Dodaj do ulubionych

Bezczelne druki o deklsracji segregacji odpadów

IP: 217.153.29.* 09.05.13, 08:25
w SM Górczewska. Wychodzi na to, że jak podopiszę tą deklarację, to za wrzucenie śmiecia do niewłoaściwego kosza będę odpowiadał za składanie fałszywych zeznań !?!
Ja za 20 PLN nie będę podpisywał głupot i w związku z tym nie zamierzam segregować śmieci tak jak robiłem to do tej pory.
Obserwuj wątek
    • kasia_mm Re: Bezczelne druki o deklsracji segregacji odpad 09.05.13, 08:38
      oprócz tego co piszesz bardzo mnie ciekawi po kiego diabła mamy podawać PESEL-e swoje i swoich domowników?? ja tego wogóle nie składam, mam rodzinę 4 osobową i też nie zamierzam segregować - tak czy siak więc będę więc obciążona najwyższą stawką więc mam w nosie podawanie im danych
      • Gość: autochton Re: Bezczelne druki o deklsracji segregacji odpad IP: 217.153.29.* 09.05.13, 09:19
        Podawanie PESEL jest prawdopodobnie po to, żeby po cichu przeprowadzić spis mieszkańców Warszawy, tych zameldowanych i tych bez meldunku. Swoją drogą, to dziwne metodzy rodem z Orwell"a
    • Gość: ciekawa Re: Bezczelne druki o deklsracji segregacji odpad IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.13, 20:09
      jak liczą malutkie dzieci, emerytów
      • kasia_mm Re: Bezczelne druki o deklsracji segregacji odpad 09.05.13, 20:55
        Nie ma malutkiego dziecka, nie ma emeryta- jest obywatel peselem i od glowy sie placi:( cos mowiono o znizkach dla emerytow powyzej 85 roku zycia ale w zawiadomieniach o oplatach o znizkach z powodu podeszlego wieku nie ma ani slowa.
        • Gość: mirek Należy przeczytać uważnie. IP: *.sm-gorczewska.com.pl 10.05.13, 20:48
          do ustalania opłat za śmieci Spółdzielni Mieszkaniowej Górczewska nie jest potrzebny PESEL. Wystarczy jej tylko ilość zamieszkujących w lokalu. Jeżeli w lokalu nikt nie mieszka to niema podstaw do naliczania opłat za jedną osobę.
          • kasia_mm Re: Należy przeczytać uważnie. 10.05.13, 22:14
            Chyba masz jakis inny formularz-w tym z SM Gorczewska jest rubryka " imie nazwisko" i druga obok "pesel". Nie ma tez ani slowa ze peselu mozna nie podawac
    • Gość: AnnaS Re: Bezczelne druki o deklsracji segregacji odpad IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.13, 13:24
      W moim bloku nikt nie chce segregować. NIKT!
      • kasia_mm Re: Bezczelne druki o deklsracji segregacji odpad 13.05.13, 16:47
        Przy tej ilosci podrzucanych codziennie zwalow smieci dowolnostojacych altanek- wcale sienie dziwie:( ludzie zadeklaruja segregacje, smieci niesegregowane beda podrzucane a karami i podwyzkami beda obciazani lokatorzy ...
      • bun01 Re: Bezczelne druki o deklsracji segregacji odpad 04.06.13, 14:54
        Patrz, a u nie wszyscy będą segregować. Widocznie mają pojęcie co to jest ekologia, a u ciebie mieszkają same prymitywne słoiki z Małkini ;-)
    • Gość: anna SM Koło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.13, 20:44
      A Spółdzielnia Mieszkaniowa Koło sama podjęła decyzję za właścicieli mieszkań- wszyscy muszą segregować!
      Miała zupełnie inne plany- chciała zadeklarować śmieci niesegregowane, a tu taka niespodzianka.
      Zastanawiam się dlaczego inni właściciele mają prawo wyboru, a mnie tego prawa pozbawiono.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka