Dodaj do ulubionych

sm gorczewska

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 23:04
SM Gorczewska nie dba i nie słucha swoich lokatorów. Czy Wy też tak myślicie.
Obserwuj wątek
    • Gość: arka Re: sm gorczewska IP: *.robbo.pl 24.09.06, 16:19
      tak zgadzam się, dodam jeszcze brak kompetencji, to ludzie z PZPR
      • zzzytkaaa Re: sm gorczewska 24.09.06, 20:15
        Robilam remont i to jak spoldzielnia dala mi sie we znaki to koszmar.
        Biurokratyzm na maxa, nadąsane babole...makabra!
        • szafajawna Re: sm gorczewska 25.09.06, 20:19
          a czy ktoś pomyślał o ograniczeniu władzy babulców z ZM-ów??? Choćby wspólnoty mieszkaniowe:) Ja jestem za takim rozbiciem tego kołchozu:)))
      • arturn22 Re: sm gorczewska 03.11.06, 11:47
        Głosujcie na Narodowe Odrodzenie Polski, my zrobimy porządek w spółdzielniach,
        jesteśmy za własnościa prywatną.Na każde mieszkanie ksiega wieczysta. Trzeba
        uwłaszczyć mieszkania spółdzielców.
        • szafajawna prosze o nieupolitycznianie topiku. 03.11.06, 12:15
          Zapraszam do działu historycznego każdego muzeum państwowego w którymkolwiek kraju aby zobaczyć czym kończyły sie rządy Narodowców.
    • Gość: łania Re: sm gorczewska IP: 10.200.4.* 26.09.06, 07:23
      A czemu twierdzisz jelonku, że SM Górczewska nie dba o lokatorów?
      Sam jesteś ofiarą, czy może przedstawicielem spółdzielni?
    • Gość: essa Re: sm gorczewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 08:13
      od 4 miesiecy dobijam sie do SM w sprawie wykreslenia z czynszu oplaty za
      zarowke (7 zl mies!!) w piwnicy, ktora to nie ma wogole pradu i oswietlenia;
      moze pieniadze nie sa duze chociaz w skali roku to juz cos - ale chodzi o sam
      fakt naliczania za cos czego nie ma! poprzedni wlasciciel mieszkania uiszczal
      ta oplate przez lat 25!!! na pytanie w administracji ile mozna zarowek kupic
      miesiecznie za 7 zl i kto niby je zmienia w mojej piwnicy skoro tylko ja mam
      klucze - panie robia baranie oczy
      napisalam wiec pismo ze odliczam ta kwote z czynszu i po prostu przestalam
      placic

mysle ze to jeden z wielu takich "drobnych" przeklaman... jak powiedzialam o
      tym sasiadom - okazalo sie ze kazdy ma taka oplate!! w skali osiedla to sie
      robia niezle pieniadze co miesiac prawda?? podobno jest 7800 lokali nawet niech
      polowa ma taka bzdure w czynszu - prawie 30 tys! nawet 1/4 to sa to ogromne
      pieniadze...

• Gość: target Re: sm gorczewska IP: 193.17.14.* 26.09.06, 10:16
        I to właśnie jeden z powodów dla którego warto rozbić ten kołchoz:)))) Tam po prostu ludzie nic ie robią a kasiorka leci.Polecam pilnej uwadze PanaPrezesa oraz StrażyMiejskiej częste kontrole w ZM-1, jak się tam wchodzi to jakby siekierą w łeb przyłożył.Na grzeczną uwagę zwróconą PanuPrzyBiurku o tym że palenie szkodzi Pan-plącząc język:)-odpowiedział że jemu nie szkodzi.
        • Gość: łania Re: sm gorczewska IP: 10.200.4.* 26.09.06, 13:36
          Mój mąż 2 lata płacił czynsz za nieżyjącą matkę, mimo że złożył w odpowiednim
          momencie pismo na ręce pani administrator. Poskutkowało dopiero pismo do
          Prezesa.
          Ale na zebraniu komitetu mieszkaniowego owa pani w każdej kwestii
          była "najmądrzejsza z całej wsi".
          • prayboy Re: sm gorczewska 26.09.06, 14:25
            Uwazam ze SMG to jedna z lepszych w wawie. Jako chyba jedyne osiedle przeprowadza rewitalizacje
            wszystkich blokow, sa ocieplane i termomodernizowane. Zalozono liczniki na c.o. po czym oplaty za
            ogrzewanie znacznei spadly, sa teraz duze zwroty czynszu. Na ogromna skale sa ogrodzone i
            modernizowane place zabaw. Przekazano ostatnio kilka ulic w gestie gminy - i nareszcie beda
            wygladaly sensownie a nie dziurawe ciagi pieszo-jezdnei jak do tej pory. Wszystkie zebrania sa
            transmitowane przez osiedlowa tv, nic nie jest niejawne. Po ociepleniu ostatniego budynku bedzie
            mozliwosc wykupu hipotecznego lokali na wlasnosc (wtedy mozna zalozyc wspolnote). Sa planowane
            nowe inwestycej mieszkaniowe. Marudom proponuje wycieczke na Muranow i obejrzenie terenow we
            wladaniu PWSM. Nie wiecie co gadacie, ludziom ciagle zle i marudza. Zaloze sie ze zadne z was nie bylo
            nigdy na zadnym zebraniu spoldzielni. Aha, i jeszcze za 20 zl macie pakiet telewizji gorczewska,
            prawie 60 programow, caly pakiet a AsterCity ktory kosztuje u nich 50 zlotych. Ja sie teraz
            wyprowadzilem z Jelonek ale mieszkalem w SMG 20 lat i zlego slowa nie powiem. Marudy jestescie i
            tyle! Zalozcie wspolnote i zobaczymy jak bedizecie sobie zarzadzac blokami-mrowkowcami na 1000
            ludzi. Przestaniecie sie madrzyc i to szybko!
            • Gość: kasia Re: sm gorczewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 19:13
              a gdzie ty widziales te modernizowane place zabaw?? piasek byl nie wymieniany
              od zeszlego lata!!! sa place gdzie byly wymieniane zabawki na nowsze 2-3 lata
              temu ale jak sie zaczelo psuc -nikt tego nie naprawia

co do hipoteki - nie trzeba czekac na powstanie wspolnot; ja kupilam
              spoldzielcze wlasnosciowe na kredyt i to bank zazadal zmiany statusu na
              hipoteczne - na co spoldzielnia sie zgodzila i takowe mam; normalna ksiega
              wieczysta i juz
            • Gość: zytka Re: sm gorczewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 20:10
              Nasz komitet blokowy o wszystko musi walczyc, sami z siebie nie sa skorzy do
              niczego.
              Mnie chcieli naciagnac na 50 zł za spuszczenie wody z pionu, którego nie ma:),
              ale upierali sie, ze jest. Fakture dostalam 25 sierpnia, platna do 15 sierpnia,
              po prostu bajka!
              Sprawa z wymiana podzielnikow ciepla na kaloryfery toczyla sie 3 miesiace,
              pomogla dopiero interwencja prezesa.
              W bloku u znajomych dozorca to menel, ktory wiecznie przesiaduje z kolesiami
              pod blokiem, niekoniecznie trzezwy. Interwencje w spoldzielni pozostaja bez
              odzewu:)
              Tak, to faktycznie jedna z lepszych spoldzielni w wawie!!!!
            • Gość: target Re: sm gorczewska IP: 193.17.14.* 26.09.06, 20:23
              Co do ociepleń to mam mieszane uczucia.Wiele spółdzielni wzięło się za docieplanie ładnych parę lat temu(SM-Energetyka ok.9lat. Starówka 7-8 lat)
              Docieplanie szło tam planowo,po kolei.A SMG proszę spojrzeć, burdel- to delikatne słowo.Skacze się z bloku na blok.Jednego roku ocieplany jest jeden kawałek bloku a za dwa lata drugi.Ciekaw jestem kiedy docieplą trzeci kawałek.Co do naliczania należności za CO to proszę zwrócić uwagę że dalej płacimy tak jak płaciliśmy tylko są zwroty.Jeśli ja rok w rok mam zwrot za CO w wysokości 850-900 zł.to czy na trzeci sezon nie można ustalić mniejszego czynszu??? Nie ! bo spóldzielnia zarabia także na obrocie tymi pieniędzmi.Co do kablówki to też mieszane uczucia.Często brak jest sygnału któregoś kanału.mnie osobiście boli że zabrania się wstępu UPC na teren osiedla ale to tylko kwestia czasu polecam teraz platformę N.Co do marudzenia to powiem tak.Płace więc wymagam.Wymagam czystości na klatce i schodach, w piwnicy i przed blokiem.Płacę i chcę mieć wkoło czysto i schludnie.wspólnoty mkeszkaniowe są całkiem dobre.To kołchozy takie jak SMG są nie do opanowania. Proszę wziąć przykład z SM POD KOPCEM- 8 bloków a w spóldzielni zatrudnionych jest 6 osób. Czynsz za mieszkanie przy Łazienkach Królewskich !!! o pw.30m wynosi 228pln.I gdzie jest taniej???
            • Gość: bemowianka Re: sm gorczewska IP: *.chello.pl 27.09.06, 08:58
              To dlaczego wyprowadziłeś się z tego miejsca szczęsliwości
              • Gość: target Re: sm gorczewska IP: 193.17.14.* 27.09.06, 09:05
                Bo pewnie miał dość i miejsca i SM i dużego czynszu:))) Jak Mu tak było dobrze to dlaczego sie przeprowadził
            • Gość: Karabeli Re: sm gorczewska IP: *.chello.pl 27.09.06, 09:20
              SM nie interesuje się tym co się dzieje na osiedlu. U nas od 3 tygodni leżą
              gałęzie drzew, stoi krzywa latarnia, druga się nie pali od miesiąca. Tam, gdzie
              mieszkają radni, dzieci członków Zarządu, Rada Nadzorcza SM są zdejmowane
              blachy przy ociepleniach, są nowe nasadzenia krzewów, mała architektura itd. To
              jest skandal. Nie są słuchane prośby normalnych mieszkańców. Czynsze są jedne z
              wyższych w Warszawie. Ciekawy jestem, kto odbiera te docieplenia budynków. Są
              takie niedoróbki. Balkony niedomalowane, pochlapane, krzywo założone kraty na
              klatkach, farba olejna rozlana również na klatkach, nierówno założone szyby,
              zniszczone ogródki, powycinane krzewy i żywopłoty. Pieknie wygląda na zewnatrz
              na pokaz. Nikt nie odbierał tego osobiście.
              • Gość: target prayboy twierdzi coś innego :))) IP: 193.17.14.* 27.09.06, 09:28
                ale ja myślę że jest pracownikiem SMG.i jeśli się wyprowadził to chyba nawet wiem kto to taki.Może teraz mieszka na Białołęce??? W pięknym domku :))))
                • prayboy Re: prayboy twierdzi coś innego :))) 27.09.06, 11:19
                  Nie jestem pracownikiem SMG :)
                  Place zabaw: ostatnio ogrodzony przy Wyki i jeszcze cale mnostwo innych placow zabaw, nie chce mi sie
                  teraz wymieniac. A wspolnote mozna zalozyc jak wszyscy maja hipoteki na swoje mieszkania i sa ich
                  wlascicielami, wszyscy lokatorzy co do jednego. A co wam przeszkadz aze ocieplaja budynki nie po kolei.
                  JAkie to ma znaczenie?
                  • Gość: target Re: prayboy twierdzi coś innego :))) IP: 193.17.14.* 27.09.06, 16:55
                    Czysto ekonomiczne:) Bałagan jest w mieszkaniach danego bloku lub sąsiedztwie TRZY RAZY.Odpowiedz dlaczego wyprowadziłeś się z NAJLEPSZEJ SPOLDZIELNI W WARSZAWIE :)))))
                    • prayboy Re: prayboy twierdzi coś innego :))) 28.09.06, 09:50
                      Bo nie chcialem juz dalej mieszkac w wielkiej plycie - proste.
                      • Gość: target Re: prayboy twierdzi coś innego :))) IP: 193.17.14.* 28.09.06, 09:54
                        prayboy ale tu tak fajnie jest:)))) są place zabaw ogrodzone , kablówka za 20 zeta:) no i co tygodniowa ramówka o osiągnieciach SMG:))))
            • Gość: Art Re: sm gorczewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 14:47
              "Uwazam ze SMG to jedna z lepszych w wawie..."

Bezedura!!! Spójrz choćby na RSM Praga to zobaczysz co to znaczy dobry
              gospodarz.

"Na ogromna skale sa ogrodzone i modernizowane place zabaw."
              Bezedura!!!

"Aha, i jeszcze za 20 zl macie pakiet telewizji gorczewska, prawie 60
              programow, caly pakiet a AsterCity ktory kosztuje u nich 50 zlotych."

A dlaczego spóldzielnia trzyma monopol na TV kablową? A kiedy będzie internet i
              telefon w kablu?

• Gość: bemo Re: sm gorczewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 21:54
              Łubu dubu, łubu dubu...itd... żenada!!!!!
              • Gość: łania Re: sm gorczewska IP: 10.200.4.* 04.10.06, 07:45
                Wnętrza nawet adekwatne do tych na filmie...
                Całokształt odpowiada tamtej rzeczywistości...
    • atami3 Re: sm gorczewska 01.10.06, 20:47
      Administratorki odpowiadające za czystość na osiedlu powinny wylecieć z roboty
      natychmiast.
      smietniki do których mają dostęp wszyscy należy zabezpieczyć tylko otworami do
      wrzucania worków.
      Mam nadzieje że kończy się era tej spółdzielni, tych prezesów i znajomych
      króliczka, spółdzielcy to dla nich tylko kłopot nawet nie odpowiadają na pisma
      złożone w sekretarjacie.
      • Gość: M. Re: sm gorczewska IP: *.acn.waw.pl 02.10.06, 07:35
        odpowiadają...
        mnie prezes napisał, że nie ma obowiązku informować mnie jak rozlicza fundusz
        remontowy... :-)
        • Gość: bemowianka Re: sm gorczewska IP: *.chello.pl 02.10.06, 11:23
          ma obowiązek
          • Gość: target Re: sm gorczewska IP: 193.17.14.* 02.10.06, 19:51
            ALE panprezes uważa że nie ma i koniec.Powtarzam wszem i wobec-NALEŻY ROZBIJAĆ TEN CHORY UKŁAD.czasy sobiepaństwa minęły i nie powrócą (choć partia która miała nas uczyć moralności chyba chce powrotu do komuny :)))) jęsli spółdzielnia składa się z członków(spółdzielców) to jestem czastkowym właścicielem spółdzielni i mam prawo do krytyki.każdy sąd mi przyzna rację.prezes to może sobie nie odpowiadać a mnie musi:))) pozdrawiam ZM-1.i porządki w nim.Niezły jest ten smog nikotynowy.
            • Gość: Zulfikar Re: sm gorczewska IP: *.jelonki.robbo.pl 22.10.06, 22:44
              Pan prezes SM Górczewska, który szczyci się wielce swoimi osiągnięciami w
              spółdzielczości, postanowił kandydować do Rady Warszawy z ramienia Naszego Miasta.
              • Gość: Piotr Działak Re: sm gorczewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 02:59
                Hoho wujek prezes też startuje? Ciekawy jestem z jakiej listy... Jak dostanę się
                do Rady Miasta to zaczną się porządki z takimi jak on :P
    • Gość: Cleo Re: sm gorczewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 23:15
      U nas przynajmniej jest sensowna gospodyni- jak się do niej zwracamy z
      jakims 'spółdzielnianym'klopotem (nie grzeja kaloryfery, woda długo się
      rozgrzewa itp), to ona idzie i zalatwia, bo sam czlowiek moze dluugo
      dzwonic/pytać. Choc powiem Wam, że ostatnio jestem zaskoczona uprzejmoscia pań
      po drugiej stronie słuchawki! O TV Gorczewska nie wspomnę- to nasz domowy kanał
      rozrywkowy;) Nie uspokaja Was ten ekran z widoczkiem na dachy naszych bloków i
      Anteną?;) Co do ocieplania budynków-cieszę sie, ze ten koszmar sie skonczył! u
      nas niby w zeszlym roku ocieplili, ale teraz prawie pol roku(!) ociepali
      budynek laczący sie z naszym. syf totalny, rozgardiasz itp. U ans jak skonczyli
      i wreszcie wyszlam do ogrodka, to chodzilam po potluczonym szkle, bo pewnie im
      sie jakas szyba balkonowa zbiła. Zmyli się, nic nie mówiąc. Tak asmo zresztą
      wycieli piekny swierk pod naszym oknem (w naszym ogrodku!). A ja do dziś
      wybieram zółto-przezroczyste kawałki z ziemi/trawy, dziecko nie moze chodzic na
      boso. Internet to tez osoban wkestia- wiecie, ze jedna z firm chciala testowo
      wprowadzic na jakis czas darmowy net droga radiową dla wszystkich, ale prezes
      sie nie zgodzil?!
      to pozdrawiam SM-Górczewskich!
      cleo
      • szafajawna Re: sm gorczewska 30.10.06, 15:34
        za kilka miesięcy rozbijemy monopol na wyłączność TV i neta.Nikt mi nie będzie dyktował jaką kablówke mam mieć.A tv górczewska poza tym nie jest taka konkurencyjna.W upc za kabel z TV , netem i telefonem płaci się ok 120 zeta.
        • Gość: Art Re: sm gorczewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 20:35
          A ciekawy jestem w jaki to sposób chcesz ten monopol rozbić?
          • Gość: wilder Re: sm gorczewska IP: 193.17.14.* 30.10.06, 22:00
            Po prostu trzeba założyć kabel UPC a jeśli spółdzielnia bedzie robila przeszkody to podam do sadu:)))
            • wkalinowski Słusznie 30.10.06, 23:08
              Gość portalu: wilder napisał(a):
              > Po prostu trzeba założyć kabel UPC a jeśli spółdzielnia bedzie robila
              > przeszkody to podam do sadu:)))

Słusznie. Należy działać metodą faktów dokonanych. Zarządca budynku -
              spółdzielnia - może jedynie zażądać odszkodowania za szkody poczynione w
              trakcie instalacji. Wtedy zapłać, chyba że dopiszą do rachunku datę urodzenia
              prezesa. W takim przypadku nie płać i czekaj na proces, który niechybnie
              wygrasz.
              • Gość: wilder Wolność przekazu IP: 193.17.14.* 31.10.06, 08:37
                jakie szkody?? konstytucja gwarantem mojej wolności i swobodnego dostepu do mediów.A tak nawiasem to do kogo należy TV Górczewska?
                • wkalinowski Re: Wolność przekazu 01.11.06, 19:10
                  Gość portalu: wilder napisał(a):
                  > jakie szkody??

no, może się przecież zdarzyć, że przy instalowaniu kabla trochę tynku odpadnie
                  albo ściana się pobrudzi; to miałem na myśli
            • Gość: Artur Re: sm gorczewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 19:21
              Tylko czy od strony ekonomicznej będzie się to UPC opłacało...
              • szafajawna Re: sm gorczewska 01.11.06, 18:49
                Ekspansja-nowe slowo a świadczy o elastyczności.
                • Gość: Artur Re: sm gorczewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 09:27
                  To ja poproszę UPC :-)
                  • szafajawna Re: sm gorczewska 02.11.06, 09:54
                    po prostu trzeba zadzwonić i czekać .jeśli zobaczą że sa chętni to założą:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka