Dodaj do ulubionych

Do czego są potrzebni eksperci?

02.07.07, 16:14
gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4281999.html
Nie wiem jak Was, ale mnie uczono, że ekspert nie jest od tego by Ci
powiedział, że się nie da, bo to wiesz sam, ale od tego by Ci powiedział jak
zrobić, żeby się dało. A może ja już jestem starej daty?
Obserwuj wątek
    • marcin.dyzma.pacynkiewicz Re: Do czego są potrzebni eksperci? 02.07.07, 16:25
      Jaki kraj, tacy eksperci.
      • cluniak Re: Do czego są potrzebni eksperci? 02.07.07, 16:46
        Odpuśc sobie z łaski swojej antypolskie wycieczki. Z ekspertami naprawdę róznie
        na świecie bywa.

pl.wikipedia.org/wiki/Trofim_%C5%81ysenko
    • Gość: Ya Re: Do czego są potrzebni eksperci? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 16:35
      Bo widzisz ekspert to taki człowiek który zna się na jakiejś dziedzinie i
      wie co się da , a co się nie da .
      Co więcej jeśli się da , to wie jak to zrobić , lub nawet już to robił .

Przeciwieństwem ekspertów są np. polscy politycy - uważają , że jak oni
      zechcą to wszystko się da .
      • cluniak Re: Do czego są potrzebni eksperci? 02.07.07, 16:41
        Moim zdaniem wzywa się eksperta wtedy kiedy samemu sądzi się, że się nie da.
        Wzywanie go wtedy kiedy się sądzi, że się da mija się z celem, bo znam
        dziesiątki przypadków kiedy wszyscy wiedzieli że się nie da a robił to ten
        który tego nie wiedział.
        A post na temat bnienawiści do PiS-u stwórz sobie sam i odpuśc proszę te ataki
        pod zupełnie apolitycznym postem.
        • Gość: Ya Re: Do czego są potrzebni eksperci? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 17:06
          Trafiłem Cię ? Skąd wiedziałeś , że chodziło o PIS ?
          :)))))
          Widzisz przekleństwem Polski są właśnie tacy ludzie którzy , myślą że na
          wszyskim się znają i nie potrzebują ekspertów .
          Wszak wrodzony genisz łatwo zastępuje lata studiów i badań .
          Bo wykształciuchy zawsze się wymądrzają , wydaje się im się, że są mądrzejsi i
          tak długo i zawiłe gadają .
          Typowa mentalność ćwierćinteligentów .
          I tak Giertychowi wydaje się zna się na szkolnictwie , bo do szkoły chodził ,
          Lepperowi wydaje się zna się na rolnictwie ( mimo ,że swoje gospodarstwo
          doprowadził do bankructwa), Ziobrze na prawie , Fotyga myśli że jest świetną
          minister ds. zagranicznych bo zna angielski ,
          a Kaczyńskim wydaje się znają się na wszystkim i że są mężami
          opatrznościowymi . No i jeśli ktoś mówi tym ćwierćinteligentom , że ŹLE lub SIĘ
          NIE DA to sprawa jest jasna : kłamią , należą do układu , są narzędziem wrogich
          Polsce sił ulokowanych wiadomo gdzie , są narzędziem Szatana itd .
          No i jest jak jest . Człowiek inteligentny wie co wie i czego nie wie .

IV Rzeczpospolita dla ćwierćinteligentów .

• cluniak Re: Do czego są potrzebni eksperci? 02.07.07, 17:09
            Widzisz, ilekroć w jakimkolwiek z gruntu neutralnym poście na forum Gazety
            Wyborczej pojawia się polityczna aluzja to zawsze jest ona atakiem na PiS. To
            proste.
            • Gość: Ya Re: Do czego są potrzebni eksperci? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 17:25
              Widzisz, ilekroć gdy atakują ludzi ,którzy się na czymś znają wiem,
              że to jakiś Pisiak . To też proste .
              Zauważyłeś , że w komitecie organizacyjnym mistrzostw , nie ma ludzi znających
              się na dużych inwestycjach budowlanych (ktoś to zauważył). Po co - nie ?

IV Rzeczpospolita dla ćwierćinteligentów .
              • cluniak Re: Do czego są potrzebni eksperci? 02.07.07, 18:56
                Wybacz, ale prywatnie naprawdę nie zatrudniam eksperta po to żeby mi powiedział
                że się nie da. I nie ma to nic wspólnego z moją orientacją polityczną lub jej
                brakiem. Masz prawo również do swojego zdania, ale powinno ono być wyrażone w
                nieco bardziej subiektywny sposób: Ktokolwiek krytykuje kogoś o kim ja sądzę że
                się na czymś zna, jest PiSiakiem.
    • hypatia69 Re: Do czego są potrzebni eksperci? 02.07.07, 18:37
      A czy ktoś nie wie przypadkiem, dlaczego eksperci pojawili sie dopiero teraz, a
      nie kiedy startowaliśmy do EURO? Czemu wtedy im sie nie przypomniało to, czego
      większość społeczeństwa sie spodziewała: że się nie da, bo nie bedzie forsy i
      możemy mieć dobre chęci oraz pobożne życzenia, ale z wykonaniem często są
      kłopoty [nie bedę wytykać palcami sprawców, bo to już było wyżej].
      I dlaczego ktoś [ciekawe kto], kogo zakichanym obowiązkiem było poradzić się
      ekspertów w stosownym czasie - obudził się dopiero teraz i dziwnie z ręką w
      nocniku?
      • cluniak To jest świetne spostrzeżenie. 02.07.07, 18:58
        Eksperci nie dlatego nazywają się ekspertami, że są mądrzy po szkodzie i
        przekonują wtedy wszystkich że się nie da. Ekspert jest to ktoś kto na długo
        przed przewidzi, że się nie da a jesli nie przewidzi to powie jak zrobić żeby
        się dało.
        • hypatia69 Re: To jest świetne spostrzeżenie. 02.07.07, 19:05
          I co? Eksperci sami z siebie mieli manifestację pod siedzibą rządu zrobić i
          skandować na całe gardło, że sie nie da, albo będą trudności? A może
          informowali poufnie, a nikt ich nie słuchał i przepowiednie ignorował?
          Poza tym oni mówią, ze się nie da w określonej sytuacji, a w innej sie da. I że
          wcześniej mówili też mówią.
          • cluniak Re: To jest świetne spostrzeżenie. 02.07.07, 19:12
            Tak czy owak po ekspertach spodziewałbym się wypowiedzi w stylu: "Należy zrobić
            to i to aby zminimalizować problemy związane z tym i tym". Nawet PiSior potrafi
            powiedzieć: "Nie da się".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka