Dodaj do ulubionych

"Holy Wins" zamiast Halloween?

29.10.14, 09:08
Dotąd to głównie parafie w wigilię Wszystkich Świętych organizowały obchody "Holy Wins" ("Święty zwycięża"). Tak promowały "radość, życie, światło i dobroć" - cechy katolickich świętych. Bo uczestniczący w obchodach przeciwnicy Halloween wskazywali, że używanie symboliki związanej ze śmiercią i magią, nawet do zabawy, oswaja społeczeństwo z okultyzmem. Jak zamiast tego świętowali? Po bożemu. Np. przechodząc przez miasto w procesjach z relikwiami.

"Holy Wins" wchodzi też do szkół - nie tylko katolickich - właśnie jako bale przebierańców i minipochody świętych. Wielu katechetów i dyrektorów chce, by świętować, ale po bożemu - dzieci mają przebierać się za świętych, a nie za wampiry.

wyborcza.pl/1,75478,16880327,_Holy_Wins__kontra_Halloween__czyli_wszyscy_swieci.html

Kontratak Kościoła i tradycjonalistów trwa. Widzieliście ostatnio w TV reklamę kolorowego "tygodnika dla kobiet ceniących tradycyjne wartości"? Nie dziwota, że ktoś ruszył głową - "Gość Niedzielny" od lat jest nr 1. na prasowym rynku.
Obserwuj wątek
    • indeed4 Wczoraj zobaczyłem reklamę w TV 29.10.14, 09:22
      i norrrrmalnie opadła mi szczęka.

"W Dobrym Tygodniu w sekcji poświęconej ludziom można odnaleźć informacje o polskich gwiazdach szczególnie ceniących wartości rodzinne, patriotyczne i katolickie. Ponadto Dobry Tydzień prezentuje materiały poświęcone ciekawym wydarzeniom z Polskiej historii oraz materiały o wybitnych postaciach religijnych (papieżach, błogosławionych, świętych)" (link)

Powiem wam, że w ostatni weekend nieżle oberwałem, kiedy próbowałem bronić dziewczyn, którym Straż Miejska chciała wlepić mandat za picie na Monciaku piwa. I to od kogo - od chłopaczków po jakieś 17-18 lat! Zmiany, zmiany...
    • mjot1 Re: "Holy Wins" zamiast Halloween? 31.10.14, 16:42
      Cóż... Celem sączenia jadu tzw. miłości bliźniego jest dzielić.
      Swoją drgą jeśli kogoś język polski mierzi to chyba nie ma obowiązku tu tkwić. Obowiązuje przecie ustawa o ochronie języka. Ponoć.
    • o.oszolom.z.radia.maryja Re: "Holy Wins" zamiast Halloween? 04.11.14, 10:20
      koniec medialnego monopolu sił lewicowo liberalnych!
      • sclavus lubisz serki homogenizowane? 04.11.14, 10:57
        Jeśli - to nie boisz się?
        Przecież to jawna promocja homoseksualizmu!!!
        ... ale nie tylko bo prowadząca do wprowadzenia tego homoseksualizmu do genów!!!
        :D:D:D
        ... że tez ND jeszcze tego nie zauważył... :D:D:D:D:D
    • dystans4 Re: "Holy Wins" zamiast Halloween? 04.11.14, 16:15
      Proponuję dodać jedną literkę - "Holy Wings"
      www.free-pet-wallpapers.com/free-pet-wallpapers/free-pet-desktop-backgrounds/849042279.jpg

Będzie patriotycznie i zamiast fotografii.
    • piwi77.0 Re: "Holy Wins" zamiast Halloween? 04.11.14, 19:23
      Kościół znów leci w chuja i jak zwykle robi to w żywe oczy. Jakie znów zwycięstwo świętych? Święty to trup i to ma być to zwycięstwo? No to życzę całemu episkopatowi, aby szybko odniósł to swoje zwycięstwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka