Dodaj do ulubionych

Hugo Chávez

02.04.13, 20:17
5 marca umarł na raka Hugo Chávez.
Wieczorem 5 marca poszedłem na ulicę Starościńską w Warszawie. Tam, pod numerem 15, wedle Google'a, znajduje się ambasada Wenezueli w Polsce. Wziąłem ze sobą świeczkę, żeby zapalić ją pod ambasadą, dla pamięci Wielkiego Człowieka.
Ambasada nie znajduje się w oddzielnym budynku, a na-którymś-tam piętrze apartamentowca. Po rozmowie z konsjerżką zapaliłem świeczkę w kwietniku przed budynkiem. Wyjaśniłem ochroniarzowi, że nie podpalam bomby, a jedynie światełko pamięci. Zrozumiał to. Poszedłem sobie.
Kilka pytań mam, ale retorycznych
- Gdzie wtedy byłeś?
- Kiedy Ktoś tego formatu pojawi się na naszej biednej, północnej półkuli?
- Dlaczego Prezydent Rzeczypospolitej nie zjawił się na pogrzebie? - chociaż znalazł czas na inaugurację papieża Franciszka
-

------------------------------------
Facebook to najbardziej szczegółowa baza danych o ludziach, ich kontaktach towarzyskich i rodzinnych, nazwiskach, adresach, miejscu aktualnego pobytu, sposobie komunikowania się. Wszystko to znajduje się w USA i dostępne jest amerykańskim organizacjom wywiadowczym. Każdy powinien zrozumieć, że za każdym razem, gdy dodaje przyjaciół do swego profilu na Facebooku, staje się darmowym pracownikiem służb wywiadowczych USA. Julian Assange
Obserwuj wątek
    • billy.the.kid Re: Hugo Chávez 02.04.13, 21:25
      a no bo to widzisz hugonek pokazał środkowy paluszek naszem kumplom z us.
      to i słuzbowqo mamgo nie lubić.
    • supaari Re: Hugo Chávez 02.04.13, 21:45
      brus1968 napisał:

> 5 marca umarł na raka Hugo Chávez.
      > > Kilka pytań mam, ale retorycznych

Retorycznych czy nie - odpowiem

> - Gdzie wtedy byłeś?

W Gdańsku.

> - Kiedy Ktoś tego formatu pojawi się na naszej biednej, północnej półkuli?

Nie wiem czym jest ta wasza "biedna, północna półkula", ale wiem, że Wenezuela leży na półkuli północnej.

> - Dlaczego Prezydent Rzeczypospolitej nie zjawił się na pogrzebie? - chociaż zn
      > alazł czas na inaugurację papieża Franciszka

Trzeba zapytać Prezydenta. Kilka możliwych wytłumaczeń: (1) nikt go nie zaprosił na pogrzeb; (2) uznał, że wycieczka za Atlantyk to zbyt droga impreza; (3) uznał, że inauguracja głowy państwa to ważniejsza okoliczność niż pogrzeb.
    • Gość: egon Re: Hugo Chávez IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.13, 22:12
      a co mnie obchodzi Chavez? jakie on ma dla mnie znaczenie? co moge sobie myslec o przyjacielu Lukaszenki, Ahmadinezada czy kolejnego glupka z dynastii Kimow? Gdzie wtedy byles, gdy ktorys tam Kim cale rodziny wsadzal do gulagu? ocknij sie, czlowieku.
    • Gość: kappa a kto umarł IP: *.interwan.pl 02.04.13, 22:39
      ten nie żyje.
      W końcu się zamknął.
    • Gość: Przyjaciel Areczka Re: Hugo Chávez IP: *.dip.t-dialin.net 02.04.13, 23:03
      Na czym polega wielkosc tego czlowieka?

W odpowiedzi na twoje pytania pragne poibformowac, ze tego dnia mialem grype zoladkowa, wiec czesto bylem na toalecie.
      Na tej naszej polkuli byli juz nawet jego towarzysze, ktorzy zainicjowali wielkosc tego terrorysty, ale juz na szczescie wrocili do swych azjatyckich kolchozow.
      Nie wiedzialem, ze pan Mysliwy pominal dyplomatycznie to komunistyczne wydarzenie. U mnie ma olbrzymiego plusa. Dzieki temu "bulu" ubylo, a i "nadzieji" przybylo.
    • gt_x Re: Hugo Chávez 03.04.13, 17:35
      Cieszej nad ta trumna.
      Lewactwo, gdyby moglo, okopciloby dupe Lenina zniczami.
      • billy.the.kid Re: Hugo Chávez 03.04.13, 18:54
        prawiczkom KArTOfLOM ździebko sie nie podobał ten hugonek. a bo to lewicowo załatwiał sprawy.
        a to koncerny naftowe pogonił w pi...u. i patrzta głupole-ropa została WŁANOŚCIĄ WENEZUELI.
        wq wolsce/ w co wątpię/ jest jakiś gaz głupkowy.jak by go wydobyto, rachuneczki z pgnig WZROSNĄ zdecydowanie.

a to po0magał kubie coby nie została znóW BURDELEM USA.

a to szkolnictwo i lecznictwo zrobił DLA LUDZI.

tak jakoś smiesznie3 KArTOfLE prawiczki, w interesie wielkiego kapitału utopiliby hugonka w łyżeczce wody.
        sami, własną nogą, kopi.ąc sie we własną dupę.
        • supaari Hugo Chávez "dla ludzi" 03.04.13, 20:59
          billy.the.kid napisał:

> prawiczkom KArTOfLOM ździebko sie nie podobał ten hugonek. a bo to lewicowo zał
          > atwiał sprawy.

Masz jakieś kompleksy wobec ludzi, których okreslasz mianem prawiczków KArTOfLI. Wspomniałeś ich w swym poście dwukrotnie, choć nie ich dotyczy ten wątek. Możesz nie odpowiadać - nie sądzę, żebyś się sensownie zdiagnozował.

> a to koncerny naftowe pogonił w pi...u. i patrzta głupole-ropa została WŁANOŚCI
          > Ą WENEZUELI.

Własnością przydupasów prezydenta raczej...

> wq wolsce/ w co wątpię/ jest jakiś gaz głupkowy.jak by go wydobyto, rachuneczki
          > z pgnig WZROSNĄ zdecydowanie.

O! A w porównaniu z jaką bażą wzrosną? Obecną? Może to bylby efekt wzrostu bazy monetrnej lub wielkości popytu?

> a to po0magał kubie coby nie została znóW BURDELEM USA.

Własną piersią zasłaniał biedne Kubanki przez amerykańskimi śliniącymi się staruchami?

> a to szkolnictwo i lecznictwo zrobił DLA LUDZI.

dla ludzi, dla ludzi...

Jeśli wierzyć danym UNODC w 1995 r. w Wenezueli zanotowano 20,3 zabójstw na 100.000 mieszkańców. Rok później - 22. W kolejnych 2 latach - poniżej 20. Od rozpoczęcia ery Chaveza
          zaczęło się coś dziwnego... 1999 - 25 na 100.000 mieszkańców, a później (dane roczne, chronologicznie): 32,9; 32,1; 38,1; 44,1; 37,1; 37,4; 45,2; 47,7; 52,0; 49,0; 45,1. Danych za 2011 i 2012 W ciągu kilkunastu lat ciężkiej pracy Chaveza dla ludzi ciężka przestepczość wzrosła ponad dwukrotnie! Biorąć pod uwagę poziom i trend - na całym kontynencie jedynie Honduras mógłby konkurować z Wenezuelą Chaveza.
          • gt_x Re: Hugo Chávez "dla ludzi" 03.04.13, 21:36
            >W ciągu kilkunastu lat ciężkiej pracy Chaveza dla ludzi ciężka przestepczość wzrosła ponad dwukrotnie!

