Dodaj do ulubionych

Allegro- uwaga na PayU

31.01.12, 16:08
Od kilkunastu dni nie mogę doprosić się o przelanie MOICH pieniędzy na konto. Otrzymali komplet dokumentów,całe dane personalne,adres domowy,numer rachunku bankowego,numer telefonu,ch*j wie,co jeszcze. Aby przelew nastąpił,rzekomo konieczny jest mail z linkiem aktywacyjnym,który jakoś nie może dojść a cała inna korespondencja dociera bez zadnych problemów. Na wielokrotnie pisane maile odpowiadają zdawkowo na zasadzie"odczep się"
Dokonałem kilka wpisów na Cafe Allegro w wątkach innych użytkowników mających ten sam problem,odpowiedzi moje po kilku minutach usuwają.
Czy ktos ma pomysł,jak im się dobrać do tyłków? Ja wyczerpałem już chyba wszystkie możliwości,kontakt telefoniczny oczywiście niemożliwy. Zaczynam nabierac podejrzeń,że Allegro to banda cwaniaczków.
Obserwuj wątek
    • kampelka1 Re: Allegro- uwaga na PayU 23.02.13, 10:48
      Mam problem z payU. Dnia 16.02.2013 wykonałam przelew i do tej pory nie doszedł. Na maila dostałam narazie odp, że przekazują sprawę do odpowiedniego działu i teraz cisza (od czwartku). Czy ktoś wie w jaki sposób mogę odzyskać pieniądze?
      • aki-ma Re: Allegro- uwaga na PayU 16.03.13, 19:16
        Uwaga! Chciałbym ostrzec korzystających z PayU . Allegro za pomocą tego narzędzia OKRADA osoby z niego korzystające. Ponieważ bardzo rzadko przebywam w Polsce zlikwidowałem konto bankowe i wszelkie rozliczenia prowadzę z konta żony . Niestety przez przypadek sprzedający od którego coś kupiłem zwrocił mi wpłate na konto PU . Ponieważ w ustawieniach dane odnosiły się do nie istniejącego konta natychmiast poprosiłem Allegro o zmianę nr konta .Przesłałem wymagane dokumenty wraz z aktem ślubu . I co ? Ano Allegro odmówiło przelania pieniędzy na konto mojej żony .Osobniczka z którą prowadzę już tydzień korespondencję mailową wykazuje się kompletną indolencją umysłową ,działa na zasadzie rozmowy z obrazem.Wykuła na pamięć dwa zdania i używa ich bez sensu i logiki.
        Za to podpiera się Ustawą o przeciwdziałaniu prania brudnych pieniędzy i zwalczania teroryzmu !!! A smaczku dodaje fakt,że chodzi o 130 PLN.
    • zelir Re: Allegro- uwaga na PayU 05.03.14, 20:39
      Witam mam ten sam problem , od miesiąca usiłuje wywalczyć swoje pieniądze kilka tysięcy otrzymuje jakieś durne odpowiedzi mailem .... zero kontaktu telefonicznego . W tym tygodniu składam zawiadomienie do prokuratury , oraz zakładam sprawę w sądzie. Jeżeli ktoś chce się przyłączyć zapraszam do kontaktu
    • 1antykomuch Re: Allegro- uwaga na PayU 07.05.14, 15:28
      Proponuję blokadę wszystkich adresów Allegro poprzez masowe e-maile ( 100 dziennie) programem Hamer of thor.
    • wojtekwojtas Re: Allegro- uwaga na PayU 13.05.14, 12:11
      Ja z kolei nie mogę wypłacić pieniędzy po zmianie i zatwierdzeniu przez pracownika numeru bankowego. Dodatkowo miesiąc temu po 14 dniach od zakończenia transakcji sprzedaży, otrzymałem list przedsądowy.
    • zongler777 Re: Allegro- uwaga na PayU 29.12.15, 14:09
      Witam i ostrzegam przed payu,13 razy mam zaplacic po 10 zl za menagera sprzedazy po 10zl,ktorego wogole nie otwieralem i nie moge zamknac dopoki im nie zaplace,payu nie odpowiada,a allegro napisalo ze 10zl to koszt miesieczny,radze sprawdzic swoje konta czy nie powlaczali panstwu tego gowna
    • zongler777 Re: Allegro- uwaga na PayU 29.12.15, 14:23
      Dzwonilem do payu,za menagera sprzedazy odpowiada allegro a nie payu i oni sa odpowiedzialni za wlaczanie tego gowna i pobieranie oplat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka