Gość: ryba2 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.02.02, 17:41 Mój syn kończy w tym roku gimnazjum.Jest raczrj niegłupi i nieźle się uczy (ale bez przesady).Które liceum na Woli polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: Wolskie licea IP: *.ports.pol.pl 18.02.02, 08:22 Moze Kochane Liceum na Kole, Obozowa 60? Zbudowali tam niedawno wspaniala hale sportowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba2 Re: Wolskie licea IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.02.02, 22:12 Gość portalu: kasia napisał(a): > Moze Kochane Liceum na Kole, Obozowa 60? Zbudowali tam niedawno wspaniala hale > sportowa... Nie może być Norwid, bo nie ma klasy humanistycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Wolskie licea IP: *.wp.mil.pl 19.02.02, 16:42 nie moze byc w Norwidzie brak klasy humanistycznej !!?? Ja do takiej chodzilem niedawno takze troche sie dziwie ze nie ma. Raczej cie zle poinformowano bo napewno jest jak nie humanistyczna to sie nazywa klasa o profilu dziennikarskim i to jest to samo PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba2 Re: Wolskie licea IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.02.02, 21:35 Gość portalu: Lukasz napisał(a): > nie moze byc w Norwidzie brak klasy humanistycznej !!?? Ja do takiej chodzilem > niedawno takze troche sie dziwie ze nie ma. Raczej cie zle poinformowano bo > napewno jest jak nie humanistyczna to sie nazywa klasa o profilu dziennikarskim > > i to jest to samo PZDR Dzięki,może mnie dziecko źle poinformowało.Jutro sama zapytam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: Wolskie licea IP: *.net-serwis.pl 23.02.02, 18:00 Jestem dyrektorem LXVII LO z ul. Mokotowskiej 16/20 Zapraszam na stronę internetową szkoły: www.lo67.waw.ids.pl oraz na zebrania informacyjne: 26.02, 19.03 i 9.04 (zawsze wtorki) godz. 17.30. Jednocześnie informuję, że zgodnie z aktualnymi rozporządzeniami Ministerstwa w liceach ogólnokształcących nie już będzie klas profilowanych. Natomiast w poszczególnych szkołach czy klasach wybrane przez szkołę przedmioty będą realizowane w zwiększonym wymiarze godzin i rozszerzonym programie. Stąd zamiast profilu humanistycznego trzeba szukać klas o rozszerzonym programie z języka polskiego i historii, a może jeszcze z jakimiś innymi przedmiotami (kultura, filozofia, łacina itp) Pozdrawiam Krzysztof Mirowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw Re: Wolskie licea IP: 193.0.73.* 27.02.02, 12:22 Sowiński, jeśli dobrze się uczy, ale bez przesady. A zresztą nie sądzę, żeby oddalenie od miejsca zamieszkania było dobrym kryterium wyboru szkoły. Ijeszcze jedno: może dać dziecku możliwość przynajmniej współdecydowania o wyborze szkoły??? - taka jest moja sugestia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: Wolskie licea IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.02, 22:15 Byle nie jakies zbyt renomowane jak Batory czy inny Reytan, wyscig szczurow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bno1 Re: Wolskie licea IP: *.gunb.gov.pl 28.02.02, 08:28 III LO na Rogalińskiej, tzn. Sowiński. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AleGość Re: Wolskie licea IP: *.umirm.gov.pl 20.03.02, 10:14 Gość portalu: bno1 napisał(a): > III LO na Rogalińskiej, tzn. Sowiński. Pozdrowienia. Tak "Sowiński" jest ok. Sam tam chodziłem kiedyś. I dostałem się na studia bez problemów. Były wtedy profilowane klasy, np. humanistyczna z rozszerzonym francuskim. Nie wiem jak jest teraz, ale na pewno uczą tam nieźle. W końcu zależy to przede wszystkim od nauczycieli. Poza tym są tam trzy sale gimnastyczne. No i dojazd z każdej strony Woli i z Bemowa. Tem rejon to właściwie już CityWola - wokół biurowce i banki. A kiedyś to tak poczciwie się mawiało "Sowiński w okopach Woli", hehe ;) Pozdrawiam, AleGość :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mattik Re: Wolskie licea IP: *.polcard.com.pl 28.02.02, 08:48 A moze by go tak do jakiegos technikum? Bo po liceum to on bedzie tak jak ja :) ... MPO - Mlodziez Po Ogolniaku. I co? Ano nic - brak kwalifikacji, brak roboty. A tak to moze jakis fach zalapie? Ja to teraz prawde powiedziwszy zaluje, ze poszedlem do LO. Na szczescie koncze juz studia ale ... wlasciwie caly czas jestem MPO. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiak Wolskie licea IP: *.astercity.net / 10.132.129.* 03.03.02, 17:22 a co sądzicie o XL LO (Żeromski)?Ma ktos jakies informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abyr Re: Wolskie licea IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.05.02, 00:29 Gość portalu: gosiak napisał(a): > a co sądzicie o XL LO (Żeromski)?Ma ktos jakies informacje? Ja skończyłam żeromskiego, była to fajna szkoła.Teraz podobno mają jakieś nowe profile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeko jasne że XXXIII IP: *.chello.pl 23.03.02, 13:30 dlaczego nikt nie wspomina o Koperniku? Wspaniałe wolskie liceum... "Dla niego" dojeżdzam aż z Ursynowa... Warto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DrDoktor Re: jasne że XXXIII IP: *.polbox.pl / *.mroczna.net.pl 18.05.02, 15:48 jak sie mieszka na wsi to wszedzie daleko i trzeba dojerzdzac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeko Re: jasne że XXXIII IP: *.chello.pl 24.05.02, 19:13 powiedział chłopiec, który zachłystną się spalinami z centrum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DrDoktor Re: jasne że XXXIII IP: *.polbox.pl / *.mroczna.net.pl 25.05.02, 20:18 spaliny lepsze niz krowie łajno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DrDoktor Re: jasne że XXXIII IP: *.mroczna.net.pl 21.06.02, 10:25 Nawet sie wyslowic nie umiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MgrMagister Re: jasne że XXXIII IP: *.sympatico.ca 01.11.02, 14:24 Gość portalu: DrDoktor napisał(a): > Nawet sie wyslowic nie umiesz. Oj "doktorze". Za ile kilo smalcu kupiles ten "duktorat"? To w innym jest jezyku a nie niemoc wyslowienia sie. Trzeba bylo uczyc sie innych jezykow, nie tylko rosyjskiego MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iluzja Re: Wolskie licea IP: *.jelonki.home / 192.168.0.* 19.05.02, 00:33 Wszystko zależy od nauczycieli. W Norwidzie była fantastyczna anglistka, p.Liziniewicz, poza tym dobry był p. Ciążela od historii i WOS-u. Facet ma olbrzymią wiedzę i chętnie się nią dzieli, trzeba się tylko nauczyć ignorować wszelkie wady wymowy (a ma ich kilka). Pani wicedyrektor może specjalnie lubiana nie była, ale rosyjskiego uczyła skutecznie (ale tego już osobiście nie doświadczyłam) Z drugiej strony było też parę jednostek do niczego. Nie pomnę nazwiska chemika, który nauczał angielskiego metodą kucia czytanek, ale był takowy. Reszta kadry była w normie, ale odkąd skończyłam szkołę skład mógł się pięć razy zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woda Re: Wolskie licea IP: *.MAN.atcom.net.pl 20.05.02, 09:19 Ja Ciążelę wspominam koszmarnie - mały, złośliwy człowieczek. Był też potworny fizyk - Kozłowski. Najgorszemu wrogowi nie zyczę takiego nauczyciela. A propos - najgorszego wroga też mam z Norwida (i też uczył się u KOzłowskiego). Norwid jako szkoła to dramat. Nie polecam nikomu. Chociaż... Minęło już tyle lat od mojego odejścia, ze może coś się zmieniło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iluzja Re: Wolskie licea IP: *.jelonki.home / 192.168.0.* 20.05.02, 23:01 Kozłowski sobie odpuścił, podobno dzięki naszemu rocznikowi. Bez problemu stawiał wszystkim dwóje. W każdym razie ja też fizyki miło nie wspominam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Wolskie licea IP: *.wp.mil.pl 25.05.02, 10:55 nie wiem jak mozna nie polecac Norwida. Najlepsze Liceum i zlego slowa o nim nie powiem.Co do Kozlowskiego wszystkim stawia dwoje od reki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAS Re: Wolskie licea IP: *.acn.pl / 10.131.130.* 28.05.02, 16:01 O norwidzie ciag dalszy ten koszmar od angielskiego mial ksywe Gargamel, ale ja tez zapomnialem jego prawdziwego nazwiska. Ciazela byl specyficzny, mial poczucie humoru. A pamietacie Jastrzebska - pile od polskiego? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iluzja Re: Wolskie licea IP: *.jelonki.home / 192.168.0.* 02.06.02, 18:08 No patrz, a myśmy na niego mówili Bequiet, albo Motylek od powiedzonka "Motylku sfruń z parapetu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Wolskie licea IP: *.war.gleiss 16.09.02, 11:53 Gość portalu: Iluzja napisał(a): > No patrz, a myśmy na niego mówili Bequiet, albo Motylek od powiedzonka "Motylku > > sfruń z parapetu". jaki ty jesteśrocznik tj kiedy pisales mature, bo to my nazywaliśmy go "be quiet", dlaczego no ci co chodzili to wiedzą, gargamel byl wczesniej ale troche sie wytarlo i wtedy sam raj dal nam okazje do nadania nowej ksywy pozdrowka mac ja byl m w klasie "d" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woda Re: Wolskie licea IP: *.MAN.atcom.net.pl 07.06.02, 09:46 To był oczywiście pan Rajewski (albo jakos tak...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wolskie licea IP: *.pl 23.06.02, 22:26 A i tak najlepszy jest Sowiński!!!! Kto tam chodził albo nadal uczęszcza doskonale zna nazwiska: Pusz, Skorupiński, Gawlikowski, Wróblewski, Durak!!!! TO legendy tej szkoły!!!! Bez nich ona nie byłaby taka jaka jest i będzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Wolskie licea IP: *.acn.pl / 10.134.129.* 05.09.02, 19:48 Też uważam, że Sowiński to rozsądny wybór. Szkoła szczególnie dobra dla humanistów. Chemiczka, nazywana babcią, była do bani!!! Ale za to polonista (Skorupiński), historyczka (p. Naglik) i cudowna kobieta od geografii to naprawdę pedagodzy pierwsza klasa. Polecam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jenerał Longin Re: Wolskie licea IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.02, 20:05 Kto nie zna Puszowej ani Gawlika ten nie wie co to jest HARDCORE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Wolskie licea IP: *.FMD.WAU.NL 16.09.02, 16:58 zgadzam sie!!! Sowinski daje szkole zycia. Ale jak sie nie zna tych nauczycieli to sie nie wie co stracilo. Pomimo wszystko jestem fanka III LO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wong Re: Wolskie licea IP: *.acn.pl 20.03.03, 21:15 ej daj spokoj gawlikowi to moj wychowawca i uwazam ze nie moglem lepiej trafic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Wolskie licea IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.11.02, 19:17 pani durakowa juz nie zyje zmarla w sierpniu www.lo3.waw.ids.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wong Re: Wolskie licea IP: *.acn.pl 20.03.03, 21:15 durak nie zyje. zmarla po koniec sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
klemenko Re: Wolskie licea 06.09.02, 10:18 > nie wiem jak mozna nie polecac Norwida. Najlepsze Liceum i zlego slowa o nim > nie powiem.Co do Kozlowskiego wszystkim stawia dwoje od reki. U Kozła miałem nawet 3! Odpowiedz Link Zgłoś
klemenko Marian Rajewski 06.09.02, 10:15 Nie pomnę > nazwiska chemika, który nauczał angielskiego metodą kucia czytanek, ale był > takowy. Jak można zapomnieć naszego starego Bikłajeta, przepraszam: Mariana Rajewskiego?! Pozdr., Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba22 Re: Marian Rajewski IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.09.02, 19:04 Mój syn dostał się do Norwida i niedawno przyniósł listę nauczycieli.Czy możecie wskazać mu nazwiska, których ma się szczególnie obawiać?- Rybińska,Tomaszewicz,Wojtasik,Stępień,Kocewiak, Wojciechowska. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez Re: Marian Rajewski 11.09.02, 12:46 Gość portalu: ryba22 napisał(a): ciach > Rybińska - spox na poczatku pokrzyczy, porzuca w proznie troche hasel ze baedziemy pracowlai ciezko, uczyli sie i takie tam farmzony a potem laba przez 4 lata chyba z 2-3 wypracowania zadala mi przez 4 lata nauki, jakies przedstawienia wyprawia i takie tam, nieszkodliwa ale nie wolno jej podpasc bo wtedy moze sie czepiac do 4klasy (ps. jak jest wychowawczynia to spox bo z polskim nie bedzie problemu) >Tomaszewicz- nie kojarze >Wojtasik - tragedia, wspominam ja jak najgorzej, trzeba uwazac u niej bo stawia w semestrze 2do3 ocen w tym 1 z kartkowki, 1 z odpowiedzi lub zeszytu i zawsze robi pod sam koniec semestru czy roku klasowke a one zazwyczaj sie kiepsko koncza i mozna sobie lekkich klopotow narobic >Stępień- nie kojarze, >Kocewiak - bardzo mila i bardzo sympatyczna,krzywdy nie robi >Wojciechowska- nie kojarze. > Dzięki bardzo w porzadku jest pani Szczesnowicz,pan Ciazela, Liziniewicz, Dorosz, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tita Re: Marian Rajewski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.02, 09:12 a czy w Norwidzie jest jeszcze koszmar tej szkoły a mianowicie Helga? (od niemieckiego) a z rozrzewnienieniem wspominam "Rudiego"czyli Rudzińskiego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Marian Rajewski IP: *.pl 17.09.02, 12:04 Helga ciągle uczy, a Rudziński odszedł parę lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac rudi IP: *.war.gleiss 18.09.02, 10:44 rudi, hm....., ożywają wspomnienia, mialem z nim fize przez tylko rok, bo pozniej przejal nas koziol, rowniez jako wychowawca, rudi to byl mily gosc, z glowa i myslami gdizes daleko, entuzjasta, ktory chcial postawic mi pale na koniec roku pozdr. mac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: rudi IP: 195.116.133.* 18.09.02, 11:30 Rudi byl niezly, na regatach z nim i PO-Synem Pulku Czeslawem Pyzikiem wode pilismy.Na fizyce zawsze byly problemy z osiagnieciem rezultatu 2 (raz mialem 3 ale na semestr:)).No a potem wzial nas Koziol, to dopiero byly jajca na lekcjach :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: rudi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.02, 22:07 czy to lukasz S. ??????????, klasa d bo moim wychowawcą też był kozioł, a później chodakiewiczowa, żyje jeszcze ??? pozdr. mac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Marian Rajewski IP: *.rodlo.sdi.tpnet.pl 18.09.02, 11:08 Tomaszewicz!!!!!!!!tydzien konczyl sie razem z rosyjskim czyli w środe.ale to bylo pare lat temu moze sie zmienila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Longin S. Re: Marian Rajewski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.02, 20:45 i tak jestem the best Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swieta a moze Sienkiewicz?????????? IP: *.acn.waw.pl 25.03.03, 17:29 no coz ja chodze do 1 klasy LO (na Bielanach, im. Lotnictwa Polskiego), bardzo chcialam isc do Sienkiewicza przy Rondzie ONZ, ale w rankingu moja obecna byla sporo lepsza od Sienkiewicza. teraz wiem ze sie pomylilam bo moja obecna szkola mocno spadla a w tegorocznym rankingu to Sienkiewicz jest lepszy. mala szkolka, w tym roku chca utworzyc chyba tylko 4 klasy pierwsze ale niewatpliwie staje sie coraz lepsza, poza tym moja kolezanka z gimn ktora miala na koniec 3 klasy czerwony pasek tam chodzi i na koniec I sem miala srednia 3,9, zreszta sama mowi ze cigla musi sie uczyc. moze cos w tym jest. to tak w skrocie. pozdrawiam oto adres LO Sienkiewicza: www.lo12.waw.ids.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: Wolskie licea IP: *.chello.pl 28.03.03, 23:29 ja tak jak Czeko poleciłabym Kopernika, bo syn podszlifuje angielski - tu oczywiście jest warunek ze już go zna na tyle, żeby zdać egzamin wstepny, a potem na mat-fiz czy jak to sie teraz bedzie nazywać, studia murowane na wybranym kierunku. jest ciężko na matfizie oczywiście i z historią jeszcze, ale warto. ja skonczylam Kopernika juz ladnych kilka lat temu, ale wiadomości mam w miare swieże, bo moja siostra konczyla w zeszlym roku i cala jej klasa jest na wybranych studiach (dość ambitnych i obleganych) a były tam osoby co na kilka takich kierunków sie dostały. dlatego Kopernik tak skoczył w zeszłym roku w rankingach. pozdrawiam PS do Czeko, fajne te wspomnienia z Kopernika- uśmialam sie nieziemsko; wznówmy dyskusje bo chetnie odkurze stare znajomości- znalazlam ludzi od siebie z rocznika Odpowiedz Link Zgłoś