Dodaj do ulubionych

LeTarg czy Ratuj Rolnika? Co wolicie?

IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.13, 22:00
Co prawda temat zahaczy o Pragę Północ, ale to przecież nasza kamionkowska sąsiadka. Mamy po prawej stronie dwa targi spożywcze z produktami prosto od producenta. Ratuj Rolnika organizuje Radio Wnet, mieści się w Koneserze, działa w soboty. Trzeba przyjechać rano, bo po południu już jest kiepsko z asortymentem. Można zamawiać przez sieć i potem odbierać. LeTarg - podstawowa różnica jest taka, że tu są produkty z wyższej półki i raczej nietanie. Druga jest taka, że LeTarg dzieli się i troi, i nie wiadomo czy ten na Saskiej Kępie jest prawdziwy czy nie. Sądzę, że LeTarg w Szarej cegle nie jest prawdziwy i że prawdziwy jest nowy LeTarg na Wilanowie, ale to moje subiektywne odczucie, którego nie zamierzam uzasadniać.
Żeby nie być gołosłownym - na FB w LeTargu wilanowskim piszą: "W Elle można przeczytać też o Sophie Evans. Jej pyszne chutneye, konfitury, pasztety, słodkie wypieki i doskonały sos chilli można będzie jutro kupić na Le Targu w Wilanowie." A w Ratuj Rolnika kupiłem sos tatarski z Białut (pod Warszawą, to głównie producent przetworów z jabłek), był tani i nawet lepszy niż sam robię.
Ale to moje subiektywna, kłamliwa i niesłuszna opinia - a jaka jest wasza?
Obserwuj wątek
    • wajego Ale byk. 09.07.13, 08:50
      Gizmo, przestaję z Tobą gadać. Miałem Cię za Warszawiaka.
      Powód? Cytat:
      "nowy LeTarg na Wilanowie". Warszawiak tak nie powie. Pa.
      • Gość: k Re: Ale byk. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.13, 09:20
        Trudno się nie zgodzić. Jako okolicznośc łagodzącą mozna przyjać, że przyzwyczaił się do tej formy pisząc o Kamionku.
        • wajego Re: Ale byk. 09.07.13, 09:53
          Fakt, wszak na Kamionku są znacznie bardziej wartościowe Zabytki (Starówka zwłaszcza) niż w jakimś tam bliżej nieznanym Wilanowie.
          • Gość: gizmo Re: Ale byk. IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.13, 10:14
            Niestety Wilanów wydaję mi się tak daleko, jak odległe planety, skojarzyłem go z Marsem, a przecież nie napiszę "lot w Marsa". Albo "byłem w Marsie" (zmarszczony?).
            Z wpisów na FB wynika, że organizatorzy Le Targu planowali otworzyć się z powrotem na SK (w SK?), ale jednak stanęło na Wilanowie. No dobra, stanęło we Wilanowie.
    • Gość: Toobyltza Re: LeTarg czy Ratuj Rolnika? Co wolicie? IP: *.play-internet.pl 09.07.13, 09:48
      Moja opinia jest taka, że daj piątaka.
    • Gość: Zuzka Re: LeTarg czy Ratuj Rolnika? Co wolicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.13, 21:05
      Lubię sos tatarski z Białut. :-)
      • Gość: gizmo Re: LeTarg czy Ratuj Rolnika? Co wolicie? IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.13, 21:12
        W Almie sprzedają też ziemniaki z Białut. Niestety na ich flagowy produkt - jabłka i przetwory - nie trafiłem. A przecież to miejscowość podkamionkowska!
        www.bialuty.com.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka