Gość: tudana Re: CBOS: 95 proc. Polaków to katolicy IP: *.kom / *.kom-net.pl 11.08.05, 18:18 To kto w końcu kradnie, korumpuje, morduje w tym kraju? Ciągle słyszę, że to komuniści są przestępcami i tylko SLD kradnie. Pomyliły mi się te rachunki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Jak to się dzieje, ze zawsze spotykam tylko te 2%? IP: 83.238.132.* 11.08.05, 18:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alef zero Re: Jak to się dzieje, ze zawsze spotykam tylko t IP: *.trw.com 11.08.05, 18:24 A skad wiesz, ze wszyscy, z ktorymi sie spotykasz, to ateisci? Zwierzaja ci sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maj kolejny przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 18:22 Wystarczy porównać z sondażem Gazety i mamy natychmiast obraz żałosnej prawdy o poziomie firmy badającej rynek oraz - za jednym zamachem - dane dla tych, którym wciąż się marzy państwo wyznaniowe i podatek kościelny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolovaxman TO JEST PO PROSTU GŁUPIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 18:25 myślicie, że głosując w sondzie "na ateistę" podważycie wyniki ankiety CBOSu, że w ten sposób pokażecie prawdę, że jesteście bardziej obiektywni?? pewnie to taka fajna zabawa : zagłosować żeby zrobić szum, żeby było ciekawiej i śmieszniej... TO JEST CHORE, TO JEST PO PROSTU GŁUPIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tingel-tangel Re: TO JEST PO PROSTU GŁUPIE !!! 11.08.05, 18:28 Ale zauważ, że juz zostało oddanych o 1/5 więcej głosów niż w badaniu CBOS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolovaxman Re: TO JEST PO PROSTU GŁUPIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 18:33 a zauważ na jakiej grupie społecznej - internautów, którym mało rozrywek i potrzebują wyżycia się, bo w realu niemieliby odwagi. te wyniki ankiety to bardziej protest niż to co reprezentuje badane "społeczeństwo z ulicy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo 95% tego forum to ateisci i niekatolicy!!! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 11.08.05, 18:36 Ciekawe ze w naszym narodzie wiekszosc olewa to forum. Ja sie nie licze w tych 95% bo pisze z zagranicy. A swoja droga w USA ci co obsesyjnie dyskutuja na forach publicznych nie maja dobrej renomy i sa uwazani za nieudacznikow ktorzy czesto nie maja nic do powiedzenia. Polecam jakies fora z blogami na poziomie i sama staralam sie podwyzszyc poziom dyskusji ktory ogolnie jest na tym forum monotematyczny i siermiezny. Przynajmniej nie mozna o to obwiniac katolikow. Odpowiedz Link Zgłoś
tingel-tangel Re: 95% tego forum to ateisci i niekatolicy!!! 11.08.05, 18:41 To nie przyznawaj się swoim zagranicznym znajomym że pisujesz na forum, bo jeszcze zostaniesz uznana za nieudacznika. Pozdrawiam i idę na inne forum, bo to jest rzeczywiście monotematyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brawo Echo !! Re: 95% tego forum to ateisci i niekatolicy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 19:01 Echo napisała całą sentencję dotyczącą obecnych na forum, ale cóż internauci własnymi wypowiedziami bez dobrych argumentów pogrążają sami siebie nie wiedząc o tym - ale dobrze że ktoś im to pokazał - brawo Echo !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ill.d Re: 95% tego forum to ateisci i niekatolicy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 19:24 jakby uczestnicy forum pisali tak jak echu pasuje nie ublizalaby im Odpowiedz Link Zgłoś
tomek6665 Re: CBOS: 95 proc. Polaków to katolicy 11.08.05, 18:32 i dlatego kłamią zdradzają obgadują innych zabijają ... Święty naród Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sklepowa No wlasnie ! Jak jest w waszym otoczeniu ? IP: *.cybernet.ch 11.08.05, 18:32 U mnie (znajomi i rodzina) z "katolikami" jest cienko. Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: No wlasnie ! Jak jest w waszym otoczeniu ? 11.08.05, 18:52 U mnie "katolików" jak psów. Tylko, że nie rozumieją na czym to ma polegać :))). Używają środków antykoncepcyjnych, kopulują przed ślubem, zalecenia dziadków z watykanu mają w d... . Ale wpuszczają księdza po kolędzie, chrzczą dzieci, biorą śluby w kościele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sklepowa Re: No wlasnie ! Jak jest w waszym otoczeniu ? IP: *.cybernet.ch 11.08.05, 18:57 > U mnie "katolików" jak psów. Tylko, że nie rozumieją na czym to ma > polegać :))). Używają środków antykoncepcyjnych, kopulują przed ślubem, > zalecenia dziadków z watykanu mają w d... . Ale wpuszczają księdza po kolędzie, > > chrzczą dzieci, biorą śluby w kościele... Dzieki za odpowiedz. No to rzeczywiscie trudny styl. Odpowiedz Link Zgłoś
ianek70 Re: No wlasnie ! Jak jest w waszym otoczeniu ? 11.08.05, 19:02 Gość portalu: sklepowa napisał(a): > U mnie (znajomi i rodzina) z "katolikami" jest cienko. Ja też miałem szczęście. Tyle juz lat w Polsce i nie znam nikogo, kto chodzi do kościoła, wierzy w anioły czy będzie dziewicą w dniu ślubu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: CBOS: 95 proc. Polaków to katolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 18:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: CBOS: 95 proc. Polaków to katolicy IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.05, 18:35 Dlatego w Polsce tyle bandytyzmu,brudu, porzuconych dzieci, biedy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: CBOS: 95 proc. Polaków to katolicy IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 11.08.05, 18:45 Powyzsze 3 wypowiedzi sa takim przykladem prymitywizmu. Oczywiscie katolicy sa najwieksza grupa wiec mozna ich obwiniac o wszystko. Katolicy powinni postepowac wg. bardzo wysokich standartow. Jednak przy takich liczbach zawsze mozna znalezc nominalnych katolikow ktorzy sa bardziej liczni i gorsi od nielicznych ateistow. Podobnie mozna udowodnic ze wielkosc spozycia alkoholu w kazdym duzym miescie koreluje z liczba kwakrow (ktorzy nie pija). Tak samo zawsze mozna skorelowac liczbe zlych katolikow z liczba katolikow w czym tutaj wyzywaja sie do woli i bez grzechu forumowi ateisci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alef zero Re: CBOS: 95 proc. Polaków to katolicy IP: *.trw.com 11.08.05, 18:48 Ateisci chyba w ogole nie maja konceptu "grzechu", czy sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach pozwól, ze zacytuje wyniki badania 11.08.05, 19:31 "Prawie połowa (46 proc.) badanych nie potrzebuje żadnych kodeksów etycznych w życiu. Rozstrzyganie o tym, co jest dobre, a co złe, powinno pozostać - ich zdaniem - indywidualną sprawą każdego człowieka. Z kolei 22 proc. ankietowanych uważa, że o tym, czym jest dobro i zło, powinno decydować przede wszystkim społeczeństwo. 27 proc. respondentów uznało, że o tym, czym jest dobro i zło, powinny decydować przede wszystkim prawa Boże, 5 proc. nie potrafiło zająć stanowiska w tej kwestii. Jedynie niespełna co trzeci ankietowany (31 proc.) uznaje konieczność posiadania wyraźnych i stałych zasad moralnych. Prawie tyle samo (30 proc.) uważa za pożądane posiadanie jednoznacznych zasad moralnych, jednak dopuszcza sytuacje, w których zasady te można uznać za nieobowiązujące. Co piąty respondent (20 proc.) stoi na stanowisku, iż dobrze jest mieć pewne zasady, jednak złożony charakter życia codziennego zmusza do pewnych przewartościowań. Co siódmy badany (14 proc.) opowiada się za etyką życiową całkowicie sytuacyjną. W opinii tej grupy respondentów, bezzasadne jest ustalanie odgórnych reguł moralnych." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolovaxman Re: CBOS: 95 proc. Polaków to katolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 18:51 a zrobiłes cokolwiek żeby temu zaradzić - TY SAM?? .............................................(wymowna cisza?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h 95% Polaków to katolicy ??? IP: *.intranet.pcc / 81.210.89.* 11.08.05, 18:42 dlatego nie chcę być katolikiem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tempus 95 proc. Polaków to katolicy - owszem, na papierze 11.08.05, 18:44 A jaką przyjęto definicję "katolika"? Mnie orzrzcili rodzice w wieku kilku miesiecy. A teraz czarodziejów z Watykanu uważam za oszustów. Według watykańskich reguł jestem katolikiem! :))) Obawiam się, że w Polsce ludzie mają zbyt małą świadomość w kwestiach religii aby brać udział w takiej ankiecie. Ciekawe ilu nie uprawia seksu przed ślubem u księdza, a ilu nie używa środków antykoncepcyjnych, ponieważ dziadkowie z Watykanu zabronili??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: 95 proc. Polaków to katolicy - owszem, na pap IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 11.08.05, 18:57 Uzycie srodkow antykoncepcyjnych czy seks przed slubem nie czyni katolika nie-katolikiem tylko grzesznikiem ktory ma obowiazek to zmienic. I wiekszosc zmienia. Zenia sie/wychodza za maz i staraja sie unikac srodkow antykoncepcyjnych. Wiekszosc katolikow w Polsce praktykuje stosunek przerywany a nie kondomy. To tez jest na bakier z nauka KK ale Kosciol w tych przypadkach zostawia duzo dla indywidualnych osadow. Np. istnieja kobiety ktore dostaja infekcji pecherza po pelnym stosunku wiec malzonkowie dostosowuja zycie zeby tego unikac. Istnieja katolicy ktorzy stosuja kondomy bo jedno z malzonkow ma herpesa (nie mowiac o AIDS). I znow: istnieja przykazania, nauki Kosciola i sumienie. Nie wolno ominac zadnego z tych trzech punktow ale malzenstwo X moze stosowac kondomy bo jeden z malzonkow nabawil sie herpesa w bujnym zyciu przedmalzenskim i moga uwazac ze to jest zgodne z ich sumieniem. Aborcja prawie nigdy nie jest zgodna z katolickimi naukami, ale znow: jesli matka jest w ciazy i zachoruje na raka to zgodnie ze swoim sumieniem moze usunac ciaze aby sie moc naswietlac. KK absolutnie nie uwaza tego za grzech tylko zlo konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alef zero Re: 95 proc. Polaków to katolicy - owszem, na pap IP: *.trw.com 11.08.05, 19:02 Ha, najlepiej w tej sytuacji maja bezplodni - moga sie gzic ile wlezie bez globulek i prezerwatyw, frajda jak diabli, grzechu nie ma, a i dzieci z tej ich rozrywki nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
tm51 Re: 95 proc. Polaków to katolicy - owszem, na pap 11.08.05, 19:33 a wiesz co to jest czytanie ze zrozumieniem? napisali, że pytali sie po prostu ludzi więc jeżeli ktoś powiedział, że nie wierzy to nie miało znaczenia czy byl ochrzczony zreszta dane o 90 kilku procentach(bo sa odchylenia rzęcu 1-2%) pojwaiją się od dawan- polecam roczniki statystyczne(nawet te z okresu PRLu) poza tym to, że ktoś jest kaltoikiem nie oznacza, ze nie może robić złych rzeczy(żeby nie napisać grzeszyć)- bo co rozumiem, że ateistów to juz nie obowiązują żadne normy i mogę kraść i zabijać, bo nie mają przykazań- tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona Dwa cytaty z tego artykułu: IP: *.aster.pl 11.08.05, 18:47 "95 proc. Polaków uważa się za katolików" oraz: "27 proc. respondentów uznało, że o tym, czym jest dobro i zło, powinny decydować przede wszystkim prawa Boże" Co o tym sądzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: Dwa cytaty z tego artykułu: IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 11.08.05, 19:00 > "95 proc. Polaków uważa się za katolików" > oraz: > "27 proc. respondentów uznało, że o tym, czym jest dobro i zło, powinny > decydować przede wszystkim prawa Boże" > Co o tym sądzić? Juz o tym pisalam: istnieja prawa Boze i Twoje sumienie. Zawsze prawa Boze musza miec pierwszenstwo ale w konkretnych sytuacjach decyduje sumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolovaxman Echo - jedyna osóbka która ma "coś" w głowie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 19:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ac78 Re: Echo - jedyna osóbka która ma "coś" w głowie IP: *.chello.pl 15.08.05, 01:11 Re: Echo - jedyna osóbka która ma "coś" w głowie Tak - prawo boże! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolovaxman ej wy tam - 2% - rewolucji nie zrobicie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 18:48 aż dziw bierze, że zgadzamy się z wynikami sondaży prezydenckimi(bo wygrywa faworyt sondaży), a krytykujecie ten jeden sondaż, bo w niesmak że katolików może być AŻ 95% - a to już za dużo dla drogich internautów - ale przeciez oba sondaże przeprowadza ten sam CBOS - iczego chceta ludziska ?? - rewolucji nie zrobicie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viking Re: CBOS: 95 proc. Polaków to katolicy IP: *.elisa-laajakaista.fi 11.08.05, 19:20 i 89% Polaków jest za aborcją ... 94% z tych 95% deklaruje wypełnianie dekalogu ... czkawki dostałem przy tych procentach ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal myślenie katolickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 19:38 a to link do typowego myślenia katolickiego: gielda.onet.pl/1,59,8,13608338,38411989,1736723,0,forum2.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: CBOS: 95 proc. Polaków to katolicy IP: *.fnet.pl 11.08.05, 19:38 Super, uważać to oni się mogą, a ciekawe ilu z nich NAPRAWDĘ, a nie tylko na potrzeby ankiety żyje wedle prawideł tej swojej rzymskiej wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: CBOS: 95 proc. Polaków to katolicy IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 11.08.05, 19:44 > Super, uważać to oni się mogą, a ciekawe ilu z nich NAPRAWDĘ, a nie tylko na > potrzeby ankiety żyje wedle prawideł tej swojej rzymskiej wiary. NIEWIELU!!! Kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamien! Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: CBOS: 95 proc. Polaków to katolicy 11.08.05, 19:46 Jak się wczytać w wyniki ankiety, wychodzi na to, ze swiadomych katolików jest około 30%, co jest całkiem niezłym wynikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal Re: CBOS: 95 proc. Polaków to katolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 19:54 zmniejsz liczby do ok 15-19%, jak 1/3 księży się nadaje do puszczenia z dymem, sam widziałem jak jeden tzw. katolicki misjonarz browary zasuwał Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach a czemuz to? 11.08.05, 19:59 nie mam podstaw, aby zmniejszać. Ja katolików, których słowa są zgodne z czynami, szanuję. I liczba (wykoncypowana) 30% mnie cieszy, bo to znaczy, ze jeden Polak na trzech potrzebuje jasnych zasad moralnych - a lepiej dla nas wszystkich, gdyby było takich ludzi więcej. i nie mam tendencji do puszczania z dymem kogokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal Re: a czemuz to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 20:05 zmieniłbyś zdanie jak byś trochę poznał tzw. katolików bezpośrednio, ja chętnie pożegnałbym z dymem trochę znajomych "katolików", którzy mi zatruli i zatruwają moje życie przez jakies 12-15 lat, i tylko są "ciutkę" lepsi od tych zasranców islamistów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: a czemuz to? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 11.08.05, 20:09 > zmieniłbyś zdanie jak byś trochę poznał tzw. katolików bezpośrednio, ja chętnie > > pożegnałbym z dymem trochę znajomych "katolików", którzy mi zatruli i zatruwają > > moje życie przez jakies 12-15 lat, i tylko są "ciutkę" lepsi od tych zasranców > islamistów Pewnie dlatego nie atakujesz islamistow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal Re: a czemuz to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 20:17 tu się grubo mylisz, ja wogóle uważam że religia to opium dla ludu, Bóg może jest, bo nie wiem jak mógłby ten świat inaczej istnieć, ale na pewno nie jest ani katolicki, ewangielicki, żydowski, jechowy czy islamski, itp. , bo jak Bóg istnieje jestem pewny nie pozwoliłby mordować innych w celu nawrócenia na tzw. 'jedynie słuszną wiarę" Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: a czemuz to? 11.08.05, 20:09 hmmm ... nie sądzę, żebym zmieniła zdanie i stała się zwolenniczką palenia ludzi aha, widocznie pozwalasz sobie zatruwać zycie, ja nie pozwalam, więc nie mam takiego problemu poza tym chyba nie zrozumiałes tego, co napisałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kranal Re: no chyba tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 20:21 i Ty teraz się gubo mylisz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: no chyba tak 11.08.05, 20:24 Hmmm ... czyzby to nie były Twoje słowa: "ja chętnie pożegnałbym z dymem trochę znajomych "katolików","? ale może chciałes co innego napisac a tylko Ci się wymsknęło) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal Re: no chyba tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 20:29 "znajomych" to nie znaczy wszystkich?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal przeżyj to sam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 20:49 musiała byś, przeżyć to co ja!!!, i dopiero komentować to byś zmieniła zdanie, jestem tego pewien Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach no, fakt 11.08.05, 21:32 nie wiem, co przezyłes, ale wygląda na to, ze to był jakis koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olbrzym Re: CBOS: 95 proc. Polaków to katolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 21:41 to nie islam- nikt piwa nie zabrania śmiesza mnie takie arumenty pseudoateistów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olbrzym Re: CBOS: 95 proc. Polaków to katolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 21:43 a co do pierwszej częsci- to widac jakie są skutki- wakcji- gó..arze cały dzień w necie siedza, aże szczyle-krasnale młode to [pirdioły piszą- w domu widocznie nie wychowali i pisza o puszczaniu z dymem potem Odpowiedz Link Zgłoś
arturasyn Re: CBOS: 95 proc. Polaków to katolicy 11.08.05, 20:24 A gdzie się podziało SLD i reszta zlewicowanych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: CBOS: 95 proc. Polaków to katolicy IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 11.08.05, 20:37 > A gdzie się podziało SLD i reszta zlewicowanych? Chowaja sie po katach. Ale nie bedziemy ich "puszczac z dymem" jak to niektorzy chetnie by zrobili:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karul oto straszne skutki IP: 142.106.113.* 11.08.05, 20:58 wielopokoleniowego prania mozgow przez kult zydowki z bekartem. i to sa ci sami faceci, ktorzy maja za zle gdy inni probuja im odbic zwierzyne dojna. dla polaczka nie ma to jak slodki kaganiec watykanski i idiotyczne mity semickie. co za smetny narod! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal Re: oto straszne skutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 21:22 fuckaj się islamska gnido!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bananekk TEN SONDAŻ W GAZECIE JEST BZDURNY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 21:17 Nie rozumeim, skoro 95% Polaków to katolicy, to dlaczego ten sondaż w gazecie wskazuje, że większość to ateiści?! Chodzi o anonimowość?! Tu sobie każdy klika co chce bez konsekwencji... czyżbyśmy bali się tego kim jesteśmy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Radujcie sie katolicy!!! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 11.08.05, 21:35 Wyglada ze ci co sa przeciwko Wam to glownie rynsztok Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Oj, Echo ... 11.08.05, 21:43 ... dobrze wiesz, że to, co napisaaś to broń obosieczna - sama często traktowałas "jak rynsztok" swoich adwersarzy - my to pamiętamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: Oj, Echo ... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 11.08.05, 21:46 > ... dobrze wiesz, że to, co napisaaś to broń obosieczna - sama często > traktowałas "jak rynsztok" swoich adwersarzy - my to pamiętamy. > wiem, wiem:)))) Zdazylam Cie polubic i nie do Ciebie to sie odnosi bo akurat wypowiadasz sie kulturalnie. Nawet ja czasami trace cierpliwosc ktorej Ty masz sporo. Pozdrawiam, Ewa Ch. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Oj, Echo ... 11.08.05, 21:49 staram sie trzymać nerwy na wodzy, ale i mi nie zawsze sie to udaje )))) heh) Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit [...] 11.08.05, 22:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cham_i_prostak Re: Oj, Echo ... 12.08.05, 22:59 Gość portalu: Echo napisał(a): > Pozdrawiam, > > Ewa Ch. Znam cię! nazywasz się Ewa Ch..! Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum 95 proc. Polaków uważa się za katolików 11.08.05, 21:35 Bieżące wyniki sondy w GW: 1729 głosujących, 41% - ateiści, 37% - katolicy, 22% - inne. Prawie wszyscy interpretują tu wyniki sondażu CBOS, mając do niego uwagi, natomiast ja uważam, że CBOS wyniki podał wiarygodne - po prostu tak się ludzie w Polsce identyfikują oficjalnie zapytani. Co więc sądzić o sondażu GW ? Przyjmując, że jest wiarygodny w sensie szczerości kliknięć, tylko tyle, że: - katolików ten wynik 95% na tyle zawstydza (bo choć identyfikują się jako katolicy, czują, jak ta identyfikacja jest 'naciągana' w świetle zasad KK), że omijają takie artykuły z daleka, - środowisko czytających internetowe wydanie GW jest bardzo specyficzne i absolutnie niereprezentatywne dla ogółu mieszkańców Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: 95 proc. Polaków uważa się za katolików IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 11.08.05, 21:42 >1729 głosujących, 41% - ateiści, 37% - katolicy, 22% - inne. Jest prawdopodobne ze wsrod tych co dyskutuja na tym forum sa takie proporcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRYUMF PSEUDOATEIŚCI I ANTYKLERYKAŁOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 21:45 (pseudoateiści, bo prawdziwych ateistów nie obchodzi w co kto wierzy) nie dziwne, że tacy sfustrowani jesteście- wyraźnie przegrywacie, jesteście w mniejszości i nic na to nie poradzicie, nijak nie zmienicie Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach a to sa jakies zawody??? 11.08.05, 21:50 "wyraźnie przegrywacie" wojna, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: PSEUDOATEIŚCI I ANTYKLERYKAŁOWIE 15.08.05, 00:57 Nie bardzo rozumiem, w jakiej mniejszości? Zerknij na wyniki równie reprezentatywnej ankiety zamieszczonej obok omawianego artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanook Re: CBOS: 95 proc. Polaków to katolicy IP: 212.182.102.* 11.08.05, 21:58 95 % to chyba tyle ma spirytus. Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: CBOS: 95 proc. Polaków to katolicy 12.08.05, 10:51 Wnioski: - połowa polskich katolików popiera ustawę aborcyjną w obecnym kształcie - mniej więcej co czwarty katolik głosuje na postkomunistów - do bycia katolikiem wystarczy tylko chrzest, potem można łamać dekalog - protestant i prawosławny nie jest chrześcijaninem - mamy o wiele za mało kościołów i księży - itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chachar Re: CBOS: 95 proc. Polaków to katolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 13:01 To znaczy że tylko 95% społeczeństwa polskiego nie wierzy polskim tzn "antypolskim" mediom..ha ha ha ha ha Ktoś se strzelił samobója... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbychu Re: CBOS: 95 proc. Polaków to katolicy IP: *.crowley.pl 12.08.05, 16:02 myslalem ze sie poplacze (ze smiechu). sam znam kilkudziesieciu ateistow wiec nie wiem skad ten procent ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: CBOS: 95 proc. Polaków to katolicy IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 12.08.05, 19:01 > myslalem ze sie poplacze (ze smiechu). sam znam kilkudziesieciu ateistow wiec > nie wiem skad ten procent ? Zapewne masz sluszne poglady na wszystko ale nie na statystyke, ktorej po prostu nie rozumiesz. To nie jest procent alkoholu o ktorym zapewne myslisz. Odpowiedz Link Zgłoś
cham_i_prostak Re: CBOS: 95 proc. Polaków to katolicy 12.08.05, 23:04 Echo, co to według was znaczy "byc katolikiem"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: CBOS: 95 proc. Polaków to katolicy IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 14.08.05, 02:46 > Echo, co to według was znaczy "byc katolikiem"? M.in. to znaczy nie rzucac perel miedzy wieprze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: CBOS-owski kabaret IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.05, 15:25 Jeżeli CBOS zsumuje ewidencję wiernych przedkładanych przez poszczególne Kościoły, to będziemy mieli bąbę demograficzną :o)) Zamiast tego typu bzdetów, CBOS łącznie z GUS niech się zastanowią razema nad wiarygodnością operowanych przez nich danych ;(( Ustawa o GUS mówi coś o konsekwencjach fałszowania statystyki a generalnie w Polsce obowiązuje jeszcze prawo państwowe a nie kościelne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo [...] IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 14.08.05, 02:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś