IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.03.13, 22:28
Co sadzicie o nowym systemie rekrutacji elektronicznej? Czy meldunek w rejonie gimnazjum ma jakikolwiek dodatni wpływ przy rekrutacji do gimnazjum dwujęzykowego gdzie i tak trzeba zdawać test predyspozycji językowych?
Obserwuj wątek
    • Gość: z Wawra Re: gimnazjum IP: 194.181.61.* 22.03.13, 13:07
      a co mam sądzić....... Nie mam na to wpływu.
    • komisarz_ryba Re: gimnazjum 22.03.13, 15:25
      Byłam własnie na dniu otwartym w jednym z gimnazjów dwujęzycznych i z tego co zrozumiałam nawięcej punktów jest do zdobycia na teście predyspozycji kierunkowych, nie jest to test predyspozycji językowych, ponieważ nie sprawdza on znajomości żadnego z języków, najlepszy przelicznik na tzw. punkty rekrutacyjne ma właśnie ten test, z którego można zdobyć maksymalnie 200 punktów, przeliczanych następnie jako x*0,3. W tym gimnazjum, gdzie byłam rejonu nie ma, a próg punktowy do najbardziej obleganej klasy dwujęzycznej angielskiej z rozszerzoną matamatyką to coś około 165 punktów. Nie wiem ile punktów jest za rejon i czy w ogóle są, powinno to być na stronie danej szkoły. 22 gimnazja podpisały porozumienie o wzajemnym honorowaniu wyników testów uzdolnień kierunkowych, który to test w tych szkołąch odbywa się tego samego dnia o tej samej porze. Nie wiem, co o tym sądzić, w liceach to działa już cztery lata i są zadowoleni.
    • Gość: gościówa Re: gimnazjum IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.04.13, 21:18
      test wydaje się być dość trudny ;-( znacie już punktacje za poszczególne odpowiedzi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka