brus1968
02.04.13, 20:17
5 marca umarł na raka Hugo Chávez.
Wieczorem 5 marca poszedłem na ulicę Starościńską w Warszawie. Tam, pod numerem 15, wedle Google'a, znajduje się ambasada Wenezueli w Polsce. Wziąłem ze sobą świeczkę, żeby zapalić ją pod ambasadą, dla pamięci Wielkiego Człowieka.
Ambasada nie znajduje się w oddzielnym budynku, a na-którymś-tam piętrze apartamentowca. Po rozmowie z konsjerżką zapaliłem świeczkę w kwietniku przed budynkiem. Wyjaśniłem ochroniarzowi, że nie podpalam bomby, a jedynie światełko pamięci. Zrozumiał to. Poszedłem sobie.
Kilka pytań mam, ale retorycznych
- Gdzie wtedy byłeś?
- Kiedy Ktoś tego formatu pojawi się na naszej biednej, północnej półkuli?
- Dlaczego Prezydent Rzeczypospolitej nie zjawił się na pogrzebie? - chociaż znalazł czas na inaugurację papieża Franciszka
-
------------------------------------
Facebook to najbardziej szczegółowa baza danych o ludziach, ich kontaktach towarzyskich i rodzinnych, nazwiskach, adresach, miejscu aktualnego pobytu, sposobie komunikowania się. Wszystko to znajduje się w USA i dostępne jest amerykańskim organizacjom wywiadowczym. Każdy powinien zrozumieć, że za każdym razem, gdy dodaje przyjaciół do swego profilu na Facebooku, staje się darmowym pracownikiem służb wywiadowczych USA. Julian Assange