Dodaj do ulubionych

Humaniści to idioci!

02.02.07, 19:26
Otóż uważam, że wszyscy humaniści w rzeczywistości są zwykłymi idiotami,
którzy podniecają się tym, że potrafią przeczytać ze zrozumieniem książke.
Patrzą z góry na wszystkich pozostałych i myślą w duszy, że są kolesiami, a
tak naprawde nie mają pojęcia jak trudne jest np. programowanie, matematyka.
Podniecają się cały czas obrazami Rembrandta, Da Vinciego, Rafaela, Michała
Anioła itd. a tak naprawdę geniusz tych, których wymieniłem, polega na tym, że
oni nie podniecali się innymi. Cały czas szpanują tym, że są elokwentni, a tak
naprawdę to nic specjalnego. Myślę, że matematyk byłby lepszym humanistą niż
humanista jest humanistą, a geneza powstania humanisty jest taka, że idzie
sobie jakiś koleś do szkoły, nie może zrozumieć matematyki, to zaczyna czytać
książki i w duszy przez cały czas podnieca się tym, że ma humanistyczne
zainteresowania. No i tak sobie powstaje humanista, potem idzie na jakieś
studia filozoficzne i myśli że jest kolesiem, ale i tak matematyk byłby dużo
lepszym filozofem niż on! Co wy na ten temat sądzicie?
Obserwuj wątek
    • eluch_a Re: Humaniści to idioci! 02.02.07, 19:36
      Jestem humanistką, nie dlatego, że nie rozumiem przedmiotów ścisłych.
      Skończyłam klasę biol.-chem., dostałam się na Akademię Medyczną. Wybrałam
      polonistykę. Mów co chcesz, to jest kierunek dla ludzi myślących, mających
      krytyczny stosunek do świata, a wodolejstwo wcale nie jest pochwalane. Na tych
      studiach nie czyta się książek ot tak sobie. Nie wiesz, na czym to polega, nie
      orzekaj tak radykalnie!
      • fertorres Re: Humaniści to idioci! 02.02.07, 19:41
        No dobra, ale ja nie napisałem, że humanistki to idiotki, tylko, że humaniści to
        idioci. Kobiety bym nie obrażał przecież.
    • Gość: student Re: Humaniści to idioci! IP: *.compi.net.pl 02.02.07, 19:56
      nie wiem czy wszyscy humanisci sa idiotami, ale sobie sam swiadectwo wystawiles
    • Gość: jan Re: Humaniści to idioci! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 20:04
      Podniecają się cały czas obrazami Rembrandta, Da Vinciego, Rafaela, Michała
      Anioła itd. a tak naprawdę geniusz tych, których wymieniłem, polega na tym, że
      oni nie podniecali się innymi

Tak się składa, że powyżsi to też humaniści, a nie masz ich za idiotów, więc
      logoki temu rozumowaniu brakuje.
      • fertorres Re: Humaniści to idioci! 02.02.07, 20:09
        Chodzi mi o współczesnych humanistów i nie wszystkich, ale chyba większość.
        • eluch_a Re: Humaniści to idioci! 02.02.07, 21:16
          i tylko mężczyzn?
        • echtom Re: Humaniści to idioci! 03.02.07, 09:28
          E, sztuczny podział. Z matematyki i chemii miałam w liceum 5, z fizyki 4.
          Wybrałam studia filologiczne, bo nie można robić w życiu wszystkiego. Zresztą
          takie czynności, jak napisanie czy przetłumaczenie tekstu, też wymagają wiedzy
          i dyscypliny umysłowej, a do zrozumienia praw fizyki potrzebna jest wyobraźnia.
          Z jednym się zgodzę - do szału doprowadzają mnie "humaniści" obnoszący się z
          ideologiczną nieznajomością podstaw matematyki ("Nie wiem, ile to będzie 20 %
          od 100 złotych, bo ja jestem humanist/k/a")
    • Gość: x Re: Humaniści to idioci! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.02.07, 20:13
      Ja sądzę, że wstałeś lewą nogą. Pytanie tylko, którą...
    • Gość: Majka Sadzę że masz ze sobą problem ale tutaj go nie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 20:50
      wyleczysz :) Psychiatra piętro niżej.
    • Gość: Majka Aha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 21:00
      Poza tym twój post jest najlepszym dowodem idiotyzmu. Oczywiście jako abnegat
      pozbawiony elementarnej wiedzy, humanistycznej :)), nie masz zielonego pojęcia o
      tym, że Da Vinci był świetnym matematykiem i wynalazcą a równie świetnym artystą
      i humanistą, podobnie Michał Anioł i wielu innych bo kiedyś nie oddzielano tych
      sztuk, matematyk umiał grac na instrumentach, znał się na filozofii i sztuce.
      Z twojej wypowiedzi wynika że masz jakies 15 lat i jeszcze musisz trochę dojrzec
      i zmądrzeć może wtedy zrozumiesz co to jest humanizm :D
      A teraz wracaj do lekcji.
      • fertorres Re: Aha 02.02.07, 21:47
        Gość portalu: Majka napisał(a):

> nie masz zielonego pojęcia
        > o
        > tym, że Da Vinci był świetnym matematykiem i wynalazcą a równie świetnym artyst
        > ą
        > i humanistą, podobnie Michał Anioł i wielu innych bo kiedyś nie oddzielano tych
        > sztuk, matematyk umiał grac na instrumentach, znał się na filozofii i sztuce.

A gdzie ja napisałem, że Da Vinci nie był matematykiem, wynalazcą i równie
        świetnym artystą? albo inaczej: czym dałem to do zrozumienia?
        • Gość: Majka Re: Aha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 21:58
          Wymieniłes kilku artystów jako przykład pogardzanych humanistów którymi nie
          nalezy sie podniecać, bo to nie matematycy :) Tylko że brakuje ci wiedzy o tym,
          że wtedy matematyka była ścisle związana ze sztuka, w samej sztuce było sporo
          matematyki i była tak pojmowana. Po prostu nie wiesz o czym piszesz. Już samo
          założenie tak głupiego postu jest dowodem że masz coś nierówno pod sufitem.
          Załóż sobie kolejne, że np wszyscy blondyni lub niebieskoocy to idioci a bruneci
          i z piwnymi oczami to geniusze :)) To coś w tym samym stylu.
          • llukiz Re: Aha 02.02.07, 23:59
            majka... ty jakaś głupia jesteś? przecież on pisze o współczesnych humanistach.
            Wcale nie twierdzi że michał anioł był humanistą który nie umiał liczyć więc
            zajął sie sztuką. Jesteś typowym przykładem tępego humanisty
          • Gość: Paolo Re: Fertorres IP: 89.174.23.* 03.02.07, 12:43
            Fertorres Majak dobrze mowi: sam sobie wystawiles swiadectwo...:D hahahahaha
          • fertorres Re: Aha 03.02.07, 13:29
            >> Wymieniłes kilku artystów jako przykład pogardzanych humanistów którymi nie
            nalezy sie podniecać, bo to nie matematycy :)

Czy ja aby na pewno Cię dobrze zrozumiałem? Ja nie gardze wymienionymi przeze
            mnie artystami, a nawet wręcz przeciwnie - szanuje ich, ale piszę, że
            współcześni humaniści podniecają się nimi i dlatego sami nie potrafią osiągnąć
            sukcesu tak jak oni :D Pzecież napisałem, że istotą geniuszu wymienonych przeze
            mnie artystów jest to, że oni nie podniecali się tym, co zrobili inni geniusze.
    • Gość: dd Re: Humanista - to obelga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 21:01
      Definiując humanistę jako tego, kto nie umie matematyki,
      myślę o humanistach mniej więcej to samo.
      A słowo "humanista" uważam za obelgę.

Humanści to zwykle bezczelni złodzieje zwykle prawnicy,
      usprawiedliwiający swe kradzieże brakiem znajomości matematyki.

autentyczne:
      - 352=235 ?!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Prawnik w sądzie :
      - Ja jestem humanistą, ja nie umiem liczyć.
      • jorge.martinez Re: Humanista - to obelga 02.02.07, 21:06
        Prawo jest prędzej ścisłą niż humanistyczną dziadziną...
        • Gość: dd Re: Humanista - to obelga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 22:49
          Kacze prawo to próba manipulacji ludźmi.
          Tylko próba, bo jak by to była manipulacja,
          to by nikt nie zauważył , że jest manipulowany.
    • jorge.martinez Re: Humaniści to idioci! 02.02.07, 21:03
      Zgadzam się z jedną teza tego gajowego postu: na polu nauk humanistycznych i
      społecznych lepiej radzą sobie ci, którzy matmy się nie boją, czyli generalnie
      nie będący stereotypowymi "humanistami".
      • Gość: Majka Wrecz przeciwnie :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 21:13
        W społeczeństwie i na rynku pracy zdecydowanie lepiej radzą sobie humaniści. Są
        otwarci na różnorodną wiedzę, elastyczni, łatwo dostosowują się do zmieniającego
        rynku, łatwiej im zmienić czy zmodyfikowac wykształcenie lub zajęcie. Scisłowcy
        są bezradni, jak taki starci pracę czy jego działka przestaje być potrzebna nie
        umie nawet się przekwalifikowac, no bo co innego może robić matematyk?:) Tylko
        liczyc. Ma też ograniczone możliwości zatrudnienia.
        Poza tym więszość ścisłowców jest zwyczajnie nudna - jak to napisano w poście :)
        Nie ma z nimi o czym porozmawiać, żadnej przyjemności poznawczej, żadnych
        odkryć, żadnych skoczeń, nuuuuuuda ;) Wiem bo znałam kilku, makabra. (tylko
        jednego wyjątka znałam, informatyk o humanistycznych zainteresowaniach, super).
        • jorge.martinez Re: Wrecz przeciwnie :D 02.02.07, 21:18
          Rzecz w tym, że dla ścisłowiec łatwo może wkroczyć w świat humanistyczny,
          natomiast stereotypowy humanista uciekający przed matmą jak diabeł przed
          święconą wodą na grunt dziedzin ścisłych tak łatwo wkroczyć nie będzie potrafił.

• jorge.martinez Re: Wrecz przeciwnie :D 02.02.07, 21:25
            Choć Bogiem a prawdą: dychotomia umysł ścisły/humanistyczny to bzdura wymyślona
            przez pedagogicznych i psychologicznych dyletantów, szukających
            usprawiedliwienia dla tych uczniów którym nie idzie bądź to matma i fizyka bądź
            to polski i historia.

Zamykanie się w opłotkach humanistycznych lub ścisłych nie jest najlepszym
            pomysłem na kształtowanie swej umysłowości.

Tak samo żałośni są "humaniści" nie śpiący po nocach z powodu logiki czy
            statystyki, jak i "ścisłowcy" nie potrafiący zrozumieć przeczytanego tekstu (nie
            technicznego) czy wysłowić się po polsku.
            • Gość: :) Re: Wrecz przeciwnie :D IP: 213.134.181.* 02.02.07, 21:33
              nigdy nie będzie sie idealnym we wszystkich dziedzinach

mówi się, że jak ktoś jest "dobry" we wszystkim, to tak na prawdę w niczym nie jest dobry :)))

myslę, że przerzucanie się co jest "lepsze" jest bezsensu, każdy powinien kształtować się w tym, do czego czuje się stworzony - tylko wtedy będzie mógł dobrze wykorzystać swój potencjał:)
            • fertorres Re: Wrecz przeciwnie :D 02.02.07, 21:45
              jorge.martinez napisał:

> Tak samo żałośni są "humaniści" nie śpiący po nocach z powodu logiki czy
              > statystyki, jak i "ścisłowcy" nie potrafiący zrozumieć przeczytanego tekstu (ni
              > e
              > technicznego) czy wysłowić się po polsku.

A znasz jakiegoś "ścisłowca" co nie potrafi zrozumieć przeczytanego tekstu, czy
              wysłowić się po polsku bo ja nie.
              • eluch_a Re: Wrecz przeciwnie :D 02.02.07, 21:46
                Ja znam takich, co mówią, że "umią".
              • Gość: Majka Ja znam masę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 21:52
                Ścisłowców, którzy nie potrafią pisać, nie potrafia ładnie i zrozumiale mówic,
                może tekst czytany rozumieją bo tu chodzi o poziom inteligencji a tego
                ścisłowcom jak i humanistom z odpowiednim wykształceniem raczej nie brakuje.
                Znam równiez mase ścisłowców którzy dostaja gorączki na myśl że mają coś
                samodzielnie napisac, zformułowac myśl. Akurat mam do czynienia z edukacją i
                wiem. Scisłowiec który nagle musi poszerzyć wiedzę o bardziej humanistyczną jest
                przerażony i bezradny :) Zresztą humanista też dostaje dreszczy jak widzi
                cyferki. Po prostu każdy powinien sie zajmowac tym co umie. Ale nie ulega
                wątpliwości że elokwencja i przyjemnośc z fajnej dyskusji na poziomie to domena
                humanistów.
    • nelsonek Czesc Gajowy! 02.02.07, 22:14
    • Gość: bozia Re: Humaniści to idioci! IP: *.chello.pl 02.02.07, 22:19
      Co do humanistów mam duże wątpliwości,ale co do Twojej głupoty raczej
      nie.Urwałeś się z jakiegoś miejsca bez klamek,czy co?Wątek traktuję jako
      prowokację.Szacuneczek id...to!!!
      • mg2005 Re: Humaniści to rzeczywiście idioci! 02.02.07, 23:06
        Humanista twierdzi, że 'człowiek jest wartością najwyższą i miarą wszechrzeczy'.
        To rzeczywiście idiotyzm.
        • Gość: Majka Re: Humaniści to rzeczywiście idioci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 23:57
          Co takiego??? Gdzies to wyczytał :DDD Ale jaja.
          • Gość: Majka Wyjaśnienie dla "idioty" niehumanisty (zapewne) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 00:03
            Oczywiście powyzsza sentencja nie ma nic wspólnego z ogólnie pojmowanym
            humanizmem. Dlatego jaja, bo bredzisz. To są słowa Pitagorasa dotyczące teorii
            poznania. Mówią o tym że nie ma prawdy obiektywnej, bo kazdy człowiek stosuje
            swoją miarę.
            Jeśli juz to przenosic na humanizm to chodzi o cos zupełnie innego - wszystko,
            czego się podejmujemy powinno mieć na celu dobro drugiego człowieka lub
            ludzkości. I trudno z tym się nie zgodzić, prawda??
            No :)
            • mg2005 Re: Wyjaśnienie dla "nie-idioty" humanisty :) 03.02.07, 12:14
              W wolnej chwili sprawdź definicję "humanizmu".
    • Gość: jaija Re: Humaniści to idioci! IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.02.07, 23:06
      Gajowy, pani od polskiego dała Ci 2 na świadectwie maturalnym? ;)
    • Gość: vitaaga Re: Humaniści to idioci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 23:16
      Skończyłam klasę matematyczno-fizyczną i kompletnie nie szła mi matematyka ani
      fizyka. Za to byłm najlepsza z polskiego i historii. Ale jedno podczas tej
      edukacji zrozumiałm: matematyka jest sztuką, jest wyższym stopniem
      wtajemniczenia i żadna wiedza humanistyczna temu nie dorówna.
      Mam najwyższy podziw dla matematyków.
      • pocoo Re: Humaniści to idioci! 03.02.07, 00:20
        Uwielbiam matematykę,ale i czytanie ksiązek sprawia mi wielką przyjemnośc.Czy
        ja jestem półidiotką.Faktem jest,że każdy humanista z którym rozmawiałam
        biadoli,"po co mi to? jestem malo przydatny"
    • Gość: upierdliwa buhahahaha :)) IP: *.bochnia.pl 03.02.07, 00:25
      fertorres napisał:

> Otóż uważam, że wszyscy humaniści w rzeczywistości są zwykłymi idiotami,
      > którzy podniecają się tym, że potrafią przeczytać ze zrozumieniem książke.
      > Patrzą z góry na wszystkich pozostałych i myślą w duszy, że są kolesiami, a
      > tak naprawde nie mają pojęcia jak trudne jest np. programowanie, matematyka.
      > Podniecają się cały czas obrazami Rembrandta, Da Vinciego, Rafaela, Michała
      > Anioła itd. a tak naprawdę geniusz tych, których wymieniłem, polega na tym, że
      > oni nie podniecali się innymi. Cały czas szpanują tym, że są elokwentni, a tak
      > naprawdę to nic specjalnego. Myślę, że matematyk byłby lepszym humanistą niż
      > humanista jest humanistą, a geneza powstania humanisty jest taka, że idzie
      > sobie jakiś koleś do szkoły, nie może zrozumieć matematyki, to zaczyna czytać
      > książki i w duszy przez cały czas podnieca się tym, że ma humanistyczne
      > zainteresowania. No i tak sobie powstaje humanista, potem idzie na jakieś
      > studia filozoficzne i myśli że jest kolesiem, ale i tak matematyk byłby dużo
      > lepszym filozofem niż on! Co wy na ten temat sądzicie?

nie wiem, co sie tak burzycie, przeciez ten post jest taki rozbrajajaco
      pocieszny :))))) ja sie usmialam :))
    • Gość: "koleś" :P Re: Humaniści to idioci! IP: *.lnet.pl 03.02.07, 04:10
      Wiele osób pisało, że matematyk z powodzeniem może zająć się humanistycznymi
      dziedzinami nauki,a humanista będzie miał kłopot z naukami ścisłymi. Nie
      zgadzam się z tym. Wybitny matematyk może uczyć się latami o wierszach, a
      porządnego wiersza nie napisze (jeżeli jest typowym umysłem ścisłym). Z kolei
      typowy humanista może nauczyć się wzorów i wykresów dotyczących fizyki, a nie
      zrozumieć samej istoty rzeczy, nie widzieć powiązania między poznanymi wzorami,
      a rzeczywistością.
      • piekielnica1 Re: Humaniści to idioci! 03.02.07, 08:44
        Gość portalu: "koleś" :P napisał(a):

> Wiele osób pisało, że matematyk z powodzeniem może zająć się humanistycznymi
        > dziedzinami nauki,a humanista będzie miał kłopot z naukami ścisłymi. Nie
        > zgadzam się z tym. Wybitny matematyk może uczyć się latami o wierszach, a
        > porządnego wiersza nie napisze (jeżeli jest typowym umysłem ścisłym). Z kolei
        > typowy humanista może nauczyć się wzorów i wykresów dotyczących fizyki, a nie
        > zrozumieć samej istoty rzeczy, nie widzieć powiązania między poznanymi
        > wzorami a rzeczywistością.

No cóz, niejeden wybitny humanista uczący się latami literatury też wiersza
        nie napisze, co znaczy tylko tyle, że nie jest poetą.
        Myśle, że nie ma prostych podziałów; to humaniści, a to umysły ścisłe.
        Są tylko zadufani w sobie humaniści i zarozumiali matematycy.
        Cała reszta to mormalni ludzie. Fizyk kwantowy zachwycający się wschodem słońca
        i zagłodzony poeta radzący sobie doskonale w cyberprzestrzeni.
        • jdbad Re: Humaniści to idioci! 03.02.07, 09:29
          Ludzie mają po prostu kompleksy i tyle.
    • Gość: Paolo Re: Humaniści to idioci! IP: 89.174.23.* 03.02.07, 12:40
      >Myślę, że matematyk byłby lepszym humanistą niż
      humanista jest humanistą,

hahahahah dawno sie tak nie usmialem:D hahahahaha no z Ciebie niestety
      matematyku humianista nie bedzie, z takim podejsciem do sprawy:D hahahaah
      • febra77 Re: Typowe dla humanisty: zero argumentu 03.02.07, 15:12
        > >Myślę, że matematyk byłby lepszym humanistą niż
        > humanista jest humanistą,
        >
        > hahahahah dawno sie tak nie usmialem:D hahahahaha no z Ciebie niestety
        > matematyku humianista nie bedzie, z takim podejsciem do sprawy:D hahahaah

Typowe dla humanisty: zero argumentu, 100% niedojrzałości.

• seth.destructor Idioci to humanisci 03.02.07, 17:05
      Jak ktos nie potrafi obliczyc ile jest 25% ze stu to obwieszcza, ze jest
      humanista i wielkim glosem krzyczy jaki jest wielki, bo matematyki nie umie. A
      tu nie chodzi o umiejetnosc obliczania calek ale o zwykly pomyslunek.
      • jdbad Re: Idioci to humanisci 03.02.07, 17:08
        A to nie wiedziałam, że wystarczy znac się na procentach, aby byc geniuszem.
        • Gość: echtom Re: Idioci to humanisci IP: *.devs.futuro.pl 03.02.07, 18:33
          Nie wystarczy, ale obciach się szczycić ich nieznajomością, a niektórzy to
          lubią. Taka np. wybitna artystka Joanna Szczepkowska jest dumna z tego, że była
          matematycznym głąbem i nienawidzi szkoły za to, że zmuszano ją tam do nauki
          podobnych bzdur.
    • Gość: Ala Re: Humaniści to idioci! IP: *.chello.pl 03.02.07, 18:00
      o... biolodzy, chemicy, ekonomiści i prawnicy to też idioci? Bo coś mi się
      zdaje,że ty kolego to zwyczajna popierdułka jesteś i bladego pojęcia o
      humaniźmie nie masz. Krytykując innych nie wyleczysz swoich kompleksów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka