Gość: Irenka IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.09, 00:24 Do jakiego gimnazjum na Bemowie posłać dziecko? Nie chodzi mi o poziom ale bardziej o atmosfere, bo moje dziecko takie jest jeszcze malutkie....:-))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewka Re: Gimnazjum Bemowo IP: 88.220.105.* 19.10.09, 15:05 Gimnazja na Bemowie to tak jak inne gimnazja w "sypialniach" szkoły dla tak różnej młodzieży, ze chyba trudno trudno o wi ekszą przypadkowośc w doborze "dzieci" w klasach. Moja córka od tego roku chodzi do gimnazjum i chociaż mieszkamy na Bemowie nie odważyłam się na zapisanie jej ani do szkoły rejonowej (Czumy) ani do żadnej innej. Niestety rankingi szkół prawie nigdy nie pokazują na w miare dobrychpozycjach szkół "sypialnianych" bo tak jak pisałam przypadkowa zbieranina młodzieży zaniża ten poziom okrutnie. Proponuję jednak rozejrzeć się za jakąś w miarę dobrą szkołą (oczywiście niekoniecznie jedna z tych najlepszych gdzie panuje wyścig szczurów co oczywiści nie sprzyja dobraj atmosferze) ale jednak poza Bemowem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Gimnazjum Bemowo IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.10.09, 19:02 moja corka (obecnie 5 klasa) tez rejonowe ma na Czumy... juz sie boje wyboru aczkolwiek o Czumy slyszalam same najgorsze opinie... dosc dobrze mowia rodzice i dzieci o tym na Rozlogi - na stronie tego gimnazjum wyczytalam jednak ze maja dosc wysokie wymagania dot dzieci spoza rejonu a u nas kiepsko z matematyka... no i niestety moze na zapas ale juz sie martwie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: do Ewki IP: 85.222.87.* 20.10.09, 19:32 to gdzie chodzi twoja corka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gimnazjum Bemowo IP: 85.222.87.* 28.10.09, 00:23 A ja wybrałam dla mojego dziecka na Kole gimnazjum integracyje - ze względu na atmosferę właśnie - małe klasy (max 20 osób) tylko dwie klasy na jednym poziomie, wszyscy się znają, bezpiecznie. Robiłam wcześniej wywiad w kwestii poziomu nauczania i jest całkiem nieźle - absolwenci dostają się do niezłych liceów (dzieci znajomych są w Żmichowskiej, Witkacym ) Naszym rejonowym było Andriollego, interesowaliśmy się Thommego i Rozłogi, jak na razie nie żałujemy wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_mm Re: Gimnazjum Bemowo 28.10.09, 07:29 możesz jeszcze napisac czy jest to państwowa szkoła czy społeczna/prywatna czyli płatna? i jak było z dostaniem się tam? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_piet Re: Gimnazjum Bemowo 11.11.09, 16:29 My wybrałyśmy gimnazjum na Conrada, klasy z rozszerzonym programem mieszkamy na Woli i wszystkie wolskie gimnazja nie odpowiadaja nam (nie tylko ze wzgledu na poziom, ale i na jezyk, dziecko chce sie uczyc rosyjskiego!) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_mm Re: Gimnazjum Bemowo 11.11.09, 19:39 napisz prosze jak jest z rekrutacja tzn z jaka srednia ocen mozna liczyc na przyjecie do gimnazjum? szkoly na swoich stronach podaja wymagane srednie aczkolwiek nie wierze zeby w kazdej przyjmowali spoza rejonu wylacznie dzieci z 4,6 i w wyzszymi... Odpowiedz Link Zgłoś