IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 23:45
www.parafiazerzen.waw.pl/
Obserwuj wątek
    • w_v_w Re: Odpust 14.08.06, 19:21
      Odpustu, nie odpuszczę, nie odpuszcze z powodu castingu, taka okazja,żeby się
      pokazać Mieszkańcom, pokazac "bogobojność" i "delikatnie zasugerowac,ze zbliżają
      sie wybory :)))

Wawerka
      • Gość: wawerski Re: Odpust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 19:31
        Wawerka, masz szczęście, że tamat jest, jakto mówisz "bogobojny" więc spuszczam
        zasłonę milczenia na Twoje wypociny.
        • w_v_w Re: Odpust 14.08.06, 20:04
          Wiesz co wawerski a mnie to,ze tak powiem...mało obchodzi i tylko dlatego,że to
          "bogobojny "temat", to nie powiem, ze mam to w "czwórce" :)))

Tak na marginesie, chyba nie do końca zdajesz sobie sprawe,ze "odpusty",
          przyciagały największych grzeszników i łajdaków, którzy za kase, kupowali sobie
          "swięty spokój" u "opatrzności", no i księdza proboszcza oczywiście :))))

Więc nie pitol o "bogobojności" tej komercyjnej imprezy ;)

Będę poszukiwać na straganach prezerwatyw zabarwionych amarantem z zaworkiem
          zwrotnym, co to piszcża w bardzo charakterystyczny sposób, to nieodłaczny gadżet
          "odpustów" :)))

Pozdrawiam
          Wawerka
          • Gość: wawerski Re: Odpust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 21:13
            widzę, że jesteś bardzo mocna z tematów religijnych. Gdzie tam mi do Ciebie. Na
            pewno możesz mi podesłać listę księży mających kochanki, dzieci a takze
            używających....
            To zastanawiające jak niektórzy potrafią nienawidzić.
            "Fakty i Mity" mogą Cię brac na etat ekspercki...
            • w_v_w Re: Odpust 14.08.06, 21:36
              I znowu jestes w mylnym błędzie, kler mnie nie interesuje, bo nie lubie facetów
              w sukienkach :)))

Nienawiść jest mi obca, to tak,zebyś wiedział na przyszłość :)

A moj, czasem "cięty" jezyk jest implikacją, otaczającej mnie mitomańskiej
              rzeczywistości, megalomanii i udawanej pobozności ;)

Wawerka
              • Gość: wawerski Re: Odpust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 10:39
                Znowu kręcisz. Kler Cię interesuje bo inaczej nie pisałabyś tych postów w taki
                sposób. Co do oceny czyjejs pobozności, to trzeba byc po prostu implikacją
                mitomańskich bab z magla, żeby oceniać innych ludzi w taki sposób. Co do
                sukienek to otwórz szafę, wybierz dowolną swoją sukienkę i ....porównaj z tą
                księdza. No, chyba że tak się nosisz...
                Ty pewnie nie chodzisz do kościoła żeby nie udawać. OK. I to by było na tyle.
                • w_v_w Re: Odpust 15.08.06, 11:35
                  Otworzyłam szafe, same spodnie i marynarki :)))

Faktycznie, do koscioła nie uczeszczam, co wcale nie oznacza, ze nie jestem
                  chrzescijanką. Mitomaństwo to "przywilej" Katolików, uważają, że to jedyna
                  słuszna droga ku zbawieniu, więc pisze po raz drugi nie pitol ;)

Wawerka
    • Gość: krzysieks1984 Re: Odpust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 20:23
      Jeszcze będzie okazja we Wrześniu.
      Wtedy będą uroczystości centralne.
      Będzie Pan Burmistrz ze świtą,może Pan Prezydent M nawet,biskupi i takie tam
      osobistości.
    • Gość: maria_s wawerka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 15:18
      Wawerka, szkoda że nie byłaś w naszym kościele na uroczystej mszy o 12. Nie
      pisałabyś może tak niesprawiedliwych ocen ludzi, którzy tak licznie przybyli do
      swojego kościoła.
      Znak zapytania przy Twoim nicku możesz interpretować dowolnie.
      • w_v_w Re: wawerka? 15.08.06, 15:48
        To tylko moja opinia, chyba mam do niej prawo, nieprawdaż?

Słusznie napisałaś, "swojego kościoła", ocena subiektywna, każdy widzi to co
        rozumie i wierzy w to co chce ;)

Oprócz katolików, którymi rządza dogmaty, ale to ich problem i wolna wola, tak
        sądzę ;)

Wawerka
    • w_v_w Byłam -widziałam... 16.08.06, 08:39
      Impreza imponująca, całe rodziny odświetnie ubrane, panie na szpilkach dzielnie
      maszerowały po łące w długich kieckach, obwieszone bizuterią.
      Pyszne ciasta, lody, troszke straganów, strzelnice, zamek dla dzieci, no i
      najwazniejsze prawdziwe "dechy" do tańca :)

Szkoda tylko,że nikt nie zadbał o parking, na którym co chwila któs awanturował
      się, bo nie mozna było wyjechac, samochody skutecznie blokowały sie wzajemnie.

Co prawda była jakas firma ochroniarska, ale nie interesowała sie zbytnio tym
      problemem. Zapewnienie bezpieczeństwa i porządku szwankowało, nie widziałam
      równiez zadnego "punktu medycznego" :(

Pogoda dopisała, niestety nie znalazłam gadżetów odpustowych a i odpustu
      zupełnego równiez nie dostąpiłam ;)

Pozdrawiam
      Wawerka
      • Gość: wawerka_też Re: Byłam -widziałam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 10:50
        Punkt medyczny był. Mogłas go nie zauwazyć, bo byłaś pewnie zajęta
        pałaszowaniem ciast. Punkt był blisko, na wszelki wypadek gdyby ktoś przesadził
        z ciastami.
        • w_v_w Re: Byłam -widziałam... 16.08.06, 13:12
          Widocznie nie przesadziłam :))))

Wawerka
      • belisso Re: Byłam -widziałam... 16.08.06, 13:08
        > nie widziałam
        > równiez zadnego "punktu medycznego" :(

Był.

> niestety nie znalazłam gadżetów odpustowych

Były.

> a i odpustu
        > zupełnego równiez nie dostąpiłam ;)

To już Twoje zaniedbanie. Okazja była ;)
        • w_v_w Re: Byłam -widziałam... 16.08.06, 13:15
          Nie było gadżetów, np. piłeczki wypchnej trocinami na gumce :)))))

Nie mogłam znaleźc Proboszcza, co by "kupic odpust" ;)

A "szarej strefy" nie popieram :)))

Ten odpust, to tak na wszelki wypadek, profilaktycznie :D

Wawerka
    • znowu.basiu Re: Odpust 16.08.06, 12:36
      Popatrzcie na to z wesołej strony:
      "Nienawiść jest mi obca" napisała wawerka.
      No słowo daję, dawno się tak nie usmiałam. Wystarczy poczytać jej wpisy, toż
      babsko zionie jadem i ocieka nienawiścią do wszystkiego, co jej stanie na
      drodze! Z zapałem powiela najbardziej typowe zachowania moherów! Ma kobita
      jakąś tam wiedzę o swojej dzielnicy ale moim zdaniem jest nie do czytania. W
      dodatku wszystko wie najlepiej i niszczy każdego, kto jej nie pochlebia.
      Zobaczycie, jak się zaraz weźmie za rozsmarowanie mnie - jak każdego, kto
      zechce się ustosunkować niepozytywnie do jej opinii. Wbrew pozorom, nie jest to
      wcale ożywczo działajaca na dyskusje "szczypta pieprzu", tylko panoszenie się,
      które zniechęca wiele zainteresowanych tematem osób. Szczerze współczuję jej
      sąsiadom. Biedny ten Wawer!
      • w_v_w Nie pochlebiaj sobie... 16.08.06, 13:21
        lektura moich postów nie jest obowiazakowa :)))

Jadem Cie nie opluję, bo to zbyt cenna substancja, tylko dla 'wybrańców", ale
        myslę, że Twój własny w zupełności Ci wystarczy :)))

Wawerka
    • w_v_w No to "obrazki" ... 16.08.06, 14:02
      img154.imageshack.us/img154/7751/pic0011qx2.jpg
      img153.imageshack.us/img153/8092/pic0013fb4.jpg
      img92.imageshack.us/img92/155/pic0014po8.jpg
      Wawerka

--
      Mam alergię na moher i pierze...
      • Gość: krzypob. Re: No to "obrazki" ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 14:45
        No, popatrz , pooatrz. Wawerka nas obfotografowała!
        • w_v_w Re: No to "obrazki" ... 16.08.06, 16:23
          Chyba nie obraziłam niczyich uczuć?? :))

To fajne pikczery, prawda?

Wawerka nie jest diabłem wcielonym :))))
      • e._ Re: No to "obrazki" ... 16.08.06, 18:31
        Zdjęcia, jak zdjęcia. Sympatycznie, że są. Ale jakoś nie mogę się w nich
        dopatrzeć "gorączki przedwyborczej".
        • w_v_w Re: No to "obrazki" ... 16.08.06, 19:51
          Jakis radny bodajże z Sadula przemieszczał sie tu i tam, ten co to wygrał jednym
          głosem a Szykulską. Bidula musiała oddac mandat, bo Komisja źle zliczyła głosy :)))

Wawerka
          • Gość: jerzyjurek Re: No to "obrazki" ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 20:46
            Ty jesteś jakaś nawiedzona. Pojechałaś na odpust, żeby wypatrywać ludzi i
            plotkować potem? A może jesteś taką niedoszłą radną albo zakonnicą?
            • w_v_w Re: No to "obrazki" ... 16.08.06, 21:06
              Jestem Jezuitą ;))

Wawerka
              • Gość: D'Egmont "Ad maiorem Dei gloriam" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 02:50
                Wiedziony ową dewizą i ja przybyłem,
                "Pierścionek z brelantem" nabyłem :D
                Lecz na owych fotach się nie uwidoczniłem :(

Jestem heretykiem :D

D'Egmont

• w_v_w Re: "Ad maiorem Dei gloriam" 17.08.06, 07:12
                  A "watę cukrową" zaliczyłeś, bez tego "odpust" się nie liczy :)))
                  Wiesz co robili z heretykami, na szczęście zadnego stosu nie widziałam :)
                  Miło,że zajrzałeś:)

We wrzesniu nastepna "transza" odpustu, moze wtedy?

Pozdrawiam
                  Wawerka
                  • Gość: sewerynka do wawerki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 11:19
                    przeglądając wątek o odpuście i twoje wpisy zwróciłam uwagę na godziny twojej
                    aktywności - również w innych watkach. Są trzy mozliwosci:
                    1. jesteś zakompleksioną kobietą bez pomysłu,
                    2. jesteś kurą domową wyżywającą sie między robieniem kanapek dla dzieci i męża
                    3. jesteś starą panną /taki kaczor w spódnicy/
                    • dorota.alex Re: do wawerki 17.08.06, 12:15
                      a ja lubie czytac wawerke :-))
                    • Gość: wafel Re: do wawerki IP: *.chello.pl 17.08.06, 13:52
                      Oj, przychylam się do tego trzeciego pomysłu. Jakiś taki kaczor w spódnicy,
                      lekko sparciały bo nienajmłodszy, za to pełen niespełnionych ambicji.
                      • Gość: Mateusz Re: do wawerki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.08.06, 14:17
                        Witam serdecznie! wawerka jest ok!!!!!
                      • w_v_w do sewerynki i innego wafla... 17.08.06, 14:22
                        Jestem pod wrażeniem, waszej dogłebnej analizy userki Wawerki...

Spojrzałam w lustro i zobaczyłam wasza projekcje, przyznam szczerze, ze to
                        "studium", bardzo mnie zadziwiło, spodziewałam się czegos bardziej dowcipnego z
                        polotem,powiem więcej inteligentnego, a tak, to tylko słabiutki post, obliczony
                        na sprowokowanie do awantury. Prosze sie nie wysilać, nie dacie rady nawet do
                        "kupy" wziete. Zachodzi obawa, że trzeba się będzie z tego spowiadać :))))

Pozdrawiam
                        Wawerka
                  • Gość: D'Egmont Re: "Ad maiorem Dei gloriam" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 18:00
                    > A "watę cukrową" zaliczyłeś, bez tego "odpust" się nie liczy :)))

Nie zaliczyłem :( Może w wrześniu?

> Wiesz co robili z heretykami, na szczęście zadnego stosu nie widziałam :)

Może we wrześniu? Podobno jakoweś iluminacyje zapowiadają :D

Zerzeń wart jest mszy!

Pozdrawiam,
                    D'Egmont
                    • w_v_w Re: "Ad maiorem Dei gloriam" 17.08.06, 20:02
                      We wrześniu tez sie wybiorę :)
                      Mam zaplanowana "strzelnicę" :)))
                      No te "iluminacje", to taki ładny gest finansowy z budzetu dzielnicy, podobno ;)
                      Wart jest "mszy", cokolwiek znaczyc by miało :)

Nie moge się doczekać kazania Leszka Sławoja G. pieknie opowiada w takich razach.
                      Słyszałam kilka, jakby to Edgar G. powiedział, zdarzaja się piekne "filipinki" :))

Pozdrawiam
                      Wawerka
    • Gość: wawerski wyjasnienie w sptarie wawerki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 15:58
      podejrzewam, że ona wcale nie była na imprezie w naszej parafii. /celowo nie
      piszę "na odpuście" bo odpust to coś , czego ta kobitka i tak nie rozumie/.
      Skoro nie mogła spotkac ks.Proboszcza to chyba tylko tk to można wytłumaczyć.
      Parafianie go znają. Trzeba było się zapytać kogoś. Tylko trudno zapytac się o
      to przy klawiaturze komputera.
      • miedzylesianin1 Re: wyjasnienie w sptarie wawerki 17.08.06, 16:07
        Drodzy Forumowicze!!!
        Tematem dyskusji miałbyć odpust, a nie cechy charakteru Wawerki!!!!!!
        PROSZĘ PRZECZYTAĆ GŁOŚNO JAK BRZMI GŁÓWNY TEMAT!!!!
        Widzę, że was strasznie ściska, że ktoś potrafi dowcipnie opisać Wasze
        zachowanie. Boli to Was. Ponoć prawdziwa cnota krytyk się nie boi. Wawerka sie
        nie boi, a Wy się trzęsiecie jak stara galareta. Więcej samokrytyki i
        usmiechu!!!!Polecam.
        • w_v_w Re: wyjasnienie w sptarie wawerki 17.08.06, 16:23
          miedzylesianin1 napisał:

(...)
          Wawerka sie
          > nie boi, a Wy się trzęsiecie jak stara galareta. Więcej samokrytyki i
          > usmiechu!!!!Polecam.

No mi więcej "miłosierdzia" jak na "prawdziwych Katolików" przystało,
          nieprawdaż? :)))

Pozdrawiam Sąsiedzie :))

Wawerka
          • miedzylesianin1 Re: wyjasnienie w sptarie wawerki 17.08.06, 16:33
            Jacy z nich katolicy - moim zdaniem są to tzw. niedzielni katolicy. Na 12-tą na
            mszę, a potem chrześcijanizm gdzieś znika. Może nie wszyscy, ale ponad 80%.
            Szczególnie młodzi i "srednio starsi". Zresztą taka jest cała Polska.
            Jeśli poprzednicy próbowali tu trochę jątrzyć, to raczej miłosierdzie niewiele
            im pomoże. Niektórym już nic nie jest wstanie pomóc. Co wyniósł z domu, tu na
            forum trąci :-))
            • w_v_w Re: wyjasnienie w sptarie wawerki 17.08.06, 20:28
              Hipokryzja, to zmora narodowa ;)

Nawet przysłowie jest "modli się pod figurą, a diabła ma za skórą” :))))

Wawerka
    • e._ Re: Odpust 17.08.06, 16:37
      "Co wyniósł z domu, tu na forum trąci :-))"

Otóż to. Nic dodać, nic ująć. Nie wyłączając żadnego uczestnika czy
      uczestniczki tej dyskusji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka