Dodaj do ulubionych

GOCŁAW-LOTNISKO - olbrzymi czynsz!!

16.04.04, 12:34
Cześć,
Właśnie bedę odbierał przydział do mieszkania na osiedlu Wilga VII ze
społdzielni Gocław Lotnisko.
Przy kupnie mieszkania obiecywali dość niski czynsz. Teraz od osób, które już
odebrały mieszkania okazało się, że jest on olbrzymi.
Mam pytanie, czy ktoś może mieszka na osiedlu zamkniętym Wilga i podlega pod
spółdzielnię Gocław Lotnisko.
Jeśli tak to ile płaci czynszu, za jaki metraż?
Drugie pytanie to, czy łatwo się wydzielić ze spółdzielni i założyć wspólnotę?
Czy spółdzielnia nie robi z tym problemów?
Pozdr.
M.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ezi Re: GOCŁAW-LOTNISKO - olbrzymi czynsz!! IP: *.allianz.pl 16.04.04, 13:22
      No witam sąsiada :)
      Hmmm czy wysoki czynsz? Powiem Ci ze ja za 43 metry za 2 osoby płacę 380 zł.
      Teraz zostal zwiększony na rok o 20 zł. w celu zebrania funduszy na postawienie
      płotu od strony Promenady. Co do wysokości czynszu to jeszcze mamy spora
      zaliczke na wode któa swoją drogą rozliczana jest co kwartał, do tego dochodzi
      jeszcze koszt ochrony osiedla a to około 40zł miesięcznie. Powiem Ci ze ogólnie
      Spółdzielnia Gocław - Lotnisko uchodzi w wawie za drogą. Przed kupnem
      spodziewalem sie wysokiego czynszu, ale tak swoją drogą nie różni sie bardzo od
      czynszów w innych spółdzielniach w wawie. Co do odłączenia sie od nich to
      wydaje mi sie ze szanse są małe aczkolwiek nie jestem biegły w tych sprawach
      więc nie wypowiadam się. Powodzenia!
      • Gość: Roberto Re: GOCŁAW-LOTNISKO - olbrzymi czynsz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 21:50
        Gość portalu: Ezi napisał(a):

> Hmmm czy wysoki czynsz? Powiem Ci ze ja za 43 metry za 2 osoby płacę 380 zł.
        > Teraz zostal zwiększony na rok o 20 zł

To wynosi 400 zl. D R O G O ! ! !

Ja na Mikolajczyka przy 4 osobach, ochronie, parking i innych bzdetach place
        350.
    • Gość: Wini Re: GOCŁAW-LOTNISKO - olbrzymi czynsz!! IP: 213.146.33.* 16.04.04, 13:58
      Witam,
      Wlasnie wczoraj oderalem (Burzynskiego 1) oplaty czynszowe. Okazalo sie ze np.
      ochrona (40 zl), dźwig (45 zl), koszty zarzadu (6 zl), odpis na fund. spol-wych
      (4,60 zl), smieci (10 zl), i woda, energia i eksploatacja (1,77 / m2)

Tak to sie w tym budynku kształtuje za 1 osobę?
      Nie wiem czy ktoś płaci więcej, mniej? z budynków obok nr 1?

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.
      WIni / B1
      • luctar4 Re: GOCŁAW-LOTNISKO - olbrzymi czynsz!! 17.04.04, 23:18
        Witam,
        zwłaszcza opłata 45 PLN za dźwig jest ciekawa. Jechałem nim 2 razy. Pierwszy raz
        było OK, za drugim utknąłem na 15 minut. Potem nie miałem okazji bo juz nie działał.

Pozdrawiam wszystkich sąsiadów :)
    • Gość: Irytek Re: GOCŁAW-LOTNISKO - olbrzymi czynsz!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.04.04, 00:27
      Trzeba było interesować się tymi sprawami trochę wcześniej
      • Gość: Ezi Re: GOCŁAW-LOTNISKO - olbrzymi czynsz!! IP: *.allianz.pl 19.04.04, 14:59
        Wczesniej to udzielali enigmatycznych odpowiedzi irytku.
        Ale nie jest zle! Ciekaw jestem tylko kiedy w koncu ladnie zagospodaruja teren
        od promenady? :)
        Pozdro!
        • Gość: M. Re: GOCŁAW-LOTNISKO - olbrzymi czynsz!! IP: 195.92.39.* 19.04.04, 15:14
          Właśnie, ciekawe co kiedyś wybudują na miejscu ogródków działkowych i na
          terenie pomiędzy ogródkami, a Wilgą VII.
          Na razie ten teren to obraz nędzy i rozpaczy. Nadaje się to tylko do jakichś
          zawodów moto-crossowych.
          Pozdr.
          M.
          • Gość: Ezi Re: GOCŁAW-LOTNISKO - olbrzymi czynsz!! IP: *.allianz.pl 20.04.04, 09:11
            Z tego co słyszałem, nie jest to pewna informacja, na miejscu ogródków
            działkowych ma powstać jakies centrum rozrywki, no a przy naszym nie powstałym
            jeszcze ogrodzeniu docelowo będzie przedłużona ul. Burzyńskiego, ale o tym to
            prawdopodobnie wszyscy wiedza ;)
            Pozdro!
            • Gość: Wini Re: GOCŁAW-LOTNISKO - olbrzymi czynsz!! IP: 213.146.33.* 20.04.04, 09:51
              Myslicie ze dzialkowcy tak latwo pozbeda sie swoich ogrodkow. Trzebaby zajrzec
              do zagospodarowania przestrzennego w Gminie, co oni w tym miejscu kombinuja.
              Czy przedluzenie ul. Burzynskiego ma sie laczyc z jakas ulica czy moze na Trasę
              zrobią wjazd? :-)

Pozdrofffka,
              WIni
              • Gość: Ezi Re: GOCŁAW-LOTNISKO - olbrzymi czynsz!! IP: *.allianz.pl 20.04.04, 10:08
                No właśnie ponoć na planie zagospodarowania przestrzennego grunt ten jest
                przeznaczony pod takie centrum rozrywkowe. Takie informacje przekazal mi kumpel
                architekt. No nie wiem co z tego wyjdzie. A Burzyńskiego sądze że będzie
                doprowadzone jakoś do trasy, za bardzo nie widzę tam ulicy gdzie można by było
                ją przyłączyc. Sądze że jeszcze sporo czasu upłynie zanim sie tego doczekamy :/

Pozdro!
                • Gość: Gocławiak Re: GOCŁAW-LOTNISKO - olbrzymi czynsz!! IP: *.chello.pl 14.11.04, 22:31
                  ul. Burzyńskiego ma się łączyć z Rechniewskiego i Anińską (prawdopodobnie w
                  momencie oddania ostatnich budynków mieszkalnych do użytku). Nie wiem sam co
                  będzie z samą ul. Anińską, czy będzie biec do TS, Anina, czy jedynie do
                  Ostrobramskiej.
    • Gość: jacek Re: GOCŁAW-LOTNISKO - olbrzymi czynsz!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 19.04.04, 23:01
      co znaczy wysoki czynsz, jeśli są sensowni ludzie to można założyć
      wspólnotę ,napewno co trzeba to zrobić odrębną własność
      • Gość: rychtera Re: GOCŁAW-LOTNISKO - olbrzymi czynsz!! IP: *.cst.tpsa.pl 23.04.04, 14:21
        plotek od strony ulicy rychtera ma powstac dopiero na jesieni !!!! tak twierdzi administracja. ciekawe czy ochrona zamierza jakos szczegolnie zadbac o ta strone
        • Gość: Wini Re: GOCŁAW-LOTNISKO - olbrzymi czynsz!! IP: 213.146.33.* 27.04.04, 14:26
          Ale już zaczeli stawial plotek od wiazdu glownego na osiedle.
          Moze zdaza do jesieni powstawic ogrodzenie rozniez od Rychtera ?

Czy ktos cos wie o dewastacji wlacznika windy na Burzynskiego 1 ?

Pozdroffkaa.
          • Gość: Wini Notariusz + akt wlasnosci IP: 213.146.33.* 06.05.04, 15:00
            Złożyłem juz wniosek o wpis do księgi wieczystej do Sadu.
            Teraz jak wyglada sprawa z notariuszem i aktem wlasnosci?
            Czy ktos wie gdzie moge takowego znalesc (okolice
            Fieldora). Czy moze sie to jakos inaczej zalatwia?

Będe wdzieczny za pomoc.
    • zbyszekxl Re: GOCŁAW-LOTNISKO - olbrzymi czynsz!! 19.05.04, 15:17
      Spółdzielnia Gocław Lotnisko to zwyczajni złodzieje. Dotyczy to oczywiście
      całości działalności, nie tylko czynszów (np. budowa osiedla Wilga 7 z którą
      wiążą się wyłudzenia pieniędzy od niedoszłych mieszkańców). Czy jest jakiś
      sposób żeby ustawić ich do pionu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka