IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 05:52
mam zamiar kupic mieszkanie w tym rejonie (ul.Krępowieckiego) mam pytanie do
mieszakncow tego regionu jak sie tam mieszka z góry dziękuje za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: Syrena Re: Ulrychów IP: 195.116.92.* 27.05.05, 14:23
      To wszystko zależy w których blokach? Jeżeli w tych najstarszych, to tak sobie.
      Jeżeli w tych nowych to już dużo lepiej, przyjemniej i intymniej. Punkt dobry,
      bo wszędzie blisko i do Wola Parku i do komunikacji i spokojnie i w miarę
      cicho. Lepszymi rejonami Ulrychowa są okolice kwadratu ul. Pustola, Baonu Zośka
      i Redutowej. Bardziej kameralnie, zielono (bo wkoło Parki).
      Pozdrawiam
      Syrena
      • Gość: Kasior Re: Ulrychów IP: *.chello.pl 29.05.05, 01:15
        Gość portalu: Syrena napisał(a):

> Bardziej kameralnie, zielono (bo wkoło Parki).

I cmentarze ;(

PS. Mianem Ulrychowa są też określane częściowo dzikie tereny od
        Olbrachta/Redutowej do linii kolejowej. W rejonie torów jest trochę domów
        jednorodzinnych, ale to zadupie straszne.
      • agakow2 Re: Ulrychów 09.06.05, 16:40
        Ja mieszkam na Pustola przy parku i polecam. Dużo zieleni, sklepów, basen i
        dobry dojazd do centrum. Niestety zdarzają się włamania n.p. do samochodów, ale
        gdzie ich nie ma. Żałuję jedynie, że nie ma tutaj większych mieszkań, bo
        chętnie bym w tym rejonie została, a właśnie przymierzam się kupienia czegos
        większego.
        Pozdrawiam

Agakow
        • Gość: Ziomal Re: Ulrychów IP: *.chello.pl 11.06.05, 00:24
          W zasadzie się zgadza, choć szybkie autobusy są dopiero z Górczewskiej do
          której trzeba spory kawałek dojść. 159 z Redutowej, a zwłaszcza 155 do centrum
          to pomyłka, albo opcja dla emerytów. Mieszkania są niestety małe i mimo
          pancernych ścian z betonu bardzo akustyczne. Fatalne, wiecznie zapchane piony
          wentylacyjne. Poza tym bardzo zielono i przyjemnie.
          • agakow2 Re: Ulrychów 16.06.05, 10:35
            Niestety rzadko jeżdżę autobusem (głównie 155 i wtedy jadę do centrum 20
            minut), mówię o czasie jazdy samochodem. A ściany nie są akustyczne, za ścianą
            mam niemowlaka, którego w ogóle nie słychać, a wiem ze słów jego mamy, że nie
            jest spokojnym dzieckiem i czasami sobie płacze. Słychać jedynie chodzących
            sąsiadów z góry, bo mają starą i skrzypiącą podłogę.
            • Gość: Ziomal Re: Ulrychów IP: *.chello.pl 19.06.05, 00:20
              155 nie jedzie do centrum 20 minut, chyba, że chodzi o dojazd do ul.
              Grzybowskiej, ale jakie to centrum? (tam autobus staje w korku). Samochodem
              faktycznie jest blisko, choć do ronda zesłańców w porannym szczycie jedzie się,
              a własciwie wolno posuwa, pół godziny.

Ja tam dziecko z dołu słyszę w łazience regularnie, jego rodziców też. Sąsiada
              z boku jak sobie puszcza telewizor tak samo.

"Starą i skrzypiącą" podłogę ma na tym osiedlu kazdy, kto nie przeprowadził
              remontu generalnego. Podłoga jest niezłym hard-corem, to cienka wielowarstwowa
              sklejka ułożona wprost na stropie i zbita gwoździami (to one tak skrzypią!).
              Kiedys myslałem, o naiwny, ze to mozna wycyklinowac...
              • agakow2 Re: Ulrychów 30.06.05, 22:49
                Rano przed 9.00 155 jedzie się 20 minut do ronda ONZ (nigdy nie jechałam
                dłużej), natomiast samochodem też jadę do tego miejsca i w najgorszym przypadku
                to też jest 20 minut (a w najlepszym to nawet 10 - nawet dzisiaj tak było).
                A sąsiadów mam widocznie bardzo spokojnych, bo rzadko ich słyszę.
          • irish76 Re: Ulrychów 17.06.05, 10:43
            ee no co ty? 155 to fajna linia :)
            ale bardziej fajna jest 106 :)
    • Gość: pusia Re: Ulrychów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 10:32
      Miezkałam na Antka rozpylacza (przy Olbrachta) 7 lat. W 9-cio piętrowym, obskurnym bloku. Jedne na co
      narzekałam, to czasami zapchany pion odpływowy (wybijało mi do zlewu) i popsute windy (duxo starsze
      ode mnie :-) ale mieszkało mi się tam wspaniale. Do Wola Parku 10 minut spacerkiem. Zielono, cicho,
      kameralnie. Bardzo polecam! Gdyby nie to, xe chcieliśmy 4 pokojowe mieszkanie, to na pewno
      kupilibyśmy w tamtej okolicy, ale tam niestety nie ma tak dużych mieszkań. Teraz mieszkamy na
      Jelonkach i chodzimy na spacery "na wieś". A na spacerku z psem widzę rozległe, piękne pola i traktory i
      konie... jak bym była na wakacjach :-) Też mieszka się tu bardzo fajnie.
      • mozdzins Re: Ulrychów 01.07.05, 11:16
        Budimex-Nieruchomosci rozpoczyna budowę nowego osiedla na Olbrachta - tam na
        tych pustych polach za starym osiedlem :) Cena metra około 5 tys.
        • Gość: kiwiki Re: Ulrychów IP: 193.238.14.* 04.07.05, 14:14
          na ile to pewna wiadomość? Bo panie w biurze sprzedaży w zesżłym tygodniu nic
          na ten temat nie wiedziały...
          pzdr
          kiwiki
          • mozdzins Re: Ulrychów 04.07.05, 14:47
            > na ile to pewna wiadomość? Bo panie w biurze sprzedaży w zesżłym tygodniu nic
            > na ten temat nie wiedziały...

Powiedzmy że 99%.
            Pewnie nie dostały jeszcze pozwolenia na udzielanie informacji.
            Ale płot już stoi :)
            • mozdzins Re: Ulrychów 04.07.05, 14:51
              Jeszcze jedno: miejsce jest fajne ale teraz. Za kilka lat może być różnie bo w
              planach jest budowa trasy NS jak na załączonym obrazku:
              www.siskom.waw.pl/mapy/strona-map/ns-polczynska-ak.jpg
              Będzie to co prawda kilkaset metrów ale .....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka