Dodaj do ulubionych

jak z pieniedzmi??

30.10.08, 18:37
mam pyt - doczytalam gdzies ze na dziecko z dysplazja (uznane jako
niepelnosprawne czasowo) nalezy sie 153zl/msc i zwolnienie lek. czy ktos z was
korzystal z tego?? moja coreczka nosila szelki w czasie jak bylam na urlopie
macierzynskim, zadnych pieniedzy nie dostawalam, czy teraz moge sie o nie
starac?? corka jest juz na szczescie zdrowa
Obserwuj wątek
    • exylia Re: jak z pieniedzmi?? 30.10.08, 20:54
      Niestety już nie. Żeby otrzymać zasiłek pielęgnacyjny musisz mieć orzeczenie o
      niepełnosprawności i dopiero ubiegać się o zasiłek. Nikt nie wyda takiego
      orzeczenia wstecz.
      • ma-gusia Re: jak z pieniedzmi?? 30.10.08, 21:10
        dziekuje.tak myslalam ale chcialam zapytac dla pewnosci.trudno.najwazniejsze ze
        mala juz jest zdrowa!!!
      • green_kumak Re: jak z pieniedzmi?? 30.10.08, 21:14
        ????????
        Czy dobrze zrozumiałam , że w trakcie przebywania na urlopie
        macierzyńskim można ubiegac się o jakiś zasiłek przyznany na poczet
        opieki nad dzieciątkiem z dysplazją ???
        • ma-gusia Re: jak z pieniedzmi?? 30.10.08, 21:21
          do wszystkich rodzicow dziecka z dysplazja!! dowiedzcie sie wiecej na ten temat!
          dziecko z dysplazja uznane jest jako niepelnosprawne czasowo, wolajcie od swoich
          lek zaswiadczenia o takiej niepelnosprawn, i starajcie sie o zasilek (gdzies
          wyczytalam ze to 153zl/msc, moze to nie zadne kokosy ale zawsze cos! moja cora
          juz dzieki Bogu jest zdrowa, ale wczesniej nie wiedzialam o takim zasilku (lek
          mnie nie poinformowal) i jakby nie patrzec przeszlo mi kolo nosa ok 500zl a to
          akurat juz jest suma za ktora mozna kupic malenswu duzo potrzebnych rzeczy.
    • marcinn24 Re: jak z pieniedzmi?? 07.11.08, 00:57
      Moja córeczka przez prawie 4 mies. była w gipsie i mies. w szynie Miała orzeczona niepełnosprawność na rok Potrzebne było pismo z mopsu z tym poszliśmy lekarki która za bardzo nam nie chciała wypisać bo stwierdziła że ona by nam tego nie przyznała,bo nie wydajemy na dziecko więcej kasy niż normalnie,pampersy i ubrania kupujemy tylko większe, ale w końcu wypisała. Z tym poszliśmy do urzędu tylko zapomniałam jak się nazywał tam gdzie się orzeka niepełnosprawność potem wezwali nas na komisje i bez żadnego problemu nam przyznali zasiłek 153zł mies. Zapomniałam napisać mała była w tym czasie w drugi miesiąc w gipsie Dowiedzieliśmy się o tym od znajomych
      • j2008 nóżki do środka 09.11.08, 23:18
        moja mala jest po dużej dysplazji,teraz lekarze twierdzą że wszystko jest w
        porządku ale ja widzę że ona stawia stópki do środka.czy to jest normalne,proszę
        o poradę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka