Gość: Bumcykcyk Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 16:31 Nie bedzie Niemiec pluł nam w twarz. A wrogowie jedynego prawdziwie polskiego Radyja mogą nam naskoczyć razem ze swoim antypapiezem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astral Nuncjusz to komunista IP: 217.153.224.* 06.04.06, 16:31 Nuncjusz to komunista, jak on przeszedł przez lustrację? Powinni go natychmiast wyrzucić z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c3p0 Moze ten papież... IP: *.chello.pl 06.04.06, 16:35 Mam nadzieję że obecna administracja papieska nie będzie przymykać oka na taką działąlność pod szyldem kościoła katolickiego i z całą mocą prawa i zdrowego rozsądku zajmie się działalnością Rydzyka. Nie przeszkadza mi Radio Maryja, każdy ma w tym kraju konstytucyjne prawo głoszenia swoich pogądów, ale powinien to robić na swoją odpowiedzialność, nie używając symboli wiary na której niekorzyść działa. Myslę że Benedykt XVI rozpocznie reformy które "wyciągną" kościół katolicki z faktycznego zacofania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc0 Re: Moze ten papież... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 16:39 Podziękujmy bracim Kaczyńskim za legitymizację faszystowskiego medium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smar Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 16:43 Niech lepiej Watykan i Episkopat siedzą cicho. Niech się cieszą, że Ojciec Dyrektor łaskawie ich toleruje. BO jak widać też są z UKŁADU. Więc jeśli Kruk i Kaczka ze swoim kotem się nimi zajmą... W Polsce Episkopat wie gdzie jest jego miejsce. Większość biskupów siedzi cicho i woli się nie wypowiadać. Boi się Ojca Dyrektora. Bo wie, że w dzisiejszej Polsce to ojciec Rydzyk może odwołać episkopat, a nie episkopat odwołać ojca Dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bumcykcyk Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 16:46 Tylko proszę sie nie czepiać kota. Drób niech schodzi na ptasia grypę, ale kotek - to miłe zwierzatko. Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja 06.04.06, 16:48 Gość portalu: Bumcykcyk napisał(a): > Tylko proszę sie nie czepiać kota. Drób niech schodzi na ptasia grypę, ale kote > k > - to miłe zwierzatko. ---------------------------- Miłe i dodajmy jeszcze dla jasności ,nieobrzezane. Odpowiedz Link Zgłoś
corradocatani Re: Znaczy...i Niemcy są ludzie! 06.04.06, 16:52 czyżby ktoś tu wspominał słowa kpt. Mamerta Stankiewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nareszcie Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 16:58 wreszcie ktoś sie za to wziął i mam nadzieje ze cos sie zmieni!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja 06.04.06, 17:05 Nareszcie! Tylko czy rządzący PIS wyciągnie z tego wnioski a pseudo-zakonnik Rydzyk podporządkuje się i przeprosi? Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Czyzby i w Watykanie byl UKLAD??? Biedny Jarek 06.04.06, 17:05 cos napewno wymysli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sober Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja IP: 83.168.77.* 06.04.06, 17:07 "Religia to opium dla narodu"... a jednak miał rację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edwj Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 17:25 Piszesz, człowieczku, i nie wiesz o czym. Marzy ci się, jak i tobie podobnym, tylko likwidacja jedynej (powtarzam: jedynej) platformy dyskusyjnej w Polsce. Wolnej od wszelkich ograniczeń, cenzury. To ludzie, słuchacze mówią, co mają na sercu - może niekiedy zbyt emocjonalnie, a nie RM, jako takie. Prowadzący starają się tonować ostre wypowiedzi. A jeśli słuchacze z różnych zakątków kraju wskazują na te same "dziwne" zjawiska, które obserwują - to dobrze - bo jest w tym napewno nieco prawdy. A ty jak widać, prawdy nie lubisz i wolałbyś, by inni też jej nie dostrzegali. Chcesz wolności wypowiedzi, wolności słowa - ale nie w tematyce wiary, bo ten temat cię wewnętrznie drażni. I co znaczy twoje "granice miedzy kościołem a uzurpacją"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sober Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja IP: 83.168.77.* 06.04.06, 17:34 Gość portalu: edwj napisał(a): > A jeśli słuchacze z różnych zakątków > kraju wskazują na te same "dziwne" zjawiska, które obserwują - to dobrze - bo > jest w tym napewno nieco prawdy. A ty jak widać, prawdy nie lubisz i wolałbyś, > by inni też jej nie dostrzegali. Chcesz wolności wypowiedzi, wolności słowa - > ale nie w tematyce wiary, bo ten temat cię wewnętrznie drażni. I co znaczy > twoje "granice miedzy kościołem a uzurpacją"? Jakoś ja takich zjawisk nie obserwuję. A prawdy nie lubią środowiska przyjazne RM. Wolicie tkwić w swoich urojonych bzdurach takich, że Żyd, Niemiec, dziennikarz TVN'u czy GW jest zły, jest wręcz antychrystem, który wszystko niszczy, więc jego trzeba zniszczyć. Piszesz o wolności słowa w tematyce wiary, RM to rozgłośnia katolicka, więc powinno się tam rozmawiać o wierze, a nie o polityce, nie powinno się innym narzucać "jedynej" prawdy. Co do religii jeszcze. Powiedz, czy na rękę takim, jak wy są rozmowy o innych religiach monoteistycznych, w szczególności o Judaizmie? Bo jakoś mi się nie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja IP: 194.221.133.* 06.04.06, 17:35 To nieprawda. Ostatnia afera zaczela sie od wypowiedzi pracownika (wspol?) RM ktory wyglasil poglady zbiezne ze ZBRODNICZA ideologia NSDAP, ktora wyszla od obwiniana Zydow za zlo calego swiata a zakonczyla sie najwieksza zbrodnia w historii. Tego typu wypowiedzi sa zrodlem atakow na RM a nie polemiki religijne. Gloszenie ideologii zblizonej do zbrodniczych pogladow rasistowsko - nazistowskich w zaden sposob nie moze byc uwazane za religijne (no chyba ze jet to atak na kosciol - z racji semickiego pochocenia Matki Boskiej i wielu Swietych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sober Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja IP: 83.168.77.* 06.04.06, 17:41 Widać są Żydzi dobrzy i Żydzi źli. Nie rozumiem skąd tyle nienawiści się bierze. W religii chrześcijańskiej bardzo duży nacisk kładziony jest na miłosierdzie, na miłowanie wrogów wręcz, na zwalczanie zła dobrem, a tu proszę! Zapewne wielu z Was widziało pełnych miłosierdzia wyznawców o. Rydzyka w akcji, ale dla tych, co nie widzieli zamieszczam link: www.cimoszewicz.net/radio-maryja-radio-nienawisci-ojca-dyrektora.php Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja 06.04.06, 17:46 to Ty człowieczku edwj nie wiesz co piszesz: Radio Maryja jedyną platformą dyskusji w Polsce? to nie dyskusja, to jednokierunkowa tuba poglądów pana Rydzyka. Nie można np. zadwonić i powiedzieć nie zgadzam się i popłynąć z wywodem bo zostanie to przerwane... Poza tym Imperium Rydzyka to nie tylko radio aale też telewizja, gazeta, wyższa szkoła... a poglądy Ojca Dyktatora za fajne nie są (w każdym razie jak dla mnie). Ja słucham długo, wcześniej traktowałem pana Rydzyka jako zjawisko socjologiczne dość ciekawe,jako swego rodzaju hobby (np.słuchanie rozmów niedokończonych z bratem i komentowanie wypowiedzi,parę prób dodzwonienia się, jedna zakończona wykasowaniem z anteny jedna incognito :) czasem śmiechy, czasem czarna rozpacz) teraz zaczyna mnie ciut przerażać... skala jego władzy i poczynań... Muszę przyznać że sama Jego osoba jest też ciekawa. recesja.icm.edu.pl/rm/ www.radiomaryja.pl.eu.org/ www.nigdywiecej.prh.pl/archiwum/14_radio.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ketna Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.04.06, 17:26 Z calym szacunkiem dla Stolicy Apostolskiej pragne wyrazic moje powatpiewanie, iz Vatykan zapomial o bardzo powaznym powiedzeniu, ktore zawsze w Kosciele mialo swoja racje, a mianowicie " glos ludu jest glosem Boga". A takim odwaznym glosem jest wlasnie RADIO MARYJA.Dlaczego jakos nikt nigdy nie denerwowal sie a latach komuny na Radio Watykanskie ani na Radio Wolna Europa. To tez byly jedyne glosu wolnego LUDU BOZEGO. !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja 06.04.06, 17:35 Watykan moze zabierac dlos tylko w sprawach wiary. Nie ma wiec zadnych podstaw do wtykania nosa. Abp.Kowalczyk robi blad zasadniczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja IP: 194.221.133.* 06.04.06, 17:41 Mylisz sie. Wlasnie w obronie wiary zabral glos nuncjusz. Wiare (i cala ludzkosc) trzeba bowiem bronic przed skazeniem ideologia pogardy dla jakichs grup etnicznych, zawodowych czy religijnych - jest to bowim ideologia zbiezna z ideologia ktora zrodzila zbrodniczy system nazistowski. Poza tym ksiadz ma chyba prawo do obrony dobrego imienia Matki Boskiej, ktora sama byla zydowskiego pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edwj Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 17:46 Mylisz się, Maciek. Jesteś szczególnie uczulony na"pogardę dla jakichś grup ..religijnych", bo grupy etniczne i zawodowe to wpadły ci przez celowy przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja IP: 194.221.133.* 06.04.06, 17:59 To czy ktos jest Zydem, lekarzem, dziennikarzem czy agresywnym i zlosliwym prezesem parti rzadzacej nie ma wiele wspolnego z dysputami religijnymi. A co mi wpadlo? Hitler mordowal Zydow, Polakow, homoseksualistow, Rosjan, Cyganow, chorych psychicznie itp. Przypisywanie jakichs cech narodom czy grupom religijnym, zawodowym (wyznawcy judaizmu, islamu, dziennikarze, prawnicy, dziennikarze, sklepikarze, bankierzy, odbszrnicy, kulacy itp) i obarczanie ich w calosci wina za czyjes niesczecia juz parokrotnie doprowadzilo do niewyobrazalnych ZBRODNI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indeed4 Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.04.06, 17:48 chodzi o prostą rzecz - rozdział sfery profanum i sacrum; a dokładniej o to o czym mówił papież JP II, że religia i polityka względem siebie powinny zachowywać autonomię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edwj Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 17:55 Indeed4, tobie nie chodzi o rozdział sacrum od profanum - tobie chodzi o likwidację wolnej platformy dyskusyjnej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indeed4 Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.04.06, 18:09 O, dziękuje bardzo - dzięki twojej pomocy nareszcie wiem o co mi chodzi :-D Czy mam to zanotować ? Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja 06.04.06, 18:53 platformy dyskusyjnej? ale wymyśliłeś, toz to tuba chorych pogladów pana Tadeusza Rydzyka! poza tym nie chodzi o zamknięcie ale o hmmmm np. odsunięcie Rydzyka od władzy... w tych mediach (choć to raczej nie nastapi) www.nigdywiecej.prh.pl/archiwum/14_radio.php recesja.icm.edu.pl/rm/ www.radiomaryja.pl.eu.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja 06.04.06, 19:09 Nie prawda wet3, papiez i Watykan jest zwierzchnikiem wszystkich funkcjonariuszy KK i zgodnie z prawem kanonicznym duchowni musza się słuchać swoich przełożonych.I ma podstawy do wtykania nosa szczególnie jak pachnie sektą w łonie kościoła. Rydzyk robi samowolke a Kościół Katolicki to instytucja schierarchizowana. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 wet3..a ty masz prawo wsadzać brudny nochal? 06.04.06, 21:04 rydzykowy łachmyto!.. obrońca złodzieja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indeed4 Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.04.06, 17:42 Sorry, nie przypominam sobie, żeby Radio Watykan kiedykolwiek zapraszało polityków do swojego studia, organizowało przedwyborcze debaty, instruowało wyborców jak głosować w najbliższych wyborach i do tego wzystkiego rozpowszechniało antysemickie treści. A o RWE nie piszę - jako publiczne laickie medium nie ma z tym tematem nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja 06.04.06, 17:27 "Slyszac wiele przerazajacych tresci, jakie rozpowszechnia Radio Maryja sumienie nie pozwolilo mi byc obojetnym. Wtedy postanowilem zebrac kilkadziesiat tekstow z obiektywnych pism opisujacych Radio Maryja. Nie chcialem wojny, chcialem prawdy, dlatego pominalem pisma antyklerykalne. Drogi Czytelniku, jesli Twoje sumienie jest obojetne wobec Radia Maryja uzyj swojego rozumu. Rozumu, gdyz to czesto rozum moze byc skladnikiem, ktory wskazuje wlasciwa droge zblakanemu sumieniu. Wybitny katolicki etyk i filozof, niestety dzis juz niezyjacy ks. prof. Jozef Tischner ujal to kiedys w swojej ksiazce tak: "Niedawno bylem swiadkiem, jak jeden z biskupow strofowal swojego podwladnego za wspieranie Radia Maryja. Ten bronil sie, mowiac, ze tak nakazuje mu glos sumienia. W odpowiedzi uslyszal, ze oprocz sumienia trzeba miec jeszcze rozum." recesja.icm.edu.pl/rm/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edwj Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 17:41 Dla Marcus_crassusa. Piszesz, człowieczku, i nie wiesz o czym. Marzy ci się, jak i tobie podobnym, tylko likwidacja jedynej (powtarzam: jedynej) platformy dyskusyjnej w Polsce. Wolnej od wszelkich ograniczeń, cenzury. To ludzie, słuchacze mówią, co mają na sercu - może niekiedy zbyt emocjonalnie, a nie RM, jako takie. Prowadzący starają się tonować ostre wypowiedzi. A jeśli słuchacze z różnych zakątków kraju wskazują na te same "dziwne" zjawiska, które obserwują - to dobrze - bo jest w tym napewno nieco prawdy. A ty jak widać, prawdy nie lubisz i wolałbyś, by inni też jej nie dostrzegali. Chcesz wolności wypowiedzi, wolności słowa - ale nie w tematyce wiary, bo ten temat cię wewnętrznie drażni. I co znaczy twoje "granice miedzy kościołem a uzurpacją"? Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re:precz z błedami ortograficznymi !!!:) 06.04.06, 17:50 mariotrs nie dość że lejesz wode na młyn moherów taką prostacką wypowiedzią to jeszcze zrobiłeś taki błąd ortograficzny że płakać się chce a nie śmiać, siadaj pała! :) www.darthrydzyk.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do terence 06.04.06, 20:36 terence napisał: > mariotrs nie dość że lejesz wode na młyn moherów taką prostacką wypowiedzią to > jeszcze zrobiłeś taki błąd ortograficzny że płakać się chce a nie śmiać, siadaj > pała! :) Mowisz wiele i mowisz NIC. Wyglada mi na to, ze robisz to na zamowienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: do terence IP: *.o.pppool.de 06.04.06, 20:41 "Everythin is language" It is only a game. Read Wittgenstein on language games, plays etc. Enjoy yourself Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: do ??? 06.04.06, 21:04 Gość portalu: ??? napisał(a): > "Everythin is language" It is only a game. Read Wittgenstein on language games, > > plays etc. Enjoy yourself Przypadkowo znam angielski. Znasz polski - bo to widac z Twoich odpowiedzi. Pisz wiec po polsku. Nie wysilaj sie i nie popisuj sie! Inni chca tez wiedziec co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: do ??? IP: *.o.pppool.de 06.04.06, 21:10 You do not know a language by accident. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pragmatyk Re: Psy parchate szczekają nadaremnie IP: *.magma-net.pl 06.04.06, 22:04 Czasem to człowiekowi żal tych małych kundelków za sfory GW, bezsilnie obszczekujących wielkie dzieło - Radio Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: do ??? IP: *.o.pppool.de 06.04.06, 21:13 You can do the translation. I think that is a fair offer! Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: do terence 07.04.06, 00:19 wet3 napisał: > terence napisał: > > > mariotrs nie dość że lejesz wode na młyn moherów taką prostacką wypowiedz > ią > to > > jeszcze zrobiłeś taki błąd ortograficzny że płakać się chce a nie śmiać, > siadaj > > pała! :) > > Mowisz wiele i mowisz NIC. Wyglada mi na to, ze robisz to na zamowienie. buahahaha klasycznie paranoidalne podejście , jestem sponsorowany, ze spisku!!! no nie, śmiać mi się chce z tego co napisałeś, klasyka, jak coś nie tak to musi być na zamówienie... nie można przyjść do głowy że ktos mógłby sie interesować krajem, być patriotą, a nie być od Rydzyka... :) Wyobraź sobie że wielu rozsądnym ludziom się poglądy księdza Rydzyka nie podobają i nie ma to wyglądu spisku, po prostu ... mając świadomość i wiedze pewne rzeczy się nie podobają, i stawiają opór przeciw dyktaturze mentalnej sekty rydzykowców, a może to tez kwestia smaku i zdrowego rozsądku. W każdym razie to ciekawe zjawisko socjoligiczne, ja zainteresowanie Tadkiem Rydzykiem i Radiem Maryja (czasem też coś w tv obejrze) traktuje trochę jak hobby ... trzeba przecież poznawać poglądy różnych ludzi, więc słucham sobie czasem jak nie mogę zasnąć... a Tadeusz nie da się ukryć, nietuzinkowym jest, to bardzo ciekawa postać, choć trochę tajemnicza, jak każdy przywódca sekty. Wet3, czy Ojciec Dyrektor nie podporząkuje się woli papieża? jeśli tego nie zrobi to hmmm cóż będzie już otwarcie sektą... Fanatyczni wyznawcy będą stawiać opór do końca w obronie Ojca Dyrektora coś czuje... No weź, napisz jeszcze, że ze mnie pewnie komuch, Żyd i mason, Sbek, UBek, napisz coś jeszcze, prosze... www.nigdywiecej.prh.pl/archiwum/14_radio.php Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: do terence 07.04.06, 02:14 terence napisał: > wet3 napisał: > > > terence napisał: > > > > > mariotrs nie dość że lejesz wode na młyn moherów taką prostacką wyp > owiedz > > ią > > to > > > jeszcze zrobiłeś taki błąd ortograficzny że płakać się chce a nie ś > miać, > > siadaj > > > pała! :) > > > > Mowisz wiele i mowisz NIC. Wyglada mi na to, ze robisz to na zamowienie. > > buahahaha klasycznie paranoidalne podejście , jestem sponsorowany, ze spisku!!! > > no nie, śmiać mi się chce z tego co napisałeś, klasyka, jak coś nie tak to musi > być na zamówienie... nie można przyjść do głowy że ktos mógłby sie interesować > krajem, być patriotą, a nie być od Rydzyka... :) > Wyobraź sobie że wielu rozsądnym ludziom się poglądy księdza Rydzyka nie podoba > ją i nie ma to wyglądu spisku, po prostu ... mając świadomość i wiedze pewne rz > eczy się nie podobają, i stawiają opór przeciw dyktaturze mentalnej sekty rydzy > kowców, a może to tez kwestia smaku i zdrowego rozsądku. W każdym razie to ciek > awe zjawisko socjoligiczne, ja zainteresowanie Tadkiem Rydzykiem i Radiem Maryj > a (czasem też coś w tv obejrze) traktuje trochę jak hobby ... trzeba przecież p > oznawać poglądy różnych ludzi, więc słucham sobie czasem jak nie mogę zasnąć... > a Tadeusz nie da się ukryć, nietuzinkowym jest, to bardzo ciekawa postać, choć > trochę tajemnicza, jak każdy przywódca sekty. > Wet3, czy Ojciec Dyrektor nie podporząkuje się woli papieża? jeśli tego nie zro > bi to hmmm cóż będzie już otwarcie sektą... > Fanatyczni wyznawcy będą stawiać opór do końca w obronie Ojca Dyrektora coś czu > je... > No weź, napisz jeszcze, że ze mnie pewnie komuch, Żyd i mason, Sbek, UBek, napi > sz coś jeszcze, prosze... > > > www.nigdywiecej.prh.pl/archiwum/14_radio.php Pitolisz w kolko jedno i to samo. Pokaz mi gdzie o.Rydzyk sprzeniewierza sie nauce KK! Pokaz mi gdzie klamie!? On na takie luksusy nie moze sobie pozwolic, chocby tego chcial. Twoja wyobraznia dziala nadpobudliwie. Podaj mi jakikolwiek przyklady. Nie powtarzaj glupot, tylko podaj konkrety! Wiem z pewnoscia 100%- owa, ze takich nie bedziesz w stanie podac! Pokaz mi gdzie Michalkiewicz sklamal! Tez nie znajdziesz niczego. Po co wiec tyle pyskujesz?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terence Re: do terence IP: *.elb.vectranet.pl 07.04.06, 16:42 wet3 jasne że otwarcie Rydzyk nie przyznaje sie do swoich poglądów i je ukrywa, bo jakby gadał to co naprawde mysli to nie doszedł by do tego do czego doszedł... i tak Cię nie przekonam bo zapewne Twoje poglądy są zbieżne z poglądami Ojca Dyktatora... najlepszym przykładem są profesorowie Bender i Nowak, ulubieńcy pana Rydzyka, sam słyszałem jak bodajże Nowak mówił kiedyś że w tych obozach to ci Żydzi nie mieli tak źle jak się mówi , bo to propaganda Żydów z tymi obozami, bo czasem np. mieli tam szczoteczki do zębów, w każdym razie coś w tym stylu... oczywiście późno w nocy... szczena mi opadła jak to słyszałem... i tak Cię nie przekonam i tak... z resztą tu jest niezłe streszczenie poglądó Ojca Dyktatora: (z przypisami, wszystko do sprawdzenia): www.nigdywiecej.prh.pl/archiwum/14_radio.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edwj Re: Papierz to Zyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 17:51 Powiedzą, że jesteś kretyn i że przepraszać cię nie będą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzyd Re: Papierz to Zyd IP: 194.221.133.* 06.04.06, 17:51 Andrzj Papierz - radca ambasady w Sofii? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Papierz to Zyd 06.04.06, 17:56 mariotrs napisał: > czy to teraz powiedza fanatycy maryjni? Przede wszystkim powiedza abys uczyl sie ortografii go....rzu! Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 Rydzyk to ruda Ziuta z Powiśla!.. 06.04.06, 21:10 zaginła pod koniec89 r... teraz wiadomo.. Odpowiedz Link Zgłoś
kipasku Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja 06.04.06, 17:54 RM na swojej stronie internetowej tak się tytułuje : “Radio Maryja - Katolicki Głos w Twoim Domu“ i dalej : “Rozglosnia narodowo-katolicka o zasiegu ogólnopolskim i swiatowym“ Chciałbym się dowiedzieć: czy ten “głos“ i ta “radiostacja“ ma coś wspólnego z Kościołem rzymskokatolickim, czy raczej z katolicyzmem księdza Andreja Hlinki i księdza Josefa Tiso ? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do kipasku 06.04.06, 17:59 kipasku napisał: > RM na swojej stronie internetowej tak się tytułuje : > “Radio Maryja - Katolicki Głos w Twoim Domu“ > i dalej : > “Rozglosnia narodowo-katolicka o zasiegu ogólnopolskim i swiatowym“ > Chciałbym się dowiedzieć: > czy ten “głos“ i ta “radiostacja“ ma coś wspólnego z Ko > ściołem > rzymskokatolickim, > czy raczej z katolicyzmem księdza Andreja Hlinki i księdza Josefa Tiso ? Widac wyraznie, ze nie sluchasz RM a zabierasz glos. Odpowiedz Link Zgłoś
kipasku Re: do kipasku 06.04.06, 18:05 słucham od lat (a teraz jeszcze oglądam tv "trwam" i od lat zadaję sobie to pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: do kipasku 06.04.06, 20:28 kipasku napisał: > słucham od lat (a teraz jeszcze oglądam tv "trwam" > i od lat zadaję sobie to pytanie Gdyby RM glosila nauki sprzeczne z doktryna KK, to dawno uslyszelibysmy o tym nie tylko od episkopatu ale i z Watykanu. Widze, ze nie znasz doktryny KK. Mylisz nauke KK z niepoprawnymi politycznie wypowiedziami ludzi, ktorzy zabierali glos na antenie RM, takich chociazby jak Michalkiiewicz. Czy uwazasz, ze cytowanie wypowiedzi Zydow na temat Zydow (Finkelstein) lub ich analiza jest przejawem antysemityzmu? Jesli tak uwazasz, to mowisz mi, ze nie chcesz uslyszec prawdy historycznej, ani zajac stanowiska wobec niej. Czy przeczytales "Holokaust Industry"? Czy widziales rozmowe z Theodorakisem (greckim muzykiem)? Czy wiesz, co on powiedzial? Poczytaj i pomysl gleboko. Wiedza nie zaszkodzi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NGF Re: do kipasku IP: *.o.pppool.de 06.04.06, 20:37 The answer has been given in "Beyond Chutzpah: On the Misuse of Anti-Semitism and the Abuse of History" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edwj Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 18:05 Ma i to wiele z Kościołem katolickim. Głos ludu jest głosem Boga. Ludzie muszą się móc wypowiedzieć, są wolni. I nie mieszaj wypowiedzi różnych ludzi, słuchaczy z wiarą katolicką, modlitwą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indeed4 Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.04.06, 19:22 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=39849328&a=39865490 Albo stosujecie do wskazówek zwierzchników, albo do widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Strach pomyśleć... samodzielnie 06.04.06, 18:36 Jest na to jeden dobry sposób. Trzeba włączyć to Radio i posłuchać choćby kilka dni po kilka godzin. I już się będzie wiedziało co o tym myśleć. Tylko to trochę trudniejsze niż wysłuchać co każą nam o tym myśleć inni. No i ten strach przed samodzielnym myśleniem trzeba pokonać, ale najgorsze do pokonania to te uprzedzenia... A nuż okaże się że trzeba zmienić opinię. Strach pomyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wambrez Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 17:57 To tobie się tak wydaje, sierpie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeflik Sygnal z gory przyszedl wczesniej - IP: 66.133.95.* 06.04.06, 18:01 w postaci labedzi zarazonych ptasia grypa. Skoro nie zrozumieli, odezwala sie Stolica Apostolska. Odpowiedz Link Zgłoś
saddamkaczynski I tak nic to nie da 06.04.06, 18:04 ojciec dyrektor ma w nosie, to co o nim mysli watykan..a w polsce wszyscy sie go boja i nic nie zrobia - kto by chcial, zeby mu tlumek emerytek protestowal pod oknami od rana do nocy.... Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 Watykan powstrzymuje politykierstwo kleru 4 Erpy 06.04.06, 18:20 do tego doszło, że to Watykan musi przeciwdzialać szaleńczemu religianctwu polityków i politykierstwu kleru w tym śmiesznym kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 Niech 4 Erpa odwoła wizytę papieża! :P 06.04.06, 18:42 4 Erpa nie może ugiąć się przez widocznym ukorzenieniem NIENASZEGO Watykanu w KPP, NSPJ i SDKPiL! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vs partia szachow IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 06.04.06, 18:43 pancerny papa dopiero pokaze na co stac watykan, co by nie mowic to inteligencja goruje nad poprzednim ( nie unizajac sp jpII ), no i ma wiecej forsy. z niecierpliwoscia czekam teraz na ruch pana rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazyli Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 18:43 Nigdy nie byłem za Radiem Maryja i zgadzam się z M. Edelmanem, że Radio głosi atysemityzm, ale jak biskupi mają uciszyć rozpolitykowanego ks. Rydzyka to powinni również "zamknąć" usta arcybiskupowi Życińskiemu, biskupowi Pieronkowi, biskupowi Gocławskiemu czy też kardynałowi Dziwiszowi, gdyż oni też nic innego nie robia ale zajmują się polityką tylko, że bardziej inteligentnie niż Rydzyk. Prasa w Polsce dziwnie się ositatnio ustawiła wobec PiS i Rydzyka. Jak coś politycznego pada z ust Rydzyka to jest be, ale jeżeli to mówi kardynał Dziwisz to trzeba paść na kolana, bo przecież Dziwisz był prawą ręką Ojca Świętego i na pewno jest nieomylny. Wykorzystuje to TUSK i PO, które wciąż przebywają na spotkaniach z kardynałe. Niewątpliwie Radio Maryja powinno zając się ewengalizacją, a nie polityką, ale wątpie aby była na to zgoda w Episkopadzie Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja 06.04.06, 19:03 kurcze Bazyli, no może i racja ale jakie są poglady Dziwisza a jakie Rydzyka? jakie możliwości medialne ma Rydzyk i jak mąci ludziom w głowach tymi pogladami? czy coś dobrego z Jego pogladów da się zbudować? czy cos dobrego Tadeusz Rydzyk (oprócz wybudowania swojego Imperium medialnego którym włada żelazną ręką) zrobił dla Polski? nie sądze... www.nigdywiecej.prh.pl/archiwum/14_radio.php recesja.icm.edu.pl/rm/ www.radiomaryja.pl.eu.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nawigator Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 19:02 Może wr4eszcie ten bękart dyrektor zamilknie !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja 06.04.06, 19:19 Po co r to słowo "bękart", z takimi "argumentami" to spadaj gdzie indziej a nie wode na młyn rydzykowcom! Troche choć o poziom wypowiedzi trzeba dbać, najlepiej jakby każdy pisał tak jakby pod tym było jego imię i nazwisko! Jak się nie ma czegoś ciekawego do napisania to lepiej nic nie pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piopius No i co na to te hieny jole_z_dywid i inne oszołom IP: *.ornet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 19:04 juz wasz szef z watykanu ma dosyć silnie nawiedzonych moherów i innych ortodoksów chrześcijańskich z RM. Odpowiedz Link Zgłoś
atomsam Nie będzie jeden prałat...... 06.04.06, 19:15 to dlatego Kaczyński nie znosi żadnych autorytetów, nareszcie LUMPENELEKTORAT pisu wreszcie dostanie w dupę: i to od kogo? tylko o czyje głosy przyjdzie pisowi zawalczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kitten Nareszcie papiez z prawdziwego zdarzenia! IP: *.in-addr.btopenworld.com 06.04.06, 19:19 Brawo, Bendetto. Czas najwyzszy zamknac te szczekaczke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Faszystowskie radio? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 19:32 Hahaha. I to mówią ci którzy szukają pomocy u byłego członka hitler jugend? Zresetujcie się. Z postów widać czyim jest autorytetem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neverland Re: Nuncjusz Apostolski o Radiu Maryja IP: *.o.pppool.de 06.04.06, 19:22 "Political correctness rules Poland!" Odpowiedz Link Zgłoś