Dodaj do ulubionych

Duże gabaryty

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 18:30
No dobrze, co robicie z tzw dużymi gabarytami?
Np. ze starą lodówką, lub wielką gałęzią. W innych krajach UE widziałam,że
jest to w sposób cywilizowany rozwiązane, a u nas nie ma tego problemu?
Jeszcze kilka lat temu można to było określonego dnia wystawić, a teraz?
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: Duże gabaryty IP: *.chello.pl 24.04.05, 21:47
      W Osiedlu "Ostrobramska" od dawna jest to rozwiązane - gabaryty wywożą w soboty
      i wtorki.
      • Gość: Pestka Re: Duże gabaryty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 12:55
        A w części domkowej jak jest?
    • Gość: kotburry Re: Duże gabaryty IP: *.dalkia.com.pl / *.dalkia.com.pl 25.04.05, 17:22
      Rembertów rozwiązał tą sprawę w sposób dość cywilizowany:
      Rada Osiedla Stary Rembertów razem z Radą Dzielnicy dwa razy do roku , na
      jesieni i na wiosnę, wystawia są pojemniki na śmieci.
      Znajdują się one niemal na każdym więksym skrzyżowaniu, a więc nie ma problemu
      z wyrzuceniem do nich starych gałęzi, liści, telewizorów, niepotrzebne
      skreślić ;-)
      Z tego co wiem - na inych osiedlach Rembertowa jest podobnie
      • Gość: Pestka Re: Duże gabaryty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 11:52
        Jeśli jest coś takiego w gminie Wawer, to ja nic o tym nie wiem.
        Podziwiam Rembertów. Do tej pory gdy miałam więcej rzeczy do wyrzucenia
        zamawiałam w MPO kontener. Co zrobić, gdy po wiosennym cięciu drzew zostały gałęzie?
        Dla kilku gałęzi zamawiać kontener? Ciężkie to one aż tak bardzo nie są, ale
        rozłożyste.
        • Gość: jon Re: Duże gabaryty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 22:39
          niedalej jak 2 tygodnie temu w Miedzylesiu
          przy skrzyzowaniach staly gminne kontenery
          na smieci po wiosennych porzadkach.
          a galezie pociac na kawalki,wysuszyc i piekna rozpalka
          do grila gotowa:)
        • Gość: wlodek Re: Duże gabaryty IP: *.itl.waw.pl / *.itl.waw.pl 28.04.05, 09:25
          w każdym osiedlu Dzielnica w uzgodnieniu z Radą Osiedla miejsc ustawienia
          organizuje wywóz wielkogabarytowych rzeczy. tak jest od z górą 10 lat. Dwa razy
          w roku są wystawiane kontenery. Były w Międzylesiu, 15 i 16 kwietnia w
          Miedzeszynie, teraz stoją w Żerzeniu, za tydzień chyba w Falenicy. Zwykle w
          osiedlu jest około 6, 7 miejsc gdzie stoją. Nie sposób ich nie zauważyć.
    • Gość: Pestka Re: Duże gabaryty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 18:39
      Naprawdę nie macie starej wersalki do wyrzucenia, lub innych rzeczy?
      A może podrzucacie je na osiedle Ostrobramska, gdzie tak sprawnie rozwiązano ten
      problem:)
      • Gość: ewa Re: Duże gabaryty IP: *.chello.pl 27.04.05, 22:14
        Owszem, owszem! Często podrzucają!
        • Gość: boards_of_warsaw Re: Duże gabaryty IP: 212.180.161.* 28.04.05, 04:08
          Swego czasu kiedy mialem do wypchnięcia sofę w bardzo dobrym stanie wpadłem na
          pomysłaby zamieścić anons do "oddam za darmo". Zadzwoniły ze trzy osoby,że
          oczywiście są zainteresowane ale musiałbym im sofkę dostarczyć do domu :-)
          • konrad.boryczko Re: Duże gabaryty 28.04.05, 08:18
            Ja w ten sam sposob pozbylem sie kompletu dwoch foteli i kanapy. Z tym ze
            czwarty dzwoniacy potrafil sobie zorganizowac transport. Ale to byli studenci,
            to potrafia:))
            pzdr
    • Gość: Pestka Re: Duże gabaryty IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.04.05, 17:39
      Tyle znalazłam o śmieciach w naszej gminie.
      www.wawer.waw.pl/beta/modules.php?name=News&file=article&sid=260
      Koło siebie jakoś kontenera nie widziałam, może ktoś zna rejony wystawiania?
      • Gość: wlodek Re: Duże gabaryty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 23:09
        w każdym osiedlu Dzielnica w uzgodnieniu z Radą Osiedla miejsc ustawienia
        organizuje wywóz wielkogabarytowych rzeczy. tak jest od z górą 10 lat. Dwa razy
        w roku są wystawiane kontenery. Były w Międzylesiu, 15 i 16 kwietnia w
        Miedzeszynie, teraz stoją w Żerzeniu, za tydzień chyba w Falenicy. Zwykle w
        osiedlu jest około 6, 7 miejsc gdzie stoją. Nie sposób ich nie zauważyć.
        Inne dane w Radzie Osiedla
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka