Gość: kotburry IP: *.stolica.org.pl / *.stolica.org.pl 31.01.05, 11:11 Szukam informacji na temat adresów dobrych sklepów z winami na Pradze. Dobrych - czyli z przyzwoitym wyborem trunków w przyzwoitych cenach... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Oozie Re: sklepy z winami IP: *.handelsbanken.se 31.01.05, 11:19 Na Francuskiej są dwa - Dyspensa (w pobliżu lodziarni Akwarium) i Bachus na rogu Obrońców. Bachus trochę droższy, oba nieźle zoapatrzone. Na Szaserów jest dość dobry (naprzeciw szpitala). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotburry Re: sklepy z winami IP: *.stolica.org.pl / *.stolica.org.pl 03.02.05, 17:05 naprzeciwko szpitala na szaserów? tam chyba jest tylko park... a może miałeś na myśli szpital na grenadierów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: sklepy z winami IP: 5.6R* / *.nokia.com 03.02.05, 17:27 Może nie dokładnie na przeciwko ale ciut w prawo, w stronę Wiatrracznej. Na parterze takiego nowego bloku. Ale nic tam póki co nie kupowałem więc nie wiem czy warto polecać. Ale sklep jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosztujący wina Re: sklepy z winami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 12:59 W promenadzie w restauracji Villa Moldova stoisko wina mołdawskie niedrogia ale bardzo dobre, takie same na grochowskiej i w Geancie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
pol-a Re: sklepy z winami 31.01.05, 15:20 Nowy sklep - „Piwinica alkoholi” - na parterze kamieniczki na rogu Grochowskiej i Modrzewiowej. Nie korzystałem jeszcze, ale przez wygląda, ze całkiem spory asortyment. Może ktoś próbował już tam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blob Re: sklepy z winami IP: *.chello.pl 03.02.05, 17:35 Na Grochowskiej na wysokości salonu Hondy tylko po drugiej stronie - wina mołdawskie i na Zamienickiej - nowy sklep ,na dole nowego budynku TBS,przed skrzyżowaniem z Łukowską. Odpowiedz Link Zgłoś
miska77 Re: sklepy z winami 03.02.05, 21:53 1. w TBSie na Szaserow, zaraz za kwiaciarnia "damusi" prawie naprzeciwko Szpitala. Jest tam bardzo duzy wybor win a od 4 miesiecy rowniez dobrych alkoholi. Facet, ktory prowadzi sklep zna sie na rzeczy, doradzi, zaproponuje. Ceny przystepne - POLECAM ! Mozna placic karta !!! Pn-Pt od 11 do 19 w soboty chyba do 16 2. Grochowska 78 na przeciwko salonu Hondy jest sklep z winami mołdawskimi. To jest importer win z Moldawii. Polecam Czarny Flamingo, Bialy Koral, Czany Koral - polwytrawne (wszystkie po 14 zl) i KAGOR (18zl)- deserowe wino, ktore znane jest na calym swiecie. Nie mozna placic karta !!! Otwarty do 19 a w soboty do 14 POLECAM !!! Stali klienci dostaja czasami winko gratis ;-) 3. Na Wspolnej Drodze za Edenem zrobili swiat alkoholi ale jeszcze tam nie bylam.. Pozdrawiam, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: sklepy z winami IP: *.chello.pl 04.02.05, 09:48 jest jeszcze w Geancie na Jubilerskiej, u podnóża schodów ruchomych zjeżdżajacych na parking. Wybór duży, ludzi mało wiec właściciel baaardzo często, by zdobyć popularność, robi ciekawe "promocje" - albo ZNACZNIE obniża cenę na 2-3 rodzaje win, albo specjalnie korzystne warunki jeśli kupujesz dwie... Korzystam i nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oozie Re: sklepy z winami IP: *.handelsbanken.se 04.02.05, 11:00 Ale sprzedaczyni z tego sklepu w Geancie w zasadzie nie ma pojęcia o winach. Kupowałem ze dwa razy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: sklepy z winami IP: *.chello.pl 05.02.05, 11:17 Nie ma, nie ma i to najmniejszego. No i nie robi wrazenia specjalnie zainteresowanej wiedzą na ten temat. Co nie przeszkadza mi w robioeniu korzystnych zakupów tamże. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrkosinski Re: sklepy z winami 19.05.05, 20:54 Ostatnio odwiedziłem sklep przy ulicy sulejkowskiej 43 na przeciwko osiedla basen i byłem bardzo mile zaskoczony. Po pierwsze cieszy mnie to , że otwarty jest 24H Po drugie miły i fachowy personel(od razu wiedzieli jakie wino mi doradzić) Po trzecie schludnie, czysto i przytulnie A i ceny calkiem przyzwoite Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laguna13 Zajrzyj na Zamieniecką róg Łukowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 21:37 oraz na zklep z winami mołdawskimi, na Grochowskiej jadąc w stronę Geanta po lewej stronie za ulicą Hetmańską Odpowiedz Link Zgłoś