Dodaj do ulubionych

Zasikane klatki schodowe

IP: *.acn.waw.pl 05.04.03, 23:04
Już mam dosyć menelstwa na klatce schodowej! Żłopią to piwsko, a potem sikają
dosłownie gdzie popadnie. Sąsiadka malowała mieszkanie i na ten czas
wystawiła donicę z filodendronem na korytarz. Wychodzę któregoś dnia
wieczorem, zamykam drzwi a do donicy sika jeden z tych wyrostków. "Co się
gapisz?! - krzyknął - "Odlać się muszę!". Gdy wróciłam po godzinie miałam
nasikane na wycieraczkę. Komora zsypowa nie nadaje się do wejścia, bo też
robi za kibel. Ludzie, gdzie my żyjemy?!
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojtek Re: Zasikane klatki schodowe IP: *.acn.waw.pl 05.04.03, 23:14
      Gość portalu: Ania napisał(a):

> Już mam dosyć menelstwa na klatce schodowej! Żłopią to piwsko, a potem sikają
      > dosłownie gdzie popadnie. Sąsiadka malowała mieszkanie i na ten czas
      > wystawiła donicę z filodendronem na korytarz. Wychodzę któregoś dnia
      > wieczorem, zamykam drzwi a do donicy sika jeden z tych wyrostków. "Co się
      > gapisz?! - krzyknął - "Odlać się muszę!". Gdy wróciłam po godzinie miałam
      > nasikane na wycieraczkę. Komora zsypowa nie nadaje się do wejścia, bo też
      > robi za kibel. Ludzie, gdzie my żyjemy?!

Ja mieszkam na Pradze Południe i jest to samo. Regularne spotkania towarzyskie
      na klatce, wśród trunków dominuje piwo, a po piwie... wiadomo. Stoi taki,
      szczy, ludzie chodzą, dzieci a on nic, kontynuuje, bo "mu się chce". Ostatnio
      podobna sytuacja miała miejsce w tramwaju. Siedziało sobie dwóch chłopaczków
      (na oko 16 - 17 letnich), pili sobie piwo w drugim wagonie. A potem na tył
      wagonu, na schodki... Co za bydło mieszka w tym mieście? Mieszkałem przez 5 lat
      we Wrocławiu i z czymś takim się nie spotkałem!
    • Gość: WIem Re: Zasrane klatki! IP: *.acn.pl 06.04.03, 21:51
      U was to i tak mało. U mnie niedość że szczaja to jeszcze srają ale znalazłem
      na nich sposób. Dowiedziałem sie gdzie mieszkają i czasami podrzucam tym lumpom
      psie gowna na wycieraczki.
      • Gość: Kasia Re: Zasrane klatki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.03, 14:15
        Gość portalu: WIem napisał(a):

> U was to i tak mało. U mnie niedość że szczaja to jeszcze srają ale znalazłem
        > na nich sposób. Dowiedziałem sie gdzie mieszkają i czasami podrzucam tym
        lumpom
        >
        > psie gowna na wycieraczki.

hehe he dobre , że ci się chce??? :O) Bravo za pomysł hi hi hi :O)
    • Gość: JA Re: Zasikane klatki schodowe IP: *.acn.pl 06.04.03, 23:57

> Już mam dosyć menelstwa na klatce schodowej! Żłopią to piwsko, a potem
      sikają
      > dosłownie gdzie popadnie. Sąsiadka malowała mieszkanie i na ten czas
      > wystawiła donicę z filodendronem na korytarz. Wychodzę któregoś dnia
      > wieczorem, zamykam drzwi a do donicy sika jeden z tych wyrostków. "Co się
      > gapisz?! - krzyknął - "Odlać się muszę!". Gdy wróciłam po godzinie miałam
      > nasikane na wycieraczkę. Komora zsypowa nie nadaje się do wejścia, bo też
      > robi za kibel. Ludzie, gdzie my żyjemy?!

SPRAWA JEST POWAŻNA I NIE JEDDNOSTKOWA.
      NA ULICY KAZUBÓW JEST OSIEDLOWY SKLEPIK NALEŻĄCY DO SIECI NOSZĄCEJ
      PIESZCZOTLIWĄ NAZWĘ ŻABKA. CZYNNY JEST DO GODZINY 23, W ZWIĄZKU Z CZYM
      OSTATNIE 4 - 5 GODZIN SPRZEDAJE GŁÓWNIE ALKOHOL. I TU ROZPOCZYNA SIĘ KOSZMAR
      MIESZKAŃCÓW POBLISKIEGO BLOKU PRZY ULICY KAZUBÓW 4.
      OD OK 18 - 19tej GODZINY NASZE KLATKI SCHODOWE ZAMIENIAJĄ SIĘ W MIEJSCE
      SPOTKAŃ AMATORÓW PIWA I GORZAŁY. ROZWYDRZONA HORDA ŁAMIE PRAWO PIJĄC ALKOHOL W
      MIEJSCU PUBLICZNYM, UŻYWAJĄC PUBLICZNIE PLUGAWY JĘZYK I DEWASTUJĄC (tzw
      POTRZEBY FIZJOLOGICZNE) KLATKI SCHODOWE. KILKANAŚCIE RAZY INTERWENIOWAŁA
      WZYWANA PRZEZ MIESZKAŃCÓW POLICJA I STRAŻ MIEJSKA (tzw spisanie z dowodów
      osobistych), ALE TO NIE POMAGA.
      CZY RZECZYWIŚCIE NIC WIĘCEJ NIE MOŻNA ZROBIĆ? PRZECIEŻ POCZUCIE BEZKARNOŚCI
      ROZZUCHWALA TYCH MŁODYCH, DWUDZIESTOKILKULETNICH LUDZI(????). ONI CORAZ
      BARDZIEJ SIĘ DEGENERUJĄ, A MIESZKAŃCY CORAZ BARDZIEJ ULEGAJĄ FRUSTRACJI

• Gość: Anna Re: Zasikane klatki schodowe IP: *.acn.waw.pl 08.04.03, 21:56
        Po ostatnim meczu miejscowi kibice "Legii" też urządzili sobie libację na
        klatce. Rano aby przejść klatką schodową należało robić slalom między butelkami
        i puszkami po piwie a kałużami moczu. Do tego wszystko oplute, pełno petów itp.
        Takie mamy społeczeństwo!
        • Gość: Mar dobrze wam tak! IP: *.skorosze.2a.pl 11.11.03, 02:01
          Przez 50 lat niszczyliście w narodzie intelektualistów i inteligencję,
          wymordowaliście rodziny z tradycjami, ograbiliście ludzi z firm i kamienic, a
          potem wybraliście sobie parlament z SLD, Samoobrony i Unii Pracy. A teraz się
          dziwicie, że mieszkacie w smrodzie, brudzie i wśród chamstwa. Dobrze wam tak,
          komuszy pomiocie!
          • Gość: AGENT Re: dobrze wam tak! IP: *.aster.pl / 10.70.3.* 11.11.03, 23:45
            Gość portalu: Mar napisał(a):

> Przez 50 lat niszczyliście w narodzie intelektualistów i inteligencję,
            > wymordowaliście rodziny z tradycjami, ograbiliście ludzi z firm i kamienic,
            a
            > potem wybraliście sobie parlament z SLD, Samoobrony i Unii Pracy. A teraz
            się
            > dziwicie, że mieszkacie w smrodzie, brudzie i wśród chamstwa. Dobrze wam
            tak,
            > komuszy pomiocie!

A JAK TY SIĘ UCHOWAŁEŚ OGRABIONY INTELIGENTNY INTELEKTUALISTO Z TRADYCJAMI?
    • Gość: sceptyk Re: Zasikane klatki schodowe IP: *.mis 14.04.03, 18:00
      Niech żyje mapa bezpiecznych miejsc i prezydent Kaczyński
    • Gość: JATEŻ Re: Zasikane klatki schodowe IP: *.acn.pl 29.05.03, 01:32
      > Już mam dosyć menelstwa na klatce schodowej!

JATEŻ
    • Gość: 48911375 ma dla Was złą wiadomość. IP: 62.29.253.* 30.05.03, 08:59
      To już tak zostanie.

Na to nie ma sposobu. Policja? wolne żarty. Domofon? przecież oni w tych
      klatkach mieszkają. Samopomoc sąsiedzka? hahahaha. Ochrona? A będziesz sam za
      nią płacić? Samotny szeryf ze sztachetą w ręku? Do czasu aż mu złamią rękę,
      podpalą mieszkanie albo obsikają żonę. Kolejne propozycje?

Wyjście jest tylko jedno: do innej okolicy. Najlepiej do nowego budynku,
      ogrodzonego, z kamerami i całodobową ochroną. Naturalnie jest pewien minus...

Zresztą, co ja bredzę. Uciekłem od zasikanych bram, wiszących na klatach kabli,
      szesnastolatków na półpiętrach, ale mam gości zastawiajacych na pół godziny
      przejazd w garażu podziemnym (bo akurat musi na chwilę coś wynieść),
      dynamicznych młodych zdolnych entuzjastów grilla na balkonie poniżej,
      wyposażonych we wspaniale mocny sprzęt audio specjalistów od PR po przekątnej,
      byczka w mercedesie i z pitbulem...

Tak więc zacznijmy od nowa. Samotna wyspa, patrolowana dyskretnie przez
      należącą do ochrony łódź podwodną. Dalej, dom ogrodzony za pomocą... itd itp
      • Gość: hip Re: ma dla Was złą wiadomość. IP: *.pgi.waw.pl 30.05.03, 10:35
        Gość portalu: 48911375 napisał(a):

> To już tak zostanie.

hip: A wszystko to dlatego, że mamy zdemoralizowane, schamiałe i zbydlęcone
        społeczeństwo. Egoizm, bezczelność, lekceważenie prawa i norm społecznych. To
        jest po prostu w Polsce modne.
        • Gość: bemowo4 Re: ma dla Was złą wiadomość. IP: *.acn.pl 30.05.03, 13:05
          To po jaką cholerę wymyślali zakaz picia piwka w miejscu publicznym??? Teraz
          jest cieplutko, wiele osob ma zamiar napic sie czegos, do Pubu nie pojdzie bo
          tam strasznie zdzieraja...wiec ida sobie na osiedle i kulturalnie sobie
          popijaja zlocisty napoj. Do chwili, az jakas spoleczniara nie zadzwoni po
          psiarskie lub straz wiejska...moze jeszcze lepiej po Patrol Szkolny ???
          buahahhaha. Wtedy wlasnie ludzie wbijaja sie na klatki, bo policja nie da sie
          napic piwka w spokoju, tym bardziej ze nikt nie rozrabia itp...
          CHWDP (L)
          • Gość: 46711983 bemowo? [nt] IP: 62.29.253.* 30.05.03, 15:09

• Gość: ? Re: bemowo? [nt] IP: *.acn.waw.pl 09.06.03, 22:55
              A jak myślisz?
          • Gość: menel cała prawda!! IP: 80.51.237.* 08.08.03, 23:32
            Gość portalu: bemowo4 napisał(a):

> To po jaką cholerę wymyślali zakaz picia piwka w miejscu publicznym??? Teraz
            > jest cieplutko, wiele osob ma zamiar napic sie czegos, do Pubu nie pojdzie bo
            > tam strasznie zdzieraja...wiec ida sobie na osiedle i kulturalnie sobie
            > popijaja zlocisty napoj. Do chwili, az jakas spoleczniara nie zadzwoni po
            > psiarskie lub straz wiejska...moze jeszcze lepiej po Patrol Szkolny ???
            > buahahhaha. Wtedy wlasnie ludzie wbijaja sie na klatki, bo policja nie da sie
            > napic piwka w spokoju, tym bardziej ze nikt nie rozrabia itp...
            > CHWDP (L)
          • Gość: Kasia Re: ma dla Was złą wiadomość. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.03, 14:17
            Szkoda że nie jestem facetem bo chetnie bym ci obiła ta pyskata gębe.........
            • Gość: 67911342 jakieś szczegóły? IP: 134.146.212.* 04.09.03, 10:19
              chciałbym przynajmniej wiedzieć, za co dostaję po gębie.
    • Gość: JA Re: Zasikane klatki schodowe IP: *.acn.pl 30.08.03, 08:24
      ŻYJEMY TAM GDZIE "menel" i jego towarzystwo.
    • Gość: Magda Re: Zasikane klatki schodowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.03, 14:13
      nIESTETY TAK JEST WSZEDZIE A ZBLIŻA SIE ZIMA I BEDZIE GORZEJ. Ja mam takich 20
      chłopców codziennie pod drzwiami i niestty nie mozna ich pogonić. Pala
      marihuane hasz, smierdzi jak jasna cholera i ciągle siedza może w końcu ktos
      dupe ruszy i zajmie sie tym co ze straża miejską
      ?????
      • Gość: NIEE Re: Zasikane klatki schodowe IP: *.acn.pl 04.09.03, 23:59
        NIE ZAJMIE
      • asztet Re: Zasikane klatki schodowe 10.11.03, 10:38
        A czy ktoś ją wezwał?

Ponadto - niestety ludzie często przy dzwonieniu w takich sprawach mają
        podejście "proszę łaskawie o ewentualną interwencję, jeśliby panowie znaleźli
        czas. Aha, dziękuję, no to ja później zadzwonię".

Tymczasem przyjazd takiej policji czy straży miejskiej i zrobienie porządku
        należy się obywatelowi jak psu zupa - i to trzeba dać im poznać, łącznie z
        postraszeniem przełożonymi itp.
    • Gość: pechowiec Zasikane klatki schodowe IP: *.aster.pl / 10.70.3.* 01.11.03, 12:32
      też mam pecha
    • Gość: sikacz Zasikane klatki schodowe IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.11.03, 23:14
      niech se sikają
      • spatologizowana_sempiterna Re: Zasikane klatki schodowe 05.12.03, 22:29
        Tobie do tornistra, snynciu, najlepiej. Żebyś się nie przemęczał zbytnio w
        szkole i było komu kostkę układać.
    • Gość: (s)nail Re: Zasikane klatki schodowe IP: 62.29.134.* 13.12.03, 17:11
      U mnie klatkę okupują wyrostki i palą papierosy, nie da się przecisnąć w tym tłumie do domofonu. Oczywiście ŻADEN z nich nie mieszka pod tym numerem domu :(((
      • Gość: UMNIAK Re: Zasikane klatki schodowe IP: *.aster.pl / *.acn.pl 14.12.03, 00:04
        U MNIE TAKŻE
    • Gość: SIKACZ Re: Zasikane klatki schodowe IP: *.acn.pl 20.12.03, 23:05
      Gdzieś musza się wysikać po piwku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka