pol-a 25.01.06, 18:36 A ściślej - przebudowują: pragapld.waw.pl/news.php?id=298 Inauguracja w 2007. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mat Re: Basen budują na Grochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 18:49 Taaa, wybudują go tak jak ten dom kultury co miał być na Podskarbińskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
pol-a Re: Basen budują na Grochowie 25.01.06, 18:57 Może szybciej, bo pod dom kultury nie wbili jeszcze łopaty, a z basenem jednak już zaczęli. Odpowiedz Link Zgłoś
barry_o Re: Basen budują na Grochowie 25.01.06, 22:29 He he, chyba widzialem ten basen z samochodu albo roweru i zapadl mi w pamieci jako prawdziwy PRL-owski relikt. Wyglada na to, ze juz niestety nie zdaze ponownie zazyc tej atmosfery :) Pamietam, ze pare lat temu chodzilem na taki reliktowy basen na ul. Barskiej, teraz juz jest przebudowany. Kiedy z prysznicow lal sie wrzatek, zglosilem "reklamacje", ktora Pan Kierownik (w fufajce) skwitowal niezwykle krótko: "Co chce?! Ma ciepla wode i jeszcze narzeka!!" Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Re: Basen budują na Grochowie OT 26.01.06, 10:49 ech najbardziej klimatyczny basenik to byl w budynku YMCA na Konopnickiej. Alez tam bylo fajnie. A teraz tam chyba Teatr Montownia sie zadomowil. Szkoda mi torche tego baseniku :( PanTalon Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynka_wawa Re: Basen budują na Grochowie OT 26.01.06, 10:56 no prosze jakie rzeczy sie dzieja Odpowiedz Link Zgłoś
barry_o Re: Basen budują na Grochowie OT 26.01.06, 13:10 O tak, to była prawdziwa perełka. Basen pochodzi z międzywojnia i jeszcze w latach osiemdziesiątych miałem tam zajęcia z pływania w ramach wf. Wprawdzie był trochę zapuszczony, ale wyposażenie, jakość materiałów oraz staranność wykonania (równe kafelki) robiła wrażenie. Tak jakby wyspa 'lepszego świata' w prl-owskiej otchłani...Może stąd pozostało mi zamiłowanie do lat trzydziestych i ówczesnej architektury... Odpowiedz Link Zgłoś
skorpionica11 Re: Basen budują na Grochowie 27.01.06, 17:02 fanie ze buduja basen bo ta dzielnica taka zabidzona no i bede miec blisko na basenik z prawdziwego zdarzenia :))) Odpowiedz Link Zgłoś