Lewactwo nie lubi statystyk. Lubi za to promowac czerwonych Prometeuszow, ktorzy obiecuja kolejnym pokoleniom biedakow ogien. A w rzeczywistosci taki lewacki Prometeusz przystawia biedakowi zapalke do dupy i ten ostatni bedzie mial tyle ognia, co wypracuje swoim metanem. I skonczy sie jak zawsze: biedny bedzie mial poparzona dupe, a lewactwo bedzie szukalo na horyzoncie kolejnego czerwonego Prometeusza. I bedzie obiecywalo: o, nie, nie martwcie sie, tym razem bedziemy mieli Prometeusza z gasnica.
            • billy.the.kid Re: Hugo Chávez "dla ludzi" 03.04.13, 22:20
              widzisz supciu-czytam LEWACTWO- odpowiadam KArTOfLE prawiczki. i coś nie jasne????

zresztą trza se było imnnego prezia w wenezueli wybrać.
              a tak to KArTOfLE prqawiczki mogą mieć pretensje do garbatego ze ma proste dzieci.

kopta sie dalej KArTOfLE własna noga we własn.a dupe.
              • supaari Re: Hugo Chávez "dla ludzi" 03.04.13, 22:38
                billy.the.kid napisał:

> widzisz supciu-czytam LEWACTWO- odpowiadam KArTOfLE prawiczki. i coś nie jasne?
                > ???

Bardzo to mądre, co piszesz... Naprawdę... Widocznie jesteś tymi nożycami z przsłowia i piszesz taaaakie mądre rzeczy.

> zresztą trza se było imnnego prezia w wenezueli wybrać.
                > a tak to KArTOfLE prqawiczki mogą mieć pretensje do garbatego ze ma proste dzie
                > ci.

Jeśli to do mnie apel, to całkowicie chybiony. Nigdy nie uczestniczyłem w wyborach w Wezezueli.

> kopta sie dalej KArTOfLE własna noga we własn.a dupe.

Kolejny kretyński apel - bez związku z wątkiem.
                • billy.the.kid Re: Hugo Chávez "dla ludzi" 04.04.13, 08:55
                  eięc właśnie ło to siem rozchodzi. nie uczestniczyłeś. to wybrał, ze tak górnolotnie powiem, NARÓD wenezueli.i t5o tylkoi tegoż narodu sprawa.jakoś tak smiesznie bardzo poważnie potraktowałeś tę prośbę o wybór innego prezia.

a że hugonek ma w dupci i usa, i papcia świetego więc nie można sie dziwić nastawieniu do niego wolskich prawiczków. 99% informacji o sytuacji w wen. pochpdzi z amerykańskich agencji, i są tyle samo warte co informacje o broni masaowego rażenia u saddamka.
                  wszak to ta własnie broń posłużyła wolskim decydentom jako pretekst do udziału w bandyckiej inwazji w iraq.a faktycznie było to włazidupstwo w amerykańską dupcie, bardziej serdeczne
                  niż uprzednio w radziecką.

miło że zauważyłeś że JA MĄDRZE PISZĘ.
                  • supaari Re: Hugo Chávez "dla ludzi" 04.04.13, 10:18
                    billy.the.kid napisał:

> eięc właśnie ło to siem rozchodzi. nie uczestniczyłeś. to wybrał, ze tak górnol
                    > otnie powiem, NARÓD wenezueli.i t5o tylkoi tegoż narodu sprawa.jakoś tak smiesz
                    > nie bardzo poważnie potraktowałeś tę prośbę o wybór innego prezia.

wybrał, wybrał... A chavez pracował dla ludzi, czego efekty przedstawiłem wcześniej. Jeśli uważasz, że pisac o osiągnięciach chaveza może tylko jego wyborca, to zapewne sam nim jesteś.

> a że hugonek ma w dupci i usa, i papcia świetego więc nie można sie dziwić nast
                    > awieniu do niego wolskich prawiczków. 99% informacji o sytuacji w wen. pochpdz
                    > i z amerykańskich agencji, i są tyle samo warte co informacje o broni masaowego
                    > rażenia u saddamka.

99% informacji??? Od amerykańskich agencji? Może od agentów zagranicy? Albo od KArTOfLI? Ale skoro 99% informacji pochodzi od amerykańskich agencji, to mniemem, że ten procent, na ktorym sie oparłeś pochodzi z biura propagandy bolivarian. Szkoda tylko, że bez konkretów (poza tym, że robił wszystko dla ludzi). Opiekę zdrowotną zrobił dla ludzi do tego stopnia, ze sam leczył sie na Kubie. To było poświęcenie czy wyraz zaufania do wenezuelskiej opieki zdrowotnej?

> wszak to ta własnie broń posłużyła wolskim decydentom jako pretekst do udziału
                    > w bandyckiej inwazji w iraq.a faktycznie było to włazidupstwo w amerykańską du
                    > pcie, bardziej serdeczne
                    > niż uprzednio w radziecką.

Piszesz nie na temat.

> miło że zauważyłeś że JA MĄDRZE PISZĘ.

Tak myślałem, że nie dostrzeżesz przekąsu.
                    • billy.the.kid Re: Hugo Chávez "dla ludzi" 04.04.13, 11:29
                      piszę NA TEMAT.to że nie rozumiesz o czym ja piszę-nie znaczy że nie na temat.
                      tak własnie wygląda informacja w najjaśniejsze rz-plitej wolskiej.

Przekąsu.????najpierw mnie wychwalasz a teraz wykręcasz kocine ogonkiem.
                      • supaari Re: Hugo Chávez "dla ludzi" 04.04.13, 12:04
                        billy.the.kid napisał:

> piszę NA TEMAT.to że nie rozumiesz o czym ja piszę-nie znaczy że nie na temat.
                        > tak własnie wygląda informacja w najjaśniejsze rz-plitej wolskiej.

Piszesz nie na temat. Rozumiem, że dane moga ci się nie podobać, bo wychodzi, że za Chaveza Wezezuela stała się 2,5 bardziej niebezpieczna niż przed Chavezem, że obecnie, kiedy dzięki staraniom prezydenta, żeby służba zdrowia była dla ludzi, liczba łóżek szpitalnych w Wenezueli na 100.000 mieszkańców jest dwukrotnie niższa niż w Ekwadorze, ale zwalanie wszyskiego na Amerykanów, KArTOfLI czy innych agentów zagranicy jest dziecinne (co w sumie tłumaczy twój nick).

> Przekąsu.????najpierw mnie wychwalasz a teraz wykręcasz kocine ogonkiem.

Przekąsu, ironii, sarkazmu... Twa mądrość sprowadza się do tego - jak zdołałem się zorientować - że jak widzisz słowo lewactwo, to piszesz KArTOfLE prawiczki. Pies sąsiadów potrafi podobnie - jak widzi rzucony patyk, to go przynosi. I też nie rozumie przekąsu :-)
                        • billy.the.kid Re: Hugo Chávez "dla ludzi" 04.04.13, 13:40
                          piszę na temat który tobie supciu,nie odpowiada????
                          • supaari Re: Hugo Chávez "dla ludzi" 04.04.13, 14:03
                            billy.the.kid napisał:

> piszę na temat który tobie supciu,nie odpowiada????

Piszesz na temat inny niż temat wątku. Tematem wątku jest Hugo Chavez i jego osiągnięcia, nie Bush, nie jakieś KArTOfLE i nie Irak. Choć zdaję sobie sprawę, że słowa w stylu a u was Murzynów biją są często wykorzystywane przez ludzi, którzy nie są w stanie prowadzić sensownej dyskusji. Pitołeś coś o tym, jak to Chavez coś dla ludzi zrobił, ale nie byłeś w stanie ustosunkowac się do rosnącej w Wenezueli przestępczości i do szukania opieki medycznej poza jej granicami przez chorego prezydenta. Pitoliłeś coś o danych dotyczacych Wenezueli, ale żadnych kontr-danych (tych z 1%) nie podałeś. Za to poruszłeś a to KArTOfLE, a to Busha, a to Irak... I oczywiście wszystko na temat... Czekam na info, że u nas Murzynów biją.
                            • billy.the.kid Re: Hugo Chávez "dla ludzi" 04.04.13, 15:58
                              skąd masz dane o tej przestepczości w wen.
                              czy może z oficjalnych danych msw lub policji wenezueli???
                              • supaari Re: Hugo Chávez "dla ludzi" 04.04.13, 16:30
                                billy.the.kid napisał:

> skąd masz dane o tej przestepczości w wen.
                                > czy może z oficjalnych danych msw lub policji wenezueli???

Pisałem skąd. Nie interesowało cię to wtedy, a teraz zaczyna?
                                • billy.the.kid Re: Hugo Chávez "dla ludzi" 04.04.13, 18:19
                                  mi widzisz tak jakoś smiesznie biega o KONKRETNE ŹRÓDŁO.
                                  • supaari Re: Hugo Chávez "dla ludzi" 04.04.13, 20:50
                                    billy.the.kid napisał:

> mi widzisz tak jakoś smiesznie biega o KONKRETNE ŹRÓDŁO.

Rzeczywiscie, śmiesznie tobie biega. Nie interesowało cię źródło aż do teraz. United Nations Office on Drugs and Crime Global Study on Homicide 2011. Korzystałem z danych tabelarycznych dostępnych na stronie UNODC, w których podano jedno źródło danych (The Venezuelan Program of Action and Education in Human Rights). W publikacji podano dodatkowo dane Pan American Health Organization pozwalające na wyciąnięcie podobnych wniosków: za Chaveza działającego dla ludzi wskaźnik zabójstw wzrósł w Wenezueli ponad dwukrotnie.

Czy to są juz konkretne źródła, czy chcesz nazwisk i adresów ludzi odpowiedzialnych za publikacje?
                                    • kolter-xl Re: Hugo Chávez "dla ludzi" 04.04.13, 21:37
                                      supaari napisał:

(The Venezuelan Program of Action and Education in
                                      > Human Rights). W publikacji podano dodatkowo dane Pan American Health Organiza
                                      > tion pozwalające na wyciąnięcie podobnych wniosków: za Chaveza działającego
                                      > dla ludzi
                                      wskaźnik zabójstw wzrósł w Wenezueli ponad dwukrotnie.

No a nie a napisali tak ze Che uświadomił biedocie wenezuelskiej ze 50 US centów to nie szczyt możliwości, jakie może osiągnąć niewolnik tyrający na plantacjach amerykańskich koncernów żywnościowych ??
                                      Nie podali ilu tych skryto zabójstw popełnia policja tępiąca tzw lewaków ?? Przy milczący poparciu watykanu tępiących księży wspomagających prosty biedny lud ??
                                      • billy.the.kid Re: Hugo Chávez "dla ludzi" 05.04.13, 05:48
                                        widzisz supciu-kolter ociupinkę ci odpowiedział.
                                        no,poza tem wiarygodnym źródłem moga być dane policji danego kraju.
                                        czyzbyś w wolsce liczył p-stwa w jakiejs miedzynarodowej ferajnie czy np. w komendzie policji w polsce??
                                        • supaari a gdzie indziej biją Murzynów??? 05.04.13, 10:57
                                          billy.the.kid napisał:

> widzisz supciu-kolter ociupinkę ci odpowiedział.
                                          > no,poza tem wiarygodnym źródłem moga być dane policji danego kraju.
                                          > czyzbyś w wolsce liczył p-stwa w jakiejs miedzynarodowej ferajnie czy np. w kom
                                          > endzie policji w polsce??

Mielony pisze też nie na temat. Tematem wątku jest Chavez i osiągnięcia, a nie Che Guevara. Obaj należycie do forumowej kategorii pajaców, którzy nie potrafią trzymać się tematów. I jak wam sie zdarzy napisać głupotę, która ktoś obnaża, to zamiast wyjaśnić własne stanowisko, odeprzeć argumentację adwersarza, odpływacie w jakieś odległe rejony. W starym dowcipie z czasów radzieckich apologeta komunizmu (czasem sekretarz generalny KC KPZR, czasem ktoś inny w zależności od wersji dowcipu) na argumenty, że komunizm jest niewydolny ekonomicznie, powoduje biedę, jest opresyjny itd. odpowiadał: A w Ameryce Murznów biją. I podobnie jest w tym wątku. Przedstawiłem dane UNODC na temat przstępczości w Wenezueli - ty przez wiele postów nie odnosiłeś się do nich, pisałeś, że 99% informacji pochodzi od agencji amerykańskich, a Amerykanie wiadomo...; mielony zaś wyjechał z Che! Dwa geniusze dryfu umysłowego.

Co do danych policyjnych - możesz (?) je przedstawić. Jednak przyjmij ostrzeżenie - dane oficjalne pochodzace z krajów, których głowy raczą obywateli wielogodzinnymi tyradami transmitowanymi przez państwową telewizję, nie zasługują na pełne zaufanie.
                                          • kolter-xl Re: a gdzie indziej biją Murzynów??? 05.04.13, 11:27
                                            supaari napisał:

Mielony pisze też nie na temat. Tematem wątku jest Chavez i osiągnięcia, a nie
                                            > Che Guevara. Obaj należycie do forumowej kategorii pajaców, którzy ni
                                            > e potrafią trzymać się tematów
                                            .

Antos niemoto z moheru utkana koniowi te gadki , tematem jest to co porusza dyskutant a nie to co akurat leży moherowi.To jest moherku luźne forum dyskusyjne a nie ściśle zaplanowane spotkanie naukowe.

I jak wam sie zdarzy napisać głupotę, która
                                            > ktoś obnaża, to zamiast wyjaśnić własne stanowisko, odeprzeć argumentację adwe
                                            > rsarza, odpływacie w jakieś odległe rejony.

No popatrz czyli ten mielony z zamierzenia nie ma mnie zdenerwować i sprowokować do ostrej reakcji ??

W starym dowcipie z czasów radzieck
                                            > ich apologeta komunizmu (czasem sekretarz generalny KC KPZR, czasem ktoś inny w
                                            > zależności od wersji dowcipu) na argumenty, że komunizm jest niewydolny ekonom
                                            > icznie, powoduje biedę, jest opresyjny itd. odpowiadał: A w Ameryce Murznów
                                            > biją
                                            . I podobnie jest w tym wątku.

No a co kłamał ? w tym czasie w tej ostoi demokracji ,czarny mistrz olimpijski nie mógł do restauracji wejść bo obowiązywała segregacja. Czyli argument trafiony .

Przedstawiłem dane UNODC na temat przstę
                                            > pczości w Wenezueli - ty przez wiele postów nie odnosiłeś się do nich, pisałeś,
                                            > że 99% informacji pochodzi od agencji amerykańskich, a Amerykanie wiadomo...;
                                            > mielony zaś wyjechał z Che! Dwa geniusze dryfu umysłowego.

No i ma rację , bo kto bardziej nienawidził Chaveza jak te bydło z Waszyngtonu ??
                                            >
                                            > Co do danych policyjnych - możesz (?) je przedstawić. Jednak przyjmij ostrzeżen
                                            > ie - dane oficjalne pochodzace z krajów, których głowy raczą obywateli wielogod
                                            > zinnymi tyradami transmitowanymi przez państwową telewizję, nie zasługują na pe
                                            > łne zaufanie.
                                          • billy.the.kid Re: a gdzie indziej biją Murzynów??? 05.04.13, 18:43
                                            ototototo...
                                            własnie-NIEWIARYGODNE.
                                            pani na lekcji kazała ciebie pisać o ali-a tu patrz -chłopaki piszą o oli.
                                            powaliłeś mnie tym OBNAŻENIEM.
                                            stanow3isko masz WYJAŚNIONE.

łojezusicku-nie odnosiłeś się.

ty jeden jedyny-zapoznane żródło NIEDRYFU U,YSŁOWEGO

Ot, szkoda howoryty-jak mawiał bohdan zenobi herbu abdank.
                                            • supaari billly, nie wciskaj kitu. 05.04.13, 19:03
                                              billy.the.kid napisał:

> ototototo...
                                              > własnie-NIEWIARYGODNE.

Właśnie... niewiarygodne. A tak w ogóle to istniejące? Bo nie przypominam sobie, żebyś jakiekolwiek dane zaprezentował. Jedynie bredziłeś coś, że Chavez dla ludzi... Reszta to zachwyty nad argumentami, że gdzie indziej Murzynów biją, więc ponad dwukrotny wzrost stopy zabójstw w Wenezueli za Chaveza to nieistotny szczegół.

> pani na lekcji kazała ciebie pisać o ali-a tu patrz -chłopaki piszą o oli.

Słucham??? To jest po polsku czy w jakimś narzeczu idiotów?

> powaliłeś mnie tym OBNAŻENIEM.
                                              > stanow3isko masz WYJAŚNIONE.
                                              >
                                              > łojezusicku-nie odnosiłeś się.
                                              >
                                              > ty jeden jedyny-zapoznane żródło NIEDRYFU U,YSŁOWEGO

Wow! Dotarło chyba do bilusia, że dryfuje; że uprawia z mielonką sofizmaty! I zdaje się, że mu to dopiekło! Ale się porobiło!!! Biluś chyba zrozumiał!!!! Niewiarygodne! Poprosiłeś najmądrzejszego z pierwszaków, zeby cię oświecił?

> Ot, szkoda howoryty-jak mawiał bohdan zenobi herbu abdank.

Ot, szkoda! Chyba że dasz te dane policyjne. Wtedy będzie można howoryty. Ba, nawet pewnie będzie się można pośmiać. :-)
                                              • billy.the.kid Re: billly, nie wciskaj kitu. 05.04.13, 22:13
                                                fajny NIEDRYF z ciebie.
                                                wierz dalej w te dane,tak jak wierzyłeś w te dane o bomblotach atomowych u saddamka. one z tego samego źródła.
                                                z tymi IDIOTAMI ździebko chamie pojebany przesadziłeś.
                                                dopiekło.łojezusicku.
                                                odpuszczam se dalsze tłyumaczenie ci głupolu tego czego nie jestaś w stanie zrozumieć. więc siema bywaj, a jak się zlejesz to pływaj.
        • Gość: Przyjaciel Areczka Re: Hugo Chávez IP: 213.71.16.* 04.04.13, 12:54
          Wielka szkoda, ze ten kraj nie zostal burdelem USA. Przynajmniej byla by tam jakas atrakcja turystyczna.

Jestem jednak gleboku wzruszony, ze twoj wodz szkolnictwo i lecznictwo zrobil dla LUDZI.
          W tym naszym nadwislanskim kraju leczymy nawet zwierzeta, ale skoro ty to mowisz, to jest to duzy, komunistyczny sukces!
          • billy.the.kid Re: Hugo Chávez 04.04.13, 13:39
            KArTOfLE,jako zainteresowani, w tem temacie głosu nie mają.
            jak miło byłoby gdyby te piniendzory z wenezuelskiej ropki płynęły do vaticana,nie???????????
        • Gość: jankes Re: Hugo Chávez IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.13, 22:59
          ale to nie chodzi o prawactwo czy lewacto czy inne takie rzeczy
          którymi się straszy dzieci
          chodzi o zdrowy rozsądek
          Chavez ograniczył wolność prasy, spiknął się z międzynarodowymi oszołomami i nawet jeśli
          tu czy tam miał racje, to gloryfikowanie go jest troszkę nie ma miejscu.
          • kolter-xl Re: Hugo Chávez 04.04.13, 23:28
            Gość portalu: jankes napisał(a):

> ale to nie chodzi o prawactwo czy lewacto czy inne takie rzeczy
            > którymi się straszy dzieci
            > chodzi o zdrowy rozsądek
            > Chavez ograniczył wolność prasy, spiknął się z międzynarodowymi oszołomami i na
            > wet jeśli tu czy tam miał racje, to gloryfikowanie go jest troszkę nie ma miejscu.

Tak samo jak i z 90% przywódców ma swoje grzeszki , Chavez jest be bo komuch a inni kacykowie w tamtym rejonie świata zabili ze 100 razy więcej ludzi a są cacy,bo prawi .
            • billy.the.kid Re: Hugo Chávez 05.04.13, 05:51
              faktycznie-spiknął się.
              przed nim ropka należała właśnie do jakichs miedzynarodowych spiknietych bandytów.
              jakoś ten fakt nikomu na swiecie nie przeszkadzał. tak w ramach tej,no,jak ona, oo mam GLOBALIZACJI???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka