
                Nie wiem.
                • strikemaster Re: Konta przestępców na Facebooku 16.04.11, 20:00
                  Czy ten delikwent sie w Necie chwali, za co siedział? Bo może większosć albo wszyscy spośród jego przyjaciół nie maja o tym pojęcia. Poza tym, nie wiemy, czy gość jeszcze "praktykuje", może postanowił teraz zostać przykładnym obywatelem. Karę już odbył (co prawda skróconą ale jednak) i ma prawo żyć tak jak reszta obywateli.
                  • strikemaster Re: Konta przestępców na Facebooku 16.04.11, 20:02
                    A co do infamii, widziałaś chyba skompromitowanych polityków? Jakoś kompromitacja nie przeszkadza im w umieszczaniu swojego oblicza na każdym słupie gdy zbliżają sie wybory.
                  • angelfree Re: Konta przestępców na Facebooku 16.04.11, 20:12
                    To znana postać. Nikt anonimowy.
                    Co do odbycia kary i bycia przykładnym obywatelem... Nie wiem. Moim zdaniem powiniem się schować w mysią dziurę i nie wystawiać pyska.
                    Co ciekawsze, Polańskiego za w sumie to samo nie oceniam aż tak surowo.
                    • rossdarty Płynna granica określająca pedofilię. 17.04.11, 09:58
                      angelfree napisała:

> Co ciekawsze, Polańskiego za w sumie to samo nie oceniam aż tak surowo.

Jest zasadnicza różnica pomiędzy pedofilią, a czynem pedofilnym.
                      Tak samo jak płynna jest granica wiekowa potencjalnych ofiar.

Przytoczyłaś przykład Polańskiego.
                      Bardzo dobry na podkreślenie tego, co chcę napisać.

Pominę zarzut gwałtu - ten czyn jest karygodny bez względu na wiek i miejsce popełnienia przestępstwa, jednak o ile dotyczy to tylko wieku ofiary, to już zależne jest od kraju, gdzie dopuszczono się do współżycia seksualnego z nieletnim.

W Stanach Polański złamał prawo: współżył z 13-stolatką. (dolna granica od 16 do 18 lat, w zależności od Stanu).
                      Jednak w Argentynie, Hiszpanii, Tajlandii, czy nawet Japonii czyn ten nie jest już zabroniony.
                      Tam już młodociana osoba kończąca 13-sty rok życia wchodzi w wiek tzw. przyzwolenia na współżycie seksualne.
                      Kuriosum jest w tym data urodzenia.
                      Jeśli współżyje się z młodocianym dzień, czy dwa przed jego urodzinami w których przechodzi na tą drugą, "legalną" stronę - jest to przestępstwo.
                      Dzień czy dwa po urodzinach - jest dopuszczalne przez prawo.
                      W skrajnym przypadku różnica dwóch dni!!!

Oczywiście, dla normalnego człowieka, (pytanie tylko: kogo określić mianem normalnego?) współżycie z piętnastolatką, (mam tu na myśli prawo obowiązujące w Polsce), nadal będzie objawem skłonności pedofilskich, honorowanych jednak przez prawo.
                      Jeśli ta przykładowa piętnastolatka została jednak "napoczęta" dzień przed ukończeniem 15-go roku życia, osobie oprawiającej z nią seks przyszywa się łatkę pedofila.

Dura lex sed lex...

• 0ffka Re: Konta przestępców na Facebooku 16.04.11, 20:35
      Może ktoś jaja sobie robi i trolluje na lewych danych tj tego zboczeńca?
    • y.agni.k Re: Konta przestępców na Facebooku 16.04.11, 23:37
      > Zadziwiające jest to, że on się nie wstydzi. Nie wstydzi się nazwiska, nie wsty
      > dzi się pokazywać twarzy. Ba, ma nawet liczne grono znajomych - i to jest najdz
      > iwniejsze.

Dziwne co? ;-)
      Mordercy mają przyjaciół, gwałciciele kolegów a złodzieje żony i kochanki.

Ów facet poza tym że jest pedofilem ma zapewne pozytywne cechy charakteru
      może jest fantastycznym rozmówcą, ciepłą i pomocną osobą?

Angelfree do resocjalizacji to Ty się raczej nie nadajesz skoro na wstępnie przylepiasz
      etykietki żeby później skreślić człowieka.
      • angelfree Re: Konta przestępców na Facebooku 17.04.11, 10:43
        Byc może nadaję się do resocjalizacji.
        Gdyby jednak Twój przyjaciel okazal się gwałcicielem, nadal utrzymywałabyś tę przyjaźń?

Nawiasem mówiąc, pisałam o gronie znajomych Facebookowych. Nie wątpię, że ta konkretnie osoba ma zafascynowanych nim znajomych i przyjaciół, ktorzy przez cale lata patrzyli na tenże proceder, może nawet w num uczestniczyli. Być moze to oni wlaśnie udzielają mu na portalu wsparcia. Albo wciaż uważają go za kogoś tak wielkiego, że dopisanie się do grona znajomych dodaje im splendoru - nie wiem.

Mnie po prostu dziwi, że facet, po ujawnieniu czegoś takiego, publicznej aferze, artykulach w prasie, nagłośnieniu sprawy w TV, nie ma ochoty zniknąć z życia publicznego, zaszyć się wśród swych pokręconych przyjaciół.
        • y.agni.k Re: Konta przestępców na Facebooku 17.04.11, 21:25
          > Byc może nadaję się do resocjalizacji.
          > Gdyby jednak Twój przyjaciel okazal się gwałcicielem, nadal utrzymywałabyś tę p
          > rzyjaźń?

Wyjdzie może że jestem dziwna ale muszę odpowiedzieć że nie wiem bo to zależy od tego kim byłaby dla mnie ta osoba i czy stwarzałaby mi osobiście zagrożenie będąc gwałcicielem, jakie inne miałaby cechy, czy istniałoby pokrewieństwo, więź etc.

> Nawiasem mówiąc, pisałam o gronie znajomych Facebookowych. Nie wątpię, że ta ko
          > nkretnie osoba ma zafascynowanych nim znajomych i przyjaciół, ktorzy przez cale
          > lata patrzyli na tenże proceder, może nawet w num uczestniczyli. Być moze to o
          > ni wlaśnie udzielają mu na portalu wsparcia. Albo wciaż uważają go za kogoś tak
          > wielkiego, że dopisanie się do grona znajomych dodaje im splendoru - nie wiem.

Myślę że na portalach takich jak facebook chodzi między innymi o to aby mieć jak najwięcej znajomych żeby ci z kolei "lubię to" jak największą ilość zdjęć. Może niektórzy znają go osobiście, nie mam pojęcia.

> Mnie po prostu dziwi, że facet, po ujawnieniu czegoś takiego, publicznej aferze
          > , artykulach w prasie, nagłośnieniu sprawy w TV, nie ma ochoty zniknąć z życia
          > publicznego, zaszyć się wśród swych pokręconych przyjaciół.

A ja się nie dziwię bo pedofile nie uważają się za zwyrodnialców, większość z nich nie widzi w swych czynach nic złego, po prostu kochają dzieci. Dla mnie to choroba, należy takie osoby leczyć, osłabiać popęd seksualny farmakologicznie itd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka