Dodaj do ulubionych

Darski i UE.

05.11.12, 12:59
NIE WIERZĘ.

Komisja Europejska uznała, że oskarżanie zespołu muzycznego za obrazę uczuć religijnych jest… niezgodne z wartościami Unii Europejskiej. Ta kuriozalna opinia jaką wygłosili eurokraci dotyczy procesu o świętokradztwo popełnione przez Adama Darskiego (znanego jako „nergal”), który podarł Pismo Święte podczas jednego ze swoich koncertów, i który rzucając podarte kawałki krzyczał TO, co krzyczał. :(

GDYBY ktoś publicznie podarł n.p. fotografie nieżyjących rodziców Darskiego (nie wiem, czy żyją, czy nie. Ale załóżmy, że nie żyli by), i GDYBY jeszcze ów ktoś rzucił skrawki i krzyknął :"Żryjcie to gó...!", to JAK by się on wtedy poczuł??? JAK ???!!!
A nie wiem, czy on, i czy komisja europejska WIEDZĄ, że my - chrześcijanie, czcimy Pana Boga NIEPORÓWNYWALNIE BARDZIEJ od swoich własnych rodziców!!! A tym samym CZCIMY Jego (Pana Boga) Święte Słowa, które są zawarte w Biblii.
Czy więc Darski ZDAJE sobie SPRAWĘ, jak WIELKĄ krzywdę emocjonalną wyrządził on chrześcijanom ???
Gdyby ktoś tak właśnie uczynił z fotografią czyichś nieżyjących rodziców, to NORMALNYM przecież było by, że po zaskarżeniu go przez poszkodowanego, ów ktoś został by UKARANY w świetle prawa.
...Okazuje się jednak, że w "nowoczesnej" :) Polsce, oraz w "nowoczesnej i kulturalnej" :) UE wolno zrobić rzecz NIEPORÓWNYWALNIE GORSZĄ - wolno obrażać czyjeś uczucia religijne.
Panie Darski, kultury panu BARDZO brakuje (że nie wspomnę już o dobroci, empatii). Bo MOŻNA być ateistą, ale zarazem być przy tym człowiekiem dobrym, empatycznym, czy... CHOCIAŻ kulturalnym.
A "kulturalna i nowoczesna" UE pokazała także swa decyzją, jaka to ona jest "kulturalna".
Tak więc WIELKĄ KRZYWDĘ wyrządził Darski pewnej grupie ludzi, ale NAJWIĘKSZĄ krzywdę wyrządził on samemu sobie.

Panie Darski, GDYBY wiedział pan, CZYM jest potępienie po śmierci, to CHOĆBY ŻYWCEM pana odzierano ze skóry przez cały dzień, i choćby wwiercano panu w gałki oczne igły i rozżarzone do czerwoności druty (próbując nakłonić pana tym sposobem do takiego czynu, jakiego pan się dopuścił), to NIE zrobił by pan tego, co Pan zrobił.
Wszystkie, najstraszniejsze nawet horrory, wszystko, co pana NAJBARDZIEJ kiedykolwiek (czy jako dziecko, czy jako dorosłego) przerażało, wszystko, co budziło w panu nawet NAJWIĘKSZY wstręt i odrazę (czy to wielkie pająki, czy zgniły szlam wlewany komuś do ust, czy wstrętne, cuchnące bagno, w którym by pan się topił, a ohydne, cuchnące, czarne błoto wypełniało by najpierw pańskie usta, później nozdrza, a jeszcze później płuca), wszystko, co panu sprawiało, lub co mogło by sprawiać nawet NAJWIĘKSZE cierpienie, czy to fizyczne (n.p. potworny, nie do opisania ból, gdy nie działają już NAWET najsilniejsze leki przeciwbólowe, a pan rycząc z bólu ze łzami w oczach gryzł by poduszkę i walił głową o ścianę z tego bólu), czy psychiczne (NAJWIĘKSZY nawet smutek, melancholia, depresja, NAJWIĘKSZA nawet tęsknota, NAJWIĘKSZA beznadziejna rozpacz i NAJWIĘKSZY sam brak nadziei, NAJWIĘKSZE poniżenie i ośmieszenie),
i WIELE, WIELE tym podobnych i innych,
WSZYSTKO to, nawet wzięte RAZEM i połączone, jest NICZYM, w porównaniu z POTĘPIENIEM po śmierci (albo z piekłem. Różnie się na to mówi).
Potępienie, to NAJGORSZA i NAJSTRASZNIEJSZA rzecz, jaka może spotkać człowieka.
Ktoś kiedyś napisał w jednym z horrorów tak :
"To będzie TAK straszne, TAK potworne, że strachu postradasz zmysły.
Ale zarazem to będzie TAK straszne, że pomimo swego obłędu NIE PRZESTANIESZ się bać".
...Ale potępienie jest czymś JESZCZE GORSZYM.

Jednak musisz wiedzieć, Przyjacielu (cokolwiek zrobiłeś, wciąż jesteś naszym bliźnim, i wciąż jesteś Dzieckiem Bożym. Jak WSZYSCY ludzie), że MIMO tego, tak OHYDNEGO grzechu, jakiego się dopuściłeś, Pan Bóg przebaczy Ci.
Nigdy bowiem nie jest za późno (dopóki wcześniej śmierć Cię nie dopadnie. Bo NIKT z nas nie wie, ILE mu życia zostało), aby otrzymać od naszego Ojca - Pana Boga, Jego przebaczenie i miłosierdzie.
Musisz tylko SZCZERZE przeprosić Go za swoje grzechy, SZCZERZE za nie żałować, i SZCZERZE postanowić poprawę. Po śmierci, może już być na to ZA PÓŹNO - musisz to mieć na uwadze.

Pan Bóg NADAL Cię KOCHA, bo jesteś Jego dzieckiem.
I czeka cierpliwie, i w nadziei, że się opamiętasz i docenisz tę Jego WIELKĄ MIŁOŚĆ, jaką On Cię darzy. Czeka w nadziei, że wrócisz do Niego.
On, mimo, że jest NAJWIĘKSZYM PANEM i STWÓRCĄ wszystkiego, on CZEKA na Ciebie, by Cię przytulić - Ciebie, swoje kochane dziecko, które mu TAKIE rzeczy robi. :(
On, Pan, czeka, na to, że opamiętamy się - my, którzy jesteśmy drobnym PYŁKIEM, marnym LIŚCIEM na wietrze.
Jemu, największemu Panu ZALEŻY na nas. Bo nas KOCHA. Nas - taki DROBNY, ŻAŁOSNY, i pełen złośliwości pył.
...NIE odrzucaj tej Jego miłości, proszę.

Widzisz...
To, Przyjacielu, czy wybierzesz miłość Pana Boga, czy potępienie, zależy TYLKO od Ciebie.
Masz WOLNY wybór.
Decyzja twoją jest - jaką przyszłość wybierzesz. Przyszłość, która będzie wiecznością.
Mam nadzieję, że się OPAMIĘTASZ i wybierzesz tę WŁAŚCIWĄ drogę, czego Ci serdecznie życzę.

Przyjaciel.
Obserwuj wątek
    • marbor1 Re: Darski i UE. 05.11.12, 13:21
      Amen. Dość przydługie to kazanie.
    • indris Komisja Europejska ma rację 05.11.12, 14:17
      Do wartości Unii Europejskiej należy wolność słowa.
      • michael_praed Re: Komisja Europejska ma rację 05.11.12, 14:23
        "Jebać żydów skó...synów" - czy to TEŻ nalezy do wolności słowa ?
        Do watości UE?
        • billy.the.kid Re: Komisja Europejska ma rację 05.11.12, 16:23
          tzn.na początek ma pocałować LEGENDARNEGO HENRYKA W DUPĘ????
        • Gość: michaell_praed Re: Komisja Europejska ma rację IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.12, 19:43
          Nie dodałem, że TAKI właśnie slogan, jaki przytoczyłem w powyższej swojej wypowiedzi (podpisałem się teraz jako michaell_praed - podwójnie "l", gdyż piszę obecnie z innego komputeru, a nie pamiętam hasła do mojego stałego nicku na TYMŻE forum),
          czyli ten w cudzysłowie, wykrzykiwał niegdyś pewien kibol na meczu, za co został ukarany grzywną.
          I słusznie został ukarany.
          ALE, czy TYM BARDZIEJ więc nie powinien zostac ukarany własnie Darski za to, CZEGO się dopuścił ?
          Wolnośc słowa TEŻ ma swoje granice, których NIE WOLNO przekraczac (czego przykładem był ten wspomniany, krzyczący kibol).
      • Gość: michaell_praed Re: Komisja Europejska ma rację IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.12, 20:29
        OPRÓCZ tego Indris twierdzisz, że do wartości UE należy wolnośc słowa, a tymczasem w PODOBNYM założonym przeze mnie temacie w rozdziale "kraj" jeden gościu, który ma poglądy PODOBNE do twoich, stwierdził, że to niemożliwe, aby UE mogła wydac taką decyzję, oraz dodał, żebym potwierdził to, skąd mam taką informację.
        Zamieściłem mu więc tam w odpowiedzi link, z którego ta informacja pochodzi.
        On wówczas na to stwierdził, że na takiej stronie to mogą byc różne "kłamstwa" i że nie dziwi się, że własnie na tamtej stronie coś takiego znalazłem.
        ODBIEGAJĄC od tego, czy to kłamstwo :), czy nie:
        DLACZEGO tak broni UE, twierdząc, że nie mogła ona wydac TAKIEJ decyzji ???
        CZYŻBY więc jednak uważał on taką decyzję za coś ZŁEGO ???
        Za COŚ, czego UE powinna się wstydzic ???

Popatrzcie, ILE w was jest PRZEWROTNOŚCI.
        ILE złośliwości.
        Ile błazeństwa.
        DLACZEGO nam to robicie ???
        CO Wam przeszkadza nasza wiara, że próbujecie ośmieszac i tak poniżac naszą Świętośc ?!
        EWIDENTNIE widac, że próbujecie zniszczyc naszą religię (TAKIE SAME metody stosowali sługusy masonerii i tych pozostałych, którzy rządzą światem, w czasie Rewolucji Francuskiej.
        A jeśli nie wierzycie, lub nie wiecie o tym, to POCZYTAJCIE trochę książek.
        ...Co za "DZIWNA" zbieżnośc metod ??).
        Chcecie, byśmy żyli w pokoju, a sami CO robicie.
        Róbcie tak DALEJ, a się doigracie.
        Bo nawet chrześcijanie są TYLKO ludźmi, i w końcu może się zdarzyc, że NIEJEDNEMU z nich nerwy puszczą.
        SAMI się o to prosicie, na kolanach WRĘCZ.
        CIEKAWY jestem, co pan Michnik o całej tej sprawie myśli.
        Tylko czy się on tu ZECHCE wypowiedziec ??

Pozdrawiam.
        • Gość: michaell_praed Re: Komisja Europejska ma rację IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.12, 20:34
          A później dopiero próbuje WMAWIAC się współczesnym, że pogromy w historii TYLE RAZY się zdarzały, bo ludzie RZEKOMO "zadrościli" im przedsiębiorczości i zmysłu ekonomicznego.
          No... jeśli TAK postępowali jak TERAZ, to NIE o żadną "zazdrośc" chodziło.
          Takie BAJKI można DZIECIOM opowiadac.

OPAMIĘTAJCIE się.
          PROSZĘ o to.
    • meritumek Re: Darski i UE. 05.11.12, 17:42
      michael_praed napisał:

>
      > GDYBY ktoś publicznie podarł n.p. fotografie nieżyjących rodziców Darskiego (ni
      > e wiem, czy żyją, czy nie. Ale załóżmy, że nie żyli by), i GDYBY jeszcze ów kto
      > ś rzucił skrawki i krzyknął :"Żryjcie to gó...!", to JAK by się on wtedy poczuł
      > ??? JAK ???!!!
      > A nie wiem, czy on, i czy komisja europejska WIEDZĄ, że my - chrześcijanie, czc
      > imy Pana Boga NIEPORÓWNYWALNIE BARDZIEJ od swoich własnych rodziców!!! A tym sa
      > mym CZCIMY Jego (Pana Boga) Święte Słowa, które są zawarte w Biblii.

Mnie tam się lżenie symboli religijnych nie podoba. Nie ma powodu, żeby to czynić.

Ale dla porządku wskazuje, że te czyny, tylko z pozoru są podobne.
      Cześć dla rodziców dotyczy osób, które niewątpliwie żyły. Należały do świata realnego.

Obraza czci oddawanej przedmiotom kultu, symbolom wiary, czy świętym, których istnienie dla niewierzących jest wątpliwe, dla tych osób symbolizuje bunt przeciwko uznawaniu tych symboli. Czy muszą oni ten bunt tak emocjonalnie demonstrować? Na pewno nie.

To kwestia kultury osobistej.
      A w przypadku artystów może źródło "uniesień twórczych". Mimo mojej niechęci, gotów jestem wykazać tolerancję.
      • Gość: michaell_praed Re: Darski i UE. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.12, 20:00
        Szanowny Panie.
        Dziękuję, że Pan ma trochę bardziej ludzkie podejście do tej sprawy.
        Ale musi pan wiedziec, że (jak już pisałem) my chrześcijanie czcimy Pana Boga NIEPORÓWNYWALNIE BARDZIEJ, aniżeli swych własnych rodziców.
        Czy Pan WIE, że ja (lub inny chrześcijanin) WOLAŁBYM, aby Darski nazwał "gównem" mnie samego, lub moich rodziców, niż żeby zrobił TO, co on zrobił ??
        Czy JESTEŚCIE w stanie nas zrozumiec ???

Przecież tak, jak zrobił Darski - tak NIE czynią ludzie cywilizowani.
        A TYM BARDZIEJ nie czynią tak ludzie kulturalni.
        Te rzeczy są RZECZYWIŚCIE tylko Z POZORU podobne, bo to, co zrobił Darski, jest czymś ZNACZNIE gorszym.
        A jeśli osoby niewierzące chcą okazac bunt przeciwko uznawaniu tych symboli - jak Pan pisze, to PRZECIEŻ MOGĄ robi to w INNY sposób, prawda ?
        Czyż NIE wystarczy, że powiedziałby n.p.: "Jestem niewierzący"?
        Albo: "Jestem ateistą"?
        PO CO obrażac?
        I to w dodatku obrażac czyjąś Świętośc ? :(
        DO CZEGO my zmierzamy ???!!!
        CZEMU ma to niby służyc ???!!!
        Bo bronienie takich zachowań niektórych ludzi, mówiąc, że w ten sposób oni wyrażają swój bunt przeciwko uznawaniu tych symboli, jest BARDZO nietrafione.
        • Gość: michaell_praed Re: Darski i UE. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.12, 20:11
          CIEKAWE, dlaczego nie podarł on n.p. flagi z napisem :"Izrael" i nie powiedział: "Żryjcie to GÓWNO"??? Jeśli Darski jesteś takim cwaniaczkiem, za jakiego się uważasz, to ZRÓB tak właśnie, a żałosna twoja zboczona kariera zostanie UBITA raz i na zawsze.
          Ale TCHÓRZU dobrze o tym wiesz, więc tego OCZYWIŚCIE nie zrobisz.
          Przedstawiciele międzynarodowego syjonizmu, sługusy bankierów z Wall Street i masonerii sypnęli temu sprzedawczykowi trochę grosza, to OD RAZU się ZESZMACIŁ.
          Tak postępują ludzie BEZ godności i BEZ honoru.
          I widzielibyśmy też, JAKĄ WTEDY decyzję podjęła by "szacowna", ZACOFANA (a PODOBNO "nowoczesna" i "kulturalna". No WŁAŚNIE "widać", JAKA "kulturalna i nowoczesna :))) ) komisja europejska (piszę o nich celowo pisze z MAŁEJ litery, bo GARDZĘ ich zachowaniem również), gdyby podarł płachtę z napisem i "Izrael" i krzyknął :"Żryjcie to gó...!" ?
    • Gość: michaell_praed Re: Darski i UE. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.12, 22:02
      Podsumowując wszystko powyższe:

PROSZĘ, nie róbmy sobie nawzajem na złośc.
      Nie kłócmy się.
      Nie krzywdźmy się nawzajem.
      ...Czy tak Wam TRUDNO, Drodzy, jest powstrzymac się od obrażania naszych świętości ??
      Chyba nie.

A jeśli już koniecznie chcecie nam dokuczac, to obrażajcie chociaż NAS samych.
      Zniesiemy to.
      Przełkniemy to.
      Nie będziemy Wam odwzajemniac.
      Ale NIE obrażajcie naszych Świętości, PROSZĘ o to.

Żyjmy w zgodzie.

Pozdrawiam i dobrej nocy Wszystkim życzę.
      • Gość: michaell_praed Ja panu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.12, 22:19
        Ja panu, panie Darski, wybaczam.
        I oby Pan Bóg, którego TAK BARDZO pan obraził, panu przebaczył.
        ... Nie wiem, czy do końca ma pan świadomośc, CO pan zrobił.

Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka