Gość: pablo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 05:52 mam zamiar kupic mieszkanie w tym rejonie (ul.Krępowieckiego) mam pytanie do mieszakncow tego regionu jak sie tam mieszka z góry dziękuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Syrena Re: Ulrychów IP: 195.116.92.* 27.05.05, 14:23 To wszystko zależy w których blokach? Jeżeli w tych najstarszych, to tak sobie. Jeżeli w tych nowych to już dużo lepiej, przyjemniej i intymniej. Punkt dobry, bo wszędzie blisko i do Wola Parku i do komunikacji i spokojnie i w miarę cicho. Lepszymi rejonami Ulrychowa są okolice kwadratu ul. Pustola, Baonu Zośka i Redutowej. Bardziej kameralnie, zielono (bo wkoło Parki). Pozdrawiam Syrena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasior Re: Ulrychów IP: *.chello.pl 29.05.05, 01:15 Gość portalu: Syrena napisał(a): > Bardziej kameralnie, zielono (bo wkoło Parki). I cmentarze ;( PS. Mianem Ulrychowa są też określane częściowo dzikie tereny od Olbrachta/Redutowej do linii kolejowej. W rejonie torów jest trochę domów jednorodzinnych, ale to zadupie straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
agakow2 Re: Ulrychów 09.06.05, 16:40 Ja mieszkam na Pustola przy parku i polecam. Dużo zieleni, sklepów, basen i dobry dojazd do centrum. Niestety zdarzają się włamania n.p. do samochodów, ale gdzie ich nie ma. Żałuję jedynie, że nie ma tutaj większych mieszkań, bo chętnie bym w tym rejonie została, a właśnie przymierzam się kupienia czegos większego. Pozdrawiam Agakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziomal Re: Ulrychów IP: *.chello.pl 11.06.05, 00:24 W zasadzie się zgadza, choć szybkie autobusy są dopiero z Górczewskiej do której trzeba spory kawałek dojść. 159 z Redutowej, a zwłaszcza 155 do centrum to pomyłka, albo opcja dla emerytów. Mieszkania są niestety małe i mimo pancernych ścian z betonu bardzo akustyczne. Fatalne, wiecznie zapchane piony wentylacyjne. Poza tym bardzo zielono i przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
agakow2 Re: Ulrychów 16.06.05, 10:35 Niestety rzadko jeżdżę autobusem (głównie 155 i wtedy jadę do centrum 20 minut), mówię o czasie jazdy samochodem. A ściany nie są akustyczne, za ścianą mam niemowlaka, którego w ogóle nie słychać, a wiem ze słów jego mamy, że nie jest spokojnym dzieckiem i czasami sobie płacze. Słychać jedynie chodzących sąsiadów z góry, bo mają starą i skrzypiącą podłogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziomal Re: Ulrychów IP: *.chello.pl 19.06.05, 00:20 155 nie jedzie do centrum 20 minut, chyba, że chodzi o dojazd do ul. Grzybowskiej, ale jakie to centrum? (tam autobus staje w korku). Samochodem faktycznie jest blisko, choć do ronda zesłańców w porannym szczycie jedzie się, a własciwie wolno posuwa, pół godziny. Ja tam dziecko z dołu słyszę w łazience regularnie, jego rodziców też. Sąsiada z boku jak sobie puszcza telewizor tak samo. "Starą i skrzypiącą" podłogę ma na tym osiedlu kazdy, kto nie przeprowadził remontu generalnego. Podłoga jest niezłym hard-corem, to cienka wielowarstwowa sklejka ułożona wprost na stropie i zbita gwoździami (to one tak skrzypią!). Kiedys myslałem, o naiwny, ze to mozna wycyklinowac... Odpowiedz Link Zgłoś
agakow2 Re: Ulrychów 30.06.05, 22:49 Rano przed 9.00 155 jedzie się 20 minut do ronda ONZ (nigdy nie jechałam dłużej), natomiast samochodem też jadę do tego miejsca i w najgorszym przypadku to też jest 20 minut (a w najlepszym to nawet 10 - nawet dzisiaj tak było). A sąsiadów mam widocznie bardzo spokojnych, bo rzadko ich słyszę. Odpowiedz Link Zgłoś
irish76 Re: Ulrychów 17.06.05, 10:43 ee no co ty? 155 to fajna linia :) ale bardziej fajna jest 106 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pusia Re: Ulrychów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 10:32 Miezkałam na Antka rozpylacza (przy Olbrachta) 7 lat. W 9-cio piętrowym, obskurnym bloku. Jedne na co narzekałam, to czasami zapchany pion odpływowy (wybijało mi do zlewu) i popsute windy (duxo starsze ode mnie :-) ale mieszkało mi się tam wspaniale. Do Wola Parku 10 minut spacerkiem. Zielono, cicho, kameralnie. Bardzo polecam! Gdyby nie to, xe chcieliśmy 4 pokojowe mieszkanie, to na pewno kupilibyśmy w tamtej okolicy, ale tam niestety nie ma tak dużych mieszkań. Teraz mieszkamy na Jelonkach i chodzimy na spacery "na wieś". A na spacerku z psem widzę rozległe, piękne pola i traktory i konie... jak bym była na wakacjach :-) Też mieszka się tu bardzo fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mozdzins Re: Ulrychów 01.07.05, 11:16 Budimex-Nieruchomosci rozpoczyna budowę nowego osiedla na Olbrachta - tam na tych pustych polach za starym osiedlem :) Cena metra około 5 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwiki Re: Ulrychów IP: 193.238.14.* 04.07.05, 14:14 na ile to pewna wiadomość? Bo panie w biurze sprzedaży w zesżłym tygodniu nic na ten temat nie wiedziały... pzdr kiwiki Odpowiedz Link Zgłoś
mozdzins Re: Ulrychów 04.07.05, 14:47 > na ile to pewna wiadomość? Bo panie w biurze sprzedaży w zesżłym tygodniu nic > na ten temat nie wiedziały... Powiedzmy że 99%. Pewnie nie dostały jeszcze pozwolenia na udzielanie informacji. Ale płot już stoi :) Odpowiedz Link Zgłoś
mozdzins Re: Ulrychów 04.07.05, 14:51 Jeszcze jedno: miejsce jest fajne ale teraz. Za kilka lat może być różnie bo w planach jest budowa trasy NS jak na załączonym obrazku: www.siskom.waw.pl/mapy/strona-map/ns-polczynska-ak.jpg Będzie to co prawda kilkaset metrów ale ..... Odpowiedz Link Zgłoś