Dodaj do ulubionych

Bittel dał plamę!!!!

04.10.06, 08:49
Przeczytajcie koniecznie!
miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3661600.html
A miał być taki wspaniały i co? Brak doświadczenie i zbytnia pewność siebie.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • vegul Re: Bittel dał plamę!!!! 04.10.06, 09:28
      To nie jest jedyny przypadek szkodliwej działalności tego "burmistrza".Ogólna
      tendencja jest taka że dużym inwestorom pozwala się na wszystko. Wydając
      warunki zabudowy dla tych wybranych łamie się świadomie obowiązujące prawo.
      Urzędnicy w DBNAM w Dzielnicy Wawer wraz z w/w sądzą że przestrzeganie prawa
      ich nie dotyczy. Niektórzy muszą się już tłumaczyć w prokuraturze.
      Obecny "burmistrz" też ma na to szansę.
      Przy okazji zapraszam wszystkich poszkodowanych właścicieli gruntów w Wiśniowej
      Górze - którym urzędnicy wmawiają (bezpodstawnie) że są posiadaczami gruntów
      leśnych (i na tej podstawie odmawiają wydania im warunków zabudowy)aby przybyli
      na sesję Rady Miasta w dniu 10 października do Sali Warszawskiej PKiN ( wejście
      od strony Kinoteki)której przedmiotem będzie rozpatrzenie zarzutów zgłoszonych
      do planu zagospodarowania przestrzennego obszaru Wiśniowej Góry. Na tej sesji
      mogę udostępnić poszkodowanym (wszystkim którym wpisano użytek Ls w Dzielnicy
      Wawer i odmówiono wyd. warunków zabudowy)dokumenty umożliwiające skuteczne
      dochodzenie swojego prawa wykonywania własności.
      • Gość: doska Re: Bittel dał plamę!!!! IP: *.um.warszawa.pl 06.10.06, 15:32
        Skarbie! chyba nie masz wiedzy, od kiedy pojawiały się (dokonywane przez
        urzędnikow dzielnicy Wawer) wpisy 'teren leśny' w wydawanych decyzjach zabudowy!
        Jak dobrze pamiętam, już w latach 90-tych! Niestety, w roku 2000 sama na
        wlasnym przyklądzie doświadczyłam podobnego zapisu!
        Jedna z moich interwencji dotyczyła zaproszenia do lustracji terenu mojej
        działki jednej z "panienek urzędniczek" celem naocznego stwierdzenia u
        mnie 'działki lesnej, ktora w myśl oryginalnych wpisow nosiła status 'dzialki
        rolnej" i z lasem nigdy nie miala nic wspolnego.
        Jakież bylo moje zdzieiwnie, iż na moje zaproszenie do lustracji
        terenu, 'panienka' zareagowała słowami 'te mapy sporządzano z samolotu i pewnie
        drzewa owocowe , ktore u pani rosly na placu zakwalifikowali jako 'las'!!!! Po
        czy stwierdzila, ze mi wierzy i dokonała zmiany w zapisie wydanej decyzji!!!
        Jesli w ten sposób dokonuje się zmiany statusu gruntów w dzielnicy, to o
        zgrozo! niebawem okazać się może, że wybudowane domy 'stać' mogą nie na
        działkach nie budowlanych a ...na działkach o statusie parku!!?
        Zatem, takie praktyki stosowała władza urzęnicza nie związana z burmistrzem
        Bittelem a jego poprzeników! I tak świetnie się 'mają' jak czytam Twoja
        wypiwiedż, że urzednicy nadal te praktyki stosują!
        Ciekawa jestm, kiedy dokona się 'wymiany' urzedników w delegaturach m.st.
        Warszawy polegajacą na przeniesieniu służbowym np. z dzielnicy wawer do np.
        dzielnicy bemowo!??
        Może wreszczie zakonczyłaby się ich buta i arogancja, jak rownież bardziej
        realne(polegające na bywaniu w terenie!) dokonywanie zapisów w wydawanych
        warunkach zabudowy!.
        pozdrawiam, doska
        • vegul Re: Bittel dał plamę!!!! 07.10.06, 09:30
          Ależ ja nie twierdzę że wpisy Ls pojawiły się za czasów Bittela.To zjawisko ma
          początek (w większości przypadków) w latach siedemdziesiątych a dalszy okres to
          już tylko kontynuacja tej "radosnej" twórczości. Znakomitą część dokumentów
          podpisywała Jadwiga Stępień - jeszcze pracuje w urzędzie. Co się zaś tyczy
          cytowanej wypowiedzi -"...mapy sporządzano z samolotu..." to wyjaśnienie jest
          w/g mnie proste nie udało się wcisnąć Pani Ls-a to jakoś trzeba było uzasadnić
          tę próbę przekrętu. Równie dobrze urzędniczka mogła powiedzieć że robiono to na
          podstawie zdjęć z latającego talerza - i to wina Marsjanina który te zdjęcia
          zrobił. Zmienić rodzaj użytku można zgodnie z prawem wyłącznie na podstawie
          decyzji administracyjnej o klasyfikacji gleboznawczej gruntu itd. Oczywiście
          przed tym faktem należy powiadomić właściciela - czego w tej Dzielnicy często
          nie robiono. Ostatnia taka większa zmiana ("uaktualnienie")była robiona w 1998
          roku. Ostatni zwolniony z tego urzędu sam zrezygnował z zaproponowanej mu
          zmiany tj. przeniesienia do innej dzielnicy. I dobrze, pewnie doszedł do
          (słusznego)wniosku iż od tej pory jego poczynania były by pod stałą kontrolą.
          Proces usuwania nieuczciwych urzędników nie jest sprawą którą załatwi się w pół
          roku, ale w rok, dwa. Ja zaś jestem pewien że te osoby które przyłożyły do tego
          rękę odpowiedzą za to niezależnie o tego kim są.
          • eldritch2 Warszawa jak trzeci świat - odwołać Bittla 07.10.06, 11:44
            Jednego nie rozumiem. Dlaczego urzędnicy mieliby robić z działek budowlanych
            działki leśne? Czy wynikało to ze zwykłego bałaganu czy też mieli w tym jakichs cel?

Swoją drogą budowanie osiedli wielorodzinnych między willami to skandal. Jeszcze
            trochę i Wawer będzie wyglądał tak jak reszta Warszawy, czyli kompletny bałagan
            architektoniczny. Jeżeli Bittel nie wycofa się ze swojej decyzji, to może warto
            go spróbować odwołać?

Przy okazji: czy ktoś się orientuje kiedy będzie uchwalony plan zagospodarowania
            przestrzeni dla Międzylesia?

• eldritch2 Niekompetencja - odwołać Bittla 07.10.06, 11:49
              Zwróciliście jeszcze uwagę na tę wypowiedź:

- Nie chcę zrzucać winy na władze TBS, ale to one uznały, że teren nadaje się
              pod inwestycję - zastrzega burmistrz Bittel.

Czy można dać większy dowód swojej niekompetencji? Czy jak przyjdzie JW
              Construction i powie, że chce stawiać 15-piętrowe bloki w lesie, to burmistrz
              też im wyda pozwolenie, a potem będzie twierdził, że to ich wina, bo sami
              stwierdzili, że teren nadaje się na inwestycje?
              • Gość: john Re: Niekompetencja - odwołać Bittla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 12:29
                Problemem jest to, że takie instytucje jak TBS-y funkcjonuja w ogóle w oparciu
                o pieniądze publiczne i w dodatku dostają pewnie za darmo grunty od miasta.
                Potem te lokale po latach i tak pójdą w prywatne ręce i ktoś te publiczne teraz
                zainwestowane pieniądze przełoz sobie do prywatnej kieszeni...
            • vegul Re: Warszawa jak trzeci świat - odwołać Bittla 07.10.06, 12:45
              Wpisywanie Ls w początkowej fazie tego procederu miało na celu ograniczenie
              prawa wykonywania własności przez posiadaczy gruntów - aby stworzyć(na siłę bez
              odszkodowań) tereny zielone dla wypoczynku - w/g Bieruta a następnie
              ten "patent" był wykorzystany przy lewych zasiedzeniach gruntów wawerskich.
              Zasiadywano las - 7% od wartości zasiedzianego lasu to grosze. Potem "życzliwi"
              urzędnicy zmieniali Ls na inny użytek - i co i już mamy działki budowlane.
              • colber Re: Warszawa jak trzeci świat - odwołać Bittla 07.10.06, 12:51
                Widać że zbliżają się wybory samorządowe !!! -> jakowaś nagonka !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka