kati1973 07.02.06, 14:19 ...i dzialalnosc O. Rydzyka? Chetnych prosze o wpisanie i uzasadnienie :) Ciekawe ilu bedzie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kati1973 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 14:29 no co Wy nie ma chetnych, czy odwaznych ?;) czy sa tylko obojetni? Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 14:47 Ja bardzo się cieszę że istnieje takie radio. Zresztą juz kilkakrotnie wyjaśniałem dlaczego. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36024&w=36254562&a=36302521 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 14:49 kati1973 napisała: > ...i dzialalnosc O. Rydzyka? > Chetnych prosze o wpisanie i uzasadnienie :) > Ciekawe ilu bedzie :) O takie wpisy raczej trudno będzie. 80-letnie babcie raczej nie korzystają z internetu...no ale zobaczymy :) Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 14:51 Jedna jest nawet na tym forum. Pozdrawiam ją serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 15:02 to jest nadzieja, ze jak zejda ze swiata, radio straci na popularnosci Tylko problem jest w tym, ze O. Rydzyj jednak dba o molda kadre Jakos jednak ona nie ma odwagi o tym glosno mowic Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 15:11 kati1973 napisała: > to jest nadzieja, ze jak zejda ze swiata, radio straci na popularnosci > Tylko problem jest w tym, ze O. Rydzyj jednak dba o molda kadre > Jakos jednak ona nie ma odwagi o tym glosno mowic > Jak (przez czysty przypadek) czytam twoja produkcje literacka, to mam ochote popierac; taki duch kontrrewolucji sie we mnie budzi. Nigdy nie wiadomo komu, jak to sie zwyklo bylo rzec, "z brzega". Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 15:22 Nigdy nie wiadomo komu, jak to sie zwyklo bylo rzec, "z brzega". Moze dlatego ze, nie uwazam, bloga jako dzielo literackie, ale wylacznie i tylko jako zabawe :), nie rozumiem kompletnie Twojego zdania powyzej, jest kompletnie pozbawione sensu. Nie wiem czy chcialas byc zrozumiala, czy literacka?;)Trudno wybrac:P Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 15:28 kati1973 napisała: > Nigdy nie wiadomo komu, jak to sie zwyklo bylo rzec, "z brzega". > > Moze dlatego ze, nie uwazam, bloga jako dzielo literackie, ale wylacznie i > tylko jako zabawe :), nie rozumiem kompletnie Twojego zdania powyzej, jest > kompletnie pozbawione sensu. Nie wiem czy chcialas byc zrozumiala, czy > literacka?;)Trudno wybrac:P Ja nawet do twojego bloga nie dotarlam, czytam twoj post i wystarczy! Jezeli nie rozumiesz mojego zdania, to przeczytaj swoje; moje jest tylko odpowiedzia (nazwijmy je riposta) na twoje. Jesli zas i to za trudne, to wybacz, nie jestem ci w stanie pomoc; doslownie, za wysokie progi! Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 15:35 ...a to oceniesz, kogos po jednym zdaniu, to gratulacje:) jednym slowem, przygarnial kocial garncowi:) Wybacz, ale przyjmuje ludzi do pracy i w chwilach wolnych, w celu odstresowania, pisze cos i nie dbam o stylistyke :), jak zaczelam watek jeszcze mialam czas:), a teraz juz tylko ciekawosc, ale jak za wysokie progi, proponuje isc na forum ortografia, pognebic ludzi:)Tam na pewno spelnisz swoje ambicje :P Zdanie jest i tak bez sensu, zmienie zdanie jesli, choc jedna osoba je zrozumie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b ;((( 07.02.06, 15:42 Jak ty nie rozumiesz, o co mi chodzi, to sie tym bardziej nie dogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: ;((( 07.02.06, 15:44 Dlatego proponuje udac sie na forum ortografia, zaczac spelniac swoje ambicje;) ps reszta tez nie zrozumie :) pa :) Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 15:43 a i dla twojego smaku informuje, ze nie stosuje sie w jednym zdaniu klikakrotnie tych samych wyrazow, konkretnie chodzi o wyraz zdanie :P Znow blad:P Odpowiedz Link Zgłoś
markiz.de.sade Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 15:18 Ja popieram. To radio mnie ewangelizuje i Bóg mu za to zapłać. Mogę nie być do końca przekonanym, a nawet wątpiącym, ale dobrze mieć świadomość, że w każdej chwili mogę usłyszeć katolicki głos w moim domu. To podnosi na duchu:) Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 15:25 Jesli szczera deklaracja, to sie ciesze, ze masz odwage o tym mowic :) Odpowiedz Link Zgłoś
markiz.de.sade Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 15:28 kati1973 napisała: > Jesli szczera deklaracja, to sie ciesze, ze masz odwage o tym mowic :) Mam odwagę i wiem, że w razie czego nie jestem sam - zawsze mogę liczyć na pomoc. Cieszę się, że wreszcie doczekałem IV RP - kraju, w którym Kościół katolicki nie jest wreszcie dyskryminowany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddb2 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 15:41 Ciekawy nick przybrala osoba o takich pogladach (markiz.de.sade). Odpowiedz Link Zgłoś
markiz.de.sade Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 15:44 Gość portalu: ddb2 napisał(a): > Ciekawy nick przybrala osoba o takich pogladach (markiz.de.sade). Ten nick to tak trochę na przekór. Po prostu zawsze buntuję się przeciw ocenianiu ludzi po pozorach:) Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 15:41 Jestem tolernacyja, ale mam pytanie, czy nie uwazasz, ze idzie to troche w zlym kierunku. Mam na mysli, za duze wtracanie sie RM do polityki? Zbyt duze upolitycznianie Kosciola, troche zniecheca rowniez ludzi do wiary? Odpowiedz Link Zgłoś
markiz.de.sade Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 15:46 kati1973 napisała: > Jestem tolernacyja, ale mam pytanie, czy nie uwazasz, ze idzie to troche w zlym > > kierunku. Mam na mysli, za duze wtracanie sie RM do polityki? Zbyt duze > upolitycznianie Kosciola, troche zniecheca rowniez ludzi do wiary? Uważam, że to przesada. Tylko człowiek nieprzychylny Radiu Maryja nie widzi, jak wielką ewangelizacyjną rolę ono odgrywa. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 15:55 To, ze spelnia role ewangielizacyjna, zgodze sie :), wielu ludzi potrzebuje sie znim modlic. Moja tesciowa np, uwielbia odmawiac rozaniec z RM. Tylko denerwuje mnie to, ze mowia ludziom na kogo glosowac itd, nie masz nic przeciwko ? Odpowiedz Link Zgłoś
markiz.de.sade Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 15:58 kati1973 napisała: > Tylko denerwuje > > mnie to, ze mowia ludziom na kogo glosowac itd, nie masz nic przeciwko ? Przecież księża w wielu kościołach też mówią ludziom na kogo głosować. To nie jest sprzeczne z naszą tradycją, tyle że teraz przeniosło się na fale eteru. :) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:01 bo technologia się rozwinęła Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:07 no dobra niech sobie glosza, ale nie neguja innych pogladow? Odpowiedz Link Zgłoś
markiz.de.sade Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:09 kati1973 napisała: > no dobra niech sobie glosza, ale nie neguja innych pogladow? Ale przecież prawda jest jedna :) Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:12 NO nie bardzo, a co z tolerancja :)? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:16 nie ma tolerancji do nieprawdy Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:22 Nie jestes subiektywny Podam Ci przyklad: maslo, a margaryna i wojna o to co lepsze dla zdrowia. Nie ma tu odpowiedzi jednoznacznej, kazdy ma troche racji, a prawda lezy po srodku. Jesli uwazasz, ze Twoja prawda jest tylko sluszna, jestes nietolerancyjny. Ci co wierza w Islam, uwazaja, iz to ich wyznanie jest sluszne. Popierasz to, ze liczuje sie za inne wiary, chcesz jak oni. Kazdy ma prawo do swojej prawdy i trzeba szanowac jego poglady. Jesli robi sie inaczej, tworzysz panstwo bezprawia Chcesz zeby bylo tak jak tam, na smierc? Myslisz inaczej - gin? Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:24 kurde zle poszlo :) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:25 "Myslisz inaczej - gin?" Gin tak, ale wyłącznie z tonikiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 12.02.06, 18:24 po_godzinach napisała: > nie ma tolerancji do nieprawdy A co z tolerancją dla osób, które są innego wyznania. A osoby, które mają inne poglądy polityczne i nie chcą głosować na faszystów? Odpowiedz Link Zgłoś
markiz.de.sade Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:17 kati1973 napisała: > No nie bardzo, a co z tolerancja :)? > Polska ma 500-letnią tradycję tolerancji, a Radio Maryja bardzo promuje tradycję. Więcej Radia Maryja - więcej tolerancji. Proste! :) Odpowiedz Link Zgłoś
lenore13 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:18 A czy można tolerować demoralizacje np coraz częściej szeżące się związki homoseksualne przecież w ten sposób zmierzamy do samo zagłady. Chrześcijaństwo nic złego nie głosi a nawet przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
markiz.de.sade Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:23 lenore13 napisała: > A czy można tolerować demoralizacje np coraz częściej szeżące się związki > homoseksualne przecież w ten sposób zmierzamy do samo zagłady. Chrześcijaństwo > nic złego nie głosi a nawet przeciwnie. Dlatego włąśnie katolickie radio musi promować polityków którzy dbają o interesy Chrześcijaństwa. Inaczej czeka nas zagłada:) Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:25 a linczowac tych ktorzy mysla inaczej, lub czesciej tych co sa zagrozeniem w wyborach? Czesto rowniez wierzacy ? Odpowiedz Link Zgłoś
markiz.de.sade Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:28 kati1973 napisała: > a linczowac tych ktorzy mysla inaczej, lub czesciej tych co sa zagrozeniem w > wyborach? > Czesto rowniez wierzacy ? Trzeba ich po prostu nawracać na słuszną drogę. I nie pozwolić im demoralizować młodzieży. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:30 jestem wierzaca, chodze do Kosciola, nie mam nic przeciwko radio M, jesli sluzy do ewangelizacji. Mam przeciwko wtedy jesli ktos zmusza mnie do swoich pogladow Jak mnie nawrocisz na sluszna droge? Czy niesluszna droga wiary, a taka mam :)? Odpowiedz Link Zgłoś
markiz.de.sade Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:31 kati1973 napisała: > > Jak mnie nawrocisz na sluszna droge? > Czy niesluszna droga wiary, a taka mam :)? Miłością chrześcijańską nawrócę, miłością :) Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:32 ale na co mnie nawrocisz skoro wierze :)? Odpowiedz Link Zgłoś
markiz.de.sade Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:33 kati1973 napisała: > ale na co mnie nawrocisz skoro wierze :)? Wiarę zawsze można umacniać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:34 a skad,ze moja jest slaba. Moja jest mocna :) Odpowiedz Link Zgłoś
markiz.de.sade Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:35 kati1973 napisała: > a skad,ze moja jest slaba. Moja jest mocna :) Cieszę się. Radio Maryja też się cieszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:37 i powraca pytanie na co mnie chcesz nawrocic ;) Skora wiara moja mocna, a nie zgadzam sie z upolitycznieniem Kosciola ;) Odpowiedz Link Zgłoś
markiz.de.sade Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:38 kati1973 napisała: > i powraca pytanie na co mnie chcesz nawrocic ;) > Skora wiara moja mocna, a nie zgadzam sie z upolitycznieniem Kosciola ;) Potrzebujesz jeszcze umocnienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
markiz.de.sade Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:41 kati1973 napisała: > w czym ?:) W prawdziwym, patriotycznym katolicyzmie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:48 Moj jest niepatriotyczny? Skad takie wnioski, jestem oddana Ojczyznie, Czemu nieprawdziwy?:) Odpowiedz Link Zgłoś
markiz.de.sade Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:52 kati1973 napisała: > Moj jest niepatriotyczny? Skad takie wnioski, jestem oddana Ojczyznie, > Czemu nieprawdziwy?:) Skoro jesteś naprawdę oddana Ojczyżnie, to jesteś z Radiem Maryja. Może po prostu jeszcze o tym nie wiesz. Słuchaj więcej Radia Maryja. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 17:05 NIe - to nie jest kwestia Ojczyzny :) Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:36 a skad wiesz,ze moja jest slaba. Moja jest mocna zjadlam slowko, to z glodu :) Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 12.02.06, 18:37 markiz.de.sade napisał: > Trzeba ich po prostu nawracać na słuszną drogę. I nie pozwolić im > demoralizować młodzieży. :) Co to znaczy "nawracać na słuszną drogę"? Skąd zakonnicy z RM wiedzą, która droga jest słuszna? Już raz przerabialiśmy ustrój w którym rządzący wiedzieli która droga jest słuszna. Czy chcesz powiedzieć, że tylko politycy popierani przez RM nie demoralizują młodzieży? Możesz mi podać przykłady demoralizacji ze strony członków PO? Odpowiedz Link Zgłoś
lenore13 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:28 Wystarczy popatrzeć co się dzieje na zachodzie tam rodzina, małżenstwo to już tylko puste słowa. We Francji już mało kto do kościoła chodzi, one są już tylko pięknymi muzeami.A przecież muzea nie przyniosą nam szczęścia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:32 Będę polemizować Mnie odwiedzanie muzeów przynosi dużo szczęścia. Kosciołów też. Odpowiedz Link Zgłoś
lenore13 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:37 po_godzinach napisała: > Będę polemizować > > Mnie odwiedzanie muzeów przynosi dużo szczęścia. > > Kosciołów też. Mnie również o ile zawierają prawdziwą sztukę przez duże S a nie prowokacje wymierzone przeciwko uczucią religijnym np. członek męski na tle krzyża. Ale Bóg jest jednak najważniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:42 weźmy taką kaplicę sykstyńską w Pałacu Watykańskim, gdzie Michał Anioł namalował fresk "Sąd Ostateczny". I namalował ludzi BEZ MAJTEK! Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
lenore13 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:47 Ale zawsze mają przysłonięte intymne części ciała jakimiś kawałkami materiału. A pozatym czy zawsze musimy oglądać się na zagranicę przecież mamy piękne obrazy w naszych własnych , polskich kościołach. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:51 Musimy, bo ta kultura to do nas z zachodu przyszła. A papiez Paweł IV kazał domalować majtki i teraz nazywa go się (tego papieża) "majtkowym". Odpowiedz Link Zgłoś
lenore13 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:54 Jak widzisz papieże zawsze stali na straży ładu moralnego i nie pozwalali na pokazywanie ochydnych rzeczy. Gdyby teraz tak było to by nie pokazywali takich rzeczy w galeriach gdzie przecież uczęszcza młodzież szkolna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po_godzinach Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 16:58 No właśnie. Dzisiejsi papieże to już nie to, co dawni. Ale ja nie jestem pewna, czy części intymne to są takie ohydne, jak mówisz. Nie podobają ci się? Odpowiedz Link Zgłoś
lenore13 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 17:00 One służą prokreacji więc powinny być traktowane z szacunkiem a nie wystawiane na pokaz bo to jest uprzedmiotowienie osoby ludzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po_godzinach Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 17:07 Ale Pan bÓg stworzył człowieka na swoje podobieństwo - czy więc może być on ohydny? Odpowiedz Link Zgłoś
lenore13 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 17:11 Ciało człowieka jest piękne o ile odnosimy się do niego jak należy erotyzacja kultury masowej i obrazu człowieka powodujee że te sprawy już nikogo nie obchodzą, np. czystość przedmałżeńska. Dlatego mamy zagłuszony głos sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 17:19 Ale powidz mi, kiedyś, dawniej, czystośc przedmałżeńska obowiązywała tylko kobiety. Czyzby mężczyźni nie mieli sumienia? Odpowiedz Link Zgłoś
lenore13 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 17:56 Kiedyś podległość kobiety mężczyźnie była czymś bezdyskusyjnym i prawnie usankcjonowanym.Czy zwróciłaś uwagę, że w Starym Teastamencie patriarchowie i władcy mieli z reguły po dwie żony? Oczywiście, chodzi o małżonki oficjalne,"a dziewcząt i nałożnic bez liku", o ile kogoś było stać...(głównie tym mormoni usprawiedliwiali swoje dawne wielożeństwo). Dziewictwo kobiety gwarantowało, że urodzi ona prawowitych synów, więc rodziny strzegły swoich córek z ogromną surowością. Zresztą i dziś w tradycjonalistycznych środowiskach(wieś, małe miasta), społeczność inaczej traktuje "rozrywkowych" młodzieńców, a inaczej "puszczalskie" panny... Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:24 Nie wolno tolerować niczego, czego nie głosi chrześcijaństwo. Nie wolno więc tolerować, gdy ktoś nie wierzy w Jezusa - to po pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:26 Czyli co innych wyciac, zamknac, co z nimi zrobicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
markiz.de.sade Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:28 kati1973 napisała: > Czyli co innych wyciac, zamknac, co z nimi zrobicie ? Trzeba resocjalizować :) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:30 o ewangelizować :) Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:31 i co jak sie nie da ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
markiz.de.sade Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:32 kati1973 napisała: > i co jak sie nie da ?:) Da się, da ;) Odpowiedz Link Zgłoś
markiz.de.sade Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:32 kati1973 napisała: > Jak:?:) Skutecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
markiz.de.sade Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:34 kati1973 napisała: > puste slowa :) Dopóki nie pójdą za nimi czyny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:35 a ja sie pytalam o czyny i jeszcze nie doczekalam sie odpowiedzi:) Wiec jakie czyny :) Odpowiedz Link Zgłoś
markiz.de.sade Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:37 kati1973 napisała: > a ja sie pytalam o czyny i jeszcze nie doczekalam sie odpowiedzi:) > Wiec jakie czyny :) Oczyści się, zlustruje, wstawi odpowiednich ludzi. A potem już wszystko pójdzie właściwym torem:) Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:38 uuuu to jak za czasow Komunizmu tylko inny tor - RM :P Odpowiedz Link Zgłoś
markiz.de.sade Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:40 kati1973 napisała: > uuuu to jak za czasow Komunizmu tylko inny tor - RM :P W komuniźmie też działy się w Polsce pozytywne rzeczy. Nie wszystko można dyskredytować. Np. za Edwarda Gierka zrobiono sporo dobra. Proszę nie wyciągać argumentu komunizmu, bo to manipulacja i czysta demagogia! :) Odpowiedz Link Zgłoś
chaperon_rouge Markizie 07.02.06, 16:43 Niosl wilk razy kilka, poniesli i wilka! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
markiz.de.sade Re: Markizie 07.02.06, 16:45 chaperon_rouge napisała: > Niosl wilk razy kilka, poniesli i wilka! ;) Ten wilk to oczywiście wróg Radia Maryja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
chaperon_rouge Re: Markizie 07.02.06, 16:57 markiz.de.sade napisał: > Ten wilk to oczywiście wróg Radia Maryja ;) Nie wiem, czyscie wrogiem, czy niewrogiem, alescie wilkiem;) Na Matyska kryska (moze Kryska), na wilka gajowy (nie zawsze taki straszny jak go tesciowie maluja) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
markiz.de.sade Re: Markizie 07.02.06, 16:59 chaperon_rouge napisała: > markiz.de.sade napisał: Oj dziecko, dziecko, daj spokój ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:47 Mam odwagę i wiem, że w razie czego nie jestem sam - zawsze mogę liczyć na pomoc. Cieszę się, że wreszcie doczekałem IV RP - kraju, w którym Kościół katolicki nie jest wreszcie dyskryminowany :) Cieszys sie, ze Kosciol nie jest dyskryminowany, jak dzialo sie to za czasow Komunizmu, a sam dyskryminujesz inne poglady :)? To ta droga :) Ps Moj ojciec byl komunista i nalezal do PZPR :) - justkati.blox.pl/html 30stka problemy w małżeństwie Odpowiedz Link Zgłoś
markiz.de.sade Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 16:50 kati1973 napisała: > Ps Moj ojciec byl komunista i nalezal do PZPR :) To wiele wyjaśnia. Czym skorupka za młodu nasiąknie... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
markiz.de.sade Wątek się przepełnił :) 07.02.06, 17:00 i stał się kompletnie nieczytelny. Jeśli chodzi o mnie, to mówię pas :) Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: Wątek się przepełnił :) 07.02.06, 17:07 Ja tez mowie pas, ide do domu ale milo sie rozmawialo nie bylo co prawda konsesusu, ale grzecznie i z usmiechem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 07.02.06, 17:04 Moj tato byl Komunista mama zdeklarowana Katoliczka i mnie tak wychowala Dzieki czemu nauczylam sie tolerancji, czego niektorym brakuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 12.02.06, 18:16 markiz.de.sade napisał: > Trzeba resocjalizować :) Piszesz to serio, czy robisz sobie jaja? Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Czy ktos sie przyzna ze popiera RM 12.02.06, 18:20 markiz.de.sade napisał: > kati1973 napisała: > > > Tylko denerwuje mnie to, ze mowia ludziom na kogo glosowac itd, nie masz > > nic przeciwko ? > > Przecież księża w wielu kościołach też mówią ludziom na kogo głosować. To nie > jest sprzeczne z naszą tradycją, tyle że teraz przeniosło się na fale eteru. Odnośnie tradycji nie będę się wypowiadał, ale wiem, że prowadzenie z ambony kampanii wyborczej jest sprzeczne z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali ja popieram finansowo IP: *.serverpronto.com / 69.60.111.* 07.02.06, 16:48 uzasadnienie: It’s for me to know and for you to find out. fck u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astra Re: ja popieram finansowo IP: *.net 12.02.06, 23:16 A ja ostatnio słuchałam kazania arcybiskupa Życińskiego,i pomimo że nie przepadam za klerem,stałam się żarliwą fanką abp.po tym jak mądrze i rozsądnie wypowiadał się na temat rozpolitykowania w kościele,powiedział iż kościół służy głoszeniu słowa Jezusowego a nie uprawiania agitacji politycznych,i że księża mają sie modlić a nie ingerować w politykę.Całe kazanie było tak wyważone i przemądre,że gdybym miała w swojej parafii takiego kapłana biegałabym z radością na wszystkie msze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: ja popieram finansowo IP: *.elblag.dialog.net.pl 13.02.06, 00:04 Ja też lubię ks. Życińskiego, którego słuchacze RM często nazywają... Żydzińskim... prawdziwi, kuźwa, katolicy, przepełnieni miłością do bliźniego. Odpowiedz Link Zgłoś