luksusowy_yacht 26.07.09, 09:59 czy raczej traktujecie swoje domostwa jak oaze, gdzie panuje zakaz uzywania wulgaryzmow? i jak sytuacja wyglada jesli dzieci sa w poblizu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kingston Re: przeklinacie w domach? IP: *.opera-mini.net 26.07.09, 10:11 A co, przeklinanie to jakies przestepstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
luksusowy_yacht Re: przeklinacie w domach? 26.07.09, 10:50 jeszcze nie, ale w wielu domach u moich znajomych jest taki cichy zakaz uzywania przeklenstw, dlatego ciekawi mnie jak to wyglada gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kingston Re: przeklinacie w domach? IP: *.opera-mini.net 26.07.09, 11:01 Jestem za swoboda ekspresji, ale przeciwny prostactwu. Nie przeszkadza mi mieso, jezeli sluzy temu pierwszemu. Po to je wymyslono. Dzieci jeszczcze (przez 3 miesiace) nie mam. Acha, naukowcy twierdza, ze przeklenstwa ulatwiaja zniesc bule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optimus Re: przeklinacie w domach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.09, 10:27 A co to są wulgaryzmy? Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: przeklinacie w domach? 26.07.09, 10:44 Gość portalu: optimus napisał(a): > A co to są wulgaryzmy? Są to słowa , które w innych krajach oznaczać mogą miłość. Jeden dureń powie , że to słowo jest brzydkie a podobni jemu mu przytakują. Pokazywanie popularnej u nas figi w innych krajach oznacza gotowość i zaproszenie do seksu. Odpowiedz Link Zgłoś
luksusowy_yacht Re: przeklinacie w domach? 26.07.09, 10:48 pl.wikipedia.org/wiki/Wulgaryzm Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: przeklinacie w domach? 26.07.09, 10:48 Oczywiście! > i jak sytuacja wyglada jesli dzieci sa w poblizu? Na nie właśnie niewdzięczną tę czynność cedujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
wuzet21 Re: przeklinacie w domach? 26.07.09, 10:55 Pisząc o przeklinaniu, miałeś na myśli prawdopodobnie wulgaryzmy i słowa, w naszym kraju uchodzące za niecenzuralne - tak myślę...A jeżeli chodzi o wulgaryzmy, to osoba ich nadużywająca ma po prostu ubogie słownictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: przeklinacie w domach? 26.07.09, 11:41 Najczesciek klne w pracy, przy lekturze niektorych gazet i podczas gry w karty. W domu nie mam powodow, bo TV sie u nas nie oglada. Panuj inna atmosfera, a i ksiadz nie przychodzi co roku w celu ochlapania nas woda i wyciagniecia kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kingston Re: przeklinacie na forum? IP: *.opera-mini.net 26.07.09, 14:15 A co z forum, a zwlaszcza z oszukiwaniem automatu-cenzora? Nie podoba mi sie, gdy ludzie to robia, bo po pierwsze, skoro taki mechanizm powstal, to znaczy, ze komus to przeszkadza, po drugie, i tak wiadomo, co sie kryje za kropkami. Po co wiec ta gra? Odpowiedz Link Zgłoś
s.os55 Re: przeklinacie w domach? 27.07.09, 12:12 Zdarza sie . Dzieci mam dorosle i poza domem od dawna . Odpowiedz Link Zgłoś