Dodaj do ulubionych

Wojna w Iraku- moje trzy grosze,bez wyzwisk prosze

22.08.04, 13:53
To moje parę uwag co do wojny o Irak.
Zolnierz to zawód a niektórzy twierdzą że to służba. Do Iraku nie pojechała
armia z poboru lecz ochotnicy, zarówno z Polski jak USA. I bardzo dobrze ! To
że jako argument podano BrońMAsowegoRażenia było dużym błędem. Wystarczyło
podać nast. argumenty :
1.Saddam był ludobójcą.
2.Region jest niestabilny - Kurdowie, Iran i bomba A.
3.Osama daje w dupe.
A pośrednio Polska Armia jedzie na najlepszy poligon z możliwych i wspiera w
ważnej misji sojusznika.
Nawet jeśli ktoś wspomni o tym że to wojna o rope, to przecie nie ma w tym
nic złego.Polityką rządzi pieniądz, pieniądz z podatków, a ja jestem
podatnikiem i ropa ma być tania.Kropka. To że Pra-Pra dziadek Abdullacha
postawił namiot na tej a nie innej wydmie nie uprawnia go do wydymania mnie
juz na 50 $ za baryłke.Świete prawo własności owszem, tak jest. Niemniej
jednak prawo dżungli. A gdyby nie jechać wogóle ? Saddamowi dalej wali na
czerep i nie wiadomo kogo i ile milionów wyrżnie w pień, Osama ma sojusznika,
a po śmierci Saddama region już bardziej niestabilny byc nie może.Wojna
prewencyjna to też rozwiazanie.Kiedy giną nasi jasne że żal, ale taka służba,
żołnierki nauczysz się na wojnie.Jest wiele innych zawodów, a teoria o
bezrobociu w Polsce....tak no niektórzy w to wierzą.A teraz napisz co ty na to
Obserwuj wątek
    • Gość: ania pomieszanie z poplataniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.04, 18:04
      1.O ile wiadomo to w Polsce nie ma armii zawodowej, a ostatnia zmiana byla
      uzupelniana zolnierzami z poboru,
      2.Jest lodobojca i przestal byc przyjacielem Ameryki,
      3.Teraz jest bardziej niestabilny niz byl wczesniej,
      3.Osama tez przestal byc przyjacielem ale jego rodzinka nie,
      4.Ropa jest drozsza niz byla,
      5.Polska nie ma w tej wojnie zadnego interesu.
      • ktopyta Re: pomieszanie z poplataniem 22.08.04, 22:14
        ad1. do Iraku pojechali zawodowcy.W Polsce jest armia zawodowa( bo w ciagu
        niewolniczego poboru trudno dosłużyć sie generała). Jak ktoś nie chce iść do
        wojska to nie idzie.
        ad2.W polityce nie ma sentymentów.A ludobójstwo Saddama podałem jako argument
        za wojną.Przesatał być przyjacielem USA, istotnie.Polityka i etyka nie idą w
        parze.
        ad3.No ja bym sie spierał.
        ad3/4.pieniadze nie śmierdzą
        ad4/5.jak to w czasie wojny.Ale po stabilizacji bedzie tansza.Abdullachów
        trzeba wytłuc i bedzie po normalnych cenach.
        ad5/6.Myśl o tym intensywnie jak płacisz za tankowanie na CPN.Powodzenia
        szkolenie żołnierzy, kontrakty dla polskich firm, pomoc sojusznikowi, istotnie
        nic.
        Dodaje ponownie.Jak ktoś nie chce to nie zostaje żołnierzem .Jak ktoś chce to
        musi sie liczyć ze śmiercią na polu walki.
        • Gość: ania Re: pomieszanie z poplataniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.04, 22:58
          ad1'zawodowcy to sa chyba od porucznika w gore,oczywiscie jak ktos nie chce isc
          do wojska to nie pojdzie ( mozna zalatwic sobie kategorie E, mozna tez isc na
          studia wtedy sie dostaje odroczenie jednak nie wszyscy maja takie mozliwosci),
          ad2'czyli przyznajesz,ze to wojna dla korzysci ekonomicznych,
          ad3'nie ma nic gorszego niz wojna...dla zwyklych ludzi, ktorzy chca pracy,
          chleba i zeby im bomby nie lecialy na glowe,
          ad4'to co bedzie to gruszki na wierzbie, piszemy o tym co jest,
          ad5'o czym mam myslec ? o tym ze kiedys bedzie tansza? zabawne...moze bedzie a
          moze nie,
          ad6' jakie kontrakty? narazie kontrakty zdobywaja znajomi krolika, szkolenie
          zolnierzy to tansze jest na poligonie w Drawsku.

Coz podkresle jeszcze raz my nie odnosimy z tej wojny zadnych korzysci, co do
          sojuszy...to nikt nie zaatakowal naszego sojusznika wiec nasz udzial w tej
          wojnie nie jest w zadnym stopniu usprawiedliwony, zreszta widac jak od kilku
          miesiecy politycy ktorzy wpakowali nas w te awanture chca sie z niej wycofac.
          • ktopyta Kółko graniaste :) 23.08.04, 13:19
            Dalej uważam że do Iraku jadą zawodowcy.Tylko.Aby nie iść do woja wystarczy
            mieć uruchomiony mózg,a nawet bez niego zawsze możesz się starać o służbę
            zastępczą.Każda wojna jest dla korzyści ekonomicznych.Wojna jest straszna dla
            każdego.Ceny ropy są postawione na głowie, i najwyższy czas żeby to zmienić,
            najlepiej rozpieprzając OPEC w drobny mak.To że kontrakty zdobywają znajomi
            królika to oczywiste.Ale czy to żle ? No fakt że nieetycznie, ale czy to żle ?
            Polska firma bierze kontrakt i co ? olska bierze podatek.
            Na razie nasi politycy mają jaja i zostajemy w Iraku.I bardzo dobrze. Bo nie
            można dac sie zastraszyć bandzie brudasów na wielbłądach.Tam toczy sie wojna
            którą rozpoczęła ta popieprzona religia.A poligon w Drawsku ? litości. w
            Drawsku to są dobre obiady.
            Wiem że masz dobre intencje i fajno by było jakby wojen nie było i wszyscy
            bawili się w kółko graniaste.Ale tak nie będzie. Na dzień dzisiejszy nasza
            cywilizacja ma przeprawę z arabusami, kolejna z żółtymi czeka i tyka.
            Wojnie mówimy nie, tylko co proponujesz w zamian? Stany są fe a ich prezydent
            jest głupi jak but. Tylko co w zamian ? pozdro
    • Gość: antypapista Re: Wojna w Iraku- moje trzy grosze,bez wyzwisk p IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 22.08.04, 18:29
      Na początku twierdzisz,że żołnierz to zawód"Żołnierz to zawód a niektórzy
      twiedzą,że to słuzba" A na koncu komentarza twierdzisz,że to służba "Kiedy giną
      nasi jasne że żal, ale taka służba, żołnierki nauczysz się na wojnie" Więc co to
      jest,służba czy zawód.Trzeba być naiwnym żeby przyznać słuszność Jankesom,
      ludobójcom w hitlerowskim nadaniu.Gdyby nie wtrącali się w politykę innych
      państw i nie skłócali ich obywateli(żeby potem udzielać im pomocy sprzedając
      broń) nie byłoby tyle nienawiści.Bin Laden był przez nich szkolony i opłacany
      do walki z komunizmem.Husajn też był ich przyjacielem mimo,że
      mordował.Majstersztyk Bin Ladena z nowojorskimi wieżami doprowadził tych
      amerykańskich gnoi do wściekłości.Oni nie mogą do dziś przeboleć,że tak ich
      załatwił.Ani im te wojny gwiezdne nie pomogły.Oby więcej takich akcji.Zasłużyli
      soboie chamy na to.
      • ktopyta Re: Wojna w Iraku- moje trzy grosze,bez wyzwisk p 22.08.04, 22:20
        zwał jak zwał.Żołnierze z powołania raczej uważają że to służba,bo to chyba
        wznioślej, ja raczej że zawód.Nie lubisz USA twoje prawo.Poltyka miedzynarodowa
        polega własnie na takim wtracaniu sie,mniej czy bardziej.Duże i silne państwo
        może to robić sprawniej.Lepiej miec dużego sojusznika, niż małego i do
        dupy.Szkoląc sojusznika (Saddam,osama) nigdy nie wiesz jak do konca bedzie.Czas
        leci i sutyacja sie zmienia.
        Tekst z 'oby wiecej takich akcji' mogłeś sobie darować.Antyamerykanizm jest
        bardzo modny tak jak cala lewicowa ideologia,ale podobno każdy przed
        trzydziestką lewicuje, póżniej się z tego wyrasta, jak z dzieciństwa.
      • Gość: P.S.J. Re: Wojna w Iraku- moje trzy grosze,bez wyzwisk p IP: *.itpp.pl 23.08.04, 12:43
        Oj tam, ludobójcy hitlerowscy... my tez nie mamy czystych sumień, bo
        wspieraliśmy Napoleona.
        • Gość: ktopyta ja tam mam czyste IP: 82.112.135.* 24.08.04, 14:27
          osobiscie pana Leona Napo nie wspierałem, sumienie mam czyste :)
          • Gość: P.S.J. Re: ja tam mam czyste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 17:42
            Ale ja np. wojny w Iraq OSOBIŚCIE nie wspiueram, nie strzelam do Arabów, wiec
            mam czyste. Mysle, ze imć "antypapista" też nie pisał swego postu z Camp
            Babilon...
            • ktopyta Re: ja tam mam czyste 25.08.04, 17:24
              trochę żartowałem, ale różnica jest malutka bo wojna w Iraku toczy się tearz i
              masz jakieś zdanie na jej temat.Twoim zdaniem, opinią popierasz lub wręcz
              przeciwnie działania wojenne. Ja popieram.Wojna o rope czy nie o rope to chyba
              kwestia uboczna chodzi o konflikt cywilizacji, dzikich trzeba wyrżnąć żeby
              spokojnie móc chodzi po ulicy.
              • Gość: antypapista Re: ja tam mam czyste IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 25.08.04, 20:28
                Dzikich nie wyrżniesz i nie będziesz chodził spokojnie po ulicy.To nie dzicy
                napadli na cywilizacje a odworotnie.Oni się bronią jak mogą bo w otwartej walce
                nie mają żadnych szans.I nie łudź się cywylizowany paniczu,że ich wytniesz.Zanim
                to zrobisz będzie po tobie.Albert Einstein powiedział amerykańskim panom kiedy
                podjęli decyzję,z rzutki atomowej bombki na Hiroszimę."Nie wiem jak będzie
                wyglądała III wojna światowa ale wiem jak będzie wyglądała IV wojna światowa.
                Mianowicie na kije i maczugi".Wyciągnij logiczne wnioski z tych słów.Einstein
                nie był dzikusem,więc traktuj jego słowa poważnie.
              • Gość: P.S.J. Re: ja tam mam czyste IP: *.itpp.pl 26.08.04, 10:21
                Dzicy - tacy autentyczni - to byli w XIX wieku w co bardziej odległych ostępach
                ziemi. Najaktywniejsza w rozwiązywaniu "problemu" dzikich (bo tak naprawdę nie
                było problemu - dzicy nie stanowili zagrożenia dla ładu europejskiego, bo nie
                mieli nawet możliwości DOTARCIA do Eur.) była Wielka Brytania, której za to nie
                lubią etnolodzy, gdyż w XIX/XX wieku pozbawiła ich materiałów do badań kultur
                pierwotnych.

Myślę, że wojujący islam z naszej perspektywy można porównać raczej
                do "barbarzyńców" -ALE w PIERWOTNYM znaczeniu tego słowa, jako grupy ludzi o
                języku, a przede wszystkim kulturze i wartościach tak odległych od naszych, iż
                porozumienie, a nawet koegzystencja jest w zasadzie niemożliwe bez dopasowania
                się jedej z grup.Nas albo nich. Oczywiście instynkt samozachowawczy każe naszej
                cywilizacji narzucic swój punkt widzenia, swoje wartości, chociażby siłą...
      • Gość: MiR Re: Wojna w Iraku- moje trzy grosze,bez wyzwisk p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 19:34
        Amerykanie są winni temu, że islamiści są chorzy psychicznie? Amerykanie
        zasłużyli sobie na zamachy imperializmem i propagowaniem wolności?
        Kopnij się w głowę idioto.

Już raz, w jednym wątku czytałem twój komunistyczny bełkot. Nie udzielaj się,
        bo tu mądrzejsi rozmawiają.

P.S. Nie ma jak się czepiać czy wojsko to służba, czy zawód. To istota dyskusji
        jest? Na prawdę usuń swoje geny z puli światowej, głąbie.
        • Gość: MiR Re: Wojna w Iraku- moje trzy grosze,bez wyzwisk p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 19:37
          To do antypapisty bylo.
        • Gość: antypapista Re: Wojna w Iraku- moje trzy grosze,bez wyzwisk p IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 24.08.04, 21:21
          Widzę,że Ty do mądrzejszych się zaliczasz,proamerykański trepie.Obyś jeszcze
          nie narzekał na tą jankeską demokrację.Tak im w dupę włazicie i głaskacie,ale
          wiz jakoś nie chcą Wam dać,zasrańce jedne.Oni mają Was gdzieś,proamerykańskie
          śmiecie. Polska w 1938 r.też wlazła w dupę Hitlerowi i zabrała Czechom Zaolzie.
          A rok później je oddała szwabom i to z nawiązką,razem z tym przysłowiowym
          guzikiem,którego mieliśmy nie oddać.
          Terroryzmu terrorem się nie zwalczy,nigdy się nie zwalczy.Tylko proamerykańskim
          idiotom takim jak Ty się wydaje,że po zęby uzbrojony wujek Sam,sobie z tym
          poradzi.Nie poradzi sobie z tym.Wietnam jest tego przykładem.Nawet w biblii
          można znaleźć przykład,że wielce uzbrojony silny,w cale nie jest taki silny.Mam
          na myśli Goliata i Dawida.To Jankesi stworzyli terroryzm,z którym sobie teraz
          nie mogą poradzić.
          Przez Jankesów świat jest skazany na działnie terroryzmu na bardzo,bardzo
          długie lata.Świat islamu,który ma w pogardzie ludzkie życie,doprowadzi do
          całkowitej zagłady ludzkości.
          I bardzo dobrze,życie na kuli ziemskiej będzie piękniejsze
          jak zniknie z jej powierzchi parch,który obdarowany przez naturę rozumem nie
          potrafi się nim posługiwać.Te rozumne parchy,zwane człowiekiem,za bardzo się
          rozmnożyły i zakłóciły równowagę w przyrodzie.Pamiętaj ofiaro jedna,że jak nie
          chcesz aby gówno śmierdziało to go nie ruszaj.Chciwi Jankesi je ruszyli,będzie
          ono śmierdziało długo,długo,bardzo długo.Atak terrorystyczny to nie tylko bum!
          To zatrute cyjankiem ujęcia wody pitnej,jakieś wirusy w proszku np.wągliki itp.
          Ludzkość,terrorem za terror,nie jest w stanie temu zapobiec.Ale taki debil jak
          Ty tego nie zrozumie i dalej będzie ględził jacy to amerykanie są cacy.Czemu
          nie zaatakują Kubę.Tam też jest dyktator.Co nie wiesz czemu?To proste jak
          konstrukcja cepa.Bo tam nie ma ropy,wszechmądry palancie.

• ktopyta Re: Wojna w Iraku- moje trzy grosze,bez wyzwisk p 25.08.04, 17:41
            TO JEST MÓJ TEMAT, I MOJA DYSKUSJA.TWOJE WYPOWIEDZI SĄ CHAMSKIE I WULGARNE, NIE
            TYLKO TUTAJ ALE NA CALYM FORUM.
            REPREZENTUJESZ POZIOM TROGLODYTY .
            ZMIEŃ KICKA I ZACZNIJ OD NOWA ALBO PRZEPROŚ ZA TO ŻE BRAK CI WYCHOWANIA.
            Pozostałych proszę o ignorowanie tego kolesia.
            • Gość: antypapista Re: Wojna w Iraku- moje trzy grosze,bez wyzwisk p IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 25.08.04, 21:07
              Nie mam zamiaru nikogo przepraszać bo imiennie,oprócz Mira,który jako pierwszy
              nazwał mnie idiotą i głąbem,nie obraziłem.Brak mi wychowania,powiadasz? Jakiego
              wychowania.To ,że MiR-owi wypisałem wiązankę obraźliwych słów? To jest nic w
              porównaniu z Tobą,któremu marzy się wyrzynanie,jakiś tam dzikusów.To jest
              dopiero chamstwo.Poziom troglodyty reprezentuję?Przeczytaj mój post
              wcześniejszy,gdzie odpisując Ci,zacytowałam wypowiedź fizyka Einsteina.Do życia
              w jaskinach doprowadzi nas polityka cywilizowanego USA.Zapamiętaj to sobie,
              dobrze wychowany człeku.
              • ktopyta Re: Wojna w Iraku- moje trzy grosze,bez wyzwisk p 25.08.04, 21:32
                policz ile jest postow na forum gdzie sie produkujesz ktore prosza Cie abyś sie
                odchamił ?
                spadaj kolego na inne wątki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka