Dodaj do ulubionych

300 osób utoneło,to nasza wielka narodowa tragedia

08.08.13, 07:51
w sprawie ofiar wypadków drogowych rząd moze sie przynajmniej fotoradarami pochwalic bo dzięki zapisowi w budżecie państwa dochopdów z fotoradarów Polacy zaczeli jeździć ostrozniewj i pojawiła się dziura w budżecie. A jak roziazać ten przypadek? Wielu ginie w wodzie przez własną głupotę (alkohol) ale najgorsze to to że gina dzieci wleczone przez często nieodpowiedzialnych dorosłych w niedozwolone miejsca. Ale prawdą jest tez to że brakuje nam ratowników. Ci co są to są kiepsko opłacani.Wiele niegdyś strzezonych akwenów dziś jest niestrzezona. Pauperyzacja zawodu ratownika to juz wina władz. oto do czego prowadzą oszczędności na bezpieczeńtwie na ludzkim zyciu. |To samo tyczy sie przejazów kolejowych (wiele zlikwidowano szukajac oszczędności przez co częściej dochodzi do tragedii na torach). Tragedia goni tragedię a władze milczą i zapewne sie cieszą że spadku bezrobocia no bo wielu z tcyh co tonie miałopracę ich śmierć powoduje pojawienie kilku wolnych etatów w skali kraju to pewnie bęzie to jakiś promil ale rząd sie cieszy ze spada bezrobocie a to ze z jakich powodów spada to juz rządu nie obchodzi.Najważniejsze omócsię pochwalić dobrą statystykąignorując inne statystyki ludzkich tragedii...Czas najwyżsy jakos temu zaradzić. Rxzucam hasło w każdej szkole basen! środki z UE można na to wykorzystac!
Obserwuj wątek
    • pocoo Re: 300 osób utoneło,wola boga 08.08.13, 08:01
      Nic na tej ziemi nie dzieje się bez woli wszechwiedzącego i wszechmocnego boga.
      Zaprzecz baranku boży.
      • billy.the.kid Re: 300 osób utoneło,wola boga 08.08.13, 08:18
        no patrzta-te utonięte bachory modlą się : aniele bozy, stróżu mój.....
        a aniołek ma to w dupie.
    • piwi77.0 Ludobójstwo w wodzie niestrzeżonej, pomścimy. /nt 08.08.13, 09:22
    • obraza.uczuc.religijnych Dobry Bóg chciał zeby utonęli 08.08.13, 09:45
      a woli boskiej nie należy się sprzeciwiać.
      • izabella1991 Re: Dobry Bóg chciał zeby utonęli 08.08.13, 10:16
        Co tu ma Bóg do rzeczy,się zapytuję....?
        Cały dowcip na tym ,że rodzicom nie chce się tłustej doopy z cellulitem ruszyć na pływalnię/rzekę/jezioro po to,aby dzieciarnia nauczyła się pływać jak należy.Moi rodzice do łatwych nie należeli ,ale posłali mnie do b.dobrego przedszkola,a tam ( w tej strasznej,okropnej komunie:-))) były lekcje pływania i nie było zmiłuj.W wieku 6 lat pływałam ja i mój brat jak małe rybki.Można było? Można!
        W ex-PGRze koło Morąga mam rodzinę i tam....to samo.Jest piękne jezioro i miejscowe dzieciaki ( bez opieki dorosłych) śmigają jak szczupaki.same się uczą-jedno od drugiego.O przypadku utonięcia któregokolwiek nie słyszałam ,a od 40 lat tam bywam.
        • obraza.uczuc.religijnych Dobry Bóg gdyby chciał to by utonęli 08.08.13, 10:18
          w tej twojej okolicy. Ale jest leniwy i tylko czasami mu się chce.
          • billy.the.kid Re: Dobry Bóg gdyby chciał to by utonęli 08.08.13, 10:39
            taka jest STATYSTYKA.
            rokrocznie w wolsce MUSI utonąć 500-600 osób.
            i zeby ch.. na ch..u stawał nic na to nie poradzimy.
        • oszolom-z-radia-maryja Re: Dobry Bóg chciał zeby utonęli 08.08.13, 10:41
          racja! W MOJEJ SZKOLE ZA KOMUNY PŁYWALNI NIE BYŁO ALE I TAK PRAWIE WSZYSCY PŁYWAC UMIEJĄ. ZA KOMUNY TO PŁYWALI GŁ MĘŻCZYŹNI
          • yoma Re: Dobry Bóg chciał zeby utonęli 08.08.13, 22:07
            Czyli ty nie umiesz plywać.
            • oszolom-z-radia-maryja Re: Dobry Bóg chciał zeby utonęli 09.08.13, 11:09
              umiem, żabka i strzałka oraz pieskiem
    • kolter-xl Ośle 08.08.13, 10:57
      To skomentuj Ośle to jest prawdziwa tragedia tego kraju

forum.gazeta.pl/forum/w,29,146261175,146261175,Jego_tez_Bog_powolal_.html
      • oszolom-z-radia-maryja Re: 08.08.13, 11:00
        znów to samo, ty i tobie podobni i jesteście uprzedzeni, macie fobie na punkcie kościoła PiS radia Maryja. Obnosicie sie ze swoją seksualnością wszedzie musicie swoje trzy grosze o tym wtrącić nawet jeśli w ogóle temat jest zupełnie inny. przeszkadzają wam wartości konserwatywne ubliżacie kazedmu to jest temu wierny..a jak wam brakuje merytorycznych argumentów to uciekacie sie do ataków ad personam i przypisujecie swoim adwersarzom swoje własne przypadłości...
        • piwi77.0 Re: 08.08.13, 11:04
          oszolom-z-radia-maryja napisał:

Obnosicie sie ze swoją seksualnością

To są insynuacje. Ja chodzę w spodniach i ukrywam swoją seksualność.
          • pocoo Re: 08.08.13, 11:11
            piwi77.0 napisał:

> To są insynuacje. Ja chodzę w spodniach i ukrywam swoją seksualność.

Do du..py takie ukrywanie.Musisz założyć czarną długą kiecę na spodnie.
            • piwi77.0 Re: 08.08.13, 11:20
              pocoo napisała:

Do du..py takie ukrywanie.Musisz założyć czarną długą kiecę na spodnie.

Teraz rozumiem. Pewnie też dla niepoznaki dobrze jest nosić olbrzymi brzuch, żeby nikt nie wiedział, czy chodzi o ciążę, czy o nadmierne odżywienie.
              • pocoo Re: 08.08.13, 18:10
                piwi77.0 napisał:

> Teraz rozumiem. Pewnie też dla niepoznaki dobrze jest nosić olbrzymi brzuch, że
                > by nikt nie wiedział, czy chodzi o ciążę, czy o nadmierne odżywienie.
                No to ,to chyba łatwo zgadnąć.
                Wiem piwi,brzuszysko ci nie grozi.
          • oszolom-z-radia-maryja Re: 08.08.13, 11:18
            ma tu na mysli takich typów jak Biedroń i jemu podobni
            • piwi77.0 Re: 08.08.13, 11:21
              Tylko mi nie opowiadaj, ze widziałeś seksualność Biedronia. Może jeszcze w telewizji.
              • oszolom-z-radia-maryja Re: 08.08.13, 14:27
                na szcęscie jeszce nie widziałem tego w tv
                • piwi77.0 Re: 08.08.13, 14:37
                  Jeżeli nie w telewizji Biedroń obnosi się ze swoją seksualnością, to gdzie? Coś mi się wydaje, że zajmujesz się podglądactwem, wstyd.
                  • oszolom-z-radia-maryja Re: 09.08.13, 13:58
                    na forach internetowych
                    • piwi77.0 Re: 09.08.13, 14:05
                      Webkamera jest dołączona do tych forum, że widać Biedronia co się obnosi?
        • kolter-xl Osioł głupcze 08.08.13, 11:18

> znów to samo, ty i tobie podobni i jesteście uprzedzeni, macie fobie na punkcie
          > kościoła PiS radia Maryja. Obnosicie sie ze swoją seksualnością wszedzie music
          > ie swoje trzy grosze o tym wtrącić nawet jeśli w ogóle temat jest zupełnie inny
          > . przeszkadzają wam wartości konserwatywne ubliżacie kazedmu to jest temu wiern
          > y..a jak wam brakuje merytorycznych argumentów to uciekacie sie do ataków ad pe
          > rsonam i przypisujecie swoim adwersarzom swoje własne przypadłości...

to powielanie postów nazywa sie spamem i jest zabronione , od kiedy ty łamiesz katoliku prawo ?
          • pocoo Re: Osioł głupcze 08.08.13, 14:21
            kolter-xl napisał:

>od kiedy ty łamiesz
            > katoliku prawo ?
            Katolik?Od zawsze.Wyspowiada się i...alleluja i do przodu i...alleluja...i...
            • kolter-xl Re: Osioł głupcze 08.08.13, 14:36
              pocoo napisała:

> kolter-xl napisał:
              >
              > >od kiedy ty łamiesz
              > > katoliku prawo ?
              > Katolik?Od zawsze.Wyspowiada się i...alleluja i do przodu i...alleluja...i...

To czysto retoryczne pytanie , katolik od tego ma w sobotę spowiedź żeby do piątku bezkarnie grzeszyć
          • oszolom-z-radia-maryja Re: Osioł głupcze 08.08.13, 14:28
            to ty łamiesz prawo nieustannie mnie obrażajac wypisujac wulgarne bluzgi i wyzwiska
            • kolter-xl Re: Osioł głupcze 08.08.13, 14:37

> to ty łamiesz prawo nieustannie mnie obrażajac wypisujac wulgarne bluzgi i wyzwiska

Od kiedy to pisanie prawdy to łamanie prawa ?
              • oszolom-z-radia-maryja Re: Osioł głupcze 09.08.13, 11:08
                kiedy ja krytykuje to obrażam a kiedy ty tzn piszesz prawdę.. Kali sie kłania kali ukraść krowę dobrze Kalemu ukraść źle, eh ta lewacka hipokryzja..
                • kolter-xl Re: Osioł głupcze 09.08.13, 11:12

> kiedy ja krytykuje to obrażam a kiedy ty tzn piszesz prawdę.. Kali sie kłania k
                  > ali ukraść krowę dobrze Kalemu ukraść źle, eh ta lewacka hipokryzja..

Ty jesteś gnido łgarzem , na poczekaniu wymyślasz łgarstwa i pomawiasz ludzi .
                  np Udowodnij gnido ze ten aparatczyk stalinowski to dziadek komendanta Policji w Radomiu !!!
    • oszolom-z-radia-maryja "PO postanowiła temu zaradzić" 09.08.13, 15:13
      obowiązkowe lekcje pływania od ósmego roku życia. Dlaczego dopiero od ósmego??? siedmiolatki nie musza umieć pływac? im młodsze tym szybciej sie nauczy!Znowu jakieś połowkowe roziwązania ad hoc ..prowizorka..
      • piwi77.0 Re: "PO postanowiła temu zaradzić" 09.08.13, 15:22

obowiązkowe lekcje pływania od ósmego roku życia. Dlaczego dopiero od ósmego???
        siedmiolatki nie musza umieć pływac? im młodsze tym szybciej sie nauczy!

Nie ma sensu uczyć bardzo młodych, bo te swiętnie dają sobie radę we wodzie. Dopiero po urodzeniu głupieją i tracą umiejętność pływania.
    • oszolom-z-radia-maryja już 350 osób utonęło!! 12.08.13, 12:44
      Boże kochany!! Ulituj sie nad tym nieszczęsnym narodem
      • piwi77.0 Re: już 350 osób utonęło!! 12.08.13, 13:04
        Zrób w tej intencji pielgrzymkę dookoła Ziemii, z Matką Boską Ludźmierską na ramionach, co 10 km biczując się przez 10 min. Jestem pewien, że wtedy usłyszy Twoje wołanie, bo to dobry i łaskawy Pan.
        • oszolom-z-radia-maryja Re: już 350 osób utonęło!! 12.08.13, 13:27
          wiara bez uczynków martwa jest, modlitwa nie wystarczy, trzeba tez działac
          • kolter-xl Re: już 350 osób utonęło!! 12.08.13, 14:19

> wiara bez uczynków martwa jest, modlitwa nie wystarczy, trzeba tez działac

Pierwsze co zrób to spal bohomazy i rozwal bałwochwalcze figurki, pan ci wtedy moze wybaczy ze na niego plujesz nieustanie
      • kolter-xl Re: już 350 osób utonęło!! 12.08.13, 14:16

> Boże kochany!! Ulituj sie nad tym nieszczęsnym narodem

Ciekawe ile durnych ludzi umarło bo zamiast leki wykupić słali kasę rydzykowi ??
    • snajper55 Oddali swe życie za Polskę 12.08.13, 15:09
      Należałoby im pomniki stawiać. W każdym większym mieście.

S.
      • oszolom-z-radia-maryja bzdura. Oni o nic nie walczyli 16.08.13, 12:20
        • obraza.uczuc.religijnych Re: bzdura. Oni o nic nie walczyli 16.08.13, 12:31
          Polegli, a więc walczyli. O Polskę.
          • oszolom-z-radia-maryja Re: bzdura. Oni o nic nie walczyli 16.08.13, 14:17
            nieszczęśliwy wypadek
            • obraza.uczuc.religijnych Re: bzdura. Oni o nic nie walczyli 16.08.13, 15:30
              Nieszczęśliwy wypadek to był w Smoleńsku, a ci którzy utonęli polegli za Polskę.
        • piwi77.0 Re: bzdura. Oni o nic nie walczyli 16.08.13, 12:42
          Obrażasz pamięć po nich. Oni przegrali walkę z żywiołem jakim jest woda, a woda jak wiadomo tworzy fale nieraz bardzo potężne i groźne. Gdybyś słuchał księdza arcybiskupa Michalika, to wiedziałbyś, że właśnie nas wszystkich przed wielką falą przestrzegał. Tych ludzi należy więc szanować, bo stanęli w obronie wartości głoszonych przez arcybiskupa.
          • oszolom-z-radia-maryja Re: bzdura. Oni o nic nie walczyli 16.08.13, 14:18
            biskupowi nie o morskie fale chodziło
            • piwi77.0 Re: bzdura. Oni o nic nie walczyli 16.08.13, 14:22

biskupowi nie o morskie fale chodziło

Jeżeli nie o morskie, to o jakie? Chyba nie o falę jaka znamy z wojska?
      • kolter-xl Re: Oddali swe życie za Polskę 16.08.13, 12:55
        snajper55 napisał:

> Należałoby im pomniki stawiać. W każdym większym mieście.

Ano ratowali przecież w większości budżet kupując wódę , przed śmiercią .
        • wobo1704 Re: Oddali swe życie za Polskę 16.08.13, 14:00
          oszołomzRM i inni;
          nie zwalajcie na państwo tego co jest obowiązkiem rodziców.
          No, może odrobina przymusu państwowego by się w tym temacie przydała.

• oszolom-z-radia-maryja Re: Oddali swe życie za Polskę 16.08.13, 14:19
            kiedyś był obowiązkowy egzamin na kartę pływacką dziś tego nie ma i każdy może wziąć sprzęt pływający i wypłynąć na środek jeziora a potem mamy tego konsekwencje
            • kolter-xl Re: Oddali swe życie za Polskę 16.08.13, 15:51

> kiedyś był obowiązkowy egzamin na kartę pływacką

Nigdy nie było obowiązkowego zdawania egzaminu na kartę pływacką.

dziś tego nie ma i każdy może
              > wziąć sprzęt pływający i wypłynąć na środek jeziora a potem mamy tego konsekwencje

To już co innego .
              • oszolom-z-radia-maryja Re: Oddali swe życie za Polskę 21.08.13, 10:43
                obowiązkowy moze nie ale bez tej karty nie wypożyczyłbyś kajaku czy innego sprzętu pływajacego
    • tigertiger Re: 300 osób utoneło,to nasza wielka narodowa tra 21.08.13, 16:19
      Za utonięcia winisz obecny rząd czy wszystkie władze od upadku PZPR ?
      W 2005 czyli za rządów PiS liczba osób, które utonęły wynosi 583, a 706 zgłoszeń wypadków tonięć. Rok później utonęły wynosi 564, a 694 było zgłoszeń wypadków tonięcia. W 2007 utonęło 479, a zgłoszeń tonięcia było 613. To wyraźnie więcej niż 300 no i co z tego wynika ? Czy ówczesna władza biła na alarm?

To samo tyczy sie przejazów kolejowych (wiele zlikwidowano szukajac oszczędności przez co częściej dochodzi do tragedii
      > na torach)

Czyli mniej przejazdów oznacza więcej tragicznych zdarzeń na torach? Niby dla czego?

Tragedia goni tragedię a władze milczą i zapewne sie cieszą że spad
      > ku bezrobocia no bo wielu z tcyh co tonie miałopracę ich śmierć powoduje pojawi
      > enie kilku wolnych etatów w skali kraju to pewnie bęzie to jakiś promil ale rzą
      > d sie cieszy ze spada bezrobocie a to ze z jakich powodów spada to juz rządu ni
      > e obchodzi.

Toną dzieci,młodzież, ludzi po 60 też oraz renciści. To jeszcze przez trzy z kawałkiem podziel te 300 i zobaczysz ile etatów się zwolniło. 3/4 utonięć jest po alkoholu i tu nie ma co szukać winnych gdzie indziej niż w głupocie ludzkiej. W zeszłym roku najwięcej utonięć było nad stawami, sadzawkami, nad zalewami i stawami hodowlanymi na terenach gdzie kąpielisk nie ma i nie było ich wcześniej. Na basenach nad morzem, gdzie ratownicy są również topią się ludzie, ale utonięć w tych miejscach jest kilkadziesiąt razy miej. Ratownik to nie jest zawód etatowy, ratownik to osoba uprawniona do udzielania pomocy, może być zatrudniona na czas działania basenu czy kąpieliska na umowę zlecenie i jest to praca wykonywana dodatkowo.

Czy za PiS było lepiej według ciebie ? W 2007 płaca minimalna w Polsce wynosiła 936 zł, a w 2013 wynosi 1600 zł to 70 % więcej o tyle ceny nie podskoczyły.
      Bezrobocie w styczniu 2007 wynosiło 15,2% a w styczniu tego roku było 14,2%.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka