Dodaj do ulubionych

co sadzicie....???

IP: *.acn.pl 05.06.04, 23:20
Mam okazje kupna mieszkania na ul. Rozłogi 4 na warszawskich Jelonkach.
Prosil bym Was o opinie na temat tamtej okolicy, bezpieczenstwa itp. Na
pierwszy rzut oka wszystko wyglada ladnie-zielen, spokoj, dobre polaczenie
kominikacyjne. Co sadzicie na temat tej okolicy?? z gory dziekuje za
odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • zievallo Re: co sadzicie....??? 06.06.04, 05:07
      jesli jestes chloporobolem to Ok okolica...klimat dresiarski
    • Gość: bemowiaczek Re: co sadzicie....??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.06.04, 09:34
      Witam

pół roku temu miałem ten sam problem. Zadawałem pytania na grupach, wypytywałem
      znajomych i okazało sie że to bez sensu. Każdy mówi coś innego.
      Powiem Ci jak to u mnie było.
      Bałem sie tu przeprowadzić z Powiśla, myślałem ze nawet w dzień można oberwać
      pod własną klatką,a co dopiero po zmroku. Widziałem w wyobraźni, grupki
      rozpitej młodzież wszędającej sie po osiedlu, wystających po klatkach.
      Mieszkam tu już 3 m-ce i jak sie okazuje jest całkiem inaczej. czesto żona czy
      ja wracamy do domu po zmroku pomiedzy 22:00 a 02:00 i zadziwia mnie straszny
      spokój na osiedlu. oczywiście widuje sie żulików z gleborzutkiem, ale ich to
      chyba wszędzie znajdziesz.
      Kupiłem mieszkanie na ROZŁOGI 6, ładny bloczek ( jak na blokowisko ), dużo
      zieleni.
      zrobisz jak chcesz, ale jeśli chodzi o Rozłogi to ja osobiście polecam.
    • Gość: Jelonki Re: co sadzicie....??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 22:43
      Jelonki podzielone są mniej więcej tak:
      od parku na południe czyli Człuchowska, Rozłogi, Puszczy Solskiej, Rozłogi,
      Siemiatycka itp są bezpieczne, gorzej na północ od parku czyli Czumy, Kossutha
      itp to już zbieranina różnego dresiarstwa niestety. Jeśli chodzi o Rozłogi 4
      może być problem z wyjazdem w porannych godzinach szczytu (zapchana
      Połczyńska). Jeśli masz samochód można się przebić osiedlem (np. ul. Sterniczą)
      do Powstańców Śląskich ale tam też można utknąć.
      Pozdrawiam i życzę miłego mieszkania na Jelonkach :)
    • Gość: andre 3000 Re: co sadzicie....??? IP: *.acn.pl 09.06.04, 13:24
      beznadziejne osiedle!! dresiarstwo, zadymy, menele. zabili tam chlopaka z rok
      temu, policja sie nawet nie pokazuje. na szczescie juz tam nie mieszkam.
      przemysl to zanim sie tam wprowadzisz.
      • mierkiewiczm Re: co sadzicie....??? 11.06.04, 03:08
        Gość portalu: andre 3000 napisał(a):

> beznadziejne osiedle!! dresiarstwo, zadymy, menele. zabili tam chlopaka z rok
        > temu, policja sie nawet nie pokazuje. na szczescie juz tam nie mieszkam.
        > przemysl to zanim sie tam wprowadzisz.

Gdzie Ty to widziałeś? Gdzie te zadymy, dresiarstwo, menele?
        Chyba żę to Ty jesteś menelem, więc wszczynałeś burdy.
        Mieszkam na Rozłogi 6 już ładny kawał czasu.
        • Gość: andre 3000 Re: co sadzicie....??? IP: *.acn.pl 11.06.04, 14:03
          jak nie wychylasz nosa z domu to nie dziwne ze nie widziales...
          • mierkiewiczm Re: co sadzicie....??? 11.06.04, 14:24
            Ano wychylam, bo przez połowę każdego m-ca wracam około 22:00 lub 01:00 na
            pieszo do domu z ulicy połczyńskiej. Wydaje mi się że jeśli by była to nagminna
            sprawa z jakimiś burdami to coś bym słyszał. Poprzednio mieszkałem na Powiślu (
            ul. 3 Maja, przy moście) i gwarantuję, że po zmroku tam to można przeżyć lub
            nie znacznie więcej niż tu. Takie to jest MOJE zdanie.

pozdrawiam i miłego dnia życzę
            • Gość: andre 3000 Re: co sadzicie....??? IP: *.acn.pl 11.06.04, 14:51
              ok, pozdro
          • Gość: Jelonki Re: co sadzicie....??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 15:28
            Codziennie wracam ok. 22 i włos mi z głowy nie spadł. Weekendami często zdarza
            mi się wracać 601 i żyję. Parę lat temu raz byłem świadkem bójki w 601 i raz
            zamordowali kolesia na Człuchowskiej. Ogólnie mieszka się spoko.
            • Gość: Yelonek Re: co sadzicie....??? IP: *.com 13.06.04, 19:19
              Krakiem tam handluja... Poza tym duzo pustych butelek po winie widuje sie rano.
              Nie mowie juz ze samochody tam tez biora. Nawet Poldki

a poza tym to git!
              • Gość: xxx Re: co sadzicie....??? IP: *.acn.waw.pl 04.08.04, 23:57
                jest spokojnie ale jak juz na kogos trafisz to mozesz z tego calo nie
                wyjsc..,dresy ktore cpaja,biora sterydy i popijaja je wodka a pozniej szukaja
                zadymy..mieszkam tu 20 lat i pozbylam sie zludzen o bezpieczenstwie.choc trzeb
                przyznac ze teraz jest znacznie lepiej -duzo patrolow policyjnych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka