twardycukierek 27.08.09, 22:15 Gapulissimo, pamiętasz? ;))) To lecimy. Na początek 007. A View to a Kill [img]https://www.duranasty.com/magic_pills/mp32.gif[/img] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twardycukierek Re: Duran Duran 27.08.09, 22:23 ordinary world [img]https://www.musicbabylon.com/files/Duran_Duran.jpg[/img] Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Duran Duran 27.08.09, 23:00 A tak, teraz widzę. OK, będzie czas :) Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Duran Duran 27.08.09, 23:05 a iesz..... szukałam dziś skiążki, zaczęłam mocno pzretrzasać kąty i wpadła mi ręce moja pierwsza kaseta! Z Paulem Youngiem. 1986 rok!!!!!!!! Zakopane :)))) wszystko podpisane. To była moja ówczesna miłość...Paul Young :) Kojarzysz to? www.youtube.com/watch?v=hRMBlFGtVJw Wsadziłam do magnetofonu, nawet grała :)))) memories.... Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Duran Duran 27.08.09, 23:09 Mój Boże ..... jak ja go kochałam.... płakałam z tęsknoty! 12-letnie serduszko nie dawało sobie rady z tak mocnym uczuciem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Duran Duran 27.08.09, 23:13 www.youtube.com/watch?v=hUKBuAkr4Lg&feature=related Potwornie brzydki ten fryz! ...;DDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Duran Duran 27.08.09, 23:17 Jasne, że go kojarzę! No jak nie? :))) Niesamowite i wzruszające, że KASETA nadal działa! To był wielki hit... tak, kopa lat. Wspomnienia. Te fryzury! Ja tam się w Stingu kochałam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Duran Duran 27.08.09, 23:24 Sting nie, bo blondyn :( No tak mam spaczone :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Duran Duran 27.08.09, 23:43 Ooooo, ale taki przystojny mimo to! Dobra, chciałam tylko powiedzeić, że rozumiem jak wtedy czułaś. Paula lubiłam, ale nie aż tak... Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Duran Duran 28.08.09, 18:18 Mało tego - znalazłam chlopaka, kapka w kapkę jak Paul.... tylko w innej szkole był, nie w moim liceum. Kochałam się w nim kilka dobrych lat. A właściwie to dzieliłam miłość miedzy nich dwóch, z czego jeden był tylko i wyłacznie z powodu podobieństwa. Spotkałam go .... ja wiem?, może 4-5 lat temu. Nic się nie zmienił, ale to nic. Bardzo, ale to bardzo człowiek był w latach dzieciństwa naiwny! Chociaż dziś budzi to miłe uczucia :) Odpowiedz Link Zgłoś
adept44_ltd to macie... 28.08.09, 18:38 www.youtube.com/watch?v=BHAVsWksQLA&feature=fvst Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: to macie... 28.08.09, 18:44 Ach, Adepcie, kiedy się słyszy po wielu latach przerwy coś, czego się słuchało non stop, wraca wszystko! Każdy takt :) Az trudno uwierzyć, ale uczyłam się na tym wszystkim angieslkiego! Tłumaczyłam sobie, znajdowałam słowa, nawet gramatyka :) www.youtube.com/watch?v=___KbZneQ1s&feature=channel A Radia Luxemburg słuchałam w łóżku, trzymając w garści kabelek od anteny :)) i to....reidio laksemerg - fonetycznie oczywiście, mam jeszcze w glowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
adept44_ltd Re: to macie... 28.08.09, 18:46 z mojej pamięci wynika, że był to rok 93, raczej wiosna... Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: to macie... 28.08.09, 18:52 Tamta muzyka? Przecież to new age... Nie, lata osiemdziesiąte, moje liceum...Chociaz rocka zaczęłam słuchać już w podstawówce. Nawet udało mi się wyrwać na koncerty kilka razy, zanim mama nie powiedziała: stop, nauka! :DDD Nie, Duraniesi, Paul Young, Sal Solo, Yazoo, Kajagogoo .... to lata osiemdziesięte. Odpowiedz Link Zgłoś
adept44_ltd Re: to macie... 28.08.09, 18:55 owszem, owszem, ale mówię o tym kawałku, który wrzuciłem - 93, zobacz brzuszek wokalisty ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: to macie... 28.08.09, 18:57 aaaaaaaaa :DDDDD Oj te brzuszki! Spotkałam dzis kolegę, trochę starszy ode mnie, już po 40. i ma spore brzuszysko, a pamiętam go wręcz chudego :))) Ale czasem takie brzuszki sa fajne :) Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Pamięta ktoś? 28.08.09, 18:54 www.youtube.com/watch?v=oq8g3LheSAA [img]https://www.primary.uk.com/bandpix/yazoo.jpg[/img] Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Pamięta ktoś? 28.08.09, 18:56 www.youtube.com/watch?v=tkSIXeksX4U Boże, jaki on był słodki.... [img]https://www.kissmusica.com/Imagenes_Cantantes/limahl.jpg[/img] Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Pamięta ktoś? 28.08.09, 19:01 No ładnie się postarzał, bardzo ładnie :) www.youtube.com/watch?v=FkDe5XxV_Tk&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: ktoś ;-) n/t 28.08.09, 18:59 No proszę :)))) Ja to byłam biednym dzieckiem, bo mnie nie wolno było upstrzyc pokoju plakatami. Owszem, miałam ich stosy, ale nigdzie nie wisiały. Nawet tak gustowne, jak z niemieckiego Bravo, nie mogły... och, byłam dyskryminowana pzrez rodziców! :) Muszę to im przypomnieć :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: ktoś ;-) n/t 28.08.09, 19:03 Sal Solo i Classix Nouveaux ..... też ! Tez! www.youtube.com/watch?v=iAojTuIW8XQ Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Pamięta ktoś? 28.08.09, 19:06 www.youtube.com/watch?v=yfgyXfOQSJE OMD ..... [img]https://www.stereo.pl/skany/1024/2/1/2/2/8/21228.jpg[/img] Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Pamięta ktoś? 28.08.09, 19:09 www.youtube.com/watch?v=GEI4U5KyAS0 Radio Ga Ga.... Queen :D Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Pamięta ktoś? 28.08.09, 19:14 U W I E L B I A Ł A M.... Home by the Sea :DDDDDDD www.youtube.com/watch?v=d-F-medRWGA i Mama! I wspaniały Phil Collins, no wspaniały! www.youtube.com/watch?v=7lXH0nwirio&feature=fvw Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Pamięta ktoś? 28.08.09, 19:21 Hall & John Oates, Daryl Out Of Touch i ta pantera? puma? do dziś pamiętam teledysk :) www.youtube.com/watch?v=7ZhqgNeDNRM pantera? puma? www.youtube.com/watch?v=u9whJrLy7Nk&feature=PlayList&p=70587B83152CABA7&index=0 oooo, oooo, oooo :) i ten saksofon! ODLOT BYŁ, NO ODLOT :) Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Pamięta ktoś? 28.08.09, 19:31 Bronsky Beat - mało aparycyjny chłopaczek, ale można było słuchać :) www.youtube.com/watch?v=WJzwlkTchZo Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Tears For Fears 28.08.09, 19:33 www.youtube.com/watch?v=9ZRib_aAQFQ&feature=channel Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Frankie Goes To Hollywood 28.08.09, 19:35 A czy tego może zbraknąć????????? :DDDDDDD www.youtube.com/watch?v=lyl5DlrsU90 Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Foreigner-I Want to Know What Love Is 28.08.09, 19:37 Łoł, trzeba było się troszkę poprzytulać, czasem przy świeczce... jejku, szkolne dyskoteki! :))))))) www.youtube.com/watch?v=gz2cUX0CNA8 Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Joan Jett & the Blackhearts - I Love Rock N Roll 28.08.09, 19:42 MIÓD MIODEK MIODUŚ :)))))))))))))))))))))))))))))) www.youtube.com/watch?v=M3T_xeoGES8 Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Ice Queen - The Stranglers 28.08.09, 19:44 Chyba odmłodniałam w ciągu godziny :) O dwadzieścia lat :))) www.youtube.com/watch?v=6aYyYBMt9_E Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Bryan Adams - Run To You 28.08.09, 19:46 www.youtube.com/watch?v=XrFrNnxuIYc [img]https://www.videomusicnmp3.com/wp-content/uploads/2008/03/bryan-adams-01.jpg[/img] Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Careless Whisper 28.08.09, 19:49 Lubić nie lubiłam, ale chyba grzechem byłoby pominąć :) www.youtube.com/watch?v=bQtlrBziyzI Zdecydowanie wolałam to :) www.youtube.com/watch?v=Hksil-KkebQ&feature=related (ooooo, tu mimo złotych włosów jednak ciut, ciut brało ...:D) Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Alphaville z Hochdeutsch :DDDD 28.08.09, 19:55 www.youtube.com/watch?v=mXPUkrz7Uow&feature=related (też słyszycie niemiecki akcent? bo ja tak!) i www.youtube.com/watch?v=n7CuJ8cR9sg Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Alan Parsons Project - Don't Answer Me 28.08.09, 19:56 miałam na szpulowym! na szpulowym! - takim cudem techniki władałam w samych początkach :DDD www.youtube.com/watch?v=ALC7kt6iUHY Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna I tak to wygląda po latach.... 28.08.09, 20:02 www.youtube.com/watch?v=ZhaHLoK3CF4 Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Duran Duran 28.08.09, 22:56 Moja ogromna, ogromna miłość z podstawówki. Ojej. Do dziś mam korespondencję, jaką uprawiałam kilogramami z koleżanką, kiedy to w wieku 12 lat pisywałyśmy do siebie: ona jako żona Simona, a ja jako żona Johna :D Może coś zeskanuję w robocie??? Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Re: Duran Duran 28.08.09, 23:01 > Może coś zeskanuję w robocie??? Obrazki są? A momenty? Bo inaczej to nie wiem, po co uprawiać korespondencję. :] Jeśli na chociaż jedno pytanie odpowiedź brzmi "tak", to skanuj. :D Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Duran Duran 28.08.09, 23:04 Ja byłam od Simona, a moja psiapsióła od Taylora! Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Duran Duran 28.08.09, 23:16 Gapcia, czy Ty masz na imię Iwona? :D Odpowiedz Link Zgłoś