Dodaj do ulubionych

Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani

• mps61132 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 03.02.12, 22:05
      Kurcze co z tymi torebkami. Dziewcyna dostaje w końcu pozytywy ale to wszystko za odzież, a torebek nadal nikt nie opiniuje że dostał.
      • agusia88100 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 03.02.12, 22:26
        tez zamowilam torebke ale jej nie dostalam :( napisalam pani wioli meila to odpisała ze wysyłac bedzie 7-8 luty :( ja jaj odpisałam ze tydzień temu pisała ze wysyłkę nada 2-3 luty i ze gra na zwłokę to odpsała "prosze nie przesadzać" bezczelne babsko
        • asiek.asia1981 zgłosiłam to na policję wtedy mozna odzyskać kasę 04.02.12, 08:48
          Ludzie po co się z nią cackacie, ta oszustka ma 500 negatywów, własną kasą chcecie jej samochód kupić 500 osób po chociażby 50 zł to niezla kasa. Wystarczy wydrukowac aukcje i dowod wpłaty isc na policję, przeslać to allegro a odzyskuje się pieniadze w ramach bezpieczeństwa kupujących, jezeli kazdy to oleje, to ta baba nigdy nie zostanie ukarana!!!!!
          Zrobila z nas wszystkich idiotów i osmieszyla Allegro.
          • mps61132 Re: zgłosiłam to na policję wtedy mozna odzyskać 04.02.12, 12:48
            Koleżanka mi mówiła,że dla policji minimalna szkoda do zdłożenia sprawy to ok.150pln. Czy to prawda, bo moja szkoda to 93pln więc nie wiem czy iść.
          • asiek.asia1981 Re: zgłosiłam to na policję wtedy mozna odzyskać 04.02.12, 14:13
            tu nie chodzi o policję, tylko o zgłoszenie, żeby odzyskać kasę od ALLEGRO, jest cos takiego jak program ocgrony kupujacych, trzeba do allegro wyslac kopię zgłoszenia na policję (obojetnie czy jest to mała szkodliwość czynu) wtedy program kupujących zgłasza to do prokuratury a kupującemu zwraca pieniądze, prosze napisac do allegro oni pokierują. W momencie gdy bedzie zarzut do tej oszustki skierowany od wiekszej ilosci osób allegro sam zalozy jej sprawę.
            • nastazjap oszukani przez wiole 04.02.12, 20:42
              Jak czytam, wypowiedzi co po niektórych osób to włos na głowie dęba staje, jak można takiej oszustce cokolwiek darować. Nawet jeśli dostane w końcu swoją sukienke to wystawie negatyw gdyż

1. będzie to podróba, ja kupiłam na aukcji sukienkę firmy asos a babsko sprzedaje podróby. Inni sprzedawcy na all mają również z tego źródła co ona sukienki, ale nie piszą ze to są sukienki asos tylko,że sukienki

2. dokonuje ta Pani wirtualnej sprzedaż,y sprzedaje towar którego tak naprawdę nie ma na stanie, który jest w drodze ale co jeszcze lepiej zamówi dopiero

3. Minął czas oczekiwania na produkt jaki był podany na aukcji

Uważam ,że babsko powinno dostać porządna nauczkę aby nauczyła się uczciwości. Jeśli jej to się upiecze to będzie oszukiwać kolejnych allegrowiczów. Założy nowe konto albo działaność na kogoś innego i po sprawie. Uważam,że powinno się nagłośnić tą sprawę. Może zgłosić to do jakiejś gazety brukowej która dokładnie opisze działania tej pani ewentualnie jakiegoś programu reportersko interwencyjnego
              • mps61132 Re: oszukani przez wiole 05.02.12, 22:36
                Na razie to niewiele można zrobić bo skoro wiola jest z nami w kontakcie i pisze że torebki będą rozsyłane na początku lutego i podaje datę 2-3 i 7-8 luty to nikt nie przyjmie zgłoszenia.W aukcji też ma napisane wyraźnie że na towar się czeka 20-25 dni ROBOCZYCH. Ja bynajmniej nic nie mogę zrobić do 15 lutego bo wtedy to mija mi termin podany i w aukcji i w mailu od wioli, ale podobno jeżeli strata wynosi mniej niż 150pln to policja się tym nie zajmnie ale czy to prawda, nie wiem i dlatego też zastanawiam się czy jak faktycznie torebka nie przyjdzie to mam szanse odzyskać te pieniądze.
                • mps61132 Re: oszukani przez wiole 07.02.12, 08:34
                  Czy ktoś dostał może już torebkę????
                  Na razie są komentarzee pozytywne za odzież a torebek jak nie byłotak nie ma.
                  • agusia88100 Re: oszukani przez wiole 07.02.12, 13:51
                    tez czekam na torbe i ani widu ani słychu :(:( napisała mi meila ze torby beda wysyłane 7-8 lutego :( wiec czekam od jutra i znow jej cos napisze ciekawe co tym razem odpisze :(
                    • mps61132 Re: oszukani przez wiole 07.02.12, 14:10
                      Kiedyś mnie pisała że torby będą rozsyłane 2-3 luty. Ok niech już będą i 7-8 ale pytanie teraz do niej ile one będą szły. Może do końca lutego dojdą....
                      • mps61132 Re: oszukani przez wiole 07.02.12, 14:12
                        I jeszcze jedno. Znalazłam w swoim mieście taką samą torebkę za 120pln, kurcze gdybym wcześniej była mądrzejsza i poszukała to wolałabym dołożyć te 30pln i mieć ją od razu a nie czekać od 2 stycznia. Paranoja ale mądry polak po szkodzie.... To moje ostatnie zakupy na allegro, za bardzo się zawiodłam.
                        Pozdrawiam
                      • mazu88 Re: oszukani przez wiole 07.02.12, 14:15
                        tez czekam na torbę, na moje maile nawet nie odpisuje, telefonów tez nie odbiera, chociaż dzwoniłam już na wszystkie. Odpowiedzi, że torebki będą wysłane 2-3 luty czy 7-8 są wysyłane przez automat, to samo dotyczy się odpowiedzi na pytanie o zwrot pieniędzy, więc szczerze wątpię, że ktokolwiek w tej firmie jeszcze zajmuje się kontaktem z "klientami"
                        • aaprestarium Re: oszukani przez wiole 07.02.12, 19:30
                          Oto najnowsza wiadomość, jaką sprzedawca rozsyła:

Witam,

Zgodnie z wcześniejszą informacją jaką Państwu przekazaliśmy dotyczącą wysyłki towaru oraz zbliżającego się końca Nowego Chińskiego Roku, pragniemy poinformować, iż paczki zostały wysłane. W okolicach 9-10 lutego zostaną do Państwa rozesłane numery nadania paczek. Czas oczekiwania od otrzymania numeru nadania to 20 dni. Przepraszamy za zaistniałą sytuacje, mamy nadzieje że jakość produktu całkowicie zrekompensuje wydłużony czas oczekiwania.

Jeszcze raz bardzo przepraszamy za powstałe opóźnienie
                          Zespół Wiola184

Pozostawie to bez komentarza.
                          • agusia88100 Re: oszukani przez wiole 07.02.12, 20:26
                            to juz jest 9-10 ciekawa jestem czy ona wogóle wysle te torby czy tylko nas tak zwodzi :( jak nie dostanę do 10 nr przesyłki zgłaszam sprawe na policje i bede sie domagac kasy od allegro :(
                            • mps61132 Re: oszukani przez wiole 07.02.12, 22:16
                              No to kolejna ciekawa sytuacja. Czyli te torebki dotrą, o ile dotrą, na koniec lutego, a jeszcze w styczniu pisała że będą rozsyłane pod koniec stycznia to na początek lutego dojda i takprzesuwa sobie pani wiola daty.
                              Ja czekam do 15 lutego i zgłaszam to na policję bo inaczej to nigdy kasy nie odzyskam.
                              • mazu88 Re: oszukani przez wiole 07.02.12, 22:25
                                ona po prostu z premedytacją odwleka sprawę. Proponuję zajrzeć na zasady programu ochrony kupujących. Trzeba się do niego zgłosić nie później niż 120 dni od zakończenia aukcji, żeby odzyskać pieniądze. Nie możemy więc czekać w nieskończoność, bo nie odzyskamy pieniędzy. Ja w piątek zgłaszam sprawę na policję, ponieważ straciłam już dawno cierpliwość (zamawiałam 9.01)
                                • mps61132 Re: oszukani przez wiole 08.02.12, 08:03
                                  Z programem ochrony kupujących też się zapoznałam.Na policję puki co nie wiem czy mamy podstawy iść bo jeżeli ona jest mailowo z nami w kontakcie i pisze daty to nie wiem co w takiej sytuacji powie policja. Ja aukcję wygrałam 2 stycznia i wedłóg tych maili od niej i opisu aukcji paczkę powinnam dostać ok. 15 lutego, więc jeszcze tydzień zaczekam a potem pomyślę czy już iść to zgłosić.
                                  • mazu88 Re: oszukani przez wiole 08.02.12, 20:53
                                    ja e-maili nie dostaje, po za tym ciężko moim zdaniem kontaktem nazwać wysyłanie wiadomości poprzez automat. Myślę, że Pani zdaje sobie sprawę, że jak przestanie do nas te wiadomości wysyłać to będziemy mogli iść na policje a właśnie w ten sposób wiąże nam ręce...
                          • 1natalya91 Re: oszukani przez wiole 29.02.12, 22:41
                            witam, allegro archiwizuje aukcje a zeby udac sie na policje trzeba miec podobno wydruki o akucji itd. ma ktos moze zapisane z was zdjecia i opis aukcji nr (2016153905) ??

proszę o odpowiedź na maila natalya1991@o2.pl
                            • agusia88100 Re: oszukani przez wiole 01.03.12, 13:42
                              hej słuchajcie czy ktoś może wie albo składał już pozew na policje i później domagał się zwrotu od allegro?? teraz czytałam że jakiś gościu oszukał ponad 800 osób na allegro i go złapali ale nie wiem czy nie trzeba by złożyć pozwu zbiorowego co wy na to ?? może ktoś ma jakiegoś znajomego który by nam doradził w tej sprawie przecież chyba jej nie podarujemy tyle kasy co?
                        • 1warszawka1 Re: oszukani przez wiole 12.03.12, 08:22
                          słuchajcie czy Ci którzy byli już na policji i zgłosili oszustwo/przestępstwo czy macie już jakieś wieści?ja ciągle się waham i z wystawieniem negatywa i z pójściem na policję-tylko coraz częściej się zastanawiam w imię czego, sama nie wiem co robić...torby jak nie ma tak nie ma
                          • madziana1000 Re: oszukani przez wiole 16.03.12, 17:22
                            Czy ktoś coś wie nowego? ja dziś złożyłam zawiadomienie na Policji, wydaje mi się, że i tak długo czekałam, bo ponad 2 miesiące. Nie ma co, nie straciłam dużo, ale to nie znaczy, że dam się komuś bezkarnie okradać.
                      • messss Re: oszukani przez wiole 10.02.12, 19:07
                        witam, ja również zostałam oszukana przez tego użytkownika. 7 stycznia wylicytowałam torebkę, pieniądze wpłaciłam od razu, a przesyłki jak nie było tak nie ma. próbowałam i nadal próbuję się skontaktować, bez efektów. napisałam już pismo do allegro, ale nadal czekam na odpowiedź. może moglibyście mnie nakierować co powinnam zrobić? zgłosić sprawę na policje, tylko chyba powinnam mieć jakieś dowody? nigdy nie byłam w takiej sytuacji i kompletnie nie mam pojęcia co robić. mój email: mees.0@wp.pl pozdrawiam
    • saraolawa Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 08.02.12, 12:00
      witam równiez jestem poszkodowana, dzisiaj mam zamiar pójść do tej pani, gdyż jestem z tego samego miasta. Zobaczymy czego się dowiem na temat naszych towarów
      • karusek28 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 10.02.12, 19:18
        czy komuś udało sie skontaktować z Panią Wiolą lub jej sławnym zespołem?? Ja kupiłam torebkę 29 grudnia i nadal czekam. Już nawet na maile nie odpisuje. Skutecznie zniechęciła mnie do zakupów na allegro. Nie był to pierwszy zakup na allegro ale na pewno ostatni - przynajmniej na razie. Zaufanie nadszarpnięte i to bardzo. Zero pomocy zero reakcji - jest nas wielu a wszystkiego musimy dochodzić sami i pytanie czy w ogole cos wywalczymy.
        • mazu88 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 10.02.12, 20:55
          Ja dziś byłam na policji. Trzeba mieć ze sobą potwierdzenie dokonania wpłaty, najlepiej wydrukowane aukcje (jako potwierdzenie zawarcia umowy) i wszystkie maile wysłane i otrzymane od wiola184. Potrzeba też wystosować do wiola184 pismo ostatecznego żądania dostarczenia przedmiotu lub zwrotu pieniędzy i wyznaczyć termin, w jakim wiola184 musi się zmieścić (ok 10-14 dni) jeżeli po tym terminie nie dostaniemy tego co żądaliśmy możemy zgłosić sprawę na policję/prokuraturę. Inaczej nie przyjmują zgłoszenia. Ja dziś wysyłam maila i nie mam zamiaru dać się zwodzić zespołowi wiola184. Co do reakcji allegro, to ja się nie dziwię, mają swój regulamin, którego przestrzegają, nie mogą zrobić nic po za nim. Działają zgodnie z prawem. Niby co mieliby zrobić. Już zawiesili konto, nie wiem czego jeszcze można oczekiwać.
      • agusia88100 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 11.02.12, 18:12
        hej i co dowiedziałas sie czegoś??
        • saraolawa Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 12.02.12, 03:26
          dowiedziałam się tyle, że ta firma jest już pod obserwacją oławskiej policji, przesyłki mają do nas dojść w tym tygodniu. Pan, z którym rozmawiałam, powiedział, że oni sami zostali okłamani co do tych przesyłek i sami wezwali policję na interwencję.
          • messss Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 12.02.12, 09:38
            dlaczego w takim razie nie odbierają naszych telefonów i nie odpisują na emaile...
            • agusia88100 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 12.02.12, 13:02
              słuchajcie a sprawe zgłaszacie do oławskiej policji czy u siebie w mieście ??
              • oookatarzyna Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 13.02.12, 19:11
                zgłasza się w swoim mieście, najbliżej miejsca zamieszkania
                • oookatarzyna Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 13.02.12, 19:13
                  Dziś zgłosiłam sprawę na policję, poszło bardzo sprawnie, 20 minut i po krzyku. Nie ma co zwlekać
    • messss Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 12.02.12, 13:51
      www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/12201/en/zara-S2012/189512/630761/PLAITED%2BLEATHER%2BSHOPPER
      • cersei1985 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 14.02.12, 14:08
        Witam!

Ja składam zawiadomienie do prokuratury. Czy ktoś z Państwa kto składał, ew. na Policję ma już jakąś odpowiedź? A czy ktoś dysponuje może adresem pod którym zarejestrowana jest działalność Wiol-Mar? Jeśli tak, to bardzo bym prosiła o podanie.
        • kot_behemoot Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 14.02.12, 14:28
          ul. Konopnickiej 16, Oława
          • cersei1985 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 14.02.12, 14:40
            Dzięki Kocie! :)już się zorientowałam wcześniej..;)
            • kot_behemoot Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 14.02.12, 19:30
              Cersei, napiszesz do tego portalu? bo ta pani była zainteresowana zrobieniem reportażu, może by coś zdziałać, ja niestety nie jestem z okolic :)
        • cersei1985 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 14.02.12, 14:38
          Pytanie o adres nieaktualne..;) Ale powinno się to zgłosić w miejscu zawarcia umowy, a więc w Oławie.
    • k1h2 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 15.02.12, 18:44
      Pani Wiola 13.02.2012 wysłała mi maila:
      Witam

Zgodnie z informacjami jakie przekazywaliśmy państwu wcześniej, towar został wysłany a nr nadania paczki to : ****2066*****

Paczke pod koniec miesiąca luty bedzie mozna śledzić na stronie polskiej :

sledzenie.poczta-polska.pl/

W tej chwili wpisujac nr paczki na stronie polskiej bedzie ona niewidoczna(nie znaleziono) poniewaz paczka nie doszła jeszcze na stronę polską.

Przepraszamy za całą zaistniałą sytuacje, mamy nadzieje ze jakość towaru wynagrodzi państwu cały czas oczekiwania.

pozdrawiam
      Wiola184allegro

Czy któraś z Was też dostała takiego "uspokajającego" maila???
      Nie liczę, że cokolwiek dojdzie, ja również zamawiałąm torebkę...

• oookatarzyna Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 15.02.12, 19:23
        tak, też to dostałam. żałosne od 23 stycznia brak kontaktu, a tutaj "jak pisałam wcześniej" jasne. Sprawa zgłoszona na policję w poniedziałek, mam nadzieję, że ktoś w końcu zareaguje
        • nitts Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 15.02.12, 20:34
          Kochani, nie cieszcie sie ze otrzymacie przesylke. Ja swoja kurtke otrzymalam juz 2 tygodnie temu i co z tego, jak kurtka ma popsuty zamek i poprute szwy. Nie mam co z nia teraz zrobic bo nikt we Wiol marze nie odbiera. Moglabym ja odeslac, ale nie ma co ufac Wiol marowi ze mi odda pieniazki albo wymieni kurtke jak to w normalnych sklepach bywa. Zenada. Ponadto kurtka to PODRÓBA, sprawidzialm na oryginalnej stronie sklepu i metka jest inna. Sprawe oddaje do Prokuratury za oszustwo.
          • wpaulam Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 17.02.12, 12:24
            Mam pytanie? Czy ktoś był i kontaktował się osobiście z tą panią?
            • nastazjap Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 17.02.12, 20:13
              Pare dni temu minal termin kiedy mialam otrzymac zamawiana sukienke, niestety nie dostałam żadnego maila uspakającego wiec zamierzam to złosić czy moglabym prosic o dokladnie informacje co trzeba zrobic?

czy mam to zglosic na policje w miejscu zamieszkania czy może zameldowania?
              jakie mam miec dokumenty przy sobie czy oprocz wydruku dokonania przelewu na konto tej pani jeszcze coś?
              sukienke wylicytowalam za 30 zl +30 przesyłka czy jest sens to zgłosic czy na tak małą kwote będzie rozpatrzona sprawa?
              • oookatarzyna Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 17.02.12, 21:23
                Najlepiej w miejscu zamieszkania, ale to tylko ze względu na komfort, można zgłosić gdziekolwiek. Dokumenty: dowód wpłaty, imię i nazwisko Wioletty wraz z jej danymi, najlepiej mail z wygranej aukcji bo tam wszystko jest i korespondencję z firmą żeby udowodnić że nie ma kontaktu. Jest sens, bo to jest ponad 600 oszukanych osób i to należy zaznaczyć, bo to już podejrzenie oszustwa, a nie wypadek przy pracy
                • wpaulam Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 18.02.12, 13:52
                  Właśnie dostałam taką oto wiadomość od Pani W.
                  Witam,

W związku z informacjami o braku otrzymania numerów przesyłki udostępniam link do bazy numerów przewozowych wszystkich klientów.
                  Najszybszą formą znalezienia swojej paczki jest skorzystanie z opcji wyszukania po imieniu i nazwisku (CTRL + F)

Link: www.bandorz.webd.pl/numery.txt

Numer będzie możliwy do śledzenia na stronie Poczty Polskiej w ciągu kilkunastu dni. Przypominam, że wszystkie paczki wysłane zostały z Chin.

Proszę o cierpliwość i przepraszam za opóźnienie w dostawie.

Pozdrawiam
                  • oookatarzyna Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 18.02.12, 14:06
                    nie ma prawa tego udostępnić
                  • nitts Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 18.02.12, 14:46
                    Sluchajcie, to jakas komedia jest. Ja rowniez otrzymalam takiego maila, pomimo iz 31 stycznia swoja przesylke otrzymalam. Babka ma burdel w firmie i nie ogarnia.
                    • oookatarzyna Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 18.02.12, 14:55
                      ja to w poniedziałek zgłaszam, dobrze że nie podała naszych nr kont i innych informacji. ktoś ma pusto w głowie
                      • agusia88100 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 19.02.12, 14:55
                        ta jakis cyrk tez otrzymalam tego meila ale oczywiscie przesylka o takim numerze nie istnieje :( a po za tym nie powinna chyba udostepniec wszytskim tych danych
                        • niunieczka1982 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 19.02.12, 18:21
                          Też dostałam tego maila, tylko że moich danych wogóle na liście nie ma... Paranoja!
                          • niunieczka1982 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 19.02.12, 18:23
                            A na moją odpowiedź, że moich danych nie ma na liście dostałam w odpowiedzi kolejny raz tego samego maila z tą samą listą z nazwiskami i numerami nadania, które oczywiście nie istnieją...
                            • messss Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 19.02.12, 20:23
                              i na każdego maila ta sama odpowiedź...
                            • nitts Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 20.02.12, 14:39
                              Ws. maila z udostepnieniem naszych danych wystosowalam pismo do prokuratury. Zglaszajcie wszyscy.
                              na adres: Prokuratura Rejonowa w Oławie, ul. 1 Maja 41, 55-200 Oława
                              Niniejszym składam zawiadomienie o uzasadnionym podejrzeniu popełnienia na moją szkodę w dniu ............... . przestępstwa z Art. 51 Ustawy o Ochronie danych osobowych
                              przez ................., z siedzibą firmy przy ulicy ............................. Mając na uwadze powyższe wnoszę o :

1. Wszczęcie w przedmiotowej sprawie śledztwa z art. Art. 51 ust 1. Ustawy o Ochronie danych osobowych wobec uzasadnionego podejrzenia popełnienia przestępstw przez w/w.
                              2. Uwzględnienie następujących wniosków dowodowych :
                              - print screen do strony, na której udostępnione są moje dane osobowe,
                              - mail od sprzedającego z linkiem do strony w której upowszechnia dane osobowe.

+ Uzasadnienie
                              co , jak i kiedy i dlaczego

• oookatarzyna Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 20.02.12, 16:06
                                dzięki za info
    • madziana1000 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 22.02.12, 22:21
      Również niestety znalazłam się w gronie poszkodowanych przez panią wioletkę. Znalazłam wizytówkę firmy, którą podała w danych do przelewu: www.cylex.pl/firmy/wiol-mar-11031553.html .Nie wierzę, że ten towar dojdzie, ale pieniądze odzyskam, w ten czy inny sposób, bo mimo, że jest to niecałe 100 zł, to nikt nie będzie się bogacił moim kosztem. A Allegro się ogłasza, że zwraca koszty, więc jak nie wioletka to Allegro będzie się musiało z tym zmierzyć, a potem niech oni ścigają naszą przedsiębiorczą i pomysłową wiolkę. Także pani wiolu komornik do pani zawita, tylko proszę nie uciec do Chin - bo tam przecież cały czas świętują nowy rok i mogą pani nie wpuścić.
      Brak słów na takich po prostu.
    • 1efffe Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 28.02.12, 10:34
      Ja również czuję się oszukana przez tą panią.Zamówiłam sukienkę 08.01.2012 i cisza konto ma zablokowane z tytułu naruszenia regulaminu w allegro.Sprawę należy zgłosić na policji w miejscu zamieszkania osoby pokrzywdzonej z dokumentacją ksero dotyczącej aukcji oraz wiadomości wysłanych do tej wiola184.Na policję będę zgłaszała bo czekałam na odp.z allegro.
      • 1natalya91 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 29.02.12, 22:43
        witam, allegro archiwizuje aukcje a zeby udac sie na policje trzeba miec podobno wydruki o akucji itd. ma ktos moze zapisane z was zdjecia i opis aukcji nr (2016153905) ??

proszę o odpowiedź na maila natalya1991@o2.pl
        • vanillka84 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 04.03.12, 19:16
          wczoraj dostałam maila od wioli...

"Drodzy Państwo.

Ostatnimi czasy starałam się rozwiązać problem z nieznanym mi wcześniej opóźnieniem chińskiego przewoźnika, przepraszam za brak kontaktu w ostatnich dniach.

Całkiem niedawno zostały Państwu rozesłane numery przesyłek, większość pojawiła się już w bazie chińskiego przewoźnika i wkrótce będzie dostępna na stronie PP w opcji: Śledzenie.

Proszę jeszcze o cierpliwość w oczekiwaniu na wysłane paczki, gwarantuję, że nikt z Państwa nie został/nie oszukany, i wszystko zostanie dostarczone, cała sytuacja jest spowodowana niefortunnym terminem realizacji paczek w terminie Chińskiego Nowego Roku, co spowodowało ogromny bałagan w logistyce przewoźnika - na co nie miałam żadnego wpływu.

Mogę tylko najmocniej Państwa przeprosić i błagać jeszcze o odrobinę cierpliwości.

Pozdrawiam"

Jeszcze na policji nie byłam, ale trzeba w końcu to załatwić i w przyszłym tygoniu się wybiorę, bo czekać nie ma już sensu:/
          • asiek.asia1981 Re: LEPIEJ ISĆ NA POLICJĘ 04.03.12, 19:22
            CZY WY LUDZIE NIE WIDZICIE ZE TA GNIDA OSZUKUJE NAS WSZYSTKICH OD 3 MIESIECY I PRZEDŁUZA CZAS?????? JA WYTACZAM JEJ PROCES W SĄDZIE KONSUMENCKIM, NA SZCZESCIE POWIOZĄ JĄ, BO TO OSZUSTWO NA WIELKĄ SKALĘ, CHIŃSKI NOWY ROK- JASNE KRETYNKA KTO SPRZEDAJE TOWAR, KTÓREGO NIE MA??????? CO MYSMY KUPILI A ONA TO DOPIERO Z CHIN ZAMAWIAŁA NO JAKIŚ ZART, MAM NADZIEJĘ, ŻE JĄ ZAMKNĄ.
    • madziana1000 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 05.03.12, 11:23
      Ja też dostałam takiego maila, że niby wiolka się przez jakiś cas nie odzywała, bo załatwiała sprawę tych przesyłek, a odezwała się pewnie dlatego, żeby mieć trochę więcej czasu na zwinięcie intersu i zatarcie swej przestępczej działalności. Czy ktoś z Was już złożył zawiadomienie na policję ? ja mam już gotowe zawiadomienie które miało być dziś złożone, ale ten mail mnie wytrącił, jeszcze jakieś złudzenie mam, że jednak dojdzie ta paczka, tylko ile można czekać ...
      • agusia88100 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 05.03.12, 12:28
        wyślij nam to zawiadomienie i gdzie je składasz ??
    • madziana1000 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 05.03.12, 14:58
      Ja wzór zawiadomienia wzięłam ze strony, którą ktoś niżej podawał paragraf415.republika.pl/ . Pójdę z tym na swoją komedę, ale z tego co wiem, to oni i tak spisują jakiś swój protokół, więc nie wiem, czy wogóle będę musiała to składać. A jeśli wyślę np pocztą to zawiadomienie to i tak wezwą mnie na przesłuchanie. Z tego tez powodu nie wysyłam do Oławy, bo przecież nie pojade tam na wezwanie. Czytałam też, że w tego typu przestępstwach nie ma znaczenia, na jaką kwotę ktoś nas oszukał, nawet jeśli byłoby to 20 zł, bo przecież przedmiotem sprawy jest kradzież/oszustwo. Gdyby był dolny limit, od którego się kogoś kara, to każdy by sobie kradł bezkarnie bo za tyle można. Czytałam też na stronie naszej komendy sposób postępowania w takich przypadkach i nie jest napisane, że prosze zgłaszać powyżej iluś złotych, tylko, że jak ktoś nie dotrzymał umowy, to należy to zgłosić. Jeszcze Pani, która pisała wcześniej napisała o tym łysym, widzę po komentarzach, że tak samo sie tłumaczył chińskim rokiem. Nie można wyświetlić jego danych, więc nie wiem skąd ten egzemplarz, ale prawdopodobne jest, że to współpracownik naszej wiolki. Idźcie na policję, bo jak każdy machnie ręką, to sobie wiolka może z łysym na Bahamy pojedzie, bo nam się nie chciało dociekać swoich praw. Nie dajmy się śmiać wioli nam w twarz.
      • madziana1000 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 05.03.12, 15:09
        Tu informacje ze strony komendy policji w Oławie odnośnie aukcji internetowych:

Gdy już padłeś ofiarą oszustwa:
        •Poinformuj jak najszybciej administratorów ds. bezpieczeństwa danego serwisu.

•Zachowaj wszystkie dokumenty związane z transakcją tj. dowód przelewu na konto bankowe, korespondencję mailową, itp.

•Zgłoś się wraz z powyższymi dokumentami do najbliższej w Twoim miejscu zamieszkania jednostki policji

Zgłaszając się na policję trzeba będzie podać:•Datę i numer aukcji, jej przedmiot oraz wylicytowaną cenę.

•Nazwę konta (nick) sprzedawcy oszustwa oraz jego adres e-mailowy.

•Sposób kontaktu ze sprzedającym: jego e-mail, nr telefonu, adres.

•Sposób dokonania zapłaty: przelew na konto bankowe, płatność za pobraniem.

Czyli sami zachęcają do zgłaszania, więc nie ma na co czekać. Chociaż tyle, a czy allegro odda pieniądze to już inna bajka, podejrzewam, że jak się tyle osób zgłosi, to pewnie i tak będą odmawiać. Wielka ochrona kupujących - tylko pewnie nie zawsze;)
        • vanillka84 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 05.03.12, 20:06
          nie wiem ile w tym prawdy, ale na fb na profilu: " Oszukani przez wiola184 " jedna dziewczyna napisała, że dostała torebkę... ciekawe...
          • mps61132 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 05.03.12, 21:38
            vanillka84 jedna jaskółka wiosny nie czyni to pod Twoją wypowiedz wyżej.
            Ja w tamtym tygodniu złożyłam sprawę na policji i jestem już spokojniejsza. Teraz mi jest obojętne czy torebka dojdzie czy zwrócą mi kasę,ale wiem że się nie dam oszukiwać. Mam czekać do 30 dni i dostanę powiadomienie z policji co przyniosło śledztwo i dopiero jak to dostanę mogę zgłosić szkodę do allegro o odzyskanie pieniędzy. Pozdrawiam Was.
    • oookatarzyna Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 16.03.12, 18:02
      Ja zgłosiłam sprawę prawie miesiąc temu i muszę przyznać, że jeszcze nie dostałam żadnej odpowiedzi, ale mam nadzieję, że niedługo dostanę pismo w sprawie wszczęcia postępowania. Czy ktoś już ma jakąś informację zwrotną?
    • madziana1000 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 16.03.12, 20:21
      A może ktoś dostał towar ? Czy ktoś ma jeszcze jakikolwiek kontakt z wiola? Komuś odpisuje na maile?
      • 1warszawka1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 19.03.12, 16:10
        niestety ja wysłałam maila tydzień temu i do tej pory juz pani wiola nie pofatygowała sie z odpowiedzią, jeszcze nie byłam na policji jakoś tak zwlekam...
    • madziana1000 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 19.03.12, 17:51
      Myślicie, że to nasza wiola czy zbieżność ksywek ?;)
      wiola184.mixer.pl/
      albo tu:
      www.fotosik.pl/u/wiola184/zdjecia
      tu też haft komputerowy:
      wersjax.lit.pl/wiol-mar-olawa
      Ciekawi mnie, jak to się zakończy...
      • oookatarzyna Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 19.03.12, 18:50
        tak, to nasza chinka cziku cziku linka
        • 1warszawka1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 20.03.12, 09:26
          WItam
          no dostałam odpowiedź od wioletty:
          Pragnę poinformowac ze nadal rozwiazywane sa problemy z wysylka. Prosze o oczekiwanie na towar. Wszystkie paczki do państwa zostaną dostarczone. Przepraszamy za zaistniała sytuacje i czas oczekwiania na towar. Pozostajemy w stalym kontakcie.

Pozdrawiam
          hmmm ???sama już nie wiem ....
    • madziana1000 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 20.03.12, 11:39
      Jaki to stały kontakt, jak na każdą wiadomość odpowiada tylko automatem. Ja do niej pisałam, że na liście z podobno numerami paczek nie ma mojego nazwiska, odpowiedź - automatyczna wiadomość nie na temat, pisałam, żeby zwróciła gotówkę, jedyny odzew - automatyczna wiadomość nie na temat. Tak to sobie byśmy mogły wesoło popisać jeszcze i 3 miesiące i rok... Ja w to nie wierzę, dlatego zgłosiłam na Policji, każdy ma niestety granice cierpliwości. A wogóle to serwis powinien jakąś konkretną informacje odnośnie użytkownika podać, a nie, że my wszyscy jesteśmy jak we mgle, bo nikt nic nie wie.....
      • 1warszawka1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 20.03.12, 15:03
        dokładnie amsz rację, ja zaraz na początkuz alożylam spór ale cóż z tego jak juz wygasł...a ma ktoś jakieś juz wiadomosci z policji?
      • mps61132 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 20.03.12, 21:42
        I popieram....na co tutaj czekać i wierzyć automatom, no proszę cię dziewczyno, ja już dawno zgłosiłam sprawę na policję.
        • 1warszawka1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 28.03.12, 07:40
          witam czy ktoś ma jakiekolwiek informacje czy z policji czy z allegro ???
          • madziana1000 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 28.03.12, 16:17
            Ja dziś dostałam z Policji zawiadomienie o wszczęciu postępowania, także zgłoszę się na allegro po zwrot pieniędzy. Ktoś coś jeszcze wie nowego ?
            • agusia88100 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 28.03.12, 18:06
              u mnie cisza :(:(:(
              • vanillka84 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 01.04.12, 11:49
                ja też już zgłosiłam na policję, choć kwota < 150 zł, to nie podaruję... czekam na informację od nich i zgłoszę allegro, choć pewnie i tak kasy nie odzyskam :/
                ktoś w ogóle już dostał chociaż jakąś odpowiedź od allegro?
                • madziana1000 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 01.04.12, 12:23
                  Witam. Ja już dostałam odpowiedź od allegro, że mój wniosek o zwrto został rozpatrzony pozytywnie, tylko teraz mam do nich wysłać wniosek i kopie niektórych dokumentów pocztą w ciągu 90 dni. Myślę więc, że zwrócą mi pieniądze.
                  • 1warszawka1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 01.04.12, 21:24
                    a co napisała/wypełniłaś jakie dokumenty w allegro ze masz rozpatrzony wniosek o zwrot?ja tylko spór założyłam , który zresztą się juz skończył
                    • natalya91 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 01.04.12, 23:14
                      Spór nic nie daje, trzeba isc na policje, oni w ciagu 30 dniu odpisuja czy rozpoczynaja sprawe i wtedy jesli tak- dostajesz numer sprawy ktory podajesz allegro- allegro zawsze w przypadku podanai numeru sprawy oddaje kaske. pojscie na policje nic nie boli, a trzeba dac tej pani nauczke- niech odpowiednie organy się nią zajmą ( idac na policje trzeba miec wszystkie dokumenty- przelewy, wydrukowane potwierdzenie wygrania aukcji- z poczty, korespondencje z ta pania, jej dane, wszystkie numery tel ktore podawala itd) w razie potrzeby, prosze podac maila- pomogę jesli mi sie uda :)

pozdrawiam
                      • madziana1000 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 02.04.12, 07:56
                        Dokładnie tak jak napisała natalya91. Moja przeprawa z panią Wioletta wyglądała tak: miesiąc spokojnego czekania bo czas wysyłki miał trwać do 20 dni roboczych. W międzyczasie wiola184 zaczęła dostawać negatywne komentarze, więc zapytałam o co chodzi. Odpowiedziała mi wszystkim nam znaną automatyczną odpowiedzią. Pisałam do niej wiele maili, czas leciał, odpowiedź zawsze o podobnej treści, ale nigdy nie związana z moimi pytaniami. Założyłam spór, nie było na niego żadnego odzewu, więc zakończyłam go kilka dni przed końcem, zgodnie z tym co mi pisało allegro. Wysłałam tez maila z żądaniem zwrotu pieniędzy do konkretnego dnia, ale i tu nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. Na liście z numerami paczek, nie było nawet mojego nazwiska, tu też nic pani wiola nie odpowiedziała, dlaczego są niektórzy a innych nie ma. Tak więc po dwóch miesiącach bezowocnych prób porozumienia się z wiolą zgłosiłam się na policję. Powiedziałam, że nie straciłam dużo pieniędzy, ale dlaczego w sumie ktoś ma sobie na mnie zarabiać no i powiedziałam, że żeby allegro zwróciło pieniądze, muszę zgłosić oszustwo no i że ma ponad 1500 negatywnych komentarzy. Załączyłam wydruk przelewu, skan aukcji oraz wydruki wszystkich maili, które pisałam i które ona pisała oraz informacje o tym, że założyłam spór i wszystko co pisało mi allegro. Po kilku dniach dostałam zawiadomienie o wszczęciu postępowania, i wypełniłam formularz na allegro, podając numer sprawy. Dostałam odpowiedź, że mam przesłać kopie tego zawiadomienia, dowodu osobistego i jeszcze czegoś do nich i będzie procedura zwrotu. Nie wiem jak ta sprawa naprawdę wygląda, być może jest tak jak ktoś pisał, że pani wiola się przeliczyła z ilością towaru i teraz nie jest w stanie tego ogarnąć, i wcale nie miała zamiaru oszustwa, ale to naprawdę nie jest moja sprawa i powinna ponieść konsekwencje swoich złych decyzji i oddać pieniądze, jeśli ten towar jest niemożliwy do sprowadzenia albo będzie to trwać pół roku. Nie sprzedaje się towaru, którego się faktycznie nie ma i pani wiola ma nauczkę. No sory, ale trochę odpowiedzialności i profesjonalizmu jest potrzebne, jak się prowadzi działalność, nie jesteśmy w piaskownicy.
    • christoff_84 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 10.04.12, 22:19
      Witam.
      Również zostałem oszukany przez wiola-mar (wiola184). Do niedawna jeszcze myślałem że to jakoś zostanie odkręcone, ale teraz jestem zdecydowany zgłosi sprawę na Policji i dołączyć do zbiorowego pozwu. Mój email szewczyk.krzysztof@tlen.pl .Proszę o kontakt osoby zajmujące się sprawą o pomoc - nie możemy tego tak zostawić. Ta kobieta musi ponieść odpowiedzialność. Pozdrawiam.
      Krzysztof
      • nastazjap wiol-mar - poszkodowani zglośmy to do tv i prasy 11.04.12, 15:40
        jak można przeliczyć się z towarem, przecież kase miała wiec mogla zamawiac te rzeczy w chinach torebki ktore ona sprzedawała są nadal dostępne na stronach chińskich hurtowników za ok 15 $ sukienki w stylu asos również, w między czasie ja sama złozyłam 5 zamówień od lutego wszytskie mi już przyszły bez problemu, to jest zwykła oszustka, mam nadzieje ze dostanie za wszytsko, ale znajać naszą kochaną Polske ujdzie to jej płazem i będzie kolejnych frajerów na ciągać, może zgłośmy to do tv i prasy aby nagłosnic jak to szacowne allegro chroni swoich klientów, przecież to jest wałek grubego kalibru pani wiola pewnie siedzi i czyta nasza komentarza i smieje sie z nas frajerów!!!!!!!!!!!!!!
        • monikah13 Re: wiol-mar - poszkodowani zglośmy to do tv i pr 13.04.12, 21:02
          co racja to racja! Moim zdaniem wszyscy poszkodowani powinni zgłosić całą sprawę na policji - wtedy może jakiś cud się zdarzy.....
    • monikah13 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 13.04.12, 20:59
      ja również zostałam oszukana. Proszę o kontakt 504257323.
    • angelr1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 18.04.12, 21:32
      Ja też miałam tę niemiłą niespodziankę. Wpłaciłam pieniądze po zakupie-29 grudnia. Do dziś paczka nie doszła. Podano numery telefonów awaryjnych, bo rzekomo przez Nowy Rok Chiński, przesyłki utknęły w Szanghaju. Kłamstwa,matactwa. Kilka maili, w sumie spamów. Nie można już sporu założyć na Allegro, bo minął okres 60dni od zakończenia aukcji. Perfekcyjny przekręt!
      • angelr1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 18.04.12, 21:34
        Dodatkowo wczoraj przyszedł mail, że przesyłki będą w maju. Czyżby się przestraszyła komentarzy i zgłoszeń na policję???
    • magduffa Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 23.04.12, 13:41
      Czy ktoś z obecnych otrzymał z policji pozytywną decyzję o wszczęciu dochodzenia? Jeśli tak to byłabym wdzięczna, aby te osoby podały bez żadnych danych osobowych, nr akt sprawy jaka została wszczęta.
      Niestety na policji odrzucili moje zawiadomienie, gdyż uznano, że wszystkie znamiona przestępstwa nie zostały wyczerpane (bo było kilka pozytywów i w sumie kilka osób dostało swoje paczki, wiec uznano że pani wiola nie działała z pełną premedytacją).
      Chcę się odwołać od tego i udowodnić, że w innych prokuraturach toczą się już dochodzenia przeciwko tej pani, że działała na skalę masową i, że moje zarzuty o oszustwie nie są bezpodstawne.
      Jeśli ktoś się zajmuje oficjalnie tą sprawą, składa jakiś pozew zbiorowy w naszym imieniu to się oczywiście przyłącze i udostępnię wszelkie potrzebne dokumenty itp. Myślę, że razem więcej zdziałamy.
      • madziana1000 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 23.04.12, 15:20
        Śmieszne to wszystko, jak widać oszuści mogą się czuć w Polsce wyluzowani. Więc ja też sobie sprzedam kilka rzeczy uczciwie a potem naciągnę na kasę kilkaset osób i będę niewinna, bo w końcu kilku osobom towar wysłałam :)
        Gdzie w art. 286. § 1.KK jest mowa, że przestępstwo jest dopiero od iluś oczukanych osób albo od jakiejś kwoty albo nie jest przestępstwem, jak oszukam kogoś, ale nie wszystkich? Odwołuj się, bo co to wogóle za argument z tym, że miała pozytywy ...
        I wogóle jak to nie przyjęli zawiadomienia? muszą przyjąć ...chyba, że odmówili wszczęcia postępowania po Twoim zawiadomieniu.
        • magduffa Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 23.04.12, 16:26
          Tak chodziło mi o odmowę wszczęcia dochodzenia.
          • nastazjap Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 24.04.12, 08:55
            a czy ktoś próbował tą sprawe nagłośnić w mediach? przecież to nie może być tak ,że na tak znanym portalu działa oszustka aż na taką skale
            • kisia888 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 26.04.12, 20:02
              miesiąc temu zglosilam sprawe na policje, przedwczoraj zostalam wezwana w celu podania numeru telefonu do p. wioli i dowiedzialam sie wtedy ze rzekomo p.wiola przebywa aktualnie na terenie chin i probuje sytuacje wyjasnic i ze sa juz pojedyncze przypadki ktore dostaja swoj towar. ile w tym prawdy, nie wiem.
              • 1warszawka1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 27.04.12, 12:44
                aha już to widzę... a po co policji nr telefonu, którego i tak nikt nie odbiera? bez sensu w ogóle te wypady na policję bo to i tak nic nie daje, powiedzmys obie szczerze zostaliśmy oszukani i tyle zapomnieć o tym i meić nauczkę na przysżłość, ale gdyby czsaem ktoś coś sie dwoiedział to neich pisze ;)
      • sozanka1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 02.05.12, 09:35
        Witam,
        jestem trochę w podobnej sytuacji, bo zgłosiłam sprawę na policję 21 kwietnia i nie mam jeszcze odpowiedzi w sprawie wszczęcia postępowania, a 120 dzień od wygranej licytacji mija mi 7 maja. Napisałam wczoraj maila do Allegro do Programu Ochrony Kupujących, co mam w takiej sytuacji zrobić. Dzisiaj dostałam odpowiedź, że w tej sprawie można się ubiegać o zwrot rekompensaty już na samym zgłoszeniu sprawy na policji.
        • tomekf76 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 02.05.12, 10:28
          U mnie wygląda to tak: przedwczoraj przyszło pismo o wszczęciu postępowania, minął termin 120 dni, oto odpowiedź allegro:
          <b>Dziękuję za zgłoszenie.

Informuję, iż nie ma Pan możliwości skorzystania z Programu Ochrony Kupujących.

Wnioski, które nie spełniają warunków, nie są przez nas rozpatrywane.

Jeśli od zakończenia aukcji upłynęło więcej niż 120 dni, nie ma technicznej możliwości wypełnienia formularza POK.

Zasada ta obowiązuje wszystkich Użytkowników Serwisu.

Więcej informacji na temat Programu znajduje się w Pomocy:

www.allegro.pl/help_item.php?tid=45&item=131&zoom=N
          W zaistniałej sytuacji jedyną drogą ubiegania się o zwrot wpłaty jest wstąpienie na drogę cywilno-prawną.

Pozdrawiam</b>
          • 1warszawka1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 02.05.12, 10:48
            dni roboczych czy wszystkich?i dotyczy to tylko i wyłącznie wtedy kiedy zgłosiło się sprawę na policję tak?
            • sozanka1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 02.05.12, 10:53
              Liczą się dni kalendarzowe od momentu wylicytowania przedmiotu. Żeby ubiegać się o zwrot pieniędzy trzeba zgłosić zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa (oszustwa) na policji.
              • anna_8312 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 03.05.12, 10:16
                Wczoraj dostałam zwrot całej kwoty od allegro łącznie z kosztami przesyłki - w moim przypadku było to 340 zł (kupiłam 4 torebki, nie dostałam ani jednej). Zgłosiłam sprawę na policję, do tej pory nie dostałam pisma z komendy czy sprawa została umorzona, natomiast w przypadku wioli184 wszczecie postepowania nie jest konieczne. Jedyne co musicie zrobić to mieć potwierdzenie zgłoszenia sprawy na policję (bo beda chcieli keserokopie) i wypełnic formularze zwrotu. U mnie od wypełnienia formularzy do wypłaty pięniędzy upłynęło może 2 tyg nie wiecej - allegro działa bardzo sprawnie. Nie wierzyłam że odzyskam te pieniądze a jednak... także nie odpuszczajcie!!!!
                • 1warszawka1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 08.05.12, 10:21
                  witam,dziś zgłosiłam sprawę na policję, nie dostałam na razie żadnego dokumentu,natomiast uzyskałam informację, że rozpoczynają śledztwo i jak najbardziej są podstawy do tego, że jest to oszustwo na szeroka skalę, w allegro wyczytałam zeby się dopominać o zwrot pieniędzy musi upłynać 30 dni od zgłoszenia sprawy na policji, musi być nadany numer policji lub prokuratury i dopiero ubiegać się można o zwrot
                  • 1warszawka1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 08.05.12, 11:06
                    no i mam pytanie do Was, poczytałam POK i warunki zgloszenia, dzis mija dokładnie 120 dzień od zakończenia aukcji,dziś zgłosiłam sprawę na policji,policja ma 30 dni aby uzyskać jakieś informacje,jeśli się okaże że juz jets gdzieś złożona taka skarga i prokuratura już się tym zajęła to dopiero wtedy otrzymam nr sprawy który wymaga allegro,ale to juz będzie po upływie 120 dni,formularz do allegro w POK wysłałam przed chwilą ale bez numeru sprawy nadanej przez policję albo prokuraturę, jak myślicie co w takiej sytaucji, allegro uzna mi to?
                    • mysza17.09 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 08.05.12, 13:57
                      W tej sprawie ( u tego Sprzedającego) wymagane jest jedynie zgłoszenie sprawy na policję i allegro potrzebuje jedynie nr zgłoszenia sprawy. Taką informację uzuskałam przez allegro. Każdą zgłoszoną sprawę policja rejestruje i ten numer powinni Ci udostępnić. Po 30 dniach z policji otrzymasz nr zawiadomienia o wszczęciu bądź odmowie wszczęcia postępowania w sprawie.
                      U mnie termin minął wczoraj i wczoraj zgłosiłam się do POK jedynie z nr zgłoszenia sprawy na policji - dziś mam odp. z allegro wniosek rozpatrzony pozytywnie. Jeszcze tylko doślę im parę kwitów pocztą i po sprawie.

Proponuję zadzwonić do Komistariatu Policji, gdzie zgłaszałaś sprawę i uzupełnić nr na allegro.
                      • 1warszawka1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 08.05.12, 14:23
                        dziekuję za odpowiedź, nr sprawy będę miała jutro dziś trafiają wnioski do komendanta który je przydziela do konkretncyh osób, napisałam do allegro, mam nadzieję, ze uznają, od allegro otrzymalam taka odpowiedź:
                        Twój wniosek o rekompensatę z Programu Ochrony Kupujących (nr 2040961658) został rozpatrzony pozytywnie. Potwierdź swoje zgłoszenie, przesyłając do 2012-08-06 (90 dni) następujące dokumenty:
                        •wydrukowany i podpisany formularz,
                        •oryginał bądź notarialnie potwierdzoną kopię dowodu wpłaty za przedmiot na konto Sprzedającego,
                        •kserokopię dowodu osobistego (z numerem i serią, numerem PESEL oraz adresem zameldowania),
                        •kserokopię postanowienia o wszczęciu dochodzenia/śledztwa.

Komplet dokumentów wyślij listem poleconym na adres:

Serwis Allegro.pl
                        Grupa Allegro Sp. z o.o.
                        Program Ochrony Kupujących
                        ul. Marcelińska 90
                        60-324 Poznań
                        czy Ty tez takie cos dostałas?czy wysyłałaś listem poelcinym te wszystkei dokumenty a w tym potwierdzone notarialnie kopię wpłaty? najgorsze że mnie przelew za tę cholerną torebkę zrobiła koelżanka z pracy ;(
                        • madziana1000 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 08.05.12, 17:26
                          Myślę, że to nie ma znaczenia z jakiego konta zapłacono, tylko że zapłacono za zakupy. Wydrukuj potwierdzenie, jeśli przelew był robiony elektronicznie i tyle, jakbyco to będą wzywać o uzupełnienie, tylko nie wiem o co w takim przypadku. Załącz wydruki maili z Allegro o tym, że wygrałaś aukcję, i dalej, że wybrałaś sposób zapłaty itd. możesz też załączyć korespondencję z panią wiolą. Wyślij wszystko co masz, żeby udowodnić, że na pewno straciłaś kasę.
                          • 1warszawka1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 08.05.12, 19:07
                            bardzo Ci dziękuję za pomoc ;))
                            pozdrawiam
                            • nastazjap Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 08.05.12, 22:38
                              6 maja dostałam takiego maila od tej oszustki

Witam

Zgodnie z informacjami jakie panstwu wczesniej udzielalam towar jest juz dostarczony do rzetelnej firmy wysylkowej, nastepnie zostaje nadany do klientow ktorzy nie otrzymali towar.

Pozdrawiam

czy Państwo również dostali
                              • oookatarzyna Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 08.05.12, 22:45
                                nic takiego nie dostałam, ciekawe jak odebrała "nadane" już przesyłki :/ ściemniara roku
                                • 1warszawka1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 09.05.12, 07:10
                                  ja juz do niej nie piszę,a ona wysyła te automatyczne informacje tylko jak sie do niej coś wyśle sama z siebie nie poinformuje, pisanie do niej to bezsens juz w tej chwili, na policji jak usłyszeli jej tłumaczenia o chińskim roku to myślałam że z krzeseł ze śmiechu pospadają
                                  • madziana1000 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 09.05.12, 07:44
                                    A co zrobimy, jak towar jednak po 4 miesiącach dotrze?;)
                                    • 1warszawka1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 09.05.12, 11:43
                                      a. uczciwie oddamy go z powrotem do Chin
                                      b. zbiorowo przeprosimy Panią Wiolę
                                      c. zdziwimy się mocno jak go zobaczymy u siebie
                                      *niepotrzebne skreslić :)
                                      a teraz na poważnie-nie mogę już patrzeć na te torby,u mnie w mieście co druga ma ją w ręku,gdybym ją w końcu otrzymała pewnie próbowałabym ją sprzedać, a gdybym odzyskała pieniadze byłabym usatysfakcjonowana w pełni ;)))
                                    • mysza17.09 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 09.05.12, 12:29
                                      Heh, będzie trzeba zawiadomić i allegro i policję :) Przestępstwo oszustwa można popełnić jedynie z zamiarem kierunkowym, czyli "w celu osiągnięcia korzyści majątkwej". Jeśli towar dotrze, nie będą spełnione wszystkie znamiona tego przestępstwa. Sama ciekawa jestem jak to wszytsko się skończy...
                                      Ja od 15 kwietnia nie dostaję żadnych wiadomości od wioli184.

• madziana1000 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 09.05.12, 14:56
                                        Jakby nie było warunki umowy (termin) nie zostały dotrzymane i uczciwy sprzedający powinien oddać w takiej sytuacji pieniądze. W biznesie ryzyko, że coś nie wyjdzie, niestety istnieje, a już na pewno w przypadku aukcji typu: wystawiam towar, którego nie mam, ale spoko, zamówię.
                                        A te automatyczne maile z gorącymi zapewnieniami tak naprawdę nie są żadnym dowodem na to co w nich pisze, a zapewne posiada/powinna posiadać jakieś dowody zamówień u chińskiego hurtownika, cokolwiek, co byłoby bardziej wiarygodne niż zapewnienia, że towar będzie w lutym, w marcu, potem, że w kwietniu, maju ...
                                        Ja tej torebki już nie chcę, ponieważ nie zgadzałam się na kilkumiesięczne oczekiwanie na jej dostawę, jeśli sprzedający nie dotrzymuje warunków umowy, to kupujący ma prawo żądać ich dotrzymania lub zwrotu wpłaconych pieniędzy.
                                        Jeśli ta torebka naprawdę kiedyś przyjdzie to odsyłam ją pani Wioli i niech robi z nią co chce..
                                        • oookatarzyna Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 09.05.12, 23:02
                                          popieram, najdłużej czekałam na towar 10 dni, nie zgadzałam się na 5 miesięcy oczekiwania
                                  • nastazjap Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 10.05.12, 10:17
                                    Ja do tej oszustki od dawna nie pisze juz i ost wiadomośc na temat tego ze wysyłki wysłała sama z siebie
                                    • mps61132 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 10.05.12, 10:56
                                      Dziewczyny nie nakręcajcie się na zapas bo szkoda Waszego zdrowia. Przyjdzie czy nie przyjdzie ta torebka to już nie ma znaczenia, oszukała nas i chyba żadna z nas z dumą nie nosiłaby już tej torebki. Ja już dawno kupiłam sobie ją w swoim mieście. Komplet dokumentów do allegro wysłałam we wtorek tj. 8 maj, teraz czekam na zwot pieniędzy od allegro. Z tego co wiem z Posterunku Policji to w moim mieście oszukała mnie i jeszcze jedną osobę i być może (to zależy od toku sprawy) skończy się to u Nas w Sądzie, tak mi powiedziała osoba która prowadzi tą sprawę.
                                      Pozdrawiam Was ciepło.
                                      • 1warszawka1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 10.05.12, 12:45
                                        a poświadczałas notarialnie kopię dowodu wpłaty za przedmiot na konto Sprzedającego, tak jak allegro sobie życzyło?
                                        • mps61132 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 10.05.12, 13:58
                                          Poświadczałam notarialnie i w banku przybijali mi pieczątke,ale potem pisałam do allegro w tej sprawie i dostałam odpowiedz, że jeśli był przelew poprzez PayU to nie musi potwiedzać notariusz tak więc działaj i jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz śmiało.
                                          • madziana1000 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 10.05.12, 14:03
                                            Ja przesłałam wydruk z przelewu internetowego, a taki wydruk nie wymaga żadnego potwierdzenia ani stempla. Notarialnie chyba trzeba mieć poświadczone, jak masz papierowe potwierdzenie dokonania przelewu np. na poczcie czy w jakimś punkcie opłat a oryginał chcesz zachować dla siebie.
                                            • 1warszawka1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 11.05.12, 07:10
                                              madziana1000 właśnie o takie wyjasnienie mi chodizło mam wydruk z internetu właśnie, jak pisałam wcześniej koleżanka robiął mi przelew i nie chciałabym jej jeszcze dodatkowo obciążać żeby biegała po bankcha itd. więc jeśliw sytarczy tylko taki wydruk to ok ;)
                                              dzieki wielkie
    • basiulka9000 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 11.05.12, 19:42
      Oszukani ? a ja mam wielka nadzieje ze dostane moja sukienke zamowiona od wiola184... chociaz nie powiem 4 miesiac czekam ...:(
    • gsekulski87 ALLEGRO ODDA WAM KASE!! 14.05.12, 23:42
      Witam serdecznie. Znalazłem przypadkiem to forum i waszą sytuacje. Mianowicie nie jestem az tak w temacie ale widze ze jest duża liczba oszukanych. Powiem tak jeśli Nie minęło wam 120 dni od daty kupna, oraz wpłaciliscie pieniażki na konto badz poprzez payU odzyskacie kase poprzez Program Ochrony Kupujacych. Opowiem moja sytuacje, w listopadzie 2011 kupiłem laptopa od uzytkownika "agula0687"! oczywiscie oszustka, wpłaciłem 2850zł i nic. Okazała się to piramida finansowa, koleś nie miał kasy aby spłacic długi i w ten sposób sobie radził. Ogólnie akcja była jak w "Modzie na Sukces" obietnice, groźby, oszustwa, manipulacje. Sprawe zgłosiłem pod koniec grudnia na police następnie do POK i w styczniu odzyskałem pieniążki, ALLEGRO NIE ROBIŁO Z TYM NAJMNIEJSZYCH PROBLEMÓW!!!!. oczywiscie tak jak i wy załozylismy swoje forum i sie informowalismy. Teraz komornik licytuje dom moich sprzedawców;D Więc smiało dawajcie na policje i jak zdabadziecie zaswiadczenie o wszczeciu postepowania (ok 30dni sie czeka) smiało zgłaszajcie sprawe do POK a napewno dzyskacie kase, allegro nie robilo nam najmniejszych problemów z tym a było ok 200 osób oszukanych na srednio 3 tys zł. jak coś chetnie służe pomocą gsekulski@wp.pl
      • oookatarzyna Re: ALLEGRO ODDA WAM KASE!! 14.05.12, 23:48
        dzięki za info, pocieszające w naszej sytuacji. W naszym przypadku niestety duża część osób machnęła ręką na stratę zamiast zgłosić na policję i boję się, że oszustce się upiecze
      • gsekulski87 Re: ALLEGRO ODDA WAM KASE!! 14.05.12, 23:57
        PS. Niech poda ktos Imię nazwisko oraz adres oszustów. Okres ten sam co u nas i podobne techniki oraz zasady. być może Ci sami co nas oszukali.
        • oookatarzyna Re: ALLEGRO ODDA WAM KASE!! 15.05.12, 00:03
          Pani Wioletta M. Firma z Oławy
          • mps61132 Re: POK działa 17.05.12, 23:05
            Witam ponownie.
            Dziś dostałam zwrot pieniążków z Programu Ochrony Kupujących. Dziewczyny nie poddajcie się. Myslałam że ten program to tylko reklama, ale allegro okazało się uczciwsze niż "nasza" wiola.
            • 1warszawka1 Re: POK działa 18.05.12, 08:56
              to super ;) cieszę się arzem z Tobą, a napisz wjakim czasie się tow szystko odbywąło, najpeirw 30 dni poszukiwań policji, potem wszczęcie dochodzenia, potem wysylak dokuemntów do allegro i... potem kasa ;) napisz proszę dzięki
          • gsekulski87 Re: ALLEGRO ODDA WAM KASE!! 18.05.12, 17:24
            To jednak zupełnie inne osoby niz miało to miejsce w naszym przypadku. W karzdym bardz razie już wam mówie jak to wyglada i jak powinniscie postępować. Mianowiecie na zgłoszenie się do POK macie 120 dni lecz jeśli wam konczy się czas a nie byliscie jeszcze na policji to odrazu zgłoście sprawe do POK! wtedy dostaniecie dodatkowe 90 dni na dosłanie dokumentacji i podanie numeru sprawy. Kolejna sprawa jesli pójdziecie na Policje mozecie czekać na zaswiadczenie nawet grubo ponad miesiac. Tu się sprawy mają tak iż złozycie zawiadomienie w pierwszym lepszym komisariacie w swojej okolicy, wtedy oni przesyłają dokumenty do jednostki policji odpowiedniej do zamiszkania oszustów, gdyż chodzi tu o oszustwa na duzą skale i wtedy by się narobił bałagan gdyby 40 róznych komisariatów się tym zajmowało! Bynajmniej tam miało miejsce w naszej sytuacji. Ja zrobilem w ten sposób iz ładnie poprosiłem panów policjantów aby oni wszeli sledztwo i dali mi zaswiadczenie bo zalezy mi na czasie. I tak po ok 20 dniach od zgłoszenia dostałem pismo z numerem sprawy a jeszcze po kilku dniach kolejne iz moja sprawa zostaje przeniesiona do innej komendy:) zaoszczedziłem ok 2-3 tygodni a na naszym forum pisały osoby ktore czekaly po 5 tygodni na zaswiadczenie z numerem. Kolejna sprawa, POK to nie fikcja! W naszym przypadku było ok 200 osób oszukanych na srednio 300 tys ł i z tego co pisano na naszym forum wszyscy ktorzy zgłosili sie do POK otrzymali zwrot. Po otrzymaniu listu z Policji i wysłaniu go wraz z reszta dokumentacji tzn, potwierdzeniem wpłaty, kserem dowodu, podpisanym wnioskiem, oraz numerem sprawy, na zwrot pieniażków czekałem ok tygodnia. Pozatym dla osób nie wtajemniczonych, allegro nie robi z tym problemów gdyz ono nie odaje tych pieniażków z własnej keszeni lecz jest ubezpieczone od takich przypadków. Teraz podsumowanie, jesli widzicie ze konczy wam sie 120 dni a nie byliscie jeszcze na policji, to zgłaszajcie sprawe do POK a dostaniecie dodatkowe 90 dni na dosłanie dokumentacji oraz numeru sprawy. Pozdrawiam:)
            • vanillka84 Re: ALLEGRO ODDA WAM KASE!! 18.05.12, 18:08
              witam,

popieram przedmówce - zgłaszajcie sprawę na policje, nie ma co zwlekać!
              też już dostałam zwrot kasy od all...wcześniej myślałam że to jakieś bajki i kasa stracona...a tu proszę:) poza tym POK działa bardzo sprawnie i wszystko odbywa się błyskawicznie.
              • gsekulski87 Re: ALLEGRO ODDA WAM KASE!! 18.05.12, 18:14
                W poprzedniej wypowiedzi wkradło mi sie kilka błędów...a mianowicie u nas srednio osobe oszukano na 3 tys zł. I skoro nam takie sumy bez szemrania oddawali to i wy dostaniecie. W naszym przypadku naszemu bohaterowi komornik licytuje juz dom za poprzednie wybryki, dodajac jeszcze to na co nasz oszukał to po tyłku mu się dostanie. Wiec warto pójsc zgłosić sprawe! kase odzyskacie a i dupką sie dostanie po tyłku
                • oookatarzyna Re: ALLEGRO ODDA WAM KASE!! 18.05.12, 18:17
                  Popieram, je też dziś dostałam zwrot z allegro. Dziwię się tym, którzy nie zgłosili tego na policję. Ktoś Was okrada, a Wy nie reagujecie
                  • gsekulski87 Re: ALLEGRO ODDA WAM KASE!! 18.05.12, 18:19
                    oookatarzyna napisała:

> Popieram, je też dziś dostałam zwrot z allegro. Dziwię się tym, którzy nie zgło
                    > sili tego na policję. Ktoś Was okrada, a Wy nie reaguj

A tak wogóle w waszym przypadku jaka jest srednia kwota na jaka została oszukana osoba. z tego co wiem to nie liczy sie w tysiacach ale ciekawy jestem
                    • oookatarzyna Re: ALLEGRO ODDA WAM KASE!! 18.05.12, 18:21
                      gsekulski87 napisał(a):

> oookatarzyna napisała:
                      >
                      > > Popieram, je też dziś dostałam zwrot z allegro. Dziwię się tym, którzy ni
                      > e zgło
                      > > sili tego na policję. Ktoś Was okrada, a Wy nie reaguj
                      >

Pewnie ok 300 zł. Są osoby tak jak ja, które kupiły za 100 zł, a są też takie które łącznie za zakupy zapłaciły grubo ponad tysiąc
                      > A tak wogóle w waszym przypadku jaka jest srednia kwota na jaka została oszukan
                      > a osoba. z tego co wiem to nie liczy sie w tysiacach ale ciekawy jestem
                      • gsekulski87 Re: ALLEGRO ODDA WAM KASE!! 18.05.12, 18:32
                        oookatarzyna napisała:

> gsekulski87 napisał(a):
                        >
                        > > oookatarzyna napisała:
                        > >
                        > > > Popieram, je też dziś dostałam zwrot z allegro. Dziwię się tym, któ
                        > rzy ni
                        > > e zgło
                        > > > sili tego na policję. Ktoś Was okrada, a Wy nie reaguj
                        > >
                        >
                        > Pewnie ok 300 zł. Są osoby tak jak ja, które kupiły za 100 zł, a są też takie k
                        > tóre łącznie za zakupy zapłaciły grubo ponad tysiąc
                        > > A tak wogóle w waszym przypadku jaka jest srednia kwota na jaka została o
                        > szukan
                        > > a osoba. z tego co wiem to nie liczy sie w tysiacach ale ciekawy jestem

Nawet o 100 sie oplaca, tyle co przejsc sie na komende i wydac tekika zł na znaczek pocztowy na list do allegro. cała robota a 100 zawsze zostanie. Ten minus, ze nie oddaja kasy za koszta transportu jesli płaciło sie przelewem z banku do banka, poprzez Płacę z Allegro juz oddaja. U nas sprzedawali laptopy po 2400 samsungi, 2800 MSI ktorego zamówiłem i 3400 Asusy. Najwiecej osób zamówiło te MSI za 2800, bo oferta dobra gdyz jedynie Xkom miał je wtedy w sprzedazy za 3800zł. Ale były osoby które zamówiły po 3 laptopy na łaczna kwote prawie 9 tysi i tak od ręki zapłaciły. I z tego co jeden chłopak sie na forum wypowiadał allegro bez problemu oddało mu. Ktos sie wczesniej pytał w jakim okrsie u nas to sie działo... a wiec u nas sprzedawali od poczatku pazdziernika 2011 tak gdzies do połowy grudnia dopóki sprawa nabrała rozgłosu. My zgąłszalismy sprawe do medi i pisałe jedna gazeta o tym wtedy. Daje wam link do naszego forum, jak ktos chce odzyskac kase to tam wiele sie moze dowiedziec co i jak
                        www.nhl.pl/index.php?showtopic=47264&st=1980
    • 1warszawka1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 24.05.12, 07:14
      byłam wczoraj na policji usłyszałam, że taka Pani Wiola istnieje naprawdę a to co się zdarzyło w naszym przypadku spowodowane było tym, ze w/w udostepnila swoje dane allegro osobom trzecim i to oni Ją tak urządzili...hmmm po bajkach o chińskim roku trudno mi uwierzyć w kolejną ale to policja tak rzecze więc moze...nieważne w każdym bądź razie mam czekac pozytywnie nastawiona ;) i mam pytanie do osób, które już otrzymały zwrot czy otrzymałyście cała kwotę wraz z przesyłką czy tylko kwotę wylicytowanego towaru?
      • madziana1000 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 24.05.12, 07:35
        Ja płaciłam przez PayU i dostałam zwrot całej kwoty łącznie z przesyłką. A to w takim przypadku odpowiedzialność poniosą te osoby trzecie?
        • 1warszawka1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 24.05.12, 08:11
          nie mam pojęcia, sa posuzkiwani tyle wiem, a co do zwrotu z payu całej kwoty to jaka jest różnica? i tu wpłacona cała kwota i tu
      • mps61132 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 24.05.12, 08:15
        Witam
        Ja otrzymałam zwot od allegro, łącznie z kosztami przesyłki. A ta historia z Policją to akurat może być prawda, że prawdziwa Wiola udostępniła osobom postronnym konto to to samo imnie powiedziano.
        Pozdrawiam
    • 1warszawka1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 30.05.12, 10:13
      hej witajcie wiec moja sprawa idzie do przodu dostałam pismo zawiadomienie z prokuratury że pani Wioletta faktycznie udostępniła swoje dane niejakiej Annie K. i chyba woebc tej pani teraz sie toczy postępowanie, czekam na dalszy ciąg ;0
    • mrawa2 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 18.06.12, 15:01
      Niestety dołączam do poszkodowanych przez Viol-mar. Towar nigdy nie dotarł.
      Mogę dołączyć do pozwu zbiorowego.
      • 1warszawka1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 25.06.12, 11:53
        hej jak długo czeklaiscie na odpwoiedź z policji z nr sprawy bo u mnei cos schodzi dobrze ponad 1,5 m-ca
        • mmks123 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 13.07.12, 16:29
          Witam, zgłaszałaś sprawę w Warszawie,
          która prokuratura prowadzi postępowanie w sprawie P. Malickiej czy tej os. trzeciej Anne K.?
          • 1warszawka1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 13.07.12, 16:56
            witam zgłosiłam w swoim miejscu zamieszkania na malicką, oni to przeslali do Oławy i stamtąd przyszlo pismo, ze Oława ma pozew zbiorowy i ja do niego też dołączyłam, allegro przyjęło ode mnie wszystko z wyjątkiem tego, że płaciłam przez inteligo i nie dostanę kosztów przesyłki jedynie 42 zł za torebkę ale powiedziałam sobie, ze nawet gdyby to było 10zł to są to moje pieniądze i nie odpuszczę, czekam na przelew teraz , powodzenia
            • madziana1000 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 13.07.12, 17:39
              Ja niedawno dostałam pismo z prokuratury ze swojego miasta, że umorzyli postępowanie z powodu niewykrycia sprawcy. Liczyłam się z tym, że tak to się zakończy, ale ważne, że odzyskałam pieniądze.
              • mmks123 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 13.07.12, 21:11
                Właśnie w jaki sposób odzyskałaś pieniądze?
            • mmks123 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 13.07.12, 21:09
              Dzięki. Mam jeszcze pytanie czy to jest pozew zbiorowy w sprawie cywilnej czy karnej?
              A kiedy dokonałaś zakupu, czy Allegro wymgało zachowania tego terminu 120 dni?
              • 1warszawka1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 14.07.12, 09:16
                witam nie pamiętam co jest napisane czy karna czy cywilna nie znam się na tym, ale pozew zbiorowy, zakupu dokonałam 8 stycznia i dosłownie w ostatni dzien czytając tutaj wypowiedzi na forum ktoś napisał ze właśnie trzeba się odezwać do allegro przed upłynięciem 120 dni od zakończenia aukcji, i dokładnie w ostatni dzień w ten 120 poleciałam na policję z wydrukowanymi mailami przelewem i zgłosiłam to i jednocześnie napisałam do POK zaraz dostałam informację ze ok mam przedłużony termin na następne 90 dni i wtedy mam dostarczyć nr nadania sprawy i reszta dokumentów, nie wiem jak ta osoba dostała pieniądze jak u mnie nie ma bata abym dostała zwrot przesyłki bo robiłam przez inteligo przelew a nie przez Payu a po drugie musiałam jeszcze jechać do banku i potwierdzać bankowo dokonany przelew bo wydrukowany dla nich nie był tolerowany, to co ta osoba napisała ze odzyskała pieniądze a nie przyjęli jej na policji jest to niemożliwe i jedna wielka ściema
                • mmks123 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 14.07.12, 17:42
                  ok, dzięki wielkie, ja tez zgłosiłam na policji i czekam na info bo chcę się przyłączyć do tego pozwu zbiorowego le nie wiem przed jakim sądem sprawa się toczy? I czy w ogóle się toczy tzn. czy pozew został już złożony ? Może ktoś z forumowiczów wie?
          • 1warszawka1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 13.07.12, 19:05
            przepraszam Cię ale w jaki sposób odzyskałaś pieniądze?pani malicka oddała Ci gotówkę osobiście?allegro wymaga pełnej dokumentacji łącznie z poświadczeniem bankowym ze zrobiłam przelew, z nr z policji z nadaniem sprawy?????możesz mnie oświecić jak to jest możliwe???????????
            • madziana1000 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 16.07.12, 07:36
              Nie wiem czy to pytanie w jaki sposób odzyskałam pieniądze było do mnie?
              Pieniądze odzyskałam z POK Allegro. Sprawę na policji zgłosiłam, dostałam zawiadomienie o wszczęciu postępowania przygotowawczego i mając to mogłam zgłosić się do Allegro. A teraz dostałam zawiadomienie, że wszczęte postępowanie zostało umorzone, bo nie wykryto sprawcy czynu.
    • oookatarzyna Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 25.06.12, 22:00
      max 30 dni
      • 1warszawka1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 26.06.12, 12:28
        dobra odpowiedź z prokuratury mam, nawiązałam kontakt z allegro wszytsko jest na dobrej drodze tylko, że chcą mi oddac tylko koszt towaru bez przesyłki??? czy ktoś też tak miał?????
      • 1warszawka1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 27.06.12, 09:26
        witam allegro robi problemy teraz oddadzą tylko kostzy towaru bo przelew nie przez Payu i drugi nie honorują wydruku z historii przelewu internetwoego i musze notarialnie poswiadczyć! czy ktoś z Was tez tak miał?musiał ktoś notarialnie taki wydruk poświadczac?
        • oookatarzyna Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 27.06.12, 21:05
          ja nie poświadczałam, przesłałam im duplikat z konta i oddali mi całą kasę
          • 1warszawka1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 29.06.12, 20:45
            całą kase?a płaciłas przez payu czy normalnie z konta?
            • oookatarzyna Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 30.06.12, 19:41
              1warszawka1 napisała:

> całą kase?a płaciłas przez payu czy normalnie z konta?

całą kasę, płaciłam z payu i nie miałam poświadczenia notarialnego
          • basiulka9000 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 09.08.12, 07:36
            Czesć podaj mi adres na który wyslalas duplikat z konta na ktory przeslalas pieniadze i czy oprocz tego wysylalas tez cos jeszcze?
    • kaczk-a Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 26.06.12, 12:08
      Zapraszam do aukcji na allegro i sklepu internetowego/stacjonarnego www.audioplaza.pl w Poznaniu.
    • piekarskak Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 08.08.12, 15:44
      witam, może to pozno ale teraz składam zawiadomienie na policje. jeżeli ma ktoś jakieś istotne informacje lub wie co jeszcze potrzebuje by odzyskać pieniądze dajcie znać na mojego emila piekarska.kp@wp.pl
      pozdrawiam
      • basiulka9000 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 09.08.12, 07:43
        Witam....powiem tak zamówilam w styczniu u tej calej wiola184 sukienke ktorej do dzis nie mam,byl to moj pierwszy zakup na allegro. :( nie wiem co mam robic...
        to byl styczen teraz mamy sierpień ,czy moge odzyskac pieniadze?? mam pokwitowanie z banku na temat przelewu za sukienke.... prosze o pomoc i powiedziec dokladnie jesli jest szansa na odzyskanie pieniazkow to jaka
    • mmks123 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 06.09.12, 12:09
      Witam,
      postępowanie karne w sprawie nadal toczy się w KPP w Oławie. Z tego co wiem to prawdopodobnie zostanie przekazane do Wrocławia.
      Niestety p. Wiolettcie Malickiej wciąż nie przedstawiono zarzutów.
      • tomekf76 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 09.10.12, 11:14
        Własnie moja żona otrzymała telefon z Prokuratury z następującymi ustaleniami:
        1. Wioletta Malicka okazuje się być mężczyzną
        2. Przebywa w tej chwili na terenie Chin
        3. Tłumaczy się, że pieniądze zwrócił wszystkim poszkodowanym
        4. Prokurator wydał nakaz aresztowania tej osoby.
        • 1warszawka1 Re: Allegro wiola184, wiol-mar - poszkodowani 09.10.12, 11:27
          no cudnie!klamstwo za kłamstwem, ja nie mam żadnej informacji od tamtej pory ani z policji ani z prokuratury, kase dostałam z allegro ale tylko z atowar na razie cisza o pani/-u malickiej/-im

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka