Gość: wawerski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 08:20 Dzisiaj zamykają Lucerny/Kadetów. Będzie rondo!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mz Re: Rondo rusza. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.10, 08:48 Ciekawe czy wie o tym ZTM i jakie będa objazdy autobusów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobi Re: Rondo rusza. IP: 212.160.172.* 26.11.10, 09:23 Dzisiaj, ale o której? Jeśli o 15.00, to paraliż całego zachodniego Wawra murowany, w ramach piątkowych powrotów. Jeśli o 22.00, to może być. Sądzę że będzi to raczej ten wariant, ale nie widziałem na ten temat żadnych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawerski Re: Rondo rusza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 09:34 Podawali to w servisie miejskim TVN. Objazdy Wałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek_S Re: Rondo rusza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 10:08 22:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawerski Re: Rondo rusza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 09:38 Tu jest o tym: www.tvnwarszawa.pl/ulice,news,drogowcy-obiecuja-nowe-rondo-w-dziewiec-dni,8259.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rondo rusza. IP: *.mpwik.com.pl 26.11.10, 10:43 ZTM planuje zmianę rozkładu autobusów. Informacja na stronie ma być dostępna dziś wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Rondo rusza. IP: *.poczta-polska.pl 26.11.10, 11:23 a czy ktoś pomyślał, żeby coś zrobić z ul. Wąbrzeską i umożliwić kierowcom, którzy będą chcieli skręcić z Traktu (jadących od strony Płowieckiej) w Kadetów w stronę Walu Miedzeszyńskiego i odwrotnie - z Kadetów skręcić w Trakt w kierunku ul. Płowieckiej? Jej nawierzchnia jest skandaliczna - czy ktoś coś z nią zrobi przed zamknięckiem skrzyżowania???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobi Re: Rondo rusza. IP: 212.160.172.* 26.11.10, 13:35 ja bym nie liczył na takie ekstrawagancje ... cieszył się z tego co jest. Poza tym puszczenie ruchu Wąbrzeską doprowadzi do rezjechania uliczek osiedla Wawer, które i tak są rozkopane chyba przez "energetyków". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek_S Re: Rondo rusza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 13:42 Jeśli chodzi o rozkopaną Wąbrzeską, to chyba wodociąg, chociaż mogę się mylić. Ale faktycznie energetycy też coś kopali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobi Re: Rondo rusza. IP: 212.160.172.* 26.11.10, 14:18 Chodzi o Koryncką, Pielęgniarek, Koryncką, którą poszedłby objazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek_S Re: Rondo rusza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 14:21 A na Pielęgniarek to nie gaz? Na Korynckiej z Lucerny nic nie widziałem z 3 dni temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek_S Re: Rondo rusza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 14:25 Ale fakt cały objazd dla Wawra i Sadula pójdzie przez Wąbrzeską - Traktem- Klimontowską i dalej już po osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobi Re: Rondo rusza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 19:07 Oczywiście chodziło mi o Klimontowską, Wichrową, Pielęgniarek. Krzyszof, wiesz ile ta inwestycja kosztuje. Pamiętam że mini-rondo na Szaserów miło kosztować ok 7o tys PLN. To chyba jednak będzie droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek_S Re: Rondo rusza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 19:13 Nie wiem w tej chwili , ale postaram się dowiedzieć w poniedziałek od rzecznika , bo będę pisał artykuł na ten temat do WWS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdańsk-Projekt Jest już wizualizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 21:21 Ulice są nie w osi i będzie testowane nowatorskie rozwiązanie tnij.org/lucerny-wizualizacjia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedrek Re: Jest już wizualizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 21:31 No i zaczęli - skrzyżowanie zamknięte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobi Re: Jest już wizualizacja - 9/10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 22:40 Też uważam że ruch lewostronny zdecydowanie wpłynie na bezpieczeństwo ;-) ... tylko nie w ten sposób jaki oczekujemy :) Ale za dowcip w stosunku do biura projektowego - 9/10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek_S Re: Rondo rusza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 22:28 22:15 oficjalnie zamknięcie. Autobusy puszczają. Kupa sprzętu , z 20 osobówek różnych służb.. z 10 cieżarowych.itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobi Re: Rondo rusza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 22:37 Da się wjechać w Wąbrzeską? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek_S Re: Rondo rusza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 22:43 Samochody omijały właśnie Wąbrzeską , więc spokojnie można. Tylko trochę jest zwężona bo zostały barierki z budowy... No i chodnik jest odgrodzony od jezdni tak jakby mieli kopać jakiś głęboki wykop. Barierki blokujące są na pół jezdni , żeby autobusy mogły przejeżdżać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobi Re: Rondo rusza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 16:52 No i zima ... zaskoczyła drogowców :-( Biorąc pod uwagę że na pogdynce na jutro zapowiadają nawet -11 stopni i intensywne opady śniegu, to czarno widzę szybkie skończenie i jakość prac. Od wczoraj raczej spokojnie, zrobili tylko trochę krawężnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafalc Re: Rondo rusza. IP: 192.100.112.* 28.11.10, 23:35 Zdecydowanie widać już zarys ronda. Kilka zdjęć tutaj -> naWawrze.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość z daleka Re: Rondo rusza. IP: *.multimo.pl 30.11.10, 20:31 > Dzisiaj zamykają Lucerny/Kadetów. Będzie rondo!! I po co się było podniecać. Będzie jak śnieg stopnieje, Może w przyszłym roku. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też z Karczewia Re: Rondo rusza. IP: 212.160.172.* 30.11.10, 22:11 Jeszcze tak zboczony nie jestem żeby się rondem podniecać. A będzie niezależnie od śniegu. Odpowiedz Link Zgłoś
albercik78 Re: Rondo rusza. 02.12.10, 10:33 > A będzie niezależnie od śniegu. I jak tam postęp prac? Będzie można przejechać w poniedziałek przez nowe rondo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek_S Re: Rondo rusza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 10:50 Dla autobusów to może,... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobi Re: Rondo rusza. IP: 212.160.172.* 02.12.10, 15:15 Będzie dla wszystkich, nie wiem czy w poniedziałek, ale powinno być dostępne niewykończone. Resztę skończą wiosną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek_S Re: Rondo rusza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 17:21 No tak bez warstwy ścieralnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobi Re: Rondo rusza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 18:02 Niektórzy się pókają w głowę że zaczęli robotę dwa dni przd zimą. Ja też, ale ... ... w sumie cieszę się. Dzięki temu: - jednak zaczęli - coś tam będzie w zimę, może półprodukt ale jednak, to zawsze klika wypadków mniej - gdyby nie zaczęli, to może nie byłoby nigdy ... - będzie wiosną silna motywacja żeby jednak skończyć, oczywiście jakaś kolejna przerwa w płynności ruchu nastąpi, ale damy radę PS1. A dziwnie wygladają samochody z rejestracją WOT błąkające się po osiedlu i szukające wyjścia po skorzystaniu ze skrótu Wąbrzeską. PS2. Ulica Kadetów powinna dostać jakąś nagdodę - rekord Guinessa. Ile to już różnych etapów jej wykonania było. Nawet rondo jest na raty. Jako całość to nadal półprodukt, ale w miarę przejezdny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Rondo rusza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 11:54 u was też te nieszczęsne WOT-wociaki? wszędzie ich pełno, wszędzie szukają skrótów. opanowali warszawę Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarooll Re: Rondo rusza. 07.12.10, 14:41 co sie im dziwic, pol dnia w drodze do pracy i z pracy, to szukaja skrotow...:) Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert1 Re: Rondo rusza. 03.12.10, 22:05 A ja chciałbym aby owo rondo jak najdłużej było budowane. Przynajmniej na osiedlu Las jest spokojnie bo kompletnie nie ma ruchu tranzytowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek_S Re: Rondo rusza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.10, 18:13 Rondo otwarte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobi Re: Rondo rusza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 19:11 Ruszyło !!! I dzisiaj było płynnie że aż strach. Nie wiem czy dlatego że news ten jest nierozpowszechniony, czy owa budowa jest tak skuteczna. Pożyjemy ... zobaczymy ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Rondo rusza. IP: 129.241.254.* 08.12.10, 14:02 Jechałam 2 razy samochodem i bardzo mi się podobało. Ale nie wiem czy podobało się kierowcy 119, który chyba bał się, że się nie zmieści i wyląduje przodem w zaspie. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Rondo placek, 08.12.10, 14:39 podobne do tego w Międzylesiu "pinokiowego", ale jazda zdecydowanie bardziej płynna, podoba się. Pytanie brzmi, skoro, to takie proste, dlaczego dopiero teraz zrobione?? Pozdrawiam Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobi Dla mnie może być nawet naleśnik IP: 212.160.172.* 08.12.10, 15:01 Pewnie Krzychu powinin sie wypowiedzieć, ale ja wiem jak jest z inwestycjami infrastrukralnymi: - kasa - dokumentacja - opiniowanie - pozwolenia - zgody - wykupy - znowu kasa Nie jest łatwo. Obstawiam że to coś kosztowało conajmniej 200 tys. Korzyści - bezcenny widok braku korka na Lucerny rano i Kadetów po południu :-) oraz braku rozbitego szkła na poboczu po stłuczkach :) Odpowiedz Link Zgłoś