Dodaj do ulubionych

Z OSTATNIEJ CHWILI

21.03.18, 18:03
To wiadomość dosłownie z ostatniej chwili! Okazuje się, że z liderem Prawa i Sprawiedliwości jest niewesoło. To dlatego miał nie pojawić się na expose ministra spraw zagranicznych, Jacka Czaputowicza. Posłowie jego ugrupowania mówią otwarcie: Kaczyński jest chory i tymczasowo wycofuje się z polityki.

pikio.pl/pis-odwoluje-wszystko-kaczynski-chory-nie-moze-pokazywac-sie-publicznie/
Obserwuj wątek
    • alfredka1 Re: Z OSTATNIEJ CHWILI 21.03.18, 18:06
      ... a teraz .... "pozabijają się nawzajem ??? "
      • estella50 Re: Z OSTATNIEJ CHWILI 21.03.18, 18:17
        Nie wierzę! Ma katar, nie chce kichać i smarkać publicznie, to siedzi na Nowogrodzkiej i ziółka popija.
    • suender Re: Z OSTATNIEJ CHWILI 21.03.18, 20:11
      iryska2604 21.03.18, 18:03

> Kaczyński jest chory i tymczasowo wycofuje się z polityki.

- Prezes jest kilka lat młodszy niż ja. Ale jego intensywne życie polityczne ma gwałtowne i dlatego ono może mieć raczej wpływ na jego kondycję psychiczną, mniej na kondycję zdrowotną jego organów wewnętrznych.

- W tej sytuacji Wódz powinien mieć w kopercie jakiś nadzwyczajny plan awaryjny, kiedy odmówi posłuszeństwa jego szara materia czaszkowa. Tą kopertą, jakiemu zaufanemu przekazać, ma problem, gdyż nikogo uważa za godnego i wystarczająco zaufanego. A jak tej koperty nie przekaże, to implozja w partyji gotowa, - po zagryzają się i PiS może nogi wyciągnąć.
      Ja mu tego nie zazdroszczę.

Pozdr.
      • smutas13 Re: Z OSTATNIEJ CHWILI 21.03.18, 20:31
        Przecież prezes wyraził się, że min. Czaputowicz jest eksperymentem. Nie dziwi mnie więc nieobecność prezesa na wystąpieniu min. Czaputowicza.

Swoją drogą, z drugiego pokoju dochodziło do mnie wystąpienie Czaputowicza, które przypominało wystąpienia Gomułki.
        • estella50 Re: Z OSTATNIEJ CHWILI 21.03.18, 20:48
          Mam następującą teorię:
          Choroba Kaczyńskiego ma charakter dyplomatyczny. Chce odsunąć silne i głośne naciski biskupów w sprawie zaostrzenia ustawy antyaborcyjnej. A z drugiej strony zapowiadane są (i już się zaczynają) liczne i głośne protesty na ulicach. Ulicy Kaczyński się boi. Na biskupach jemu zależy i winien im jest wdzięczność za wspieranie. No więc odsuwa temat na przynajmniej 3 tygodnie, ulica się wyszumi, a PiS szybciutko przepchnie ustawę przez parlament i biskupów zadowoli.
          To samo z KRS. Unia szykuje się do postawienia nas pod pręgierz, odsuwa więc kolejny powód do tego karania.
          Co się odwlecze, to nie uciecze!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka