Dodaj do ulubionych

Służba zdrowia... i o zdrowiu

11.02.25, 03:17
Badania "Moje zdrowie":

To program badań profilaktycznych, w którym wszystkie chętne osoby będą mogły raz w roku zrobić podstawowe badania za darmo (np. morfologię krwi). Im starsza będzie osoba, tym większa ma być lista zalecanych badań w pakiecie. W sytuacji, gdy wynik badań będą niepokojące, pakiet ma zapewniać termin konsultacji z lekarzem. Program "Moje zdrowie" ma rozpocząć się 1 maja.

tiny.pl/k9xkfw8v
Obserwuj wątek
    • pia.ed Służba zdrowia... i o zdrowiu 19.02.25, 11:43

Wśród przedmiotów, które na ogół specjaliści usuwają z oskrzeli, są ... zakrętki do kropel do nosa.
      – Mamy sporo wyciągniętych nakrętek, chyba kilkanaście. Ściskając buteleczkę, tworząc ciśnienie
      i dodatkowo robiąc wdech, zakrętka potrafi wlecieć przez nos prosto do płuc...

Oprócz tego do naszych płuc bardzo z reguły trafia jedzenie, m.in. zielony groszek, pestki,
      ziele angielskie, fragmenty pieczywa, kawałki warzyw, niewielkie kostki kurczaka i okruchy chleba.
      A to jest już problem, ponieważ zwykle nie widać ich na zdjęciach rentgenowskich.
      Poza tym może ono gnić w drogach oddechowych, powodując jednocześnie ciężkie zapalenie płuc.

www.fakt.pl/wydarzenia/niewiarygodne-lekarze-pokazali-co-wyciagaja-z-pluc-pacjentow/ket6fmq
      tiny.pl/k9xkfw8v
      • pia.ed Służba zdrowia... o zdrowiu - Uściski 01.03.25, 11:29

Duński pracodawca wymaga od pracowników przytulania się w pracy
        1 marca 2025 08:30

Czy przytulanie w miejscu pracy powinno być obowiązkowe?

Czy wahasz się przed bliskim kontaktem i ludzkim dotykiem, jeśli chodzi
        o współpracowników?
        W takim razie duńska firma Encounter zajmująca się psychologią nie jest dla Ciebie.

W podręczniku dla personelu firma Encounter napisała, że ​​pracownicy powinni przytulać się
        rano, na początku dnia pracy, a także na koniec dnia, gdy wracasz do domu.

- Uścisk wywołuje ogromną ilość ciepła i poczucie wsparcia,
        psycholog i dyrektorka generalna firmy Neela Maria Sris uzasadnia tę decyzję
        w wywiadzie dla Danmarks Radio.

Dlatego też nowych pracowników zachęca się do zapoznania się z polityką
        przy ubieganiu się o stanowisko w firmie.

• stasi1 Re: Służba zdrowia... i o zdrowiu 06.03.25, 20:06
      Ja zisiaj byłem u laryngologa. Po raz pierwszy dostałem skierowanie na rezonans z powodu dużej różnicy ubytku słuchu między uszami
      • pia.ed O zdrowiu... 06.03.25, 20:48
        stasi1 napisał:
        ... dostałem skierowanie na rezonans z powodu dużej różnicy ubytku słuchu między uszami....

Dostałes skierowanie na rezonans mózgu?
        • stasi1 Re: O zdrowiu... 07.03.25, 10:04
          Tak, przecież nie nóg. Zapisałem się na kwiecień, będzie mnie to kosztować 30zl
          • pia.ed O zdrowiu... 07.03.25, 19:59
            stasi1 napisał:
            Zapisałem się na kwiecień, będzie mnie to kosztować 30zl

Odpisalam, ale najpierw chcialam znalezc jak wyglada narzad sluchu... Znalazlam
            i tak zaglebilam sie w to jak funkcjonuje, ze zapomnialam wyslac wpis... sad
            • stasi1 Re: O zdrowiu... 09.03.25, 10:34
              I jeszcze druga mam wizytę na kwiecień umówioną

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka