knidyjka 09.09.05, 11:14 www.kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=179 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maria73 Re: zdrowym być... 09.09.05, 11:41 szczególnie ten oststni punkt - unikanie stresów - polecam sobie i wszystkim. Odpowiedz Link
malwina52 Re: zdrowym być... 09.09.05, 11:44 teoretycznie wszystko wyglada prosto i do zrealizowania, gorzej z praktyka, a zdrowi chcemy byc bardzo...... Odpowiedz Link
knidyjka Re: zdrowym być... 09.09.05, 21:56 usłyszałam dzisiaj panią Celińską w piosence, której fragment mnie rozbawił "...chcesz być zdrowy? starań dołóż, nie pij, nie jedz, nie cudzołóż, nie pożądaj, nie podglądaj, kochaj bliżnich i tak dalej, a najlepiej nie żyj wcale!"... Odpowiedz Link
malwina52 Re: zdrowym być... 12.09.05, 14:51 zaczynam kichac (((( pewnie to efekt ostatniego wietrzenia sie i chlodzenia, mysle, ze to przechodze i nie legne w posciele Odpowiedz Link
malwina52 Re: zdrowym być... 13.09.05, 07:37 recepta.interia.pl/przeziebienie/news?inf=552396 pisza ze z lekkim przeziebieniem moge chodzic do pracy, raczej musze bo nikt mi nie da zwolnienia, a i infekuje kolezanki a co mi tam niech tez kichaja Odpowiedz Link
knidyjka Re: zdrowym być... 13.09.05, 11:05 tylko nam się nie rozchoruj! Malwino! dbaj o siebie,pogoda i temperatury się zmieniły i należy to uwzględnić w codziennym ubiorze. Zwłaszcza jak się rano wychodzi z domu- kiedy jest jeszcze chłodno. Odpowiedz Link
maria73 Re: zdrowym być... 13.09.05, 15:38 jeśli łatwo łapiesz katar proponuję : wieczorem - do łyżeczki miodu wcisnąć łyżkę soku z cytryny - odstawic na noc rano - wypić na czczo ! Jeśli skutkowało to u moich corek to myśle ze i tobie nie zaszkodzi! Odpowiedz Link
malwina52 Re: zdrowym być... 16.09.05, 09:12 pije jak radzilas, teraz jeszcze ma dreszcze ale jutro wyleze chorobsko w lozeczku i zakasze jakas polopirynka Odpowiedz Link
malwina52 Re: Ćwiczenia- to mniej codziennego bolu.... 20.09.05, 13:57 wiadomosci.onet.pl/1166336,16,1,0,120,686,item.html W miarę starzenia wszyscy coraz częściej uskarżali się na bóle - mięśni, kości i stawów, ale ci, którzy ćwiczyli regularnie odczuwali je znacznie rzadziej. Aktywność fizyczna wyraźnie łagodziła dolegliwości bólowe, mimo że wiązała się z nieco wyższym ryzykiem urazów ciała, które również powodują ból - zaznaczają autorzy pracy. Trzeba sie ruszac mile panie )))) Odpowiedz Link
knidyjka Re: Ćwiczenia- to mniej codziennego bolu.... 20.09.05, 15:18 ruchu akurat mi nie brakuje Odpowiedz Link
malwina52 Re: Ćwiczenia- to mniej codziennego bolu.... 20.09.05, 17:20 a mi brakuje, 8 godzin za biurkiem a potem lenistwo ale chyba sobie postanowie i wezme za gimnastyke )))) Odpowiedz Link
malwina52 Re: zdrowy tryb zycia 05.10.05, 20:37 tyle sie naczytalam, ze zaczynam sie zastanawiac czy mnie na taki tryb stac: karnet na basen ok 50 - 120 zł miesiecznie jakis aerobik godzinka 10 - 15 zl za godzinke sauna chyba z 20 zł przydalby sie jakis masaz pewnie tez 20zł a gdzie zdrowa zywnosc? zabraknie mi na opłaty i leki wyglada na to, ze musze prowadzic niezdrowy tryb zycia Odpowiedz Link
maria73 Re: zdrowy tryb zycia 05.10.05, 22:27 zacznij przynajmniej od gimnastyki porannej !! ja tak robię mam poważne kłopoty z kregosłupem ale codziennie ćwiczę 10 minut rano, cwiczenia mam nagrane na CD - i wierzcie mi skutkują. Rano wstaje sztywna a po tych 10 min.czuję sie juz prawie prawie jak człowiek. Od 3 tygodni chodzę na tai-chi i jak sie nudzę to sobie kawałek ciagu powtarzam też rankiem. Od listopada chyba ze znajoma będziemy chodzily na ćwiczenia na basenie ,u nas karnet na w/w kosztuje 100 zł - wystarczy na miesiac. Aerobik i sauna to już nie dla mnie ,nie te lata. Jem to co "słyszę" że mam ochotę ze wskazaniem na warzywa i soki.Nie jem prawie wogóle ziemniaków,zawiesistych sosów...a wogole to się tym zbytnio nie przejmuję. Nastrój jest ważny - ot co !! Odpowiedz Link
knidyjka Re: zdrowy tryb zycia 06.10.05, 12:11 tak gimnastyka,codzienny spacer,proste mało przetworzone jedzenie,nie zamartwianie się,hobby- to proste recepty na zdrowie) Odpowiedz Link
maria73 Re: zdrowy tryb zycia 06.10.05, 15:01 jak ktoś chce slużę zestawem ćwiczeń-już sprawdzilam że mogę to wysłać pocztą tylko to trwa wieczność całą!! no ale co sie nie robi dla zdrowia Odpowiedz Link