seawolfie 07.01.07, 12:25 Hańba , panie Glemp, brnięcie w g... A wystarczyło powiedzieć: przepraszam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
genekgenek Glemp: Abp Wielgus był przymuszony szykanami, w... 07.01.07, 12:26 Krew naszą długo leją katy Krew naszą długo leją katy, wciąż płyną ludu gorzkie łzy, nadejdzie jednak dzień zapłaty, sędziami wówczas będziem my! Dalej więc dalej, dalej więc, wznieśmy śpiew. Nasz sztandar płynie ponad trony, niesie on zemsty grom, ludu gniew, wolności zwiastując siew. A kolor jego jest czerwony, bo na nim robotnicza krew! Choć stare łotry, nocy dzieci, nawiązać chcą starganą nić, co złe to w gruzy się rozleci, co dobre, wiecznie będzie żyć! Dalej więc... Porządek stary już się wali, żywotem naszym jego zgon. Będziemy wspólnie pracowali i wspólny będzie pracy plon! Dalej więc... Hej razem bracia do szeregu! Z jednaką myślą, z dłonią w dłoń! Któż zdoła wstrzymać strumień w biegu, Czyż jest na świecie taka broń? Dalej więc... Precz z tyranami, precz z zdziercami! Niech ginie stary, podły świat! My nowe życie stworzym sami i nowy zaprowadzim ład. Dalej więc.. Odpowiedz Link Zgłoś
jeshua Abp Wielgus – współczesnym męczennikiem 07.01.07, 12:29 Zmuszając arcybiskupa do rezygnacji zniszczono wspaniałego człowieka. Bezpieka krzykiem nakłoniła go do współpracy, a więc był on w istocie ofiarą komunizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pop muzyk Po co sie pchał?Było jasne że tylko smród z tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 12:32 bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pirulo Re: Po co sie pchał?Było jasne że tylko smród z t 07.01.07, 12:39 Dał by sobie spokój już z takimi tłumaczeniami. Wielgusa nie zastraszyli tylko kupili- tak wynika z dokumentów a nie "świstków"... Kościoł a kłamie prawie tak jak polityka... Polityka, kościół i ich zależności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadny wladzy Fujas Przeciez aparatczyk sie przyznal.... IP: *.tpgi.com.au 07.01.07, 12:42 Zadza wladzy jest ogromna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prymasy Zboczuchy Myślozbrodnia... IP: *.185.rev.vline.pl 07.01.07, 12:45 TVN to jeszcze nic. Najgorsze jest radio Maryja i TV Trwam - dzieło samego Lucyfera pod postacią ojca grzyba. W mediach tych mają miejsce świńskie i diabelskie manipulacje, począwszy od ich nazwy, np. Radio Maryja - radio co ma ryja świńskiego Lucyfera samego, czy telwizja TRWAM, w której nazwie ukryto zwrot: Tadeusz Rydzyk WAM, zawierający inicjały samego namiestnika diabła. Lucyfer śmieje się z was słuchacze i widzowie, a wy nic nie słyszycie i nic nie widzicie. Imperium Rydza rośnie, a razem z nim rozpasanie, bezczelność i rozwiązłość polskich księży, patrz Wielgusy i Petze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej seawolfie, oświeć mnie, za co Wielgus miałby cię IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.01.07, 12:50 seawolfie, oświeć mnie, za co Wielgus miałby cię przeprosić? A może, przy okazji przeprosiłbyś np. mnie za kilka spraw które mogły ci się na mój lub moich starych koszt w PRL przydarzyć? Np. darmowe mieszkanko, darmowe wykształcenie, darmowa działeczka, darmowe wczasy? W odróżnieniu od Wielgusa twoje winy mnie kosztowały Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Józek podsumował, że Stasiek to święty człowiek i 07.01.07, 13:02 wy malutcy nie powinniście się wtrącać do decyzji hierarchów. Stasiek zostanie świętym i będziecie się do niego modlić. A i tak pójdziecie do piekła za to co mu zrobiliście. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Re: Józek podsumował, że Stasiek to święty człowi 07.01.07, 13:13 Mnie w przedszkolu też wrzaskiem zmuszano do jedzenia, czy mogę być świętym? __________ Ogród Jane Austen - łagodniejszy, kobiecy świat. iKatalog.org - katalog stron. Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Kościół to mafia na której czele stoi papież-czyli 07.01.07, 13:21 Boss, Inaczej też ujmując gigantyczna organizacja przestępcza o charakterze zbrojnym inaczej mafia. Skąd stwierdzenie zbrojnym? a chociażby z tego że ponad połowa kleru była SB-ekami a chyba nie muszę mówić czym było SB.. Dodatkowo jest to sekta. Chyba najbardziej oburzające jest to jakie wyroki dostają za podofilię - najczęściej są to wyroki w zawieszeniu a np. zwykły obywatel za to samo przestępstwo dostał by o wiele surowszy wyrok - to pokazuje jaki wpływ ma kler na polityków, prawo i życie publiczne a także na sądy. -nie płacą podatków -są wszędzie uprzywilejowani -dostają dotacje z budżetu państwa na swoje wygody - mercedesy, merole, panienki itp. -nikt ich nie kontroluje - przykładem może tu być taca, albo chodzenie po kolędzie biorą kasę na "kościół" ale wiadomo gdzie zawsze ląduje. -następnym przykładem mogła być dzisiejsza msza transmitowana w trzech stacjach publicznych (tvp1, tvp3, Polonia) i dwóch prywatnych (Puls i Trwam) Przywilejów można wymieniać godziniami więc odsyłam na www.faktyimity.pl/ - przeczytać tam można o przestępstwach kleru których nie odważyło się pokazać żadne medium w Polsce ze względu na wszechogarniającą nas poprawność polityczną kreowaną przez kościół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosita Re: Kościół to mafia na której czele stoi papież- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 13:57 Sekta (od łac. secta - kierunek, droga, postępowanie, zasady, stronnictwo, nauka, od sequi - iść za kimś, postępować, towarzyszyć) - określenie grupy wyznawców, których poglądy religijne są przez tradycyjne Kościoły uznane za nieoficjalne i niezgodne z oficjalną, dominującą doktryną. wiec teraz mi wytłumacz o co ci chodziło pisząc że kościół jest sektą?? Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Re: Kościół to mafia na której czele stoi papież- 07.01.07, 14:11 A czy kościół jest dominującą instytucją na całym świecie? Podam przykłady - Chiny, Afryka, Połowa Azji, Indie, Bałkany, Izrael, Irak, Iran i wiele krajów muzułmańskich z całego świata Poczytaj sobie - www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&hs=ZUX&q=nie+cytujcie+&btnG=Szukaj&lr= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto A kiedy bedzie lustracja Glempa? IP: *.fbx.proxad.net 07.01.07, 14:12 A kiedy bedzie lustracja Glempa? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewomir.swiechowski Kto wie? Ponoć w KK panuje Glempizm 07.01.07, 14:30 Na forum katolickiego pisma fronda spotkałem się z określeniem "Glempizm" czyli kryciem UBeków w KK. ;] Wiecej o Wielgusie i Glempie: polityka-4rp.blogspot.com/2007/01/wielgus-nie-zostanie-metropolit.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchachany--esbek E_s_b_e_c_j_a__J_ą_t_r_z_y__i__S_ z_c_z_u_j_e_ .. IP: *.dyn.optonline.net 07.01.07, 16:24 > zydo-szwabsko-komusze łże-media typu > WSI-TVNy, SB-Polsaty, Ajwaj-GWno > pławią się w linczowaniu abp Wielgusa > odwracając uwagę ciemnego społeczeństwa > > od prawdziwego problemu Polski > jakim jest nie rozliczenie > zbrodniczych postkomunistów > z kiszczakiem i Jaruzelem na czele > za ich zbrodnie > i afery (patrz mgr Kwach-Pijaczyna) > > Bandyci z SB żyją sobie wygodnie i dostatnio > z lukratywnych rent nadanych im przez Qronia i Bolka > i zamiast w charakterze oskarżonych > występują w sądach jako świadkowie > w roli medialnych gwiazd ! RYWIN WOLNY !!!!! HA HA HA HA HA !!!!!! POSTKOMUNA (NIEZDEKOMUNIZOWANE SĄDY) KORZYSTAJĄC Z ZAMIESZANIA WOKÓŁ ZROBIONEJ NAGONKI NA ABP WIELGUSA WYPUSZCZA CICHCEM SWOICH PRZESTĘPCÓW NA WOLNOŚĆ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
aplus a w Ameryce Murzynow bija ! 07.01.07, 16:32 . Gość portalu: uchachany--esbek napisał(a): > > zydo-szwabsko-komusze łże-media typu > > WSI-TVNy, SB-Polsaty, Ajwaj-GWno > > pławią się w linczowaniu abp Wielgusa > > odwracając uwagę ciemnego społeczeństwa > > Bandyci z SB żyją sobie wygodnie i dostatnio .... > > RYWIN WOLNY !!!!! HA HA HA HA HA !!!!!! > > POSTKOMUNA (NIEZDEKOMUNIZOWANE SĄDY) > KORZYSTAJĄC Z ZAMIESZANIA > WOKÓŁ ZROBIONEJ NAGONKI NA ABP WIELGUSA > WYPUSZCZA CICHCEM SWOICH PRZESTĘPCÓW > NA WOLNOŚĆ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Grzechu nie warta 07.01.07, 17:11 A gdzie Kaczynski, Macierewicz, Rydzyk? Co oni maja do powiedzenia? Cisza. Bo przeciez ciesza sie, ze rosna na jedyne autorytety. Macierewicz robi ladne, czyste teczki. Ale pozniej, to co robi wykorzysta. I Kaczynscy polegna, jak dzisiaj polegl Abp. Wielgus. "bo fortuna, co kolem sie toczy..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ave KK odwraca kota ogonem IP: *.broker.com.pl 07.01.07, 17:59 Zamiast powiedzieć czemu niedoszły metropolita kłamał na oczach mediów i papieża (mimo iż rzekomo powiedział mu o tym), kościół koncentruję się na przedawnionym wątku współpracy z SB. Ale spóźniony zapłon jest widać cechą charakterystyczną KK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto Najbardziej mnie smiesza wsciekle, durne mohery :) IP: *.fbx.proxad.net 07.01.07, 19:43 Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: Najbardziej mnie smiesza wsciekle, durne mohe 08.01.07, 06:18 Moherowa banda sie zmniejsza, wymiera i zdycha.Jest szansa, ze wreszcie w Polsce zacznie sie dziac lepiej. Poki glosuje ciemnota i rzadza jej przedstawiciele to jest jak wszyscy widzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto A moherowe babcie znow szaleja :-) IP: *.fbx.proxad.net 07.01.07, 16:33 A moherowe babcie znow szaleja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Wezcie sie za SBECJE IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 08.01.07, 02:32 CO ZA NONSENS SZARPAC LUDZI, KTORYCH SZARPALA CHOLOTA Z SB. DLACZEGO NIE MA LIST ESBEKOW I ICH ADRESOW, TECZEK, METOD, "OSIAGNIEC"? CZY PANOWIE REDAKTORKOWIE NIE WIEDZA KOGO TRZEBA ROZLICZYC? POMYSLCIE TYLKO , ZE ZAWRACACIE GLOWE TYM, ZE KTOS COS PODPISAL, A PRAWDZIWE SZMATY MAJA DO DZISIAJ UCIECHE, ZE ICH ROBOTA NIE POSZLA NA MARNE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gem58 Re: Wezcie sie za SBECJE 08.01.07, 17:16 wreszcie jakis glos rozsadku na tym forum! po rask kolejny zwracam uwage, ze obecnie rzadzacej ekipie takie oblicze "lustracji" jest jak najbardziej na reke... komu oni sluza? Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: E_s_b_e_c_j_a__J_ą_t_r_z_y__i__S_ z_c_z_u_j_ 08.01.07, 10:38 facet uzywasz jezyka wszawej n-decji.najwiecej pijaczyn jest wsrod twoich idoli w purpurach.rozlicz sie ze stosow inkwizycji z wymordowania milionow ludzi.facetom w czerwonych myckach bylo dobrze w kazdym historycznym okresi w polsce.nie rozdzieraj szat za ubeckim agentem popieranym przez wszelkiej masci glempow glodziow paetzow ha ha ha irydzykow.dobrze sie stalo ze papiez tak zareagowal.nie bron facet oskarzonego oskarzajac innych.to w koncu k o s c i e l n a komisja ktora byla zaakceptowana przez tych w purpurach taka wydala opinie o twoim idolu Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Re: Kościół to mafia na której czele stoi papież- 07.01.07, 14:14 > Poczytaj sobie - > <a href="www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&hs=ZUX&q=nie+cytujcie+&btnG=Szukaj&lr=" target="_blank">www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&hs=ZUX&q=nie+cytujcie+&btnG=Szukaj&lr=</a> -to tak apropo cytowania Wikipedii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grey Oszukano Papieża !!! Do wczoraj nic nie wiedział IP: *.chello.pl 07.01.07, 15:01 o TW. Grey - ciekawe kto za tym stał ? Dopiero prezydent wczoraj w nocy zadzwonił i osobiście poinformował Papieża o sytuacji - rekacja była natychmiastowa, kolejne głowy też polecą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sjoz Re: Kościół to mafia na której czele stoi papież- 07.01.07, 15:39 > wiec teraz mi wytłumacz o co ci chodziło pisząc że kościół jest sektą?? jest sekta Judaizmu Odpowiedz Link Zgłoś
barbarahuber Re: Kościół to mafia na której czele stoi papież- 07.01.07, 15:05 Założę się,że antyprawak nie daje na tacę ani nie przyjmuje księdza w domu na Nowy Rok.Kto chce,ten daje-nieprawdaż.Ja chcę,a nie jestem przymuszana. Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Nie daję, nie chodzę, nie wpuszczam bo jestem 07.01.07, 15:33 ateistą. Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: Kościół to mafia na której czele stoi papież- 08.01.07, 06:20 Stupid bitch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YoMaN Re: Kościół to mafia na której czele stoi papież- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 08:17 lol.. tu nie chodzi o kościół... tu chodzi o agentów i ich prowadzących... to jest główna organizacja przestępcza w Polsce.... a że parę "cyngli" udało im sie umiescić w kościele... samo życie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baby+ Re: Józek podsumował, że Stasiek to święty człowi IP: *.aster.pl 07.01.07, 15:41 A co pani powie na tragiczną śmierć księdza Popiełuszki? A prymas nic nie wspomniał,że byli tacy księża. Odpowiedz Link Zgłoś
tghyt Re: Józek podsumował, że Stasiek to święty człowi 08.01.07, 03:16 baby1 napisała: > wy malutcy nie powinniście się wtrącać do decyzji hierarchów. Stasiek zostanie > świętym i będziecie się do niego modlić. A i tak pójdziecie do piekła za to co > mu zrobiliście. Ale miejsce Sw. Stanisława - zdrajcy już zajęte. Ten bedzie Stanisław II. A i miejsce przy kosciele na skałce jeszcze sie znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J23 Re: seawolfie, oświeć mnie, za co Wielgus miałby IP: *.acn.waw.pl 07.01.07, 13:09 > za co Wielgus miałby cię przeprosić? Chociazby za to, ze klamal twierdzac wczesniej, ze w ogole nic nie podpisywal i nie wspolpracowal. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Re: seawolfie, oświeć mnie, za co Wielgus miałby 07.01.07, 13:12 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > seawolfie, oświeć mnie, za co Wielgus miałby cię przeprosić? Ot, mógłby LUDZI choćby przeprosić za łganie w żywe oczy. Oczywiście, musu nie ma. Może Wielgus uważa, że nominowany autorytet mnoralny nie musi za nic przepraszać. Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Kościół to mafia na której czele stoi papież-czyli 07.01.07, 13:20 Boss, Inaczej też ujmując gigantyczna organizacja przestępcza o charakterze zbrojnym inaczej mafia. Skąd stwierdzenie zbrojnym? a chociażby z tego że ponad połowa kleru była SB-ekami a chyba nie muszę mówić czym było SB.. Dodatkowo jest to sekta. Chyba najbardziej oburzające jest to jakie wyroki dostają za podofilię - najczęściej są to wyroki w zawieszeniu a np. zwykły obywatel za to samo przestępstwo dostał by o wiele surowszy wyrok - to pokazuje jaki wpływ ma kler na polityków, prawo i życie publiczne a także na sądy. -nie płacą podatków -są wszędzie uprzywilejowani -dostają dotacje z budżetu państwa na swoje wygody - mercedesy, merole, panienki itp. -nikt ich nie kontroluje - przykładem może tu być taca, albo chodzenie po kolędzie biorą kasę na "kościół" ale wiadomo gdzie zawsze ląduje. -następnym przykładem mogła być dzisiejsza msza transmitowana w trzech stacjach publicznych (tvp1, tvp3, Polonia) i dwóch prywatnych (Puls i Trwam) Przywilejów można wymieniać godziniami więc odsyłam na www.faktyimity.pl/ - przeczytać tam można o przestępstwach kleru których nie odważyło się pokazać żadne medium w Polsce ze względu na wszechogarniającą nas poprawność polityczną kreowaną przez kościół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lew49 Re: seawolfie, oświeć mnie, za co Wielgus miałby IP: *.echostar.pl 07.01.07, 13:20 Piszesz takie głupoty , że mam dla Ciebie jedną dobrą rade. Zmień lekarza bo ten Ciebie okłamuje ! Odpowiedz Link Zgłoś
tghyt Re: seawolfie, oświeć mnie, za co Wielgus miałby 08.01.07, 03:25 Gość portalu: lew49 napisał(a): > Piszesz takie głupoty , że mam dla Ciebie jedną dobrą rade. > Zmień lekarza bo ten Ciebie okłamuje ! Trzeba było udzielać rad Wielgusowi, zanim szpiclem został ale nic straconego, jeszcze możesz poradzic Glempowi, żeby wiecej głupot nie robił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ignacy Andrzeju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 14:10 Wielgus powinien publicznie przeprosić tylko i wyłącznie za to iż publicznie wypowiadał sie iż nie miał żadnych kontaktów ze służbami PRL. Ty natomiast w typowy dla GW insynuujesz i mieszasz bo z kąd masz pewność że Seawolf nie płacił większych podatków np na twoje (tu ja mam pewność) marne i nie skuteczne wykształcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRLówka Re: seawolfie, oświeć mnie, za co Wielgus miałby IP: *.jelonki.robbo.pl 07.01.07, 14:25 Nie chrzań koleś , bo ja w PRL żyłam ,dorastalam i pracowałam. nikt darmowych wczasów nie mial, oprócz rządowych notabli ,ale dziś jest to samo,a kto pracował to z funduszu wczasowego co 2 lata wczasy tańsze dostawał. Oczywiście najbardziej okradły Cię te dzieci z patologicznych rodzin co się je za DARMO wywoziło na 2,3 tygodnie na wakacje latem i zimą , żeby je nauczyć jeść nożem i widelcem, kupić ubranie i przeprowadzic gruntowny wywiad psychologiczny/z dala od pijanych rodziców/ po takich obozach liczne dzieci rodzicom odbieranoo i pozbawiano praw, zanim zabili i zgwalcili a tam gdzie istniała nadzieja,że pomoc pomoże , pomagano. Wredna oświatowa ubecja inwigilowala dzieci patologiczne za Twoje pieniądze/też to robiłam/. Czasy były inne, innymi kategoriami rozumowano, i nie ma co porównywać. Tylko księża na religii tak samo ,a może więcej, dziewczynkom ręce pod spódniczki wkładali i uświadamiali w konfesjonale, a rodzice nie chcieli dzieciom wierzyć , bo to pewnie w tej czerwonej szkole je podpuścili na księdza.A Wielgus przepraszać nie ma za co . Jest czlowiekiem , a w tamtych czasach mial prawo się bać , a że nie umiał się przyznać to już kwestia osobistego honoru i odwagi.Każdy ksiądz na świecie jest urzędnikiem Watykanu i dobro tego państwa ma mieć na uwadze przede wszystkim, to dlaczego mam mieć zaufanie do urzędnika obcego państwa, skoro swoim nie bardzo wierzę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katoland Atakuje Re: seawolfie, oświeć mnie, za co Wielgus miałby IP: *.dhcp.embarqhsd.net 07.01.07, 19:26 Po pierwsze Wielgus powinien przprosic, iz od samego poczatku krecil i zmienial swoja wersje wydarzen... To jest chyba cos symptomatycznego, jakas choroba, ktora od dawna trapi kosciol (rzymsko-katolicki) w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Myślozbrodnia... 07.01.07, 12:51 Masz na myśli Lucyfera z Łubianki? Pamiętamy, kto dał Rydzykowi nadajniki. Łubianka jest akurat zainteresowana tym, aby Polacy byli w kraju ogłupieni a za granicą wyśmiewani. Nie ma lepszego instrumentu niż Hatfresse-Rundfunk. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov W swoim zakłamaniu Glemp przekracza granice… 07.01.07, 12:51 Cyt. "Glemp: Abp Wielgus był przymuszony szykanami, krzykiem, wrzaskiem"… Tak, oczywiście. Do odbycia szkolenia szpiegowskiego też go przymuszono? Kolejny cud? Jedyna w historii UB sfałszowana teczka to teczka Kaczyńskiego, jedyny człowiek zmuszony wrzaskiem do szkolenia na agenta wywiadu to Wielgus… Pasują do siebie. A, no oczywiście do kłamania ludziom w twarz aż do piątkowego południa włącznie też go zmuszono wrzaskiem i krzykiem? No to ja już wiem, kto go zmuszał, sam Glemp ani chybi. Cyt. "Dokonał się nad abp. Wielgusem sąd. Cóż to za sąd na podstawie świstków, dokumentów trzeci raz odbijanych; my nie chcemy takich sądów - powiedział prymas Józef Glemp." To z pretensjami do papieża, to on osądził i wymusił rezygnację Wielgusa. Być może nawet szykanami i wrzaskiem? __________ Ogród Jane Austen - łagodniejszy, kobiecy świat. iKatalog.org - katalog stron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robotnik'81 Glemp nigdy autorytetem nie był, raczej urzędnikie IP: 212.106.20.* 07.01.07, 13:01 Wielu z nas nie zastraszono ani krzzykiem ani groźbami, wtedy Glemp z nami nie był, był za to ks. Jerzy. Kaczyńscy siedzieli w domku, my patrzyliśmy na mrozie w lufy karabinów. Dla nas prawda wiele znaczy, kłamstwo dyskwalifikuje. Byli ludzie co sie łamali i mówili o tym, do tej pory sa kolegami, kapuś i kłamca nie będzie nim nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
ezavv Re: W swoim zakłamaniu Glemp przekracza granice 08.01.07, 10:47 Witram, jako naród lubimy babrać się w g(...). Czas już skińczyć z tą pop(...) lustracją. Zajmijmy się przyszłością, a przeszłość - historia, niech bęzie nam drogowskazem. Uczmy się na błędach. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: W swoim zakłamaniu Glemp przekracza granice 08.01.07, 11:18 ezavv napisał: > Witram, > jako naród lubimy babrać się w g(...). > Czas już skińczyć z tą pop(...) lustracją. Zajmijmy się przyszłością, a > przeszłość - historia, niech bęzie nam drogowskazem. Uczmy się na błędach. Popieram. To wszystko są szopki dla gawiedzi, tymczasem szemrane kolesiostwo u władzy obrasta tłuszczem i nie robi NIC... Gospodarka kręci się siłą rozpędu, ale z kilka lat zbierzemy gorzkie owoce dzisiejszych zaniechań. Niech lustracyjni fanatycy uprawiają swoje dziwne hobby w domowym zaciszu, w życiu publicznym głos powinni odzyskać pragmatycy, którzy potrafią dyskutować o przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
oblewai Re: Przeciez aparatczyk sie przyznal.... 07.01.07, 13:53 Bog,i kosciol to dwa rozne bieguny,tzw. wiare wciskana mocherowcom i 98% rowniez ktorzy uwazaja sie za polskich katolikow plytkiego zrozumienia wiary, wiary wciskanej naiwniakom przez w miare krztalconym manipulantow mas (ksieza) niewielu znajdziesz takich ktorzy doglebnie proboja przekazac dogmaty katolicyzmu reszta jest trzecim gatunkiem podobnym do bylych propagandzistow pracownikow parti, jedni i drudzy wciskaja szczyt glopot i bija piane jedni schowani za slowem Bog drudzy za dogmatami Lenina roznica zadna wszystko bylo zbyt plytkie i dlatego sie rozwalilo Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slsmyl Re: Abp Wielgus – współczesnym męczennikiem IP: *.range86-132.btcentralplus.com 07.01.07, 12:41 > Zmuszając arcybiskupa do rezygnacji zniszczono wspaniałego człowieka. A co bylo w nim wspanialego, niezwyklego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prymasy Zboczuchy Wielgus - marzenie kobiet i mężczyzn IP: *.185.rev.vline.pl 07.01.07, 12:47 Miał ksywkę Wielgus i tym anatomicznym szczegółem zasłynął pewnie w seminarium... Stąd jego wyjątkowość. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Czy jesteś katolikiem ? Znasz zasady wiary ? Czy 07.01.07, 12:47 wiesz dlaczego Bóg dał ludziom wolną wolę. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Re: Czy jesteś katolikiem ? Znasz zasady wiary ? 07.01.07, 12:53 krzych.korab napisał: > wiesz dlaczego Bóg dał ludziom wolną wolę. To nie Bóg dał ludziom wolną wolę, tylko wzięli ją sobie sami, zrywając owoc z Drzewa Wiadomości, podpuszczeni przez Węża. Poczytaj Biblię. __________ Ogród Jane Austen - łagodniejszy, kobiecy świat. iKatalog.org - katalog stron. Odpowiedz Link Zgłoś
nightchild Re: Czy jesteś katolikiem ? Znasz zasady wiary ? 07.01.07, 13:11 Te , znawca Biblii... A nie sadzisz,ze jablko zostalo zerwane z drzewa pomimo zakazu Boga- czyli de facto Ewa i Adam musieli miec wolna wole,by sprzeciwic sie Bogu. Mysl,to nie boli....:) Odpowiedz Link Zgłoś
tghyt Re: Czy jesteś katolikiem ? Znasz zasady wiary ? 08.01.07, 03:33 krzych.korab napisał: > wiesz dlaczego Bóg dał ludziom wolną wolę. Wiesz co? Mnie i wielu innym, dzieciom mądrych rodziców, ojciec wolną wole w d.upe paskiem wbijał. Ale nie, zeby była tylko wolna ale tez MADRA i DOBRA. Nie zasłaniaj sie teoria, która widac nie bardzo rozumiesz. Podłosc, chciwość, kłamstwo nie mają NIC wspólnego z "wolną wolą" tylko z wychowaniem w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat ale smiecie tworzysz!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 12:56 towarzyszu... Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Na mnie pani w przedszkolu krzyczała, żeby mnie… 07.01.07, 12:57 zmusić do jedzenia, czy też mogę być męczennikiem? jeshua napisał: > Zmuszając arcybiskupa do rezygnacji zniszczono wspaniałego człowieka. Bezpieka > krzykiem nakłoniła go do współpracy, a więc był on w istocie ofiarą komunizmu. __________ Ogród Jane Austen - łagodniejszy, kobiecy świat. iKatalog.org - katalog stron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Abp Wielgus – współczesnym męczennikiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 13:06 To juz ktorys z kolei komentarz, w ktorym czytam, ze Wielgus to wspanialy czlowiek. Moglbys to uzasadnic. Dlaczego piszesz, ze jest wspanialym czlowiekiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola_z Warszawy Re: Abp Wielgus – współczesnym męczennikiem-bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 13:20 wielu ludzi w tamtych czasach było przesłuchiwanych,zmuszanych do "lojalnosci "wobec panstwa. Potrafili stawic czolo komunie...rezygnujac ze swojej kariery.Jak sie nie ma kregoslupa,to sie tak konczy jak abp Wielgus.Szkoda ze tak klamal do konca...pytam komu ufac jak wszyscy klamia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwierzak odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 16:15 komu? swojemu sumieniu Odpowiedz Link Zgłoś
stanbln Re: Abp Wielgus – współczesnym męczennikiem 07.01.07, 14:39 Wwspanialy czlowiek" zniszczyl sie sam. wystarczylo odrazu po pierwszej informacji na ten temat w mediach, przyznac sie do wszystkiego. wtedy nie byloby calego zamieszania. a on - pazerny - bez krzty rozumu, za wszelka cene rwal sie do stolka. zaprzeczal wszystkiemu do ostatniej sekundy. zamoczyli sie przy tej okazji nuncjusz apostolski i naturalnie watykan. po co tam siedza te wszystkie "wazne" glaby? nikt nie zainteresowal sie spraw i postaral wczesniej wszystko wyjasnic. teraz bedzie w polskim kosciele smierdzialo przez lata. panowie ksieza, nie pchac sie. kto nastepny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Abp Wielgus – współczesnym męczennikiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.07, 18:04 uwazam ze umoczeni sa wszyscy ktorzy pojechali na ingres, w tym rowniez Dziwisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sredni4 Re: Abp Wielgus – współczesnym męczennikiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.07, 14:45 www.aferyprawa.com/index2.php?p=teksty/show&dzial=artykuly&id=875 www.prezydent.pl/x.node?id=4542760&fotoserviceId=3500062 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nordynek Re: Abp Wielgus – współczesnym męczennikiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 15:14 Jeshua, znowu jątrzysz? coś (ktoś) musiało cię nieźle wkurzyć w kościele, że ziejesz nienawiścią. Nie lepiej to zracjonalizować, wziąć się za rozwiązanie problemu? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rex Re: Wszyscy Niemcy ofiara Hitlera. IP: *.telia.com 07.01.07, 15:26 W ten spobob przeciez tlumaczyli sie wszyscy Niemcy-nazisci , oni przeciez tylko zostali zmuszeni do nazizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Abp Wielgus – współczesnym męczennikiem IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.07, 16:31 Puknij sie w glowe! Kazdy donosiciel w takim razie to meczennik. A Ci co w solidarnosci ryzykowali to na pewno zgnita zydokomuna (czyt. imperium szatana) pod przykrywka pragnienia wolnosci. Tacy jak harczybiskup to podli karierowicze co to sprezedali sie myslac ze moga prowadzic podwojna gre. A tu prosze wyszlo szydlo z worka. Tylko czemu szanowny pan bskup przyznal sie i przeprosil dopiero po ujawnieniu dokumentow. Meczennik jak z koziej d.py traba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Abp Wielgus – współczesnym męczennikiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.07, 17:59 T nieprawda ze byl wspanialym czlowiekiem, byl agentem SB, wspanialym czlowiekiem byl ksiadz Popieluszko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bystry Re: Abp Wielgus – współczesnym męczennikiem IP: *.chello.pl 07.01.07, 20:09 Jakoś w dużo bardziej niebezpiecznych czasach ks. kardynał Wyszyński się nie przestraszył. Wolał więzienie niż współpracę. Coż trzeba mieć charakter i zasady moralne, a nie tylko gębę pełną frazesów i pouczenia dla maluczkich. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: Abp Wielgus – współczesnym męczennikiem 07.01.07, 21:06 Tak trzeba bylo mowic prymasie Glemp w 1989 roku a nie teraz! Kij ma dwa konce teraz drugi koniec bije w was. Chcieliscie lustracji to ja macie! Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: Abp Wielgus – współczesnym męczennikiem 08.01.07, 06:31 jeshua napisał: > Zmuszając arcybiskupa do rezygnacji zniszczono wspaniałego człowieka. Bezpieka > krzykiem nakłoniła go do współpracy, a więc był on w istocie ofiarą komunizmu. Jezusie!!! Idz sie wal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomKs Re: Abp Wielgus – współczesnym męczennikiem IP: *.pai.net.pl 08.01.07, 09:20 To trzeba było wyznać winy, okazać skruchę i poprosić o przebaczenie. Tego oczekuje się od KAŻDEGO chrześcijanina, który nagrzeszył. A nie łgać w żywe oczy do samego końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alejaja Podłe i obrzydliwe oni Boga sie nie boją ? IP: *.c31.msk.pl 07.01.07, 14:40 Kasa sie tylko liczy . OBŁUDA I FAŁSZ . To jest grzech oni tego nie wiedzą ? Odpowiedz Link Zgłoś
tepetoja szykany?...wrzask?..skandaliczny komentarz Glempa 07.01.07, 12:28 zamiast uciąć sprawe i przynajmniej troche honoru kościołowi przywrócić - zrobił z Wielgusa męczennika - teraz przez pół roku będziemy Staszka przepraszać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: szykany?...wrzask?..skandaliczny komentarz Gl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.07, 12:36 dokladnie. jaki prymas taki i arcybiskup. zenada Odpowiedz Link Zgłoś
crogool No, to jesteśmy światowcy 07.01.07, 12:47 Mogliśmy się czuć lekko zaściankowo na tle afer w kościołach Zachodu. W zasadzie spokój nie licząc ojca Muchomorka i delikatnych smaczków. Światowa afera, dużego kalibru. Najważniejszy temat na BBC. No to macie swoją IV RP i odnowę moralną rekami rzeźników. Dziwi, że ktoś się w ogóle dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov A kto go wrzaskiem zmusił dziś do rezygnacji? 07.01.07, 12:55 Cyt. "Glemp: Abp Wielgus był przymuszony szykanami, krzykiem, wrzaskiem"… Tak, oczywiście. Do odbycia szkolenia szpiegowskiego też go przymuszono? Kolejny cud? Jedyna w historii UB sfałszowana teczka to teczka Kaczyńskiego, jedyny człowiek zmuszony wrzaskiem do szkolenia na agenta wywiadu to Wielgus… Pasują do siebie. A, no oczywiście do kłamania ludziom w twarz aż do piątkowego południa włącznie też go zmuszono wrzaskiem i krzykiem? No to ja już wiem, kto go zmuszał, sam Glemp ani chybi. Cyt. "Dokonał się nad abp. Wielgusem sąd. Cóż to za sąd na podstawie świstków, dokumentów trzeci raz odbijanych; my nie chcemy takich sądów - powiedział prymas Józef Glemp." To z pretensjami do papieża, to on osądził i wymusił rezygnację Wielgusa. Być może nawet szykanami i wrzaskiem? __________ Ogród Jane Austen - łagodniejszy, kobiecy świat. iKatalog.org - katalog stron. Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: No, to jesteśmy światowcy 07.01.07, 13:01 Rowniez na yahoo na home site Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: No, to jesteśmy światowcy 07.01.07, 13:53 e tam, juz o seksaferze za obora pisali, od Jamajki po Borneo :) Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Tyle ma prymas do powiedzenia ludziom którzy 07.01.07, 13:06 ryzykowali swoją wolnością i zdrowiem przez te mroczne lata? Nic dziwnego, ksiądz Jerzy też znalazł poparcie jak i my wtedy. Na szczęście byli inni kapłani z nami i ich pamiętamy, kapus naszym kolegą ani bratem nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sekwencja Glemp: Abp Wielgus był przymuszony szykanami, w.. 07.01.07, 12:29 To ewidentny sukces Kaczyńskich.Glemp tradycyjnie chroni ubectwo. Jak zwykle zresztą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Glemp: Abp Wielgus był przymuszony szykanami, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 13:14 Jaki sukces? Sfałszowana teczka Kaczyńskiego?? "Jedyna"? Naprawdę tak naiwni jesteście?? Odpowiedz Link Zgłoś
anty-pis2006 Glemp: Abp Wielgus był przymuszony szykanami, w... 07.01.07, 12:29 Nie wiem po co te tlumaczenia Glempa, w dodatku nie na temat. Biskup sie zlamal w czasie komuny, ja nie mam z tym wielkiego problemu. Najbardziej mnie irytuje, ze ten pajac sie wypieral, zapieral, krecil i caly czas w ostatnich dniach KLAMAL. I wg mnie glownie o to chodzi, a nie o fakt wspolpracy ze sluzbami. Niech wiec Blemp wytlumaczy, dlaczego ten ksiadz Wielgus klamal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benx Re: Glemp: Abp Wielgus był przymuszony szykanami, IP: 217.98.103.* 07.01.07, 13:36 Popieram! Właśnie to jest istota winy Wielgusa, a nie fakt współpracy.No, ale jak się całe zycie myślało o spbie "cacy" to teraz się bedzie rżnąć niewiniatko i pokrzywdzonego!Cóż w tym złego, ze jedna z owiec jest czarna??Trzeba to przyjąć do wiadomości i pokornie schylic głowę.Moze nawet w kardynalskim kapeluszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Papież-niemiec nie stanął na wysokości zadania IP: *.aster.pl 07.01.07, 12:29 Ksiądz Prymas ma rację, niestety. Nie sądziłem, że tak szybko po wyborze Ratzingera na papieża zacznie się prześladowanie polskich kapłanów, jak to już Niemcy robili za nazizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Papież-niemiec nie stanął na wysokości zadani 07.01.07, 12:40 puknij się. Straszne, że się broni człowieka, który nie cofnął się przed niczym dla kariery. Człowieka, który miał świadczyć PRAWDĘ, dawać ŚWIADECTWO, a wybrał drogę zdrajcy. Odpowiedz Link Zgłoś
hetman_a coś ty palił za świństwo, że ci tak mózg wypaliło. 07.01.07, 12:43 Takich bzdetów już dawno nie czytałem! Jeśli wierzysz, że kościołem zarządza tylko i wyłącznie papież to jesteś naiwny. Dlatego nie ma znaczenia czy jest Niemcem, Chińczykiem, czy z Wysp Bahama. Za to widzę, że jesteś chorym człowiekiem przyrównując obecnych Niemców do nazistów, bo niestety ale więcej nazizmu można spotkać w Polsce niż w Niemczech obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normal Ale ty jesteś pie..ięty aż paruje ekranem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.07, 14:43 Pieprzona Radio Maryjka i cała banda zjebów-wiernych KK. Gó.. wam na mordę leci, a wy że deszcz pada. Zryte banie - sekciarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Jakąś kobietę od Kaczyńskiego IP: *.aster.pl 07.01.07, 12:30 odciągali ochroniarze. Naprawdę nie wiem po co było robić tą mszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Glemp tez ma cos na sumieniu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.07, 12:31 Mam dziwne wrazenie, ze Glemp wypowiadajac sie w ten sposob - "co to za sad na podstawie kilku swistkow" - chyba tez ma cos tam namazane. Czyzby szykowal grunt? Pan Glemp bardzo sie stara zeby zdeprecjonowac dokumenty z IPN. A swistki, z ktorych pozniej stworzono Biblie, Panie Glemp? To przeciez tez kogos relacje, opisy. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: Glemp tez ma cos na sumieniu? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.07, 12:41 Faktycznie, wrocmy do samosadow. Wprowadzmy kare smierci. Przesladujmy tych co mysla inaczej. Stworzmy panstwo ktore wypowiada sie jednym glosem, mysli jednym (dwoma) mozgiem (ami). Nie wiem jak bylo za komuny, ale wiem, ze to nie jest demokracja. A gdy staniemy sie w koncu dyktatura, wtedy faktycznie Ci co wybieraja jedyna sluszna droge beda w koncu w swoim raju na ziemi. Biale JEST biale, a czarne JEST czarne. Jestem dumny, ze jestem Polakiem, bo moja rodzina to Polacy. Ale wstyd mi za ludzi, ktorzy wpajaja nienawisc do wszystkiego co jest im obce. Nie mam zamiaru negowac przeszlosci, ale do cholery, czy nie trzeba przede wszystkim dbac o przyszlosc!?! Mozecie sie wzajemnie obrazac na forach, ale prawda jest taka, ze o Polske nie dba juz nikt. Czym teraz jest Polska? Gdzie teraz jest Polska? Nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Glemp tez ma cos na sumieniu? 07.01.07, 12:52 Prymas, w przeciwieństwie do Ciebie, wie, o czym mówi. Akta SB sa wyłącznie na mikrofilmach, które mozna puścic na kopie i tylko kserować... Nie ma żadnych oryginałów. Mikrofilm nie jest źródłem i nie sposób go zweryfikować. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Oryginały albo pierwsze kopie to są pewnie 07.01.07, 18:46 w archiwach w Moskwie ... Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie "Nie chcemy takich sądów" 07.01.07, 12:32 Wiem, że nie chcecie, ale juz tego nie zatrzymacie, łajdaki, zapiekli anylustratorzy, miłosnicy kłamstwa. Kościół Popiełuszki, Małkowsjkiego, Isakiewicza- Zaleskiego- tak. Życiński, Czajkowski, Wielgus, Glemp- NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: "Nie chcemy takich sądów" IP: 149.9.0.* 07.01.07, 12:36 Kościół polski TAK!! Kościół obcy - niemiecki, ruski, watykański - NIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hetman_a Przykro to powiedzieć ale jesteś głupkiem! 07.01.07, 12:47 Nawet tych głupot komentować się nie da - a co z myślą przewodnią POLSKIEGO papieża o pojednaniu kościołów, wyznawców różnych religii? Czyli JP2 to nie był Twój papież, mimo że Polak, to jednak był na czele kościoła katolickiego i tego watykańskiego (przede wszystkim) i tego niemieckiego i tej całej pozostałej reszty. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur "...nie znamy sposobów i presji..." 07.01.07, 12:33 Ale abp. Wielgus zna i niech ujawni. Kandydatom na arcybiskupa i to jeszcze archidiecezji stołecznej należy postawić jednak ponadprzeciętne wymagania. A że przestraszył się wrzasków? Taki Rydzyk od lat codziennie wrzeszczy. Zresztą, z rosyjskich nadajników. To jednak nie usprawiedliwia tych, którzy ulegli jego propagandzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: "...nie znamy sposobów i presji..." IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.07, 12:35 wydaje mi sie, ze aby byc w ogole ksiedzem powinno sie spelniac arcyduze wymagania, chociaz takie ze nie pomagalo sie sb zalatwiac innych ludzi, tylko po to, zeby zrobic wlasna kariere, a co dopiero na arcybiskupa Odpowiedz Link Zgłoś
hetman_a Z wypowiedzi Glempa mam wrażenie, że i on... 07.01.07, 12:35 ... współpracował z SB. No ładnie! Gratuluję kościołowi takich wspaniałych biskupów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terzamst1 Re: Z wypowiedzi Glempa mam wrażenie, że i on... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 13:32 Nie bronię Arcybiskupa ani Prymasa/to nie moja "parafia"/ale też nie potępiam za to co,jak i kiedy w tej sprawie powiedzieli, bądż dawno temu i w innej epoce robili/oczywiście za wyjątkiem przestępstw stwierdzonych przez niezawisly sąd/.Stojąc raczej na uboczu polityki w wydaniu zarówno partyjnym jak też kościelnym ,ubolewam i odczuwam wstyd,że moi Rodacy są tak skłonni do permanentnego podtrzymywania ognia w "polskim piekle".Dzisiaj doskonałym "paliwem"jest IPN,nasza rodzima puszka Pandory.Mój pogląd wynika /być może/z braku sensowych odpowiedzi na nurtujące mnie pytania:dlaczego przed opublikowaniem w internecie dowodow/?/nie przedstawiono ich "sądzonemu" a pokazano dopiero po "cywilnej egzekucji"?;kto bądż co tak naprawdę uniemożliwia przeprowadzenie lustracji w cywilizowany sposób /korzystając ze sprawdzonych wzorów,by" nie być i przed szkodą i po szkodzie głupim"/;kto tak naprawdę i z czyjego polecenia bądż za czyim przyzwoleniem "majstruje"teczkami w IPN? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prymasy zboczuchy Biedactwo! Wielgusowi uciekł pałac i zaszczyty... IP: *.185.rev.vline.pl 07.01.07, 12:36 Będzie teraz musiał, biedny, wcinać grochówkę w domu księży emerytów, zamiast rozbijać się limuzynami i wyprawiać imieniny na 2000 osób. Szkoda mi Wielgusa, pałac metropolity i zaszczyty mu uciekły sprzed nosa. Będzie musiał teraz żyć skromnie. Naraszcie! Przecież to ślubował... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Biedactwo! Wielgusowi uciekł pałac i zaszczyt 07.01.07, 12:48 Zapomnianym a bardzo ciekawym warzywem jest soczewica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapa Re: Glemp: Abp Wielgus był przymuszony szykanami, IP: *.utaonline.at 07.01.07, 12:40 Obrzdliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
jaha9 Glemp: Abp Wielgus był przymuszony szykanami 07.01.07, 12:38 W czasach wojny młodzi ludzie, w obliczu zagrożenia utraty życia, potrafili milczeć, odmawiać kolaboracji z okupantami (Niemcy i Sowieci)! Ks. Wielgus tego nie potrafił po wojnie w czerwonym reżimie. Rozumiem jego słabość i nie mam pretensji.Trwania w kłamstwie ,nie mogę zrozumieć! Kościół ma też swoich męczenników np. Św.Maksymilian Kolbe. Niech Prymas nie robi męcznnika Z Biskupa TW , bo taką postawą w dalszym ciągu dzieli polski Kościół. KUL na senatora Bendera, bp.Wiegusa i posła Zawiszę. Wnioski wyciągajcie sami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Glemp: Abp Wielgus był przymuszony szykanami IP: 69.20.97.* 07.01.07, 12:45 W czasie okupacji PRL-owskiej młodzi ludzie odmawiali kolaboracji z okupantami (Sowieci) odmawiając służby wojskowej i w milicji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Zwykły prosty kłamca IP: 83.151.32.* 07.01.07, 12:38 i to jest fakt, nie obraza. Fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Re: Zwykły prosty kłamca | Nieprawda! 07.01.07, 12:59 To nie jest zwykły prosty kłamca, ten kłamca ma być dla ciebie autorytetem i wzorcem moralnym! Jak się nie podoba, to do jechowych spadaj. :> __________ Ogród Jane Austen - łagodniejszy, kobiecy świat. iKatalog.org - katalog stron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Glemp: Abp Wielgus był przymuszony szykanami, IP: *.atol.com.pl 07.01.07, 12:39 Pozostaje w proteście składać akty apostazji. Nie chcę takiego kościoła!!!! Fałsz, kłamstwo, hańba!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alejaja To podłe i obrzydliwe , pycha, bogactwo , geje !! IP: *.c31.msk.pl 07.01.07, 12:49 Nauczyciele wiary co wy robicie ? Skandal , obłudnicy wiary nie boicie sie BOGA ? Samochody i pieniądze zamiast skromności . Pycha i obłuda to grzech...to wszyscy widzą co wy wyprawiacie .To podłe i obrzydliwe . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaslon dla kariery, czy dla wiary? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 12:42 Zadaniem księdza jest posługa. Że Wielgus zaprzedał się dla kariery, bo nie dla wiary, to jego problem. Hierarchia katolicka postrzega swoje kariery jako coś autonomicznego od wiary, a może wręcz ważniejszego. A Polski ludek katolicki prostacki, oj prostacki... Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Jak to się ma do ofiar minionych lat? 07.01.07, 12:46 Jak Glemp ma zamiar patrzeć w oczy np.matce ks.Jerzego Poiełuszki?Jak to się ma do ofiar minionych lat? Marny to pasterz zdradzający swoje oowieczki!Marny to duszpasterz zaprzedający swoją duszę.NA ZDRADĘ NIE MA ZADNEGO WYTŁUMACZENIA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Glemp: Abp Wielgus był przymuszony szykanami, IP: *.eranet.pl 07.01.07, 20:59 Meczennik, teraz zamiast francuskich koniaków bedzie pił zwykła czystą! To faktycznie nieludzkie! Glempie jesteś obrzydliwy i za to się bedziesz smażył w piekle! Odpowiedz Link Zgłoś
rhesus Glemp: Abp Wielgus był przymuszony szykanami, w.. 07.01.07, 12:43 Skoro dziś według prymasa Polski osoba, która działała w przeszłości na szkodę Kościoła, powinna sprawować wysoką funkcję kościelną w Polsce, to ja nie widzę przeszkód, żeby ogłosić Marcina Lutra świętym... Ten przynajmniej nie zdradził swoich wiernych ani własnych przekonań... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. ministrant Glemp: Abp Wielgus był przymuszony szykanami, w.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 12:43 Wiele razy wyjezdzalem na Zachod, pierwszy raz w gomulkowej epoce, czytalem w tamtejszych gazetach o "prezencie" Gomulki na swieta Bozego Narodzenia (dot. podwyzek cen zywnosci). Zawsze kpiono z Polakow, bo na to zaslugujemy. Nigdy nie mialem klopotu z otrzymaniem paszportu (poza ogromnymi kolejkami), rowniez nikt nie proponowal mi wspolpracy dla trudnosci zycia Polakow. Moze dlatego, ze nie bylem spowiednikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariette Glemp: Abp Wielgus był przymuszony szykanami, w.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 12:44 Nie wiadomo co gorsze , Prymas Glemp , który nic nie rozumie czy biskup Stanisław Wielgus , który używał rozumu do nienych celów Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Glemp: Abp Wielgus był przymuszony szykanami, 07.01.07, 12:47 Józef Glemp ma swoje lata. Właśnie odchodzi na emeryturę, odchodzi i odejść nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej seawolfie, oświeć mnie, za co Wielgus miałby cię IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.01.07, 12:47 seawolfie, oświeć mnie, za co Wielgus miałby cię przeprosić? A może, przy okazji przeprosiłbyś np. mnie za kilka spraw które mogły ci się na mój lub moich starych koszt w PRL przydarzyć? Np. darmowe mieszkanko, darmowe wykształcenie, darmowa działeczka, darmowe wczasy? W odróżnieniu od Wielgusa twoje winy mnie kosztowały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markTes Glemp: Abp Wielgus to kapuś i tyle. IP: *.vlan.euronet.net.pl 07.01.07, 12:47 Swoją nierozważną wypowiedzią kardynał dolewa oliwy do ognia.Dziwi mnie postawa tego tak zawsze roztropnego i odpowiedzialnego duchownego.Wielgus jest winny i tego nic nie zmieni.Namiestnicy kościelni zróbcie porządek z tym oszołomem Rydzykiem,bo przez niego cały kosciół traci na wizerunku. Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 Wśród klechów było chyba najwięcej szpicli !!!!!!! 07.01.07, 12:47 Wśród klechów było chyba najwięcej szpicli !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykatol księża - pedofile i ubecy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 12:56 Odpowiedz Link Zgłoś