Dodaj do ulubionych

Dobre gimnazjum

IP: *.chello.pl 09.10.05, 18:27
Ktore gimnazjum na Woli jest najlepsze. Moja córka jest teraz w 6 klasie,
uczy się bardzo dobrze i chciałabym żeby poszła do dobrego gimnazjum,
rejonowe nie ma najlepszej opinii , najbardziej interesuje mnie profil
matematyczny i dobre jezyki obce (angielski, niemiecki). Może być też
gimnazjum w Śródmieściu.
Obserwuj wątek
    • Gość: LXX 42(Twarda) i 50(Bema)!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 19:58
    • Gość: LXX Oczywiście śródmiejskie przy liceach też!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 19:59
      Przy Żmichowskiej i Batorym np.!
    • Gość: tomek Re: Dobre gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 08:40
      A które jest jej rejonowym?
    • Gość: Anka Re: Dobre gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 10:37
      A co sądzicie o gimnazjum nr 49 na Smoczej, bo widzę, że ma najlepsze wyniki na
      Woli z egzaminu gimnazjalnego z częsci matematyczno-przyrodniczej. Może ktoś
      zna to gimnazjum?
      • Gość: N-l Dla zdolnych dzieci Bema jest lepsza niż Smocza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 19:40
        Średnia z egzaminu to średnia, ale na Woli sukcesy największe w konkursach mat-
        fiz-chem ma właśnie 50(Bema) - tam są specjalne klasy dla tych zdolniejszych.
        Ale skądinąd Twarda jest lepsza!
        • poranna_kawa Re: Dla zdolnych dzieci Bema jest lepsza niż Smoc 14.10.05, 02:09
          a moze gimnazjum 48 na Deotymy?
          • Gość: ziomijmy Re: Dla zdolnych dzieci Bema jest lepsza niż Smoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 20:28
            No to mnie poranna kawa rozwaliła. Najgorsze, najbardziej niebezpieczne
            gimnazjum na Woli
            • Gość: Anka Re: Dla zdolnych dzieci Bema jest lepsza niż Smoc IP: *.chello.pl 15.10.05, 11:05
              Właśnie gimnazjum nr 50 ma najgorsze wyniki na Woli z testu gimnazjalnego, więc
              zupełnie odpada. A moze jednak ktoś ma dzieci w gimnazjum na Smoczej, czy nikt
              tam się nie uczy lub uczył?
              • Gość: po gim50 - IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.10.05, 17:11
                kończyłem 4 lata temu, wtedy to gimnazjum było jeszcze wybitne, ale mieszkam
                blisko i wiem że mocno obniżyło loty.

Kiedyś było multum olimpijczyków, finalistów, a teraz co?

I moja klasa A. z kilkoma wyjątkami klasa zebrana z naprawdę inteligentnych
                osób.
                • Gość: eks-gimn. 50 Re: - IP: 213.241.34.* 30.12.05, 00:11
                  gimn. 50 to przezytek, ale pozdro dla p.Konopki ;)
              • Gość: szok.gim Re: Dla zdolnych dzieci Bema jest lepsza niż Smoc IP: 195.187.51.* 09.05.06, 07:40
                Nie dajcie się oszukać "wątpliwej" reklamie tej szkoły. W ubiegłym roku
                borykaliśmy się z tym problemem, czyli wyborem gimnazjum dla dziecka. Również
                zadawaliśmy sobie pytanie - Czym się kierować, jakimi kryteriami, żeby wybrać
                dobre gimnazjum? Dziecko miało predyspozycje z przedmiotów ścisłych i dlatego
                do wyboru tej szkoły przekonał nas dzień otwarty, w trakcie którego dowiedziałem
                się od p. Dyrektor, że będzie utworzona klasa matematyczno-informatyczna. Po
                rozpoczeciu roku szkolnego takowa klasa nie powstała, ponieważ zgłosiło się za
                mało chętnych. O powyższym fakcie nikt nie raczył nas poinformować (ani
                telefonicznie, ani podczas skladania dokumentów). Do klasy dziecka uczęszczaja
                zarówno dzieci uzdolnione z przedmiotów ścisłych, jak też takie, które mają mają
                zaległości z pierwszych klas szkoły podstawowej. Ponadto okazało się, że
                równoległa klasa pierwsza (tzw. ekologiczna) ma taką samą ilość godzin
                matematyki tygodniowo. Czyż nie jest to kpina z dzieci i rodziców, którzy
                pomogli im dokonać tak "trafnego" wyboru? Dopiero na nasze żądanie oraz
                sugestie, że szkoła nie wywiązała się z obietnic zostało stworzone kółko
                matematyczne dla chętnych oraz obietnicane, że w przyszłym roku szkolnym klasa
                będzie miała o jedną godzinę matematyki więcej (nie wiem, czy można jeszcze dać
                wiarę w te obietnice).
                Co do poziomu nauki, to wysoki poziom nauczania jest na pewno zachowany na
                chemii, gdzie nie wyobrażam sobie by mogły odbywać się ekscesy, opisane przez
                absolwentkę tej szkoły.
                Kolejnym i bardzo istotnym elementem jest bezpieczeństwo dzieci. W tej szkole
                jest to dużym problem - pobicia na terenie szkoły, jak i wyrównywaniue rachunków
                poza nią, wymuszenia od młodszych i słabszych dzieci pieniędzy i itp.
                Reasumując:
                Ja tej szkoły nie polecam i żałuję, że uczęszcza tam moje dziecko oraz głęboko
                zastanawiam się nad przeniesieniem dziecka do innej szkoły (tu może wynikmnąć
                problem, ponieważ nie wszystkie gimnazja mają taki sam program w danym roku
                nauki, np. w niektórych szkołach fizyka jest w I klasie - więc wybór jest już
                ograniczony).
                Także proszę dobrze się zastanowić przed dokonaniem wyboru.
            • Gość: stef Re: Dla zdolnych dzieci Bema jest lepsza niż Smoc IP: *.chello.pl 20.05.06, 11:36
              jakos konczylem 2 lata temu i wcale tak zle nie bylo :) pzdr z XXIV LO
    • o-ren-ishii Re: Dobre gimnazjum 09.05.06, 22:05
      Ja polecam Społeczne gim. nr. 31 na Staszica 11a. Tylko nie wiem jak tam z
      angielskim. W tym roku się obsunął. Aczkolwiek poziom matematyki wysoki,
      niemiecki raczej też. Szkoła z klimatem.
    • Gość: Ma_ciek Re: Dobre gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 17:22
      No i co postanowiliście? Które gimn?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka