zajbel 12.12.15, 12:47 Oglądam właśnie transmisję z Warszawy z wiecu KOD i innych sił i partii w obronie demokracji. Słyszę właśnie hymn Polski i tak ni z tego ni z owego łzy popłynęły mi z Oczu. Dawno nie czułam takiego wzruszenia jak dziś. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anoagata Re: Popłakałam się 12.12.15, 13:20 Nie przejmuj się mi też pokapały ślozy z oczów. Te krótkie ale treściwe przemówienia !!!! Kosiniak-Kamysz aż się zdziwiłam,mój szacunek !!! Przez chwilę wspomiałam 13-go grudnia ówczesnego roku ale nie miałam wtedy takiego przeżycia. Odpowiedz Link
estella50 Re: Popłakałam się 12.12.15, 14:35 Nie było mnie w domu pół dnia bez wieści, co z manifestacjami. W domu ze strachem włączam tv, a tu morze głów, flagi, cała opozycja razem, ludzie idą bez wrzasków i ohydnych haseł. Nawet (właśnie!) hymn śpiewany składnie, bez zawodzenia. Idą młodsi i starsi, rodziny z dziećmi, zwykli ludzie. Serce rośnie Odpowiedz Link
estella50 Re: Popłakałam się 12.12.15, 14:57 A miałam nadzieję na choćby kilka tysięcy Odpowiedz Link
wikul Re: Popłakałam się 12.12.15, 15:24 jaga_22 napisała: > Pierwsze szacunkowe to 50 tys. Mniejszą ilość, zwolennicy RM, szacowali na 200 000. Odpowiedz Link
wikul Re: Popłakałam się 12.12.15, 14:43 Ja też. Stan zdrowia nie pozwolił mi na udział ale w duchu byłem z nimi całym sercem. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Popłakałam się 12.12.15, 16:27 Wróciliśmy szczęśliwi, na duszach podniesieni. Śpiewaliśmy, skandowaliśmy .. moc znajomych jeszcze z czasów stan wojennego, studentów, nauczycieli akademickich i aktorów. \Ucieszyły nas Panie i Panowie , tacy jak my, zwyczajni .. i niemłodzi ) -obejrzyjcie zdjęcia w Gazecie.- Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Popłakałam się 12.12.15, 16:42 Żałowałam że nie mogłam tam być ,ale sercem byłam z nimi. Tylko ciarki mi chodzą po krzyżu jak przeczytałam komentarze pod artykułami. Co trzeba zrobić aby tej ciemnej masie oczy się otworzyły? Odpowiedz Link
anoagata Re: Popłakałam się 12.12.15, 18:40 alfredka1 napisała: > Wróciliśmy szczęśliwi, na duszach podniesieni. Śpiewaliśmy, skandowaliśmy .. mo > c znajomych jeszcze z czasów stan wojennego, studentów, nauczycieli akademickic > h i aktorów. \Ucieszyły nas Panie i Panowie , tacy jak my, zwyczajni .. i niemł > odzi ) > -obejrzyjcie zdjęcia w Gazecie.- Moje serdeczne gratulacje i pozdrowienia dla reszty rodzinki. Odpowiedz Link
maria6450 Re: Popłakałam się 12.12.15, 19:29 Jestem szczęśliwa, że ludzie zmobilizowali się i wyszli na ulicę w pokojowej demonstracji. Inteligentne, ludzkie twarze, jest nadzieja 🎆! Odpowiedz Link
maria6450 Re: Popłakałam się 12.12.15, 19:53 Jestem szczęśliwa, widziałam pięknych ludzi na demonstracji, normalne, ludzkie twarze. Odpowiedz Link
anoagata Re: Popłakałam się 12.12.15, 20:02 maria6450 napisała: > Przepraszam za powtórzenie. oj tam, oj tam, takie posty możesz pisać ciągiem. Odpowiedz Link
estella50 Re: Popłakałam się 12.12.15, 20:34 Zauważcie, jakie są różnice w uczestnikach tych "naszych" manifestacji, a uczestnikami pochodów i manifestacji PiS. "Nasi" nie mają w sobie zacietrzewienia, a troskę, nie używają wulgarnych i obrazliwych słów, idą rodzinnie, z przyjaciółmi, nie odpalają rac, nie używają kostek brukowych. Pewnie mozna wyliczać dalej, ale już wystarczy, czyż nie? Odpowiedz Link
anoagata Re: Popłakałam się 12.12.15, 20:38 estella50 napisała: > Zauważcie, jakie są różnice w uczestnikach tych "naszych" manifestacji, a uczes > tnikami pochodów i manifestacji PiS. > "Nasi" nie mają w sobie zacietrzewienia, a troskę, nie używają wulgarnych i obr > azliwych słów, idą rodzinnie, z przyjaciółmi, nie odpalają rac, nie używają kos > tek brukowych. Pewnie mozna wyliczać dalej, ale już wystarczy, czyż nie? Francja elegancja ! Odpowiedz Link
wikul Re: Popłakałam się 12.12.15, 22:23 estella50 napisała: > Zauważcie, jakie są różnice w uczestnikach tych "naszych" manifestacji, a uczes > tnikami pochodów i manifestacji PiS. > "Nasi" nie mają w sobie zacietrzewienia, a troskę, nie używają wulgarnych i obr > azliwych słów, idą rodzinnie, z przyjaciółmi, nie odpalają rac, nie używają kos > tek brukowych. Pewnie mozna wyliczać dalej, ale już wystarczy, czyż nie? Porównując warto przypominać sobie marsz PiS i napaść moherowych brygad na dziennikarza TVPInfo. Odpowiedz Link
wikul Re: Popłakałam się ... 12.12.15, 22:35 ... tym razem ze śmiechu. W Szkiełku pokazali dowcipny transparencik z napisem Saska przeprasza za Kępę. To moja dzielnica. Odpowiedz Link
estella50 Re: Popłakałam się ... 12.12.15, 22:42 A Kraków przepraszał za Ziobrę, Gowina i kogoś trzeciego (zapomniałam 😥. Ta Saska jest dobra 😁 Odpowiedz Link
wikul Re: Popłakałam się ... 12.12.15, 22:43 estella50 napisała: > A Kraków przepraszał za Ziobrę, Gowina i kogoś trzeciego (zapomniałam 😥 > ). > Ta Saska jest dobra 😁 "Saska" jest dobra bo wykorzystuj świetnie grę słów. Odpowiedz Link
estella50 Re: Popłakałam się ... 12.12.15, 22:50 No bo ten gorszy sort to inteligentni ludzie! I tytuły czy dyplomy nie mają tu znaczenia. Nie będzie używał bejsbola czy wrzasku, tylko grę słów, aluzję. Odpowiedz Link
stedo Re: Popłakałam się ... 13.12.15, 01:04 O prezydencie zapomniałaś)) Nie szkodzi. Osoba przypadkowa. Odpowiedz Link
stedo Reminiscencje 13.12.15, 01:51 na wesoło: www.tvn24.pl/ciekawostki-michalki,5/politycy-na-marszu-pawlowicz-krytykuje,602495.html Odpowiedz Link