Dodaj do ulubionych

UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.09, 11:12
Jedna wielka kicha!!! Nieodpowiedzialni i nierzetelni pracownicy.
Nieprawdziwe informacje na stronie: "9 samochodów Toyota Yaris z
klimatyzacją, rocznik 2008
5 samochodów Toyota Yaris z klimatyzacją, rocznik 2009
(sześciostopniowa skrzynia biegów)
Volkswagen New Beetle z automatyczną skrzynią biegów (tzw. Garbus)
Dla najlepszych kursantów, jazdy quadem gratis!"
Jakoś nie widziałem tylu aut (może ze dwa to mają, ha ha ha). A z
tym quadem to juz totalna ściema!
Zapłaciłem za kurs dawno temu, a do dnia dzisiejszego mam problem z
wyjeżdżeniem przysługujących godzin - dodzwonienie się do
instruktora graniczy z cudem!
Obserwuj wątek
    • Gość: AKADEMIA JAZDY VIP Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.subscribers.sferia.net 12.11.09, 16:46
      SZANOWNY PANIE, GDYBY BYŁ PAN NASZYM KURSANTEM TO WIEDZIAŁBY PAN, ŻE
      NASZA SZKOŁA NIE MUSI KIEROWAĆ SIĘ KŁAMSTWEM ANI PODSTĘPEM BY ZWABIĆ
      KURSANTÓW PONIEWAŻ RENOMA KIEROWNIKA I ZAŁOŻYCIELA OŚRODKA SZKOLENIA
      PANA ARKADIUSZA MICHALCZYKA JEST SZEROKO ZNANA W ŚRODOWISKU
      KURSANTÓW JUŻ OD LAT ALE ROZUMIEMY,ŻE JAKO KONKURENCJA MUSI PAN
      UŻYWAĆ RÓŻNYCH NIEPRAWDZIWYCH SPOSOBÓW ABY NEGATYWNIE PRZEDSTAWIAĆ
      INNE OŚRODKI SZKOLENIA. PONADTO WYNIKI ZDAWALNOŚCI NASZYCH KURSANTÓW
      MÓWIĄ SAME ZA SIEBIE.
      POZDRAWIAMY KONKURENCJĘ ;)

AKADEMIA JAZDY 'VIP'

• Gość: gosc Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: 85.222.87.* 15.11.09, 15:59
        a jaki procent Państwa kursantów zdaje za pierwszym razem?
        • Gość: mania Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.09, 16:19
          Sprawdź sobie w WORDZIE :-)))) O ile taką informację Ci udzielą :-))))
          Ale skoro tak reklamują, że statystki do wglądu w Wordzie to pewnie
          nie ma z tym problemu.
        • Gość: kursant Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.12, 12:26
          a co Pan powie jak za godzinę doszkolenia Pan Marek KRASNOWSKI ZAINKASOWAŁ 100ZŁ BO za mniej mu sie nie opłaca
          • Gość: kursantka Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.12, 12:38
            zgadza się nie uczciwi instruktorzy przekładają kursowych a biorą doszkolenia bo mają kase na lewo jak w szkole VIP sama miałam taki przypadek odmówił mi jazd kursowych bo ma doszkolenia nie ma co winic szkoły tylko instruktorów [jeśli można tak ich nazwać osz....]nie winie oczywiście wszystkich pozdrawiam
            • Gość: arek Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.centertel.pl 20.02.12, 12:50
              Vip płaci instruktorowi 18 zł z godzinę kursową GRUPON minus paliwo ok 6 zł koszt auta 3 zł zostaje 9 zł. a dodatki 55 zł lub nawet 100 zł. Czysta ekonomia a nie oszustwo. Paliwo drożeje auto trzeba serwisować.
              • Gość: tomasch Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.cli.nitronet.pl 15.05.12, 14:07
                Wynoszenie telewizorów ze sklepu bez płacenia też jest ekonomicznie kożystniejsze niż kupowanie, a jednak nazywa się to kredzieżą. Aby mówić czy było oszustwo czy nie, należy najpierw zapoznać się z umową między szkołą a instruktorami
            • Gość: Kursantka Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.acn.waw.pl 20.04.12, 22:33
              Obecnie uczę się jadzić w szkole VIP. Można mieć wiele jej do zarzucić ale mam dobrego instruktora PRZEMYSŁAWA WODZIŃSKIEGO który ma swoje prywatnie zdanie o tej szkole. a do tego jest wymagający ale naprawdę można się czuć wyluzowanym w samochodzie. Polecam z nim jazdy:)
      • Gość: ona25 Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.play-internet.pl 29.05.12, 11:29
        żal, kłamstwa, obłuda, nikt już panu Michalczykowi nie wierzy, tonący się brzytwy chwyta,,,,,a jak się chwyci to się skaleczy....
      • Gość: a Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.12, 19:34
        nie musi kierować się? A co z kursantami z grupera z tego roku? Czekam juz na jazdy miesiąc, Pan Arek nie odbiera telefonu, jutro ide z ludzmi z mojej grupy na policje i załatawię to w ten sposób, nie mam instruktora, ponieważ mój właśnie się zwolnil poniewaz TEN JAKŻE UCZCIWY CZLOWIEK nie wypłacił mu pieniedzy.
        • Gość: Poszkodowany WAŻNE! IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.12, 22:07
          Ludzie! Na Policji i w Prokuraturze wszystko wam umorzą-a wiecie dlaczego? Były już wcześniej tego typu sprawy jak np.sprawa poszkodowanych przez pseudo szkołę 4-Kółka .Ludzie (ok.100 osób) złożyli zawiadomienia o oszustwie a w Prokuraturze właścicielka szkółki powiedziała,że ona chce im umożliwić ukończenie kursu tyle, że w związku z problemami finansowymi nie wie kiedy to nastąpi.Kasę zgarnęła i śmieje się ludziom w twarz do tej pory!
          W przepisach o szkoleniu nie ma mowy o czasie trwania kursu więc pani właścicielka teoretycznie ma na zrealizowanie tej usługi nawet i 30 lat.
          Tak na marginesie to wiele szkółek w Warszawie tak robi tyle,że na mniejszą skalę!
        • Gość: kuku Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: 213.25.97.* 27.08.12, 11:32
          I co Wam powiedzieli w policji? udało sie zalatwić? proszę o info, bo jestem w tej samej sytuacji....
          • Gość: OBS Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: 109.255.114.* 27.08.12, 12:04

Strzelam, ze powiedzieli ze to spor cywilny.
            UNIKAC TEJ SZKOLY! BO NIE ZOBACZYCIE NIGDY SWOJEJ KASY ANI PRAWA JAZDY.

Sugeruje zeby ktos w imieniu wszystkich wyslal informacje o dzialaniu tej szkoly do groupona, mydeala itp. Jesli dalej beda to sprzedawac to jak ta firma padnie bedzie szansa odzyskac pieniadze od nich. Od szkoly pewnie sie kasy nie odzyska.

• Gość: micia Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.12, 22:10
              Niestety groupon, gruper itp; portale nie przejmują się takimi problemami...jak dzwoniłam do groupona i składałam reklamacje to wszystkie informacje które im przekazałam konsultowali z "panem vipem" i twierdzili że wszystko jest ok...że pan arkadiusz powiedział że wszystko jest zgodne z przepisami itp pie...ty .... w ogóle nie brali pod uwagę moich informacji...najważniejsze było to co im oszust naopowiadał....na szczęście zakończyłam epizod z tą beznadziejną "szkołą" zdałam prawko dzięki instruktorce ze szkoły SILVER. Właściciel szkoły SILVER - rewelacyjny polecam go bardzo , jest konkretny, cierpliwy i ma ogromną wiedzę jako instruktor, zawsze odbierał ode mnie telefony telefony, nigdy nie odmówił pomocy - to jest prawdziwa szkoła i super pracownicy a nie ta pseudo szkoła która naciąga ludzi...proponuję złożyć skargę do zarządu drug ( nadzór nad ośrodkami szkolenia kierowców) przy pl. starynkiewicza , niech skontrolują tą szkołę i zabiorą im uprawnienia do prowadzenia nauki jazdy.
        • Gość: rajko Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.play-internet.pl 17.11.12, 22:45
          Niestety jestem jednym z tych, myślę, wielu poszkodowanych, kurs się zaczął ale się nie skończył, a po drodze wiele problemów tj. milczące telefony, umówione jazdy na które nie przyjeżdża instruktor, zainkasowane pieniądze bez czytelnych reguł. Mam zamiar pójść z tą sprawą do UOKIK i GIODO, a nawet do RPO jeżeli będzie taka potrzeba. Napewno nie zostawię tej sprawy, bo czuję się oszukany.
          • Gość: K... Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.acn.waw.pl 07.01.13, 22:12
            ja też odradzam tą szkołę nie ukończyła bym kursu w szkole vip gdybym nie zapłaciła instuktorowi za godziny które mi brakowało, ale mimo calego zamiesznia nie byłam gotowa podejsc do egzaminu. prywatnie polecam firme abs.,
    • Gość: młody Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.subscribers.sferia.net 30.12.09, 15:09
      jedna wielka kicha to Twoja opinia! ja robilem tam kurs i jestem
      bardzo zadowolony,jezdzilem z Arkiem Michalczykiem i stwierdzam, ze
      to swietny instruktor,pedagog i czlowiek.Pelen profesjonalizm,jazdy
      zawsze na czas po trasach egzaminacyjnych a egzamin zdalem za
      pierwszym razem bez problemu. polecilem akademie swoim znajomym i
      tez sa bardzo zadowoleni dlatego tam gdzie bede mogl to bede ja
      polecal a takie komentarze jak lansera nie naleza na pewno do
      kursanta tej szkoly!
      • Gość: gościk Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: 194.11.24.* 02.01.10, 11:15
        Nie dziwne, że jeździłeś z Arkiem, bo on jest jedynym instruktorem w
        tej szkole.
        • Gość: ja Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.chello.pl 02.01.10, 22:11
          i z tej samej sici korzysta co właściciel szkoły:) dziwne...prawda?
        • Gość: bora bora Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.subscribers.sferia.net 03.01.10, 18:03
          a to dziwne, bo ja jezdze z Panem Jackiem Manieckim na toyocie
          szesciobiegowej i z tego co zaobserwowalem bo rozpoczynam jazdy spod
          ich biura to zawsze jest tam kilka samochodow Akademii Jazdy wiec
          nie wydaje mi sie zeby Pan Arek jezdzil sam wszystkimi na raz
          • Gość: ja Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.chello.pl 03.01.10, 18:29
            NIE...dziwne jest to, że bora bora, młody i akademia jazdy vip
            korzystają z jednej sieci. Czyżby, właściciel szkoły ratował swoją
            reputację fikcyjnymi pozytywnymi opiniami. Nie trzeba być
            detektywem, żeby ułożyć wszystko w całość. Ktoś chba myśli, że
            debile czytają posty:(
          • Gość: tajemniczy Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.10, 12:28
            jeszcze dziwniejsze jest to że p. jacek jeździ swoim prywatnym
            autem :-)
            • Gość: ja Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.chello.pl 04.01.10, 16:52
              same dziwy się dzieją:)
              • Gość: gościk Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: 194.11.24.* 04.01.10, 21:15
                Słuchajcie, ja mam na wszystko wytłumaczenie:
                kursanci tej szkoły w ramach promocji dostają darmowy internet w
                sferii.
                • Gość: ja Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.chello.pl 04.01.10, 21:37
                  szkoda, że mam prawko:( tak, to bym się zapisała na kursik z
                  darmowym internetem:))) wiedzą jak przyciągnąć klientów
                • Gość: hubert Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 20:58
                  czytam i czytam te zlosliwe komentarze i jedno mnie zastanawia-jak niby niezadowoleni z tej szkoly kursanci bardzo skupiaja sie na pochodzeniu internetu a nie na tym co jest wazne czyli na nauce jazdy w tej szkole.ja mialem egzamin 22 lutego na odlewniczej z p.Malinowskim i zdalem za pierwszym razem,teraz tylko odbior prawka wiec szkole p.arka michalczyka calkowicie polecam a osobom ktore wypisuja te bzdury radze ze gdy juz bardzo chca popsuc komus opinie to niech chociaz maja trafne i prawdziwe komentarze bo golym okiem widac ze o akademii jazdy vip malo co wiecie za to o internecie bardzo duzo.
                  dla wszystkich ktorzy chca sie nauczyc jeżdzic:ja znalazlem pana arka przez grono imoli-ocen,porownaj instruktora-poszedlem do jego szkoly bo na przestrzeni ostatnich 3 lat 99% pozytywnych opinii w internecie w temacie szkolenia na prawo jazdy jest wlasnie o p.arku michalczyku.jesli naprawde chcecie sie przekonac jak on uczy to opierajcie sie na prawdziwych i rzetelnych opiniach a nie na fikcyjnych i sztucznie wymyslonych komentarzach.
                  za 3 tygodnie wsiadam za kolko mojego nowiutkiego golfika!trzymajcie kciuki ;)pozdrawiam wszystkich kursantow akademii jazdy vip!
          • Gość: gościk Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: 194.11.24.* 04.01.10, 21:23
            przejeżdżam górczewską kilka razy dziennie i jakoś nigdy nie stało
            tam więcej niż jedna toyota, zresztą ta jedna tylko jest na
            zdjęciach na stronie (w dodatku z innym adresem biura)
      • Gość: kamin Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.play-internet.pl 20.12.11, 11:09
        Widz, że nie ważne który rocznik macie takie same problemy;] Ta szkoła to kompletna porażka, właściciel wiele obiecuje, a jak przychodzi co do czego to na jedną godzinę jazdy czeka się po dwa tygodnie!! Nie prawdą jest również, że jeździ się trasami przy wybranym wordzie ponieważ to instruktor wybiera miejsce gdzie mu lepiej. Wspomnę jeszcze o tym, że jeżdżę na toyocie, a nie na skodzie:/
    • Gość: lolobrigida Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 01:35
      grunt, że babkom dają jak potrzymają za kolano:)
      • Gość: adam Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.subscribers.sferia.net 21.01.10, 22:12
        ja też jeżdżiłem w tej szkole i dziwne rzeczy wypisujecie, kurs
        zakończyłem 28 grudnia 2009 a egzamina miałem 20 stycznia bieżącego
        roku na odlewniczej zdałem za pierwszym razem, osobiście jeżdżiłem z
        Wojtkiem j jestem Bardzo Bardzo Zadowolony, teraz na kurs zapisałem
        swoją dziewczynę i nikt za kolano jej nie łapie a wyjeżdziła juz 16
        godzin.
        • Gość: ja Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.chello.pl 22.01.10, 23:57
          oooo i adam dostał darmowy internet:)
          wszyscy z jednej sieci, a to ciekawe
        • Gość: ja Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.chello.pl 23.01.10, 00:00
          no proszę, i adam dostał w promocji internet w sferii:)
          to się nazywa szkoła jazdy
          • Gość: MIIRA Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.subscribers.sferia.net 01.02.10, 22:08
            ZASTANAWIAM SIĘ NAD WYBOREM SZKOŁY NAUKI JAZDY? CZYTAJĄC GRONA I
            OPINIE MOGE STWIERDZIĆ JEDYNIE, ŻE SZKOŁY NAUKI JAZDY JADĄ NA SIEBIE
            OSTRO!!!! NA PRZYKŁADZIE TEGO BLOGU EWIDENTNIE JAKAŚ CHORA OSOBA
            CIĄGNIE DZIWNY TEMAT SFERII!!! A NIE KONKRETÓW ZWIĄZANYCH Z PRAWKIEM.
            TO MUSI BYĆ DZIECKO SPECJALNEJ TROSKI ALBO DEBIL!!Z CIEKAWOŚCI
            ZADZWONIE JUTRO DO TEJ SZKOŁY I ZOBACZĘ JAKĄ MAJĄ OFERTE.
            • Gość: tajemniczy Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.10, 10:23
              A MIIRA jeszcze nie jest kursantem a już na zachętę internet sferii
              dostał!!! A jak zaczął dwa dni temu dzwonić to gada do dzisiaj, bo i
              darmowe minuty otrzymał!!!
              • Gość: ja Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.chello.pl 04.02.10, 17:15
                zgadzam się z tajemniczym:) no cóż, sferia czyni cuda:)
            • Gość: ja Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.chello.pl 04.02.10, 17:26
              MIRA ja też jestem tym debilem, który czepia się sferii:) Ty też za
              mądry nie jesteś:) Po pierwsze to nie blog, ale forum...po drugie,
              kulturalny człowiek jak pisze na forum nie używa caps locka (bo dla
              Twojego zrozumienia, oznacza krzyk), a po trzecie ...po co szukasz
              szkoły jazdy, jak w niej pracujesz?
              Bujać to my, ale nie nas.....debili:))))
              • Gość: MIREK Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.subscribers.sferia.net 05.02.10, 21:54
                KTOŚ CHYBA POMYLIŁ TEMAT FORUM SZKOŁY NAUKI JAZDY I PRZENOSI PROBLEM
                OSOBOWOŚCIOWY I FAKT ŻE NIE BYŁ PRZYTULANY PRZEZ MAMUSIE NA WW BLOG,
                MNIE INTERESUJE NAUKA JAZDY A NIE PIERDOLETY!!! ZAPISALEM SIE NA
                ZAJECIA TEORETYCZNE W TEJ SZKOLE I JUTRO MAM TEORIE WEEKENDOWĄ,
                PIERWSZE WRAŻENIE BIURA I OSOBY KTÓRA TAM SIEDZI JEST WPORZO I
                WSZYSTKO KLAROWNIE WYJAŚNIONE.ZOBACZYMY JUTRO???
                PS.DEBIL - ROZPEDZ SIE I WALNIJ SOBIE BARANKA!!!
                • Gość: ja Re: UWAGA na ajkademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.chello.pl 06.02.10, 09:49
                  Mirek wyłącz caps loka buraku. Zapoznaj się z zasadami forum (nie
                  blogu). Kity o zapisaniu się do szkoły wsadzaj innym....przecież ty
                  tam pracujesz i nie rób z siebie świętej Teresy naprawiającej świat.
                  A problem z sobą to widocznie masz ty, bo rzucasz się jak wariat.
                  Pozdrawiam cię pieniaczu:)pracowniku VIP.
                  P.S. czytaj ze zrozumieniem
                • Gość: ja Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.chello.pl 06.02.10, 09:52
                  mirra i mirek, to ta sama osoba mam rozumieć? Czy mirek też dostał
                  darmowy internet:)
                  • Gość: 4time Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.cdma.centertel.pl 07.02.10, 17:02
                    dziwne, miałem kurs w szkole Arka i powiem tylko tyle, że to zajebisty gość.
                    Przez swoje 30h jeździłem 3 różnymi Yarisami, więc samochodów też mają kilka. Ja
                    zgłosiłem się do nich, bo mają dobrą cenę i szybko można zrobić kurs (miesiąc).
                    A to czy są najlepsi to już nie mi oceniać. Może masz taki fetysz i podnieca Cie
                    jeżdżenie różowymi samochodami z Imoli. Jak tak to twoja sprawa.

Aaa i ja nie dostałem internetu od Sferii w ramach kursu.
                    • Gość: Paulina Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.10, 20:11
                      Skorzystałam z oferty szkoły "vip". Moja opinia: pakietu darmowego
                      dostępu do internetu nie mam:(, darmowych minut również:( ah i za
                      kolano też nikt mnie nie trzymał:), ale za 2tyg. odbiór prawa
                      jazdy:) a to chyba najważniejsze:) Wbrew "dziwnym" wypowiedziom
                      umieszczonym powyżej, osobiście polecam A."Vip" z racji na
                      indywidualne podejcie do kursanta i zaangażowanie włożone w prace z
                      nim, która jak widać daje pozytywne rezultaty:)
                      • Gość: ktoś z zewnątrz Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.home.aster.pl 20.01.12, 11:50
                        Masakra. Znalazłam kurs w necie więc pomyślałam że sprawdzę na forum i co widzę. Rozumiem, że złośliwa konkurencja pisze kiepskie opinie, ale czemu te pozytywne wszystkie pisane są jak przez jedną osobę, jednym stylem "biurowo administracyjnym", masa wielkiej czcionki, masa tekstów w stylu "nie patrzcie na komentarze odnośnie tego, że wszystkie pozytywy pisane są z jednego nr IP przez jedną osobę", bo to chodzi o jakość szkoły, a nie darmowy internet:). Nie no spoko, tylko jak wszystkie pozytywy, co do jakości szkoły pisze jej pracownik, to tak trochę kiepsko. Jak człowiek byłby mądry to by wcale nic tu nie pisał, i sobie nie robił kichy, bo jak ktoś z zewnątrz tu wejdzie i poczyta, to widać, że jedna osoba pisze i broni tej szkoły pod 20 nikami:), już wiem, że się nie zapisze. Wolałabym milion komentarzy normalnych ludzi -pozytywnych czy nie, a nie że wszystkie pozytywy są pisane przez jedną osobę;/, to chore. Widać jeden styl pisania tych komentarzy. Co do negatywów, też wygląda, że parę pisała jedna osoba, ale dużo też ludzie z zewnątrz... Smutno, to się nie zapisze;/ Już tak jeździłam w jednej szkole, że jedna jazda była raz na 2 tygodnie i instruktor do dupy;/, miała dużo aut i była dość znana, chyba najbardziej znana w Warszawie, bo miała masę pozytwnych reklam, a końcowo z instruktorem jeździłam po jego meble do domu i opowiadał mi o historii swoich związków ( brał ślub średnio 2 razy w roku). Nie chcę powtórki z rozrywki;/
                        • Gość: aha Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.acn.waw.pl 04.06.12, 09:59
        • Gość: beata80 Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 13:24
          mnie za kolana nikt nie łapał;zastanówcie sie co piszecie
    • Gość: pan.piotrus Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 21:04
      Bzdury co niektórzy wypisują,ja jezdziłem z krzysztofem i zdałem za
      pierwszym razem,polecam ta szkołę,jest ok
    • Gość: anita Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 21:11
      ja kończylam kurs w tej szkole,zdalam za drudim razem bo zawadzilam
      tyczke na łuku ale to moja wina nie szkoly
    • Gość: Kasia W Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.subscribers.sferia.net 24.03.10, 11:01
      Bardzo dobra szkoła!super instruktorzy:)i oczywiście zdałam za
      pierwszym podejściem tak więc bardzo polecam!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: kaj Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.chello.pl 24.03.10, 23:02
        i dostałam internet w sferii w nagrodę.....ble,ble,ble, skończmy
        ten temat
    • Gość: martusia Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 23:02
      dziwne rzeczy tu pisząja jezdziłam z panem Krzyśkiem, zdalam za 1
      podejsciem,bardzo ostro mnie oceniał i chwała mu za to,czuje sie
      pewnie za kółkiem
      • Gość: plusssss Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.10, 14:59
        A gdzie ta szkola ma swój plac manewrowy?
        • Gość: patka Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 21:41
          plac mają niedaleko ośrodka ale jaka lica niewiembo niejestem z wawy
          • Gość: olo Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.chello.pl 08.04.10, 13:55
            to widać po pisowni:)
    • Gość: pawel88 Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 22:36
      spoko wykłady i jazdy polecam
    • Gość: plusssss Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.10, 09:31
      PONAWIAM PYTANIE DO TYCH ZADOWOLONYCH:
      Gdzie szkoła ma swój plac manewrowy????? To dla mnie bardzo ważne!
      • Gość: ja Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.chello.pl 02.04.10, 11:27
        dziwnie zamilkli zadowoleni:)
        • Gość: martusia Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 22:42
          mająplac koło ośrodka i na okeciu i blisko odlewniczej
    • Gość: alusia Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 21:22
      ja robiłam kurs w innym ośrodku ale sie nieudało,tutaj miałam jazdy
      dodatkowe i dopiero tu dotarlo do mnie co instruktor do mnie mówi.po
      6 godzinach zdałam a po tamtym kursie podchodziłam trzy razy.polecam
      akademie
    • Gość: kajtek Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.10, 20:48
      ja tez zrobilem kurs w innym osrodku ale nie powiem w którym,w
      akademi zaliczyłem 5 h po trzech egzaminach oblanych,
      zdałem ,polecam te szkołe i ich instruktora,niepamietam imienia ale
      tojota miała numer KLI....na wszystko miał sposób i dobrze tłumaczył
      moje błędy ale mógłby mniej gadać,chyba dzieki niemu zdałem
    • Gość: fred Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 12:03
      wykłady troche nudne ale jazda ok,tylko jak cos zrobiłem zle to
      instruktor gasił radio i kazał skupic sie na jezdzie
    • Gość: matrix Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 10:31
      widocznie miałes nieodpowiedni numer,nigdy mi sie niezdażyło zeby
      instruktor nie odebrałnie odebrał lub nie odzwonił
      • Gość: kicia Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 00:02
        ja podziwiam tych instruktorów potrafią rozmawiac przez telefon i
        nam tłumaczyc,ciekawe co z tego rozumie ich rozmowca?
    • Gość: capri Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 21:46
      jak ktoś jest beztalencie to go święty taczką jezdzić nie nauczy ale
      najlepiej zwalic na szkołe i instruktora, współczuje wam,ja
      jezdziłem z krzysztofem i zdałem za drugim razem na własną prośbe bo
      niezatrzymałem na strzałce ;-)
    • Gość: niewarszawianka Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.10, 20:13
      zrobiłam kurs w OSK ,,,3 razy nie zdałam i trafiłam na akademie
      jazdy;jezdzilamz 5 godz Krzysiem ale tez nie zdałam bo nie
      zauwazyłam stop,to nie jego wina,chyba sobie daruje.niekazdy musi
      jezdzić
      P.S pozdrawiam instruktora
      • Gość: on Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 11:59
        dajcie wreszcie spokój z tym wątkiem. Sztuczne i wymyślone
        komentarze..pan Krzyś to...pan Krzyś tamto...to jest już nudne.
        Nagle tyle pozytywnych opinii....żenada
        • Gość: niewarszawianka Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 22:10
          niewiem czy masz prawo jazdy czy nie i za którym razen zdałes,ale
          niemiej żalu do kogoś ze przyznaje sie do swojej porazki,nauczyciela
          miałam dobrego ale ja sie chyba do tego nienadaje
          • Gość: litekto Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.chello.pl 30.05.10, 16:31
            to weź się powieś z żalu i daj spokój z tym wątkiem:(
            • Gość: FLIPPER Nie wiem to ma rację, ale w takich dyskusjach... IP: *.subscribers.sferia.net 07.06.10, 10:55
              Nie wiem to ma rację, ale w takich dyskusjach zawsze mnie bawią takie
              żarliwe głosy, mocno trzymające tą samą stronę i pisane z jednego IP.
              Tak jak tu: AKADEMIA JAZDY VIP, młody, bora bora, adam, MIIRA, MIREK
              i Kasia W walczą dzielnie, a wszyscy z IP: *.subscribers.sferia.net.
              Po lekturze siedzę i zastanawiam się czy to przypadek? Że tyle osób
              korzystających z tej szkoły ma akurat neta w Sferii?

Ja też mam i pewnie wyskoczy mi takie samo IP…:) Ale szkoły nie znam,
              nie polecam i nie odradzam. Na szczęście jestem stary i prawo jazdy
              mam już od dawna…:)
              • Gość: magda trojak Re: Nie wiem to ma rację, ale w takich dyskusjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 21:41
                ja dolacze do pozytywnych opinii o akademii jazdy vip,pana michalczyka nie mialam okazji poznac poniewaz zarowno teorie jak i praktyke mialam z panem mirkiem i szczerze go polecam.egzamin zdalam 2 dni temu na radarowej za pierwszym razem a szkole polecam nie tylko ze wzgledu na zdany egzamin oraz ich profesjonalizm ale przede wszystkim dlatego ze calkowicie dopasowuja sie do kursanta-ja mieszkam w pruszkowie wiec musialabym spory kawalek dojezdzac na zajecia a dzieki panu mirkowi zajecia rozpoczynalam i konczylam zawsze w dogodnym dla mnie miejscu bez zadnego problemu,scimniania i stania w korkach.Instruktor rzetelny,konkretny, 30 godzin jazd uwazam w 100% za dobrze wykorzystane dlatego porownujac moj kurs a kursy moich znajomych w innych szkolach nauki jazdy z czystym sumieniem moge vipa polecic
                • Gość: macku Re: Nie wiem to ma rację, ale w takich dyskusjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 22:49
                  ludzie, czy uwazacie, ze zdaliscie za pierwszym razem to zasluga
                  szkoly jazdy? a moze szczescia? a moze umiejetnosci?
                  moja zona do egzaminu podchodzia kilkukrotnie (4 razy) i jakos jej
                  sie nie powiodlo. niestety pech, zdecydowanie drobnostki ale
                  egzaminator sie przyczepi.
                  jezeli jednak by zdala nie dalbym jej auta. dlaczego? bo jezdzi tak
                  zle, ze szkoda samochodu. przejezdzam przez bemowo codziennie. widze
                  tych instruktorow, ktorzy jak to sie mowi ucza. sorry. ich metody sa
                  takie, ze zajeci innymi sprawami gadaja przez tel., nie zwracajac co
                  taki kursant robi. z reszta nie chce mi sie wypowiadac, bo szkoda
                  slow. z reszta wiek instruktorow. ludzie po 20-pare lat, ktorzy
                  autem jezdza na miescu pasazera, nie maja doswiadczenia itd. jak tak
                  mozna uczyc. pewnie mozna. zrobisz taki kursik, na ktorym popiszesz
                  sie znajomoscia przepisow i instruktor gotowy:)
                  nie chce tu nikogo obrazac, bo zdarzaja sie jednak instruktorzy,
                  ktorzy wiedza co robia ale takich jest zdecydowana mniejszosc.
                  dam przyklad: mojej zony szfagier jest egzaminatorem ale niestety
                  jego mozliwosci w kierowaniu pojazdem koncza sie wraz z pojawieniem
                  sie "miejskiej dzungli".
                  zona po kursie nie potrafila parkowac, cale szczescie, ze ma gdzie
                  cwiczyc wiec sie nauczyla ale juz kosztem innej szkoly - masz auto i
                  naucz sie parkowac.

pozdro dla wszyskich instruktorow i kursantow
                  ps
                  nie ma dobrej szkoly ale czasem sa dobrzy instruktorzy :)
                  • Gość: maciej Re: Nie wiem to ma rację, ale w takich dyskusjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 22:46
                    ja juz swoje przeżyłem i niechciałbym żeby szkolił mnie jakiś
                    młodzik;miałem instruktora który miał wszystkie kategorie prawka i
                    duże doświadczenie;dzieki temu zdałem chociaz za drugim razem bo
                    jakis deb.l mniestrąbił i egzaminator stwierdził ze utrudniam
                    ruch,pozdrawiam instruktora zbyszka
                  • Gość: piotr Re: Nie wiem to ma rację, ale w takich dyskusjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 21:06
                    czy ty myslisz ze egzaminator nie potrafi jezdzić?grubo sie mylisz,a
                    ty na pewno byś nie zdał egzaminu ale dalej trwaj w swoim błędzie
                    Pozdrawiam egzaminator
                    • Gość: mac Re: Nie wiem to ma rację, ale w takich dyskusjach IP: *.compi.net.pl 01.07.10, 01:01
                      jezeli tyczy sie to mojej wypowiedzi, to tego nie stwierdzam, ze
                      egazaminator nie potrafi jezdzic, dalem tylko przyklad. jednak
                      doswiadczenie lapie sie po lewej stronie samochodu - przynajmniej w
                      polsce.

niezdalbym - no pewnie tak, ze swoimi przyzwyczajeniami zdecydowanej
                      jazdy. obecnie to raczej slamazarne prowadzenie jest na topie w
                      word. zdaja ludzie, ktorzy maja szczescie, napewno nie umiejetnosci.

moja zona oblana na ostatnim egzaminie mowi - typ otwiera drzwi
                      najechala pani na linie ciagla (jakis nawrot - nie podaje ulicy
                      aczkolwiek wiek ktora), stworzyla pani zagrozenie prosze zobaczyc,
                      otwarte drzwi z prawej strony zdecydowanie wychodza za ta linie.
                      sorry co jest zagrozeniem? otwarte drzwi w czasie jazdy czy
                      najechanie na linie?

moj egzaminator w latach 90-tych (facet byl po 60-ce) nie uczepil
                      sie, ze na placu nie wlaczylem nawet raz kierunku (zwrocil tylko
                      uwage), poprostu zrobilem to co trzeba i pojechalem w miasto. tam
                      juz nie bylo problemow. poprostu czlowiek nie chodzil z linijka i
                      nie czepial sie byle gowna.

teraz jest tak, zeby biznes byl rentowny trzeba zdawac duzo razy :)
    • Gość: MAGDA polecam szkołę VIP!!!!!!! IP: *.spray.net.pl 03.12.10, 20:22

KONKURENCJA WIDAĆ OSTRO ZAZDROSNA SKORO MA CZAS I SIŁE WYPISYWAĆ NA FORACH

ZDAŁAM ZA 2 RAZEM I W 100% POLECAM SZKOŁĘ VIP

NIE LICZYŁAM ILE MAJĄ SAMOCHODÓW BO SZCZERZE MAŁO MNIE TO OBCHODZI
      WAŻNE ŻE NAUKA BYŁA BARDZO PRZYJEMNA
      NAUCZYŁAM SIĘ BARDZO DOBRZE JEŹDZIĆ
      ( ZA PIERWSZYM RAZEM STRES MNIE ZJADŁ:)
      INSTRUKTOR BYŁ W 100% ZAANGAŻOWANY
      NAWET NIE CHCE MI SIĘ WYPISYWAĆ ZALET BO ZMARNUJE PÓŁ DNIA

POLECAM JĄ WSZYSTKIM, KTÓRZY CHCĄ ZDAĆ PRAWKOOO
      szczerze to znalazłam tą szkołę właśnie w necie i zasugerowałam się samymi dobrymi opiniami o Panu Arkadiuszu, widziałam tez to bzdurne info oczerniające szkołę ale nie zwróciłam na nie uwagi nawet...ale teraz jak zdałam prawko to muszę skomentować

• vorio Re: polecam szkołę VIP!!!!!!! 04.12.10, 17:11
        Osobiscie w pelni zgadzam sie z opinia Magdy. Konczylem kurs w szkole jazdy VIP, jezdzilem z instr. Arkiem Michalczykiem i jestem w 100% zadowolony z kursu. Tak wiec, info dla tych co sie jeszcze wahaja- nie zwracajcie uwagi na wpisy konkurencji (w kazdym razie czy powznym moze byc osoba ktorej argumentem jest ilosc samochodow szkoly? Jezeli kursant ma czym i z kim jezdzic, do tego w godzinach dla niego wygodnych to czy wazne jest czy szkola ma +/- liczby samochodow?), tylko leccie jeszcze dzisiaj sie zapiszcze. Nie warto tego odkladac.

pozdrawiam
        Młody Kierowca.
      • Gość: Aga Bardzo polecam Akademię Jazdy "VIP" ul. Wolska IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.11, 15:43
        Bardzo polecam Akademię Jazdy VIP na Wolskiej.
        Nie ukończyłam tam kursu ale wykupiłam jazdy doszkalające u Łukasza.
        Jest super instruktorem, bardzo dobrze tłumaczy i jest bardzo cierpliwy.
        100% zaangażowania.
        Egzamin zdany już po 5 godz jazd doszkalających z Łukaszem.
        BARDZO POLECAM AKADEMIĘ JAZDY "VIP" NA ul. WOLSKIEJ
        • Gość: michał Re: Bardzo polecam Akademię Jazdy "VIP" ul. Wols IP: *.home.aster.pl 16.03.11, 01:37
          Super wykupiłem kurs, zdałem za 1-szym razem.Resztę pisała konkurencja.Samochody na 5+.Polecam gorąco tą szkołę!!!
          • Gość: kb UWAGA na Akademię Jazdy VIP !!!!!! IP: *.dormar.net.pl 21.04.11, 23:26
            Niestety mam nieprzyjemne doświadczenia z tą Szkołą. Kupiłem kurs przez Groupon (wszak 50% taniej) i już od początku pojawiły się problemy - właściciel Szkoły stwierdził, że badania lekarskie są dodatkowo płatne, chociaż nigdzie tego wcześniej nie zastrzegł. Nie mógł dopasować mi za bardzo zajęć teoretycznych, więc skończyło się to tym, że prawie owej teorii (o szkoleniu z pierwszej pomocy nie wspominając) nie miałem i musiałem się wszystkiego sam douczyć. Jeździłem głównie z Arkiem i trzeba przyznać, że na początku bardzo dobrze tłumaczy i jest cierpliwy. Niestety, nie wychodzi mu prowadzenie jazd i zarządzanie szkołą jednocześnie, bo wiszenie na telefonie i pogaduchy (często o pierdołach, czy sprawach związanych z jego drugiem miejscem pracy) lub siedzenie z nosem w kalendarzu są na porządku dziennym. Nawala organizacyjnie, bo potrafi odwoływać jazdy np. na 15 minut przed umówioną godziną lub tłumaczy się rzekomą "stłuczką" z poprzednim kursantem, a następnego dnia przyjeżdża tym samym samochodem (mi tak ściemniał 5 razy!). Niestety, ale Arek nie jest słowny! Czasem podsuwa kogoś "na zastępstwo" i tak mi się zdarzyło jeździć z instruktorem albo bardzo młodym albo totalnie olewczym (20 minut na stacji benzynowej, żeby sobie skoczył po kawę, smsowanie w czasie jazd i prawie zero uwagi !). Także jedynym plusem kursu była jego cena, ale nie powtórzyłbym tego błędu!
            • Gość: MICIO Re: UWAGA na Akademię Jazdy VIP !!!!!! IP: *.subscribers.sferia.net 28.04.11, 20:44
              JA TEŻ JESTEM Z GROUPON I TEŻ MIALEM JAZDY Z PANEM ARKIEM. TY CHYBA NIE BYLES Z GROUPONU BO JASNE BYLO NAPISANE ZE BADANIA LEKARSKIE NIE WCHODZA W CENE KURSU, I TY MIALES DZIWNE PRZYPADKI BO JA ZAKONCZYLEM JAZDY DWA TYGODNIE TEMU I TAKICH PROBLEMÓW NIE BYLO, JEDNO MASZ RACJE TELEFONY DO NIEGO DZWONIA BEZ PRZERWY, ALE JA OSOBISCIE NIE ZAMIENIE TEGO INSTRUKTORA NA INNEGO BO FACHOWIEC NA 300% UWAZAM ZE JESTE SUPER!!!!!!!!!!!!!! EGZAMIN NA POCZATKU MAJA ZOBACZYMY:)
              • Gość: kb Re: UWAGA na Akademię Jazdy VIP !!!!!! IP: *.dormar.net.pl 01.05.11, 20:41
                Gość portalu: MICIO napisał(a):
                > JA TEŻ JESTEM Z GROUPON I TEŻ MIALEM JAZDY Z PANEM ARKIEM. TY CHYBA NIE BYLES Z
                > GROUPONU BO JASNE BYLO NAPISANE ZE BADANIA LEKARSKIE NIE WCHODZA W CENE KURSU

Byłem z Grouponu, ale nie masz racji - za pierwszym razem, gdy szkoła się tam oferowała, takowego zastrzeżenia nie było. Wprowadzili je później, przy kolejnej sprzedaży, po tym, jak wiele osób się z nimi kłóciło na początku stycznia, ale po Arku to spływało niestety... Szanująca się firma tak z klientami nie powinna postępować i tyle.
                • Gość: Madzia Re: UWAGA na Akademię Jazdy VIP !!!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.05.11, 12:54
                  Ja byłam z Groupon, rodzice zrobili mi prezent na 18 :) wiem ze zapłacili około 600zl,( z tego co wiem to szkoła dostaje tylko 250zł), zdałam egzamin za drugim razem, za pierwszym wymusiłam pierwszeństwo, TAK POWIEDZIAŁ EGZAMINATOR! praktykę miałam z Panem Arkiem i Dominikiem, byłam totalnie ZIELONA GDY PRZYSZŁAM NA PIERWSZE JAZDY!!!!!!!!!!!!!!!!! TERAZ MAM MOJE PRAWKO, RODZICE JESZCZE NIE UFNIE DAJĄ MI SAMOCHÓD ALE PORUSZAM SIĘ SAMA PO WARSZAWIE!!!!!! ZE SZKOŁY JESTEM BARDZO ZADOWOLONA I BĘDĘ POLECAŁA VIPA I Pana Arka który jest Mega CIERPLIWY BA i MEGA DOKŁADNY I Dominika który jest sympatyczny i czepialski :) Jak macie robić prawko to tylko w szkole Akademia Jazdy VIP
                  • Gość: iwka Re: UWAGA na Akademię Jazdy VIP !!!!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.06.11, 17:02
                    Vip !!! słyszałam od znajomej, dała się nabrać !!!! ludzie jak można ? przecież szkolicie przyszłych kierowców ? , kurs gotowania, pieczenia, to tak ale nie prawo jazdy !!!! dlatego pozostawiam bez komentarza jaka cena taka jakość
              • Gość: szerszon Re: UWAGA na Akademię Jazdy VIP !!!!!! IP: *.aster.pl 15.07.12, 12:30
                Powyższy post pisany przez właściciela. Często wali wszystko z dużej...
            • jaromadzialena Re: UWAGA na Akademię Jazdy VIP !!!!!! 08.07.12, 00:18
              Szukamy osób do reklamacji grupowej. Prośba o e-mail.
              • ewunia_44 Re: UWAGA na Akademię Jazdy VIP !!!!!! 11.07.12, 20:13
                Witajcie,
                nie wiedziałam, że jest aż tyle osób które chcą odzyskać pieniądze i uciekać z tej szkoły. Adres tego forum dostałam od mojego super Instruktora, który musiał przerwać mi jazdy z powodu braku wypłaty.
                Chcę się do Was przyłączyć. Mój mail: ewunia_44@poczta.onet.pl
                Bardzo prosze o kontakt
              • Gość: zalosnaszkola Re: UWAGA na Akademię Jazdy VIP !!!!!! IP: *.play-internet.pl 28.08.12, 22:05
                heja
                mój mail: jasinskaj@interia.pl
        • Gość: Z zewnątrz Re: Bardzo polecam Akademię Jazdy "VIP" ul. Wols IP: *.home.aster.pl 20.01.12, 11:59
          Kolejny komentarz pisany przez właściciela i jego znajomych...zapewne.
          "Jeżdżę z tym i tym, wyjechałam/łem tyle i tyle godzin, kurs miałam/em w terminach od do, a egzamin w terminach od do, jestem bardzo zadowolony, poleciłem/łam szkołę znajomym, 100% zadowolenia, egzamin zadałam/łem za .. razem". Gościu jak możesz wymyślać sobie te pozytywne opinie, normalni ludzie nie piszą tak komentarzy, to jak reklama wycięta z gazety a nie komentarz normalnej osoby. Jakoś wszystkie te POZYTYWY BRZMIĄ DOKŁADNIE TAK SAMO;/.
          Żebym ja pamiętała dokładny dzień rozpoczęcia i zakończenia kursu, albo daty wszystkich egzaminów:), autorzy tych komentarzy dokładnie pamiętają, co i kiedy robili, bo wymyślają te daty na bieżąco:):), a zamiast polecać szkołę znajomym, polecają znajomym reklamowanie swojej szkoły online, chyba hehehehe:). Tak to przynajmniej wygląda z obserwacji tego forum i jak się je czyta;). Znikam :), napisałam co myślę i tu nie wracam, do szkoły też nie zajrzę:).
          • Gość: micia Re: Bardzo polecam Akademię Jazdy "VIP" ul. Wols IP: 212.160.172.* 20.01.12, 15:37
            Dziś się dowiedziałam że Szkoła dodatkowo na zakończenie kursu zaproponowała mi super BONUS w postawi wewnętrznego egzaminu w promocyjnej cenie jedyne 100 PLN. Egzamin oczywiście mogę oblać i kolejny wykupić również w super cenie 100 PLN. To jest masakra, żaden inny ośrodek nauki że pobiera takiej opłaty, obdzwoniłam szkoły i potwierdziłam ten fakt, niestety szkoła VIP= SZIT
            • Gość: misiek Re: Bardzo polecam Akademię Jazdy "VIP" ul. Wols IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.12, 13:51
              To jakiś żart???
              • Gość: micia Re: Bardzo polecam Akademię Jazdy "VIP" ul. Wols IP: 212.160.172.* 23.01.12, 18:40
                niestety to nie jest żart - szkoła próbuje dorobić na takich egzaminach ...
            • Gość: olcia Re: Bardzo polecam Akademię Jazdy "VIP" ul. Wols IP: *.centertel.pl 26.01.12, 09:29
              Na stronie vip jest że wprowadzają opłatę związku ze zmianami w ustawie ale zmiany nie weszły w życie. Wejdą za rok. W każdej chwili można kurs przerwać i iść do konkurencji na szczęście.
              • Gość: micia Re: Bardzo polecam Akademię Jazdy "VIP" ul. Wols IP: 212.160.172.* 26.01.12, 13:48
                Tak wprowadzili opłatę ale nie na podstawie zmian które miały wejść w życie od 11.02.2012 r.

te zmiany miały dotyczyć zmian w egzaminowaniu kursantów na państwowym egzaminie - ta zmiana nie dotyczyła zmian w opłatach a na pewno nie miała wprowadzić opłat za egzamin wewnętrzny.

reasumując Akademia VIP powołując się na niedoszłe zmiany wprowadziła opłatę której nikt inny nie wprowadził - pytanie tylko dlaczego.

Przecież gdyby szkoły mogły wprowadzić takie opłaty to myślę że z chęcią wszystkie by zaktualizowały swoje cenniki o tą opłatę niestety żadna inna szkoła nie wprowadziła zmiany ponieważ jest to nie zgodne z ustawą na którą powołuje się właściciel Akademii. Dz. U. 217 rozdział 3 pkt 1 i 2. Tyle że ten paragraf nijak ma się do opłat a mówi tylko o tym że musi zostać przeprowadzony egzamin :)
          • Gość: kursantka Re: Bardzo polecam Akademię Jazdy "VIP" ul. Wols IP: *.ip.netia.com.pl 06.04.12, 11:25
            Nie tam, żebym jakoś strasznie chwaliła vipa, ale egzamin zdałam za drugim podejściem.
            Uważam ze to szkoła dla "cierpliwych" czyli takich którym się nigdzie nie spieszy, za to chcą trochę przyoszczędzić. Ja jestem zadowolona, bo razem z dwoma egzaminami (pierwszym teoria + praktyka; drugim: sama praktyka) oraz z opłatą za wydanie dokumentu w starostwie (84,50) plus dodatkowymi 4 godzinami jazd (200 PLN), cały koszt zdobycia prawka zamknął mi się w kwocie 1349 PLN, więc uważam że warto trochę się pomęczyć i poczekać. A jeśli chodzi o daty, to nie zgadzam się z Twoją opinią - ja pamiętam dokładnie co i kiedy robiłam nawet kilak lat wstecz :) Dodatkowo mam wszystko zapisane w kalendarzu. Mogę sobie w każdej chwili sprawdzić i wiem że grupona kupiłam na koniec Września, w Listopadzie miałam teorię, pierwszą jazdę w 7 Grudnia, drugą (już z innym instruktorem) 19 Stycznia. Pierwszy egzamin na Bemowie 5 Marca, a drugi już pozytywny 3 Kwietnia :)
      • Gość: Jola Re: polecam szkołę VIP!!!!!!! IP: *.aster.pl 25.03.12, 16:07
        Zdałam za pierwszym razem. Również polecam!!!!
        • Gość: OBS Re: polecam szkołę VIP!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 21:21
          Gratuluje.

Fakt, ze zdalas za pierwszym razem swiadczy o Twoich niesamowitych zdolnosciach.
          Moze jestes urodzonym kierowca.
          Bo bardzo watpie zeby to byla zasluga szkoly.

Ale jesli juz to moze napisz z ktorym instruktorem jezdzilas, jak wspanialym jest czlowiekiem/pedagogiem/kierowca/przyjacielem i jak wygladala Twoja bezproblemowa droga przez kurs w szkole VIP. Ci ktorzy sie z ta szkola zetkneli przynajmniej sie posmieja :)

Z czytej ciekawosci: kupilas groupona ? tez musialas zaplacic 130 zl za egzamin wewnetrzny? (ktory w normalnych szkolach jest wliczony w cene kursu ?)
          • Gość: Ola Re: polecam szkołę VIP!!!!!!! IP: *.centertel.pl 26.03.12, 22:16
            Witam.
            Ile trzeba czekać w szkole VIP na pierwszą jazdę.
            Jest marzec a mi instruktor zaproponował pierwszą jazdę w połowie maja.
            Czy to taki standard? Oczywiście kurs z gruponna nie czuję się VIPEM!!!!!!!!!
            • Gość: OBS Re: polecam szkołę VIP!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 22:53

Sprobuj zmienic instruktora. Najlepiej na jakiegos nowego, ktory nie ma jeszcze kompletu kursantow.

Ewentualnie zastanow sie nad wycofaniem z grupona (groupon = 700 plus ezgamin wewnetrzny 130 = 830zl). Moze w zblizonych pieniadzach zrobisz kurs w normalnej szkole.

Zauwaz ze musisz czekac na jazdy 1,5 mies. - czyli nie maja tzw. mocy przerobowych. A grouponiki sprzedaja dalej. Dobre , nie ?
            • Gość: micia Re: polecam szkołę VIP!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 27.03.12, 14:57
              u nich to standard ja kurs kupiłam w sierpniu teorie miałam w październiku a jazdy zaczęłam w listopadzie - gdzie po 3 jazdach z instruktorem musiałam go zmienić bo facet był beznadziejny...i czekałam kolejny miesiąc aby wbić się w grafik nowego instruktora...

i to nie ma znaczenia czy kurs był kupiony u nich bezpośrednio (drożej) czy na jakimś portalu (taniej)- oni tacy są i żadnego kursanta nie traktują jak VIPa :))
            • 1kasiamor Re: polecam szkołę VIP!!!!!!! 15.05.12, 12:33
              No niestety, obawiam się że trafiłaś na oszustów. Ja wyjeździłam 4 godziny od Pażdziernika 2011r.
              Nie ma szans na umówienie się na jazdy, Grupon umywa ręcę. Ja idę w tym tygodniu do prawnika i nie chodzi mi juz o pieniądze ale mam nadzieję przyspożyć trochę kłopotów szkole. Zamierzam tez opisać moją drogę przez mękę z tą szkołą i wysłać do kilku gazet.

Pozdrawiam i trzymam kciuki, może Tobie się uda
              • Gość: oszukana Re: polecam szkołę VIP!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 15.05.12, 16:18
                Z chęcią się do Ciebie przyłącze, ja będę pisać jeszcze do starostwa skargę na tą szkołę.

To jest nie do pomyślenia aby uszło im to wszystko płazem...

• Gość: marek0801 Zostałeś oszukany przez tą szkołe ? IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.11.12, 23:09
                  Zostałeś oszukany przez tą szkołe ? - napisz

Witam jeżeli ktoś chętny na pozew zbiorowy to proszę o kontakt

to proszę o kontakt
                  Marek0801@gmail.com

- Niemoże coś takiego uchodzić komuś na sucho..
              • Gość: załamana Re: polecam szkołę VIP!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 10:40
                udalo cos ci sie wywalczyc??
                • kasiamor Re: polecam szkołę VIP!!!!!!! 05.07.12, 12:35
                  Jak na razie nic, miałam dużo kłopotów rodzinnych, więć mniej ważne sprawy zeszły na drugi plan. Jednak nie zamierzam się poddać.
    • Gość: Maciej Zakrzewski Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.play-internet.pl 23.05.11, 13:20
      Ja jestem bardzo zadowolony. Kupiłem na gruponie kurs kat. A
      Wyjeździłem w trochę ponad tydzień wszystkie godziny i zdałem egzamin za pierwszym razem.
      Tak, więc po 2 miesiącach od rozpoczęcia kursu mam już prawojazdy wliczając w to 2 tygodnie czekania na egzamin i dwa tygodnie czekania na prawko.
      Ze swej strony polecam!

• Gość: niezadowolony Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: 212.160.172.* 07.07.11, 13:37
        Tez jestem z gruoponu i nie wiem jakim cudem to zrobiles skoro jest 7 a ja wyjezdzilem 12 godz a kurs teortyczny kończyłem 8 maja...!!!!!!!!!???????????? instruktorzy ok szkoda że jazdy raz na miesiąc i tez nie pełne 2 godz...
    • Gość: śmigacz Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.ip.netia.com.pl 02.06.11, 15:27
      osobiście jestem z VIP-ów bardzo zadowolony (wyjątkiem jest instruktor Mirek). Jedynym minusem jest dość spora liczba kursantów przez co czestotliwość jazd jest dość mała, ale jeździć nauczą i to profesjonalnie - ja po ich kursie czuję się bardzo pewnie na ulicy :)
    • Gość: passionplace2 Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.11, 23:22
      To taki problem zmienić instruktora?

---
      śmieszne zdjęcia z warszawy
      • Gość: ;-/ Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: 212.160.172.* 07.07.11, 13:39
        jak sie zmieni istrktora to na wejscie u niego na jazde czeka sie 2 tyg. a potem jazdy raz na miesiac
        • Gość: zadowolona Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: 83.143.142.* 09.08.11, 00:06
          Mi zmienili sami instruktora gdyż miał on za dużo ludzi. Z czego jestem bardzo zadowolona bo przydzielili mnie do świetnego instruktorem p.Pawła K. (z zewnątrz firmy, prowadzi jazdy doszkalające). W przeciągu 3 tyg wyjeździłam cały kurs, u tamtego pana dopiero 7h miałabym na dniach, a tak jestem już po kursie i zapisałam się na egzamin. Trafił mi się naprawdę doskonały nauczyciel, dużo wymaga jednak chętnie i zrozumiale tłumaczył. Serdecznie polecam p.Pawła K.
          • Gość: kicia Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: 212.160.172.* 12.08.11, 07:55
            ja osobiście nie polecam tej szkoły, wykupiłam kupon z grouponu, teoria poszła szybko bo byłam na kursie weekendowym który był na początku maja a jazdy dopiero zakonczyłam pod koniec lipca co dla mnie jest jakąs totalną paranoją, mój pierwszy instruktor straszył mnie że mi nie podpisze zaświadczenia, po pierwszym spotkaniu zmieniłam instruktora na jeszcze gorszego który zasypiał w ciągu jazdy, na kazdym spotkaniu jeźdźiłam tylko jedna trasą i zawsze w to samo miejsce....każda moja lekcja jazdy nie trwała pełne 2 godziny tak jak powinno być do tego instruktor za każdym razem kazał mi zajeżdżać na stacje i sobie robił przerwy co jak mi się wydaje nie jest dopuszczalne...jedynym plusem jest to że Vip ma nowego instruktora Pana Pawła.K u którego mam jazdy doszkalające jest naprawdę super, nauczył mnie więcej przez 2 godziny niż poprzedni instruktor przez 30:/ poświęca każdą chwilę na naukę i tłumaczenie. Naprawdę bardzo polecam Pana Pawła:)
            • Gość: aa Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.home.aster.pl 12.08.11, 19:20
              Chciałam właśnie wykupić groupona, ale jak czytam chociażby ten ostatni post to mi się od razu odechciewa...bo trzeba wykupić jazdy doszkalające, żeby ktoś coś dopiero nauczył???? brak słów za takie podejście....wszędzie to samo! niepełne godziny, jeżdżą z Tobą jak za karę a nie za pensję, tankowanie i zakupy w czasie jazdy kursanta!
              • Gość: Polecam p.Pawła K. Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: 83.143.142.* 13.08.11, 01:24
                Zgadzam się z Kicią po jeździe z Pawłem K. nauczysz się dużo więcej niż z co po nie którymi instruktorami. Po 30 min z nim nauczyłam się więcej niż z poprzednim instruktorem po 6 godz. Uczy cierpliwie, dokładnie, skory do pomocy. Jeździsz w praktycznie za każdym razem w nowe miejsca. Polecam Pawła K.!!!
                • Gość: MIREK Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.play-internet.pl 15.08.11, 19:30
                  BYŁEM KURSANTEM TEJ SZKOŁY, JAZDY MIAŁEM Z KONRADEM ZIELONA SKODA, INSTRUKTOR BARDZO SPOKOJNY, Z DUZĄ CIERPLIWOŚCIĄ, OFERTE KUPIEM W GROUPONIE, OSOBIŚCIE POLECAM ZDAŁEM NA BEMMOWIE ZA PIERWSZYM RAZEM
                  • Gość: kicia Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: 212.160.172.* 18.08.11, 08:34
                    haha nie wiem jak on Ciebie czegokolwiek nauczył ja właśnie miałam z nim jazdy i to co on robił przekraczało wszelkie możliwe granice jak instruktor może zasnąć podczas jazdy??? jakaś paranoja
                  • Gość: Były Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.12, 12:17
                    UWAGA!!! Szef autoszkoły kupi sobie "gwizdek", czyli internet mobilny w Play.
                    • Gość: OBS Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.12, 16:19

Spodziewasz sie fali zadowolonych kursantow, ktorzy przypadkiem tez maja internet w playu ? :)

Czekamy na wszystkie Kasie, Anie i Jusytnki ktore goraco polecaja VIP :)
        • Gość: oszukanyprzezvips VIP szkoła oszuści- Górczewska 155 IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.12, 09:15
          Witam,

Nie polecam tej szkoły, to oszuści. Wykupując groupon trzeba go zrealizować w miesiąc. Specjalnie odwlekają jazdy, żeby się nie wyrobić w terminie.
          ---Kontakt zerowy tel na stronie www.vipszkola.pl/ TEL. 534 635 725 milczy
          ---koordynator Krzeszewski (jeśli tak w ogóle się nazywa) 507 128 496 przekazał moje dane do innego ośrodka <niby u nich przepełnione> dziś przyjechałem na umówioną godzinę na odlewniczą i...Pan do mnie " Pan z Vip szkoły, niestety - jazdy wstrzymane i nie jest Pan jedyny...oni oszukali już tak wielu klientów i wyłaczają komórki, żeby czas groupona minął..."
          ---badania lekarskie -mam okulary babka pyta o wadę - ja nie pamiętam, a ona : "o to wpiszę 1,5 tak wielu ludzi ma..." tylko żeby zgarnąć 80zł nie dostałem żadnego pokwitowania za badania i za odbyty kurs teorii...
    • Gość: Śmiech na sali Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.11, 22:21
      Jak dobrze, że poczytałem najpierw opinię o tej szkole :) Naprawdę kusicie ceną ale pracownicy nie są chyba zbyt inteligentni :D Ludzie... Czy Wy myślicie? Wypisujecie wymyślone, pozytywne komentarze głównie z dwóch IP: .subscribers.sferia.net oraz .neoplus.adsl.tpnet.pl. Do tego jeden z Was pisze ciągle z włączonym Caps Lockiem. Nie tak się broni opinii o firmie. Dzięki właśnie tym "pozytywnym" wymyślonym komentarzom nigdy nie zapiszę się do Was i będę wszystkim odradzał tę "szkołę" dla VIPów. Śmiech na sali :D Wolę wydać te 1400 zł i iść do szanującej się szkoły z inteligentnymi pracownikami. Polecam zatrudnić ludzi, którzy znają się na piarze i potrafią korzystać z internetu bo Wy chyba nie a mnie nie oszukacie :)

Jeżeli ktoś jeszcze nie wierzy to poświęcę te kilka minut. A więc:
      Użytkownicy: martusia, alusia, kajtek, fred, matrix, kicia, capri, niewarszawianka wszyscy z IP .neoplus.adsl.tpnet.pl do tego wszystkie kilkanaście komentarzy pozytywnych znajduje się jeden pod drugim ;] Było więcej tych jakże bardzo barwnych nicków ale nie chciało mi się już kopiować. :)

Także pomimo iż nawet nie próbowałem tam się uczyć to odradzam wszystkim tę szkołę :) Moja dziewczyna miała rację, żeby zapłacić więcej i iść do renomowanej szkoły a nie do jakiegoś VIPshitu :D Jednak kobiet trzeba słuchać czasami :D Pozdrawiam serdecznie :) Będzie mi się milej spało z takim humorkiem ;] Dzięki takim "inteligentom" jest przynajmniej śmiesznie w Internecie :D Pozdro jeszcze raz :) Czekam na odpowiedź od jakiegoś kajtka albo alusia z neoplusa :D
      • Gość: kursantka Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.11, 21:32
        Jeździłam z tą szkołą. Co chwila z innym instruktorem. nie wspominając o wolnych terminach. miałam jazdy doszkalające, prawko zdałam w szczecinie, ale jeździć po wawie się bałam, sytuacja mnie niestety do tego zmusiła (konsultantka). Dupa za przeproszeniem nie jazda, raczej ciągłe wiszenie na tel i smsowanie.
        Z zasady skoro mam prawko - radź sobie sama. Kto ma pierwszeństwo tramwaj czy ja "to zależy". tyle się nauczyłam, jakbym została tam dłużej jeździłaby na "to zależy". Chyba mój chłopak mnie więcej by nauczył niż ten pan młodzieniec instruktor. szkoda gadać.
        ale słyszałam, że autek jest w miarę, chociaż ja już dziękuję.
        • Gość: Kasia Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 22:53
          ja też jestem w gronie niezadowolonych. Mój instruktor ciągke wisiał ma telefonie i podczas jazd załatwiał swoje prywatne jazdy nie polecam ;-(
        • Gość: gościówa Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.unknown.vectranet.pl 24.09.11, 16:46
          Czy to była Pani Agnieszka C.
      • Gość: informatoł Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.11, 15:11
        Opamiętajcie się, ludzie, z tymi IP.

To są tylko nazwy SIECI, a nie konkretne numery!

Pół Polski ma ".neoplus.adsl.tpnet.pl". Taką końcówkę dostaną zarówno abonenci Neostrady z Warszawy, jak i ze Szczecina czy Katowic. Podobnie ze Sferią czy Chello.

Argumentowanie na podstawie domeny providera, iż to "na pewno" te same osoby, jest po prostu niepoważne.
    • Gość: nowa Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.unknown.vectranet.pl 10.09.11, 19:57
      Niedługo zacznę u nich jeździć. Powiedzcie mi, którzy instruktorzy są w porządku, a z kim lepiej nie mieć jazd? Krzysztof jest ok?
      • Gość: kicia Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: 212.160.172.* 12.09.11, 11:07
        nie jeździłam z Krzysztofem ale jak chcesz to mogę Ci dać namiary na super instruktora z vipa tylko podaj swojego maila bo nie chcę pisać na forum bo już co niektórzy oskarżają mnie o faworyzowanie jednego instruktora.
        • Gość: mondeo. Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 21:14
          Krzysztof to fantastyczny instruktor.

proszę pamiętać, że instruktorzy są przydzielani "z góry", tak aby kursant jak najkrócej czekał na jazdy .
        • Gość: olga Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.ptim.net.pl 27.03.12, 21:46
          ja jestem w połowie jazd i jestem zadowolona,zero zatrzezeń, terminowość, rzetelność..
          na dzień dzisiejszy poleciłabym z czystym sumieniem,mimo, że tez wykupiłam na gruponie. :)
          • Gość: OBS Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 00:08

Chetnie bym sie z Toba spotkal na zywo zeby zadac Ci kilka pytan.
            Najchetniej po jazdach. Napisz gdzie sie konczysz jazdy i kiedy to podejde.
            Przy okazji zobacze jak jezdzisz :)

Wybacz , ale tyle tutaj bylo zlych opinii nt. tej szkoly, ze chetnie spotkam kogos na zywo kto ja chwali. Jakos nie wierze we wszystkie opinie ktore o niej czytam (zwlaszcza te dobre wyraznie pisane przez pracownikow).

• Gość: kursantka Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.ip.netia.com.pl 06.04.12, 11:13
              Długo się wstrzymywałam z wypowiadaniem się na tym forum, bo zanim na nie trafiłam najpierw kupiłam grupona i naprawdę wystraszyłam się że w życiu nie zrobię tego prawa jazdy - a historia pokazała ze się jednak udało :)
              Nie jest to szkoła dla ludzi, którym strasznie zależy na czasie - ja np. wykupiłam grupona we Wrześniu (mój kurs miał się rozpoczynać jeszcze w Październiku), teorię mi przesunięto na początek Listopada (napisali ze z powodu choroby instruktora - jakoś w to nie uwierzyłam, ale nie wnikałam). Teoria w strasznych warunkach, ciasno, brak krzeseł i miejsca na nie, ale ze to szybko - raptem parę godzin w Sobotę i w Niedzielę od razu test wewnętrzny - "czyli rachu ciachu i po strachu" :). Potem zaczęło się oczekiwanie na jazdy. Dostałam numer do instruktora, okazało się że pierwszy wolny termin ma jakoś w pierwszym tygodniu Grudnia. Poczekałam, pojechałam - pierwsze jazdy z głowy i co się okazuje, mój instruktor ma cały zajęty kalendarz aż do końca roku. Umówiliśmy się na Styczeń. Pod koniec Grudnia (dobrze że zadzwoniłam) dowiedziałam się że mój instruktor w Vipie już nie pracuje (podobno mu nie płacili, ale ja tam nie wnikam), więc poprosiłam o następnego. Dostałam numer, dzwonię i co? Znów muszę czekać :( Kolejny wolny termin - koniec Stycznia ;@ Trochę się wkurzyłam, ale mówię sobie ok trudno cierpliwa jestem, dam radę, w końcu sama chciałam zapłacić taniej to teraz muszę spokojnie czekać na swoją kolej (i tak wtedy już myślałam ze będę zdawać teorię na tych nowych zasadach, więc już miesiąc w tę czy w tamtą nie robił mi różnicy). Zrobił się koniec Stycznia - poszłam na jazdy, całkiem dobrze mi szło (w między czasie się okazało że teoria jednak zostaje po staremu :). I tak zrobił się Luty, a ja wyjeździłam już 12 godzin i postanowiliśmy z instruktorem przyspieszyć trochę sprawę. Podpisałam ze wyjeździłam już 30 godzin, wzięłam zaświadczenie i poszłam zapisać się na egzamin (Bemowo) (nie musiałam zdawać żadnego wewnętrznego egzaminu praktycznego - mój instruktor powiedział że nie muszę. Mój instruktor za to że zgodziłam się na taką "przyspieszoną" wersję obiecał mi 7 darmowych godzin jazd doszkalających przed samym egzaminem i tak też było. Egzamin miałam na początku Marca: teoria super, placyk super, miasto średnio (się wzięłam i zdenerwowałam strasznie co spowodowało że stworzyłam zagrożenie podczas zmiany pasa ruchu - moja wina, takie życie - znaczy, się czaiłam jak baba, bo korek był i nikt mnie nie chciał wpuścić). Od razu zapisałam się na kolejny egzamin - termin: początek Kwietnia. Przed egzaminem wykupiłam 2 jazdy (każda po dwie godziny); Koszt wszystkiego: 200 PLN. Oznaczało to że przystępując do drugiego egzaminu miałam wyjeżdżone 23 godziny. Egzamin zdałam - wynik pozytywny. Teraz czekam spokojne na wydanie prawka :)
              Z mojej historii wynika, że nie taki Vip straszny i że jak ktoś umie jeździć to i tak zda. Dodatkowo miałam bardzo doświadczonego instruktora, który świetnie uczy. A jak komuś zależy na tym żeby mało wydać, to Vip jest wręcz idealny.
              Zliczyłam wszystkie koszty (razem z opłatą za wydanie dokumentu w starostwie oraz dwoma egzaminami) i cały koszt zdobycia prawa jazdy wyniósł mnie: 1349 PLN (gruppon + badania + pierwszy egzamin: teoria&praktyka + drugi egzamin: praktyka + jazdy doszkalające + koszt wydania dokumentu: 84,50).
              A więc ludzie NIE STRZEŻCIE SIĘ VIPa :) no chyba że zależy wam strasznie na czasie, wtedy możecie wydać więcej i może na te jazdy nie będziecie tyle czekać, ale i tak żadna szkoła nie zagwarantuje wam kiedy i że w ogóle zdacie ten egzamin :)
              • Gość: OBS Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.free.aero2.net.pl 06.04.12, 11:52
                Witaj,

Czytajac Twojego posta chcialbym zwrocic Ci tylko uwage na kilka szczegolow.
                1. Egzamin wewnetrzny po zakonczeniu kursu na prawo jazdy jest obligatoryjny - z tego co wiem w wiekszosci szkol jazdy sie go nie robi bo niejako kazda godzina jazd jest takim egzaminem - aczkolwiek z tego co slyszalem VIP kosi za ten egzamin 130zl (!!!) - wiem to z tej szkoly oraz od osob ktore sie tutaj o niej wypowiadaly.

2. Liczac minimum 2 godz. jazdy w tygodniu powinnas skonczyc kurs w max. 15 tygodni czyli 3.5 mies. - Ty robilas go pol roku. Nie jezdzac systematycznie zapomina sie i niejako za kazdym razem uczy sie na nowo. Nawet dobry kierowca z doswiadczeniem musi oswoic sie z samochodem po dluzszej przerwie.

3. Napisalas ze podchodzac do drugiego egzaminu wyjezdzilas 23 godz. jazd. Dodatkowo dokupilas godzin 4 przed drugim egzaminem. Super ten Twoj instruktor ale mi wychodzi to tak:
                30 godzin jest jazd na szkoleniu
                7 godzin mial Ci dolozyc za dziwna i wg. mnie niepotrzebna machinacje ktora zrobiliscie
                4 kupilas przed egzaminem
                co daje razem 41 godzin ? Chyba ze czegos nie zrozumialem.

4. Nie sztuka jest nauczyc kogos komu dobrze idzie i ma predyspozycje, ale tego ktoremu to sprawia trudnosc.

5. Zmiana instruktora to minus - co podobno w tej szkole zdarza sie bardzo czesto. O tym ze szkola nie placi w terminie instrutorom slyszalem i znam temat z wlasnego doswiadczenia.
                Wg mnie lepiej jezdzic z tym samym instruktorem wiesza czesc kursu - Ty znasz instruktora, on zna Ciebie. Ale to moja opinia.

6. Twoje doswiadczenie jest ciekawe - cytat:
                > Z mojej historii wynika, że nie taki Vip straszny i że jak ktoś umie jeździć to
                > i tak zda.
                Dyskusja jest raczej o tym jak ta szkola uczy. Jak ktos umie jezdzic to faktycznie zda egzamin (nie zawsze za pierwszym razem).
                A jak nie umie jedzic to co?

Twoj post chwali ta szkole. Ale jak sie dobrze wczytac to w sumie zbyt wiele dobrego o niej nie mowi. Oprocz tego ze zrobilas w niej prawko (co byc moze jest wylacznie Twoja zasluga).

Szerokiej drogi :)

• Gość: kursantka Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.ip.netia.com.pl 06.04.12, 13:27
                  Witaj OBS,
                  Tak jak napisałam na początku, nie napisałam tego ani po to żeby VIPa chwalić, ani żeby kogoś do niego zniechęcać. Jesteśmy dorośli i każdy sam podejmuje decyzje, ja się tylko podzieliłam moją opinią.
                  Mi osobiście zależało na tym żeby jak najmniej zapłacić (ja uważam ze na kursie i tak się nie da nauczyć porządnie jeździć, chodzi tylko o to żeby znać przepisy, ich nie łamać i radzić sobie na tyle dobrze żeby nie stwarzać zagrożenia - mistrzem kierownicy to ja jeszcze nie jestem, ale za kółkiem czuje się bardzo dobrze).
                  Dlatego właśnie stwierdziłam na końcu, że jeśli komuś zależy na dobrej cenie to vip jest wręcz idealny.
                  Ad. 1.
                  Mi nic o egzaminie wewnętrznym nie było wiadomo - jak poszłam po zaświadczenie o ukończeniu kursu (początek Lutego), rzeczywiście pani sekretarka, coś o tym wspomniała, ale że ja nic wcześniej o tym nie słyszałam i powiedziałam jej o tym wyraźnie, zadzwoniła do mojego instruktora, który jej powiedział że ja nie muszę tego zdawać i tyle. (Nie wiem, o co chodziło, może to dla tych co słabo jeżdżą, a pchają się do egzaminu państwowego, mimo że powinni jeszcze poćwiczyć?). Nie chcę się więc na ten temat wypowiadać, bo ja po prostu nie musiałam nic zdawać, ani niczego już vipowi dopłacać - dostałam zaświadczenie i tyle.
                  Ad. 2.
                  Tak ja pisałam, ponieważ nigdzie mi się nie spieszyło, od początku, gdy tylko wykupiłam grupon, nie spodziewałam się że skończę ten kurs jeszcze w 2011 roku - zdawałam sobie sprawę że muszę uzbroić się cierpliwość. Coś za coś. Napisałam też o tym, że wkurzyło mnie to (szczególnie to że od pierwszej jazdy w Grudniu do następnej w Styczniu minął miesiąc), ale postanowiłam "policzyć do 10-ciu" i wziąć na wstrzymanie. W końcu co mi by dały jakieś awantury? zapłaciłam połowę to i wymagałam połowę.
                  Ad. 3.
                  Napisałam wyraźnie że po 12 godzinach poszłam po zaświadczenie, potem 7 dodatkowych jazd przed pierwszym egzaminem i 4 przed drugim - jak nic wychodzi 23. Ale to nie tak, że mnie ktoś do tego zmusił. Zimno było i mi się już nie chciało z pracy zwalniać na te jazdy. Sama zaproponowałam to "przyspieszenie", a że podobno dobrze mi szło, (piszę podobno, bo nie wiem jak inni kursanci jeżdżą, znam tylko swoje możliwości) to była taka możliwość. Jestem pewna że gdybym była beznadziejna, nigdy w życiu by nikt na to nie poszedł.
                  Ad. 4.
                  Pewnie że nie sztuka, tylko ze człowiek nigdy nie wie czy ma te predyspozycje czy ich nie ma. To zawsze jest zagadka. Ja np jestem roztrzepana i trzeba mnie było parę razy doprowadzić do porządku, ale jeśli chodzi o technikę to rzeczywiście nie było problemu, (np. łuk zrobiłam za pierwszym razem i to bez zbędnego tłumaczenia, ot samo wyszło i tyle, co ja poradzę).
                  Ad. 5.
                  Tu mam taką sama opinię - ale ponieważ, mi się zmienił instruktor po pierwszej jeździe, nie zdążyłam się jeszcze przyzwyczaić. Pierwszy był spoko, ale drugi jeszcze lepszy. Tak mi się przynajmniej wydaje - pewnie inne zdanie bym miała gdybym nie zdała, ale że zdałam, to śmiem subiektywnie twierdzić ze mój instruktor jest najlepszy :) ale jest to tylko moje zdanie i nikomu go nie narzucam :)
                  Ad. 6.
                  Od początku do końca się z tym zgadzam. Tak jak pisałam - nikogo na vipa nie namawiam. Są ludzie którym i 80 godzin jazd nie wystarczy żeby zdać i wtedy nie powinno się kupować grupona. A są tacy którym wystarczy 15 i już łapią co i jak. Nigdy nie wiadomo jakim się jest przypadkiem, a powinno się wręcz zakładać że się jest przypadkiem najgorszym. Ja też tak zresztą założyłam, dlatego się miło zaskoczyłam, że jednak taka najgorsza nie jestem.
                  Mogę tylko powiedzieć ze mój instruktor świetnie mnie przygotował do egzaminu, bo nic mnie nie zaskoczyło. Ale może też tak jak mówisz trafił na podatny grunt. Ja mu w każdym razie i tak bardzo dziękuję będę go polecać każdemu.
                  • Gość: OBS Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.free.aero2.net.pl 06.04.12, 13:40
                    Czesc,

No to chyle czola. Dawniej bylo 20 godz. jazd i malo kto moglby powiedziec po tym ze umie jedzic. Teraz jest 30 godz. a Ty zrobilas kurs de facto w 12. Nie rozumiem tych 7 godz. od instruktora .... dlaczego 7, skoro z groupona przyslugiwalo Ci jeszcze 18 ??
                    Moze i zaplacilas pol ceny za kurs, ale wyjezdzilas mniej wiecej polowe godzin :)

Natomiast ludzie ktorzy sa "lewi" powinni kupowac groupona - VIP sprzedaje kursy pt. jezdzisz ile chcesz dopoki nie zdasz egzaminu. Bez limitu godzin. Kurs jest dwa razy drozszy (czyli wychodzilo by kupujac dwa groupony - 60 godzin). Ale jesli ktos potrzebuje 100 godzin lub wiecej to i tak nie ma problemu.... bo podejrzewam ze bedzie ten kurs robil z 10 lat zeby taka ilosc godzin wyjezdzic.

Osobiscie kupilem tam groupon i zaluje.
                    Dzieki za opinie, ale ciagle nie polecam :)
                    • Gość: kursantka Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.ip.netia.com.pl 06.04.12, 14:28
                      A jakie masz osobiste obiekcje?
                      Jeździsz już?
                      Masz słabego instruktora?
                      Zmienia Ci godziny jazd?
                      • Gość: OBS Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.12, 18:34

Wiekszosc obiekcji juz opisalem.

1. Slaby kontakt (jesli ktos Ci powie ze oddzwoni - zapomnij)
                        2. Nierzetelni i nieslowni pracownicy (patrz punkt 1)
                        3. Nierzetelna informacja o warunkach kursow (wedlug informacji na stronie i w grouponie) - np. z inform na stronie wynika ze mozesz robic kurs w weekendy - zapomnij !
                        4. Duza rotacja instruktorow (prawdopodobnie z powodu warunkow finansowych i zaleglosci w platnosciach)
                        5. Mala plynnosc finansowa szkoly
                        6. Zbyt mala sala wykladowa
                        7. Podejscie do teorii po macoszemu - na zasadzie naucz sie sam (puscimy Ci film - ktory sam mozesz sobie ogladnac w domu)
                        8. Marne i nieaktualne materialy szkoleniowe (nie zaktualizowane do zmienionych przepisow)
                        9. Dlugi czas oczekiwania na instruktora (jazdy)
                        10. Przeladowanie instruktorow kursantami - wedlug norm czasu pracy brak mozliwosci jezdzic wiecej niz 1 raz w tygodniu.
                        11. Pobieranie dodatkowych oplat za zaswiadczenia do WORD'a (np. za egzamin wewnetrzny)
                        12. Czeste zmiany instruktorow (z powodu rotacji)

Co do jakosci samego szkolenia praktycznego nie bede sie wypowiadal. Jest to bardzo niewymierny temat - sporo zalezy tez od samego szkolonego, a nie samego instruktora.
                        Zakladam natomiast ze przy tych stawkach za kurs przyjma do pracy kazdego instruktora ktory bedzie chcial jezdzic. Ale to juz gdybanie.

Tak, jezdze.
                        Mam dobrego instruktora.
                        Nie zmienia mi godzin jazd.

Mam nadzieje, ze bedzie pracowal w tej firmie az uda mi sie ukonczyc kurs. Trzymam za niego kciuki, bo ja juz bym zmienil prace na jego miejscu :)

• Gość: kursantka Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.12, 16:03
                          To powodzenia życzę - daj znać jak Ci pójdzie na egzaminie :)
    • Gość: były pracownik. zdanie odrębne IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 21:49
      postanowiłem napisać tego posta jako pewnego rodzaju oczyszczenie.

przeczytałem tu wiele słów, które-nazwijmy tu "dalece mijają się z prawdą".
      opinie użytkowników są niezwykle krytyczne i radykalne, bez najmniejszej autorefleksji, że to co Państwo piszą zostaje w internecie po wieki.

internet to takie medium, w którym łatwo krytykować, a jak mawiała moja nauczycielka "zło krzyczy", liczba pozytywnych komentarzy jest mniejsza niż pozytywnych.

gdy odchodziłem z Firmy specjalnie zerknąłem do dokumentów aby zobaczyć ilu kursantów przewinęło się przez VIPa. Są to setki osób (i mówię tu o liczbie blisko tysiąca). Z pośród tych setek liczba osób wypowiadających się na forum to raptem maleńki procent, ale i tych głosów nie należy bagatelizować, a rzeczowo się do nich odnieść.

Miałem możliwość spojrzenia na "dwie strony pracy" jako przede wszystkim instruktor prowadzący teorię, ale też czasem "praktykujący".

Wszystko zależy od podejścia. Podstawę teoretyczną można przedstawić w różny sposób. Albo przystępny, śmieszny, bardziej przyjazny albo książkowy i statyczny.
      Zawsze byłem zwolennikiem tej pierwszej metody, która-jak się potem dowiadywałem jest skuteczniejsza i daje mnóstwo frajdy z na pozór skazanych na nudę zajęć!

Miałem przyjemność poznania wielu fantastycznych osób,z częścią których nadal mam kontakt.
      Były także osoby, o których chciałbym zapomnieć, ale to są te blaski i cienie pracy z ludźmi, którą bardzo lubię.

pierwsza sprawa-

GRUPON.

to forma reklamy, proszę pamiętać, że jako szkoła nie możemy uczyć Państwa na niższym poziomie niż Waszych kolegów z "kursów normalnych" ponieważ nauka jazdy samochodem i późniejsze się nim poruszanie jest sprawą zbyt poważną, aby program realizować w sposób przedstawiony przez wiele osób.

już sokrates mówił, że nie może uczyć jego uczniów w sposób nieprawidłowy bo to się na nim zemści.

wyobrażają sobie Państwo sytuację, w której doszłoby do kolizji byłego kursanta i byłego instruktora przez fakt niedouczenia?
      taka sytuacja nie ma prawa się zdarzyć.

Pytanie Państwa o to czy jesteście z Gruponu to nie etap "wstępnej selekcji", ale kolejne sprawdzenie czy ktoś nie podszywa się pod Państwa wykorzystując Państwa grupon.

sprawa druga-

INSTRUKTORZY

jak w każdej firmie, gdzie pracują ludzie może dochodzić do sytuacji nieprzyjemnych.
      natomiast mają Państwo udostępniony numer do Kierownika Ośrodka Szkolenia, który służy Państwu pomocą także przy zmianie instruktora.

przykrym jest fakt, że wydają Państwo opinie na forum nie korzystając z możliwości dyskusji z Kierownikiem. często argumenty, którymi posługiwali się kursanci przy zmianie instruktora źle mogły świadczyć tylko o samym wnioskodawcy.

instruktor ma swój kalendarz, przy zmianie instruktora muszą się Państwo "wbić" w jego plan.
      po zakończeniu zajęć teoretycznych dostają Państwo instruktora, który najszybciej będzie mógł z Państwem jeździć.

sprawa trzecia-CZAS TRWANIA ZAJĘĆ

to kolejna sprawa, która jest tutaj poruszana.
      zajęcia trwają 2 godziny zegarowe,
      natomiast proszę pamiętać, że jazd jest w nich około 100-110 minut.
      do czasu trwania Państwa zajęć zalicza się omówienie zajęć, podpisanie przez kursanta karty oraz umówienie na następne zajęcia.

proszę o tym pamiętać.

analogicznie jeżeli ktoś nie odwołuje zajęć bądź spóźnia się na nie, to jego czas "przepada".

wszyscy jesteśmy ludźmi, Państwo chcą się nauczyć, a instruktor z tej nauki czerpie przyjemność i satysfakcję.
      współpraca powinna odbywać się na zasadach wzajemnego szacunku.
      samochód jest miejscem pracy instruktora.

proszę pomyśleć czy chcieliby Państwo, aby do Waszego miejsca pracy przyszła spóźniona osoba, która nie odpowiada na dzień dobry, nie szanuje Was, a także od razu ma postawę roszczeniową.
      po tym jak "załatwi" z Państwem sprawę idzie do Państwa szefa i stwierdza brak kompetencji.
      na pytanie-dlaczego tak uważa-nie potrafi odpowiedzieć.
      Szef odbywa z Państwem rozmowę, która nie zawsze jest przyjemna-proszę pamiętać "zasiane ziarenko w końcu wyrośnie".

samochód to karabin w rękach żołnierza. trzeba się z nim obchodzić odpowiedzialnie.
      w rękach szaleńca jest śmiertelnym zagrożeniem.
      to nie jest nauka angielskiego czy szydełkowania.
      nie chcieliby Państwo aby ktoś zrobił Wam, bądź Waszym bliskim krzywdę z powodu nieznajomości przepisów. Życie to nie jest reklama Liberty Direct, jeżeli coś się wydarzy to dzieje napewno.

Tą myślą, a właściwie refleksją proszę pomyśleć nad swoim podejściem do kursu.
      Jak mawia bohater filmu, który pokazywałem na zajęciach "trzeba to potraktować poważnie".

Kurs może być wspaniałą zabawą i zbudować trwałe fundamenty dobrego kierowcy, którym z Pewnością staną się Państwo dążąc do samodoskonalenia oraz słuchając rad Waszego instruktora.

Wszystkim, którzy zdali egzamin gratuluję, a tym który stawiają pierwsze motoryzacyjne kroki życzę dużo wytrwałości i samozaparcia, aby stać się dobrymi kierowcami.

Taniej benzyny i gładkich dróg!
      • Gość: www.ajvip.pl Re: zdanie odrębne IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.12, 12:07
        www.ajvip.pl
    • Gość: gościówa Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.unknown.vectranet.pl 24.09.11, 16:42
      No cóz ,zgadzam sie tez jestem w trakcie i baaardzo żałuje Grupon to podobno forma reklamy Pan Arkadiusz sie nie wyrabia biedactwo i na jazdy zleca jakąs zaprzyjażniona szkółe z 30 h tylko 8 na fabii no szlag mnie trafia ,odowłałam zajęcia za pozno i mi przepadna to powiedziałam ze jednak bede tez za pozno juz ktos bedzie czyli zarobia podwójnie to dla mnie jest złodziejstwo totalna pomyłka ..........oczywiście Pan Arkadiusz tel nie odbiera bo po co ,zastanówcie sie dwa razy zanim tam pojdziecie ...
      • Gość: klaudia Re: vip szkoła IP: *.art-komputer.pl 27.09.11, 19:07
        Kochani, a czego spodziewaliście się zapisując się na kurs w szkole, która sprzedaje go za 600 pln. Przecież w dzisiejszych czasach dobre buty kosztują więcej niż 600 pln. Jeśli płacicie tak niską cenę to pomyślcie ile zarabia w tej szkole instruktor i tak dalej...jakość nauczania..szkoda mówić !!!
        • Gość: irek Re: vip szkoła IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.10.11, 21:20
          Były pracowniku ? czytając to trudno mi uwierzyć, że jesteś tym za kogo się podajesz. Ale to chyba jest w tym wszystkim najmniej ważne !!! Klient-Kursant jest najważniejszy. Lepiej by było gdyby właściciel szkoły wziął pod uwagę wszystkie uwagi jakie tu czytamy i poprawił jakość szkoleń, a wówczas byłoby więcej zadowolonych Kursantów !!! A to nie oznacza więcej pozytywnych wpisów
      • Gość: Wkurzona Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 07:56
        Szkoła Jazdy Vip to totalna porażka, zaczęłam kurs w sierpniu i najpierw nie mogli mi wyznaczyć jazd, bo w nie byłam na tyle dyspozycyjna chociaż w dyspozycyjności wpisywałam 16-20, jak już wyznaczyli mi jazdy to od godz./ 20-22, następnie zawiesili jazdy na ok 3-4 tyg z powodów od nich niezależnych a dzisiaj dostałam mial iż samochód Toyota - JEDEN SAMOCHÓD uległ awarii i jazdy zostały zawieszone. Ta szkoła to kompletna porażka nie zapisujcie się do tej szkoły, ponieważ zamiast przyjemności i relaksu z jazd jest tylko sam stres. A sekretarka pani Agnieszka szkoda słów....., ale jak to biedna sekretarka wykonuje tylko polecenia szefa.....
        • Gość: OBS UWAGA na akademię jazdy VIP -Jak przez to przejsc? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.11, 10:22
          Witam,

Czy ktos moze mi udzielic jakichs uniwersalnych porad jak jednak przebrnac przez ten kurs w VIPie ? Nie ukrywam, ze kupilem go bo byl tani (jakoscie sie nie spodziewam).

1. rezerwowac wszystkie od razu na dwa miesiace do przodu (weekendy) ?
          2. jaki instruktor nie zasypia w czasie pracy ? :)
          3. jaki instruktor ew. cos wytlumaczy ?
          4. jakie zachowania instruktorow "reklamowac" i tepic - zakupy w czasie pracy, kawki, herbatki, pogawedki przez telefon itp. ?
          5. instruktorzy umawiaja sie sami na jazdy czy umawia sie jazdy przez sekretariat ?

Z gory dzieki za wszystkie rady.

Pozdrawiam.
      • Gość: ewa Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 14:47
        czy do pracy tez sie nie wyrabiasz
    • Gość: PILNIE SPRZEDAM M3 Re: UWAGA na akademię jazdy VIP - Górczewska 155 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.10.11, 14:19
      Posiadam do sprzedania mieszkanie na Bemowie, Górczewska 200 C, 68m2, 2 pokoje (z możliwością przerobienia na 3 odrębne pokoje) kuchnia, łazienka, przedpokój, 10 piętro, apartamentowiec stan deweloperski. Aktualna cena to 7200zł/m2
      Więcej informacji pod nr 793-602-200
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka