banowanyzaprawde1 02.05.19, 16:34 Do posłuchania w naszym wieku: Andreas Gabalier - Amoi seg' ma uns wieder www.youtube.com/watch?v=vyQf9nB4eYk Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
banowanyzaprawde1 Re: O przemijaniu 02.05.19, 16:35 A tu tłumaczenie; Kiedyś nadejdzie dla nas czas aby stąd odejść Unoszony z wiatrem, odejdziesz z powrotem w swoje dzieciństwo, jeśli krew w twoich żyłach zastygnie Bo twoje serce przestanie bić a ty pofruniesz do góry,do aniołów Wtedy nie bój się i daj się ponieść Bo coś istnieje po śmierci,przekonasz się I kiedyś, jeszcze raz zobaczymy się Będę spoglądał z góry Na moje stare lata położę się z wdzięcznością i zamknę na zawsze moje oczy A to co pozostanie,to wspomnienie I powoli stanie się jasne,że nic więcej tak nie będzie jak było I wtedy nadzieja da mi siłę aby dalej żyć A światło będzie się palić aż do wieczności Na wspomnienie twego przeżytego życia Odpowiedz Link
banowanyzaprawde1 Re: O przemijaniu 02.05.19, 17:36 Jeśli dziecko nie będzie się więcej śmiać dziecięcym śmiechem a my nie będziemy czuć,że ziemia płacze, tak jak żadna inna planeta,to wtedy będzie oznaczać,że jesteśmy bardzo oddaleni od raju,że żyliśmy na darmo,na próżno Jeśli łza stanie się jedynie kroplą wody,jeśli za miłość będziemy musieli zapłacić aby poczuć trochę czułości, to wtedy będzie oznaczać,że jesteśmy bardzo daleko od raju i że żyliśmy na darmo Poczujmy nieskończenie każdy dzień życia I nie pozwólmy aby nasza uczciwość,szczerość straciła się Bo jeśli nic więcej nie będzie nas razem trzymać to być może zagaśnie ostatnie światło świata Jeśli nasza wiara więcej nie zwycięży a nadzieja będzie daleko na horyzoncie,do którego nikt nigdy nie dotrze to wtedy będzie oznaczać,że jesteśmy daleko od raju i że żyliśmy na próżno Chcę z tobą poczuć nową miłość Nawet jeśli będziemy mogli dotknąć się jedynie w naszych myślach I kiedyś tam będę musiał odejść stąd na zawsze To wtedy chcę powiedzieć,że świat był pięknym Jeśli dziecko nie będzie się więcej śmiać dziecięcym śmiechem a my nie będziemy czuć,że ziemia płacze, tak jak żadna inna planeta,to wtedy będzie oznaczać,że jesteśmy bardzo oddaleni od raju,że żyliśmy na darmo,na próżno www.youtube.com/watch?v=zsMQdQNlwfk&list=RDKYseZwKAG8c&index=17 Odpowiedz Link
iryska2604 Re: O przemijaniu 02.05.19, 19:36 Tak trudno pogodzić się z przemijaniem... Przynajmniej ja to tak odczuwam,nie jestem gotowa. W styczniu skończył się czas mojego męża i nie mogę do tej pory zapomnieć tego momentu. Niech żyje bal! Bo to życie to bal jest nad bale! Niech żyje bal! Drugi raz nie zaproszą nas wcale! Orkiestra gra! Jeszcze tańczą i drzwi są otwarte! Dzień warty dnia! A to życie zachodu jest warte! Odpowiedz Link
chris.w5 Re: O przemijaniu 02.05.19, 20:26 Andreas Gabalier - Amoi seg' ma uns wieder, "Jednego razu zobaczymy się znowu" wzruszyła mnie ta piosenka, powstała na rodzinnym tragicznym tle, Gabalier poświęcił ją swojemu ojcu i jego małej siostrze. Dla niego nadal ważne jest śpiewanie tego specjalnego utworu muzycznego na jego koncertach, "w życiu zawsze są ciosy poniżej pasa, ale zawsze powinieneś wstać i patrzeć przed siebie" Odpowiedz Link