Dodaj do ulubionych

Wypadek na Patriotów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 16:24
www.ksp.waw.pl/?page=Structure&id=8&nid=3412
Obserwuj wątek
    • robertrobert1 Re: Wypadek na Patriotów 18.11.06, 17:45
      Jak widac pomimo licznej infrastruktory spowalniajacej ruch ta ulica nadal
      pozwala sie rozpedzic do predkosci smiertelnych dla niewinnych osob. Apeluje
      aby we wszystkich miejscach gdzie wystepuje ruch pieszy spowolnic ruch do 30
      km/h. Czy ktos jest przeciw?
      • obserwator78 Re: Wypadek na Patriotów 19.11.06, 01:53
        > Jak widac pomimo licznej infrastruktory spowalniajacej ruch ta ulica nadal
        > pozwala sie rozpedzic do predkosci smiertelnych dla niewinnych osob. Apeluje
        > aby we wszystkich miejscach gdzie wystepuje ruch pieszy spowolnic ruch do 30
        > km/h. Czy ktos jest przeciw?

A dlaczego nie do 15km/h?
        • robertrobert1 Re: Wypadek na Patriotów 19.11.06, 03:31
          obserwator78 napisał:

> A dlaczego nie do 15km/h?

Bo wowczas ja musialbym zwolnic.
          • Gość: P.S.J. Re: Wypadek na Patriotów IP: *.itpp.pl 27.11.06, 13:10
            Porażająca logika. W takim razie dozwólmy tam jeździć z prędkością 225 km/h, bo
            inaczej ktoś inny będzie musiał zwolnić (powyżej 225 km/h nie pojedzie, bo chyba
            od takiej prędkości ustawia się fabryczne ograniczniki w samochodach osobowych).
        • Gość: jacek Re: Wypadek na Patriotów IP: *.nitronet.pl 21.11.06, 08:22
          brak policji na ulicach widać wszędzie,
          kiedy zaczynałem jeźdźić 18 lat temu stali jak nie tu to tam,
          teraz nigdzie,
          można jeździć nawalony cały czas,
          odkąd mam w miarę niestary zachodzni wóz tj. od kilku lat nikt nie obejrzał
          mojego prawa jazdy.
      • netofil Re: Wypadek na Patriotów 19.11.06, 11:06
        robertrobert1 napisał:
        ...
        > we wszystkich miejscach gdzie wystepuje ruch pieszy spowolnic ruch do 30
        > km/h. Czy ktos jest przeciw?

ja jestem przeciw
        za to za morderstwo po pijaku powinni dawać dozywocie a nie 12 lat
      • abinia Patriotów 25.11.06, 14:47
        robertrobert1 napisał:

> Jak widac pomimo licznej infrastruktory spowalniajacej ruch ta ulica nadal
        > pozwala sie rozpedzic do predkosci smiertelnych dla niewinnych osob. Apeluje
        > aby we wszystkich miejscach gdzie wystepuje ruch pieszy spowolnic ruch do 30
        > km/h.

Dodatkowo zauważyłam, że po wschodniej stronie Patriotów (między Międzylesiem a
        Radością) rozpoczęła się budowa tzw. "wysepek" czyli przejść dla pieszych z
        azylem ma środku jezdni. Napewno to w jakiś sposób ukróci brawurową, szybką
        jazdę, wyprzedzanie na trzeciego i przymusowe zjeżdżanie na pobocze bo jakiś
        tam gościu już wisi nam we wstecznym lusterku. Trzeba będzie jeżdzić uważniej i
        napewno wolniej.
    • w_v_w Wypadek zdarzył sie w miejscu,gdzie 19.11.06, 10:03
      własnie brakuje odpowiedniej infrastruktury, "przejazd przez tory i pasy po
      wschodniej Patriotów obok Apteki na Izbickiej, w Radości.

Dzisiaj pala się znicze w miejscu,w którym ofiarę porzucił ten drogowy bandzior
      (sklep ogrodniczy) kilkanaście metrów od przejścia dla pieszych, gdzie miało
      miejsce zdarzenie :(

Zgineła 21 letnia kobieta, bo jakiemuś kretynowi zabrakło wyobraźni, bo poczuł
      sie "maczo"

Wawerka
    • Gość: janek Re: Wypadek na Patriotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 13:49
      Założę się, że ten debil miał nr rej WT....., opel był składakiem-rzęchem a
      jego kumple dalej leżdżą tak jak on, żeby pokazać że policja na nich nie
      reaguje a ich kolega miał pecha.
      Na całej ulicy Patriotów, w zasadzie na całym odcinku od wiaduktu nad Płowiecką
      aż do Otwocka, trwa nieustający pokaz debili /najczęściej na nr otwockich/, do
      tego dokładają się jeszcze tiry, które za nic mają przejścia dla pieszych.
      Przecież tir z naczepą jadący 100, w życiu nie zatrzyma się przed pasami.
      Policji oczywiście nie ma.
      • w_v_w Re: Wypadek na Patriotów 19.11.06, 14:03
        Napisali,że ten bandzior, to mieszkaniec pow. otwockiego.

Z tego co pamietam,przeważnie "goście" zabijają Wawerczyków.

Wawerka
        • Gość: john Re: Wypadek na Patriotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:52
          gdzie dokładnie miał miejsce ten wypadek?
          • w_v_w Re: Wypadek na Patriotów 19.11.06, 21:37
            Radość, przejscie dla pieszych, przy aptece, znicze palą sie przy sklepie
            ogrodniczym, dawniej metalowy.

Wawerka
            • Gość: Radościanka Droga Śmierci :ul. Patriotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 09:21
              Muszę coś wtrącić do tej rozmowy:
              Wawerka ma rację, przejście dla pieszych i przejazd po stronie Izbickiej przy
              aptece to horror!
              Przejść tam na pieszo to sztuka, ale zjechać z przejazdu to nie lada wyczyn.
              Z tym miejscem wiąże się moja osobista tragedia, bo kilka lat temu wypadek
              miała cała moja rodzina : mąż odwoził dzieci do szkoły i przedszkola, a pan
              zjeżdżający z przejazdu, ot, był pewien, że ma pierwszeństwo i bez oporu
              wjęchał w bok jadącego ul. Patriotów samochodu mojego męża, mój mąż wpadł na
              inny samochód, który wyleciał w powietrze, przekoziołkował i spadł na dach
              (Tico, a potem wjechał w słup po prawej stronie przy torach.Na szczęście nikomu
              nic się nie stało, jak to powiedział lekarz z karetki pogotowia :bezpieczny i
              mocny samóchód uratował moim najbliższym życie.
              Ja kilka razy w tym miejscu miałam do czynienia z DEBILAMI, którzy nawet chyba
              nie wiedzą kto ma pierwszeństwo.
              Cudem udało mi się kiedyś nie dać się skasować młodemu chłopaczkowi, który
              przejazd pokonywał z prędkością około 80-90 km/h, jak on się rozpędził od
              strony Panny Wodnej nie mam pojęcia, acz było to jescze przed powstaniem ronda.
              Ale tylko szybka reakcja i super hamulce uratowały mi życie, bo zakręciłam
              oberka na placyku pod apteką, a chłopak wychamował dopiero za przystankiem w
              kierunku cmentarza, i nie wiedział o co chodzi....był mocno zdziwiony i
              zaskoczony.
              Mam pytanie, kto takiemu DEBILOWI dał prawo jazdy ?
              Inna sprawa, to szybcy i wściekli na wyścigach na trzeciego i pod prąd przy
              wysepkach, przy Zbójnogórskiej i przy Wisełki. Jazda pod prąd po pasach to
              codzienność. Gdzie jest policja? Wystarczy jeden dzień tam postać albo postawić
              fotoradar.Dofinansowanie budżetu zapewnione.
              Mam nadzieję, że "wspaniała społecznica" Hania Chodecka zrobi coś ze swoich
              obietnic i da nam poczucie bezpieczeństaw na drogach wawerskich.....
              • w_v_w Re: Droga Śmierci :ul. Patriotów 20.11.06, 14:26
                Będę brutalna,przypomnę tragiczny wypadek na Lucerny,gdzie zginęli młodzi ludzie :(
                Zdaje się, że ówczesny tzw."mały burmistrz",wymyślił i zrealizował rondo,troche
                to było dziwne,zważywszy na fakt, że nie otworzono przejazdu kolejowego. Teraz
                okazuje się,że przy debilnej jeździe niespełnionych seksualnie maczo,brawourowa
                jazda wg.psychologów,to kompleks "małego penisa" i niespełnienia w życiu seksualnym.

Może teraz przyszedł czas, na ten cholerny przejazd w Radośći.

Wawerka
                • Gość: Edgar Re: Droga Śmierci :ul. Patriotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 20:07
                  Ludzie prują bo jest gdzie sie rozpędzić i zawsze będą.
                  Mieszkam w Radości, Natalka była moją przyjaciółką jak wielu tutaj.
                  Ale ona nie jest pierwsza. Na tym porąbanym Patriotów co tydzień ktoś ginie.
                  Trzeba coś z tym w końcu zrobić.Niedługo będziemy organizowali pikietę.
                  Wiele osób jest poruszonych tym wypadkiem i już działają.Napiszę kiedy będzie
                  pikieta
                  • w_v_w Re: Droga Śmierci :ul. Patriotów 20.11.06, 20:23
                    Nie byłoby przesadą,zapalenie zniczy wzdłuż całej Patriotów, niewiele jest
                    odcinków, gdzie nie było ofiar śmiertelnych :(

Wawerka
                  • Gość: dorcia Re: Droga Śmierci :ul. Patriotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 21:01
                    daj znac bo ja bede pierwsza. kurcze ja Natalie znalam z widzenia ale dzieciakm
                    w wieku moich dzieci... ile ma byc jeszcze zabitych....
                  • Gość: jacek Re: Droga Śmierci :ul. Patriotów IP: *.nitronet.pl 23.11.06, 08:37
                    edgar, pikietę również pod komendą drogówki na Waliców,
                    jeśli by codziennie stali na każdej wlotówce, nie koniecznie konkretnie na
                    Patriotów, ale np. rano na Patriotów, po południu gdzieś na Widocznej,
                    Przewodowej, we Swidrze, a l e s t a l i to debil nie jeździł tak
                    szybko bo by się bał że go za prędkość dzieś po drodze zdejmą, a wtedy wyjdzie
                    też alkohol.
                • Gość: gosc Re: Droga Śmierci :ul. Patriotów IP: *.crowley.pl 01.12.06, 10:47
                  > jazda wg.psychologów,to kompleks "małego penisa" i niespełnienia w życiu
                  seksua
                  > lnym.

Każdy wypadek to tragedia, jednak uważam, że zawężasz grono wariatów drogowych.
                  Wszak Otylka nie błysnęła
                  • Gość: gość Re: Droga Śmierci :ul. Patriotów IP: *.nitronet.pl 01.12.06, 13:21
                    Też mnie to zastanowiło wcześniej lecz nie podejmowałem dyskusji, bo zaraz
                    powiedzą udeż w stół,
                    ale kobiety które widzę zasuwające jak szalone to kompleks czego mają?
                    • w_v_w Re: Droga Śmierci :ul. Patriotów 01.12.06, 17:07
                      Przewagę męskiego genu ;)

Wawerka
                  • w_v_w Re: Droga Śmierci :ul. Patriotów 01.12.06, 17:09
                    Masz rację,np.posłanka PO, Śledzinska_Katarsinska,skazana za jazde "po pijaku",
                    to głupota i nonszalancja nomenklaturowa.

Wawerka
                    • Gość: gość Re: Droga Śmierci :ul. Patriotów IP: *.eranet.pl 01.12.06, 19:33
                      samych posłanek by się sporo uzbierało co to po pijaku jeżdżą i kogoś przez
                      auto przerzucają, albo choćby przynajmniej nogę złamią,
                      szarżują równo goniąc w statystykach facetów, a ich umiejętność kierowania
                      jest dobra tylko przy sterowaniu ruchem przez światła: czerwone - stać,
                      zielone - jechać,
                      bez pomocy świateł poza miastem = smutek.
                      • w_v_w Re: Droga Śmierci :ul. Patriotów 01.12.06, 19:47
                        ...albo synów ważnych polityków...pomroczność jasna,wtedy sie to zowie ;)

Wawerka
              • Gość: dorcia Re: Droga Śmierci :ul. Patriotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 20:58
                powiem tak.. BRAWO jestem mieszkanka Radosci od urodzenia prawi 40 lat.. masz
                racj we wszystkim.a pani chodecka..znamy ja...... dziewczyna ktora zginela.. w
                wieku moich dzieci i nie moge nie myslec o tym wypadku...
                • Gość: Edgar UWAGA!!! Będzie pikieta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 20:24
                  Będzie pikieta na Patriotów w Radości koło przejazdu przy aptece.
                  Ku pamięci Natalki zabitej na pasach !
                  Poniedziałek 27-go , 14.00
                  • w_v_w Re: UWAGA!!! Będzie pikieta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.11.06, 20:40
                    Może warto poprosić Proboszcza o podanie tej informacji "z ambony"?

Wawerka
      • Gość: Jacek WOT i WT ! IP: *.nitronet.pl 21.11.06, 08:28
        Tak!!! Tak, Tak,
        rewia debili na tych tablicah sieje grozę na Patriotów i Wale!
        Chce mieszkać pod W-wą a dojechać do niej w 0,5 godz.
        to się szaleje.
        Gdzie policja jeszcze raz pytam,
        • Gość: Poprzeczny Re: WOT i WT ! IP: *.crowley.pl 21.11.06, 10:25
          Jeszcze tak glupiego porownania nie widzialem. Moze mi ktos wytlumaczy jakie sa
          korelacje pomiedzy tablica rejestracyjna, a umiejetnosciami prowadzenia. Co
          powiesz o tysiacach samochodow sluzbowych z rejestracja WE i WI, czy "rewia
          debili" ich dotyczy? Oni tez moga byc mieszkancami Otwocka, Wawra itd. Ja
          mieszkam w Wawrze i mam rejestracje WN bo na terenie jednej gminy przy
          przerejstrowaniu samochodu nie trzeba zmieniac blach. Czli co ja lepiej
          prowadze samochod z rejestracja WN czy WT?
          Moze jedank warto pisac o pijakach za kierownica i skrajnej glupocie tego
          czlowieka, a nie o jego tablicach. Troszke refleksji nie zaszkodzi
          • Gość: gada Re: WOT i WT ! IP: 212.160.172.* 21.11.06, 10:59
            Czytam i wnioskuję, że masz bardzo ograniczoną wiedzę nt znaków na tablicach
            rejestracyjnych. To, że ktoś ma rej WI nie świadczy o tym, ze jest to samochód
            służbowy tylko i wyłącznie, ja mam tak zarejestrowany prywatny samochód
            mieszkając w śródmieściu. I co to takie dziwne?
            • Gość: Poprzeczny Re: WOT i WT ! IP: *.crowley.pl 21.11.06, 12:20
              Pisalem o potrzebie refleksji nad wydarzeniem, a nie nad oznaczeniem samochodu
              czy jego marka.
              Generalnie nie chodzilo mi o dywagacje na temat jaki procent samochodow WE i WI
              to samochody sluzbowe i nie powiedzialem, ze WI i WE to sa rejestracje
              samochodow tylko wylacznie sluzbowych. Natomiast duza czesc samochodow
              sluzbowych takie rejestracje posiada, gdyz wiekszosc firm/bankow/instytucji
              finansowych ma swoje siedziby w Centrum, Zoliborz, Mokotow itp. Dodatkowo
              dodam, ze duzo samochodow z rejestracja poza warszawska (poruszajacych sie w
              Warszawie), to sa samochody tylko i wylacznie ewidencionowane w innych
              wojewodztwach, bo tam latwiej, szybciej zalatwia sie formalnosci, ubezpieczenia
              sa tansze, a leasingodawcom zalezy na czasie i na kasie. Ale i tak blacha nie
              przesadza, o umiejetnosciach kierowcy. I taka byla moja teza. Polecam jeszcze
              raz lekture poprzedniego postu.
          • Gość: Jacek Re: WOT i WT ! IP: *.nitronet.pl 21.11.06, 12:16
            Korelacje są i nie związane z umiejętnościami prowadzenia a związane z miejscem
            zamieszkania > odległością od centrum W-wy > jakością trasy dojazdowej>
            no i zapomniałem dodać że obowiązkowo związek tablicy WOT ( szczególnie ) z
            młodym mężczyzną za kierownicą to rozbój na tych dwóch ulicach.
            dalej to już rozmywamy temat główny.
            Gdzie jest policja drogowa znowu pozwolę się zapytać ? Nie ma
            kiedy władza nie umie wyegzekwować respektowania znaków drogowych to jak
            wyeliminuje przestępczość cięższego gatunku?

mój nr też WN ... z Ursynowa, mieszkam przy Przewodowej
            • meps3 Re: WOT i WT ! 26.11.06, 21:12
              Witam
              Całkowicie się z Tobą zgadzam.Mieszkam w Falenicy i mam podobne obserwacje.
              Prawdopodobnie obrażę wielu mieszkańców Otwocka ale muszę to napisać.
              Dla mnie rejestracja WOT jest synonimem buractwa!Zwłaszcza jak stoję rano na
              rondzie lub chcę skręcić z przejazdu w prawo.Zero kultury.Ja wiem że - w tym
              przypadku- generalizowanie jest złe ale piszę to jako lokalny falenicki
              patriota z rejestracją na WT.
              • Gość: ralph Re: WOT i WT ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:56
                jak jezdza kierowcy z blachami WOT ?? To zenada ludzie gdzie wy zrobiliscie to
                prawko tzn. kupiliscie?? ZA KILOGRAM ZIEMNIAKOW CZY WOREK MARCHEWKI??

Ogarnij sie jeden drugim
                WOT to buraki!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: remram wyjasnienie dla otwocka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:02
            Mogę ci to wyjasnić, jaki jest zwiazek z tablicami. Stań sobie któregoś dnia
            przy ulicy Patriotów i popatrz. Jeżeli nie zauważysz, ze co drugi debil który
            jedzie jak szalony, jeździ 15 letnim oplem albo bmw i na dodatek ma otwockie
            lub okołootwockie tablice, to niewiele możesz zrozumieć.
            • Gość: jacek Re: wyjasnienie dla otwocka. IP: *.eranet.pl 22.11.06, 10:13
              Piszesz że niewiele mogę zrozumieć, no i nie rozumiem
              o co chodzi, przecież chyba to samo pisałem w poście WOT i WT!
              Zarzucają mi że nie ma żadnych korealcji między rozbojem na Patriotów i Wale a
              tablicami, nie ch im będzie że nie ma, a ja i tak będę twierdził że ma,
              codziennie jeżdżę tymi trasami i kierowcom o tych tablicach najbardziej się
              śpieszy, (co już uzasadniałem że mają daleko do W-wy i nie przyjmują do
              wiadomości że przejazd takiej odległości musi swoje trwać.
              Gdzie jest drogówka? nie ma, nie stoją bo ...wiecie...nie opłaca się .. strach
              że nagrają albo podłożą znakowane,
              może dać im wreszcie oficjalne procenty od mandatów, po opracowaniu oczywićie
              procedury - musi być nagranie, a nie jakiś ich kit.
      • Gość: wawer Re: Wypadek na Patriotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 01:29
        WT to Wawer. Otwock i powiat to WOT...
      • marius68 Re: Wypadek na Patriotów 22.11.06, 10:27
        Gość portalu: janek napisał(a):
        > Założę się, że ten debil miał nr rej WT....., opel był składakiem-rzęchem a
        > jego kumple dalej leżdżą tak jak on, ...
        > aż do Otwocka, trwa nieustający pokaz debili /najczęściej na nr otwockich/

Janku rejestracja WT to Wawer.
        Kto jak nie mieszkańcy Wawra i Powiatu Otwockiego (WOT) ma jeździć Patriotów?
        Oczywiście wygrałbyś zakład bo statystycznie tych tablic jest najwięcej.
        MAriusz
    • Gość: Jacek Re: Wypadek na Patriotów IP: *.nitronet.pl 21.11.06, 12:19
      drogi śmierci: także Wał m.
    • Gość: dd Re: Wypadek na Patriotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 21:51
      [']
      • Gość: lika Re: Wypadek na Patriotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 19:29
        Dobrze znałam się z Natalią.To był anioł.Mało jest takich wyjątkowych ludzi jak
        Natka.Władza samorządowa już dawno powinna zrobić tam rondo.Natalia nie
        chciałaby aby gineli inni ludzie.
        • zimnablondynka Re: Wypadek na Patriotów 23.11.06, 12:52
          wiem, ze miala narzeczonego, ktory pracowal z moją siostrą.

Mowią, ze jak chcesz rozśmieszyć Boga - powiedz mu o swoich planach...
        • abinia Decyzja o budowie ronda 25.11.06, 14:30
          Gość portalu: lika napisał(a):

> Władza samorządowa już dawno powinna zrobić tam rondo.

Ogłoszenie zamieszczone na stronie internetowej Dzielnicy Wawer:
          www.wawer.warszawa.pl/wawer/index.php?site=ogloszenia&id=322
          decyzja 811/06 przebudowa skrzyżowania Patriotów/Izbicka - 2006-09-13 07:25:33

OBWIESZCZENIE
          PREZYDENT m. st. WARSZAWY
          Znak: AM-D-XIII/7331-I/1912/2006/JZ

Zgodnie z art. 49 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. - Kodeks postępowania
          administracyjnego (tekst jedn. Dz. U. Nr 98, poz. 1071 z 2000 r. z późn. zm.),
          w związku z art. 53 ust.1 i 50 ust.1 ustawy z dnia 27marca 2003r.. o planowaniu
          i zagospodarowaniu przestrzennym (tekst jedn. Dz. U. nr 80 z 2003r., poz. 717),
          zawiadamia o wydaniu w dniu 05.09.2006 r. Decyzji Nr 811/06 o ustaleniu
          lokalizacji inwestycji celu publicznego warunków i szczegółowych zasad
          zagospodarowania terenu oraz jego zabudowy dla inwestycji polegającej na
          przebudowie skrzyżowania ulic PATRIOTÓW i IZBICKIEJ na działkach ew. Nr 30,
          46/2, 53, 47, 14, 31/1, 31/2 z obrębu 3-12-32, na działkach ew. 1 i 2/2 z
          obrębu 3-12-41, na działkach 1/1 i 2/1 z obrębu 3-12-40 i na działkach 24/3,
          25/2 z obrębu 3-12-31 w Warszawie na terenie Dzielnicy Wawer
          na wniosek Zarządu Dróg Miejskich z siedzibą w Warszawie, z dnia 01.06.2006 r.

Osoby zainteresowane mogą się zapoznać z treścią w/w decyzji w Delegaturze
          Biura Naczelnego Architekta Miasta w Dzielnicy Wawer, ul. Żegańska 1, pok. 214,
          w poniedziałek od 12.00-18.00, w środę 10.00-14.00, tel. 51-64-266.

Zawiadomienie lub doręczenie uważa się za dokonane po upływie czternastu dni od
          daty publicznego ogłoszenia w prasie i na tablicy ogłoszeń w siedzibie Urzędu
          Dzielnicy Wawer na parterze budynku przy ul. Żegańskiej 1.

Od niniejszej decyzji służy odwołanie do Samorządowego Kolegium Odwoławczego w
          Warszawie za pośrednictwem organu wydającego decyzję w terminie 14 dni od daty
          jej doręczenia.
    • Gość: jacek Re: Wypadek na Patriotów IP: *.nitronet.pl 23.11.06, 08:31
      wszyscy są wstrząśnięci, cały miedzeszyn gdZie mieszkam,
      tyym bardziej że 5 dni wcześniej - w poniedziałek rano na Przewodowej kolejny
      debil zabił rowerzystkę, przejeżdżałem kiedy leżała już w worku,
      nóż się otwiera, aż ręce swędzą żeby złapać i d....
      jadę Przewodową 60-70, ( za szybko )a debilom to oczywiście za wolno,
      debile mnie koniecznie wyprzedzają i ile debile wtedy jadą? a 90 - 100.
      Marzy mi się wywrotka gruzu którą bym w nocy na POrzewodowej wyp....
      i debile wcale nie zdążą do roboty.
      • Gość: Radościanka Głupcy na drogach ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 14:35
        Słuchajcie, wczoraj krew mnie zalała!
        Dokładnie o 18.50 stałam pod sklepem fotograficznym obok przychodni na
        Patriotów w Radości, odstawiałam znajomego chłopca z treningu, mój syn siedział
        ze mną.
        Staliśmy przodem w kierunku do Międzylesia, przed nami w odległosci kilkunastu
        metrów jest przejście dla pieszych z sygnalizacją.
        Sygnalizacja działała, była dla mnie widoczna.
        Już miałam włączyć się do ruchu, ale w związku z tym, ze zapaliło się
        pomarańczowe światło stwierdziłam, ze poczekam na czerwone , to mi będzie
        łatwiej, bo wszyscy albo zwolnią i wpuszczą, albow ostateczności się zatrzymają.
        CZERWONE ŚWIATŁO paliło się już kilka sekund, kiedy jak gdyby nic przez PASY i
        CZERWONE ŚWIATŁO przejechał samochód.
        Samochód był charakterystyczny wiśniowy Chrysler PT Cruiser WJ.....
        przejechał majestatycznie około 50 na godzinę, jak w mieście przystało...
        myślałam, ze szlag mnie trafi, przecież przez to przejście mogła iść jakaś
        starsza osoba, dziecko, które jest nauczone : stój, czekaj aż zapali się
        zielone i dopiero idź. Nie spiesz się.
        Ja tak uczę moje dzieci.
        Jak zachować się w takim przypadku ?
        To nie pierwszy raz jaki tu widziałam.
        Nie wiem, czy tych świateł nie widać?
        Pojechałam za tym samochodem, chciałam go zatrzymać i zawrócić na to miejsce,
        pokazać te dziesiątki zniczy na każdym rogu skrzyżowania...
        Już doganiałam ten samochód, ale on skręcił w moja ulicę, to była szacowna Pani
        K z ulicy Zbójnogórskiej !
        Pomyślałam sobie o Boże, przecież Ona wie, ze TAM SĄ ŚWIATŁA!
        Co Ona zrobiła? Równie bezsensownie mogła zabić, nie jedną ale kilka
        przechodzących przez przejście osób?
        Nie wiem dlaczego tak się stało, ale wiem jedno, beznadziejny z niej kierowca,
        i zagrażający bezpieczeństwu na drodze !
        Mam nadzieję, ze mąż tej Pani nie kupi wielkiej Toyoty, mając na względzie jej
        bezpieczeństwo, bo tym samym narazi nas na większe !
        I co z tym fantem zrobić?
        • Gość: bgh Re: Głupcy na drogach ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 15:05
          Poprzebijać ścierwie opony [ale wszystkie cztery].
        • Gość: jacek Re: Głupcy na drogach ! IP: *.eranet.pl 23.11.06, 21:30
          podejść do niej i w przemyśany wześniej sposób zwrócić uwagę że widziałaś i że
          tak nie można,
          z tym że możliwe że będzie tak :
          ja zwróciłem swojej sąsiadce żeby nie wywalała śmieci do wykopanego przez
          siebie dołka na cudzej, nie zagrodzonej działce bo tu nie zwałka,
          i nie wywala więcej tylko się odwraca lub patrzy spod byka,
          a jak ma się zachować wsiok? hak jej...
        • Gość: dorka Re: Głupcy na drogach ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 19:43
          kowalska?
        • Gość: bolek W czym masz problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 14:10
          Jeżeli aż tak to cię zbulwersowało i posiadasz pełne numry tego samochodu to
          powinnaś udać sie do najbliższego komisariatu ew. do WRD i złożyć zawiadomienie
          o popełnieniu wykroczenia.
          To nie ma nic wspolnego z donosicielstwem. Pamiętaj że przez to przejście mogło
          przechodzić dziecko np. twoje albo kogoś znajomego.
    • abinia Przecież ten człowiek jechał po wódce!!!!! 25.11.06, 15:47
      Ten człowiek, który prowadził samochód miał o godz. 5.35 rano (jak podaje
      policja) 0,38 promila. Czyli co? Poprostu wieczorem dnia poprzedniego, jak
      gdyby nigdy nic, strzelił sobie piwko czy może dwa, później poprawił jednym
      kielichem i rano wściadł do auta nic sobie z tego nie robiąc. Nie sądzę, żeby
      poprzedniego wieczoru upił się do nieprzytomności, bo by rano nie był w stanie
      poprostu wstać do pracy. Dla mnie sprawca tego nieszczęśliwego wypadku jest
      przykładem tego jak mylne może być myślenie ludzi: "a co jedno piwko wieczorem
      nie zaszkodzi, nic się nie dzieje, przecież się wyśpię i wszystko będzie ok
      jutro rano". No niestety tak nie jest. Ten "ktoś" jest dla mnie
      przykładem "wczorajszego" kierowcy, który wyjeżdża rano do pracy i stanowi
      zgrożenie dla innych na ulicy. Ale nie piszę tu a tych wykolejeńcach
      stojących "pod sklepem" ale o tych ukrytych pijakach co piją na wieczór i rano
      wsiadają za kółko. Ilu takich jest?? Całe multum! Żyją obok nas.. tylko my o
      tym nie mówimy lub poprostu nie mamy odwagi powiedzieć prosto w oczy:
      SŁUCHAJ JUTRO JEDZIESZ - NIE PIJ!!!!!!!! ROZUMIESZ - NIE PIJJ!!
      Ile jeszcze musi zginąć "natalek" abyśmy zobaczyli jakie zagrożenie niesie za
      sobą alkohol, pijaństwo, które w naszym kraju jest nagminne......
    • isztfan Poniedziałkowy protest przeciwko pijanym kierowcom 25.11.06, 18:41
      Tragiczna śmierć Natalki z Radości i protest, który organizują jej znajomi w
      poniedziałek powinnien moim zdaniem przerodzić się w wiec za nową inicjatywą
      ustawodawczą, która w końcu raz na zawsze wprowadzałaby obowiązek przymusowego
      z mocy prawa leczenia pijanych kierowców, ale także osób, którzy pracują pod
      wpływem alkoholu. Problem ten w naszym kraju urósł już do wagi państwowj i w
      końcu trzeba go rozwiązać. Bardzo często powołujemy się na inne kraje, to może
      weźmy chociaż raz przykład z innych i wprowadźmy u nas rozwiązania, które są
      już przetestowane. Mam na myśli w tym momencie Szwecję. Tam władze nie
      wstydziły się przyznać, że społeczeństwo szwedzkie ma problem z piciem alkoholu
      i zostało jasno postawione : alkoholizm jest chorobą, którą należy leczyć
      przymusowo, bez jakiejkolwiek dyskusji, a nie pozostawiać "wolny" wybór
      pijącemu. Bo on wiadomo, jak jest uzależniony to będzie pił, bo poprostu jest
      chory. Przecież oni stanowią dla nas zagrożenie każdego dnia. A nie da się ich
      odizolować. Tylko jak każdą chorobę trzeba wyleczyć. I tyle.

Natalka zginęła i nikt i nic już jej nie wróci. Ale pozostajemy my tutaj na
      ziemi i problem pijanych kierowców, z którymi trzeba się w jakiś sposób uporać.

Rondo w Radości, co wynika z postu zamieszczonego wyżej na tym forum, ma być
      zrobione i napewno niedługo będzie, przecież decyzja o budowie została wydana
      przez Naczelnego Architekta 05.09.2006 roku (2 miesiące przed wypadkiem), to
      wnioskuję, że władze wiedzą o problemie na skrzyżowaniu ulic Patriotów i
      Izbickiej i robią co do nich należy.

Przyczyna problemu jest przecież po stronie tego pijanego bydlaka co to wsiadł
      za kółko i uważał, że jemu się nic nie stanie. I tym razem mu się też uda.
      Ale się nie udało. Z rondem czy bez ronda przecież obowiązuje bezwględny zakaz
      jazdy po pijanemu.

Jeśli ktoś stawia tylko problem ronda (chociaż ten problem już w zasadzie jest
      rozwiązany, pozostaje kwestia wykonania), w tym przypadku, to przecież tym
      samym USPRAWIEDLIWIA tego bydlaka.

O godzinie 5.30 i to jeszcze w sobotni ranek nie ma takiego ruchu, aby kierowca
      nie mógł wykonać manewru w bok. On poprostu miał spowolnione reakcje
      spowodowane piciem.

Dlatego myślę, że poniedziałkowy "protest" powinien mieć charakter wiecu
      skierowny konkretnie do ministra Religi za uchwaleniem w naszym kraju nowych
      uregulowań prawnych i przymusowe, ustawowe, leczenie pijanych kierowców z
      zabraniem prawa jazdy oczywiście.

• admjb Re: Wypadek na Patriotów 26.11.06, 17:47
      Tak jest poprzedniku,
      rondo NIE SKASUJE problemu deblilizmu, trzeba by tych rond wybudować tyle ile
      skrzyżowań, w Radości będzie rondo, a na Przewodowej i innych, rajd debili
      trwać będzie nadal, i będziemy się tak bawić w ciuciubabkę: pijak( debil) -
      rondo. I w końcu przejazd kilometra drogi trwać będzie 15 minut.
      Musi stać drogówka, fotoradary przenośne itp. żeby debil wiedział że GDZIEŚ po
      trasie będą stać( trasie wlotówce, raz tu raz tam ) oraz diagnoza złapanego
      pijaka czy to nie casus do odwyku.
      • Gość: gosc Re: Wypadek na Patriotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 19:42
        Bardzo jest mi przykro ze doszlo do takiej sytuacji, rowniez jestem za ostrym
        karaniem pijanych kierowcow. Akurat skalad sie ze znam sprawce moze dla wielu to
        jest glupie ale ten czlowiek zanalaz sie w nieodpowiednim miejscu i w
        nieodpowiedniej chwili bo naprawde jest dobrym czlowiekiem, ojcem, a tak spapral
        sobie zycie i rodzinie wspolczuje znajomym ofiary i rodzinie no i jemu.
        • w_v_w Re: Wypadek na Patriotów 26.11.06, 20:10
          Prowadził pod wpływem alkoholu, jechał z nadmierną prędkością, uciekł z miejsca
          wypadku. Wtedy znalazł się w nieodpowiednim miejscu,za to teraz jak najbardziej
          odpowiednim miejsce będzie paka.

Wawerka
          • Gość: jacek Re: Wypadek na Patriotów IP: *.eranet.pl 26.11.06, 20:18
            Tew nieodpowiednie czas, miejsce itp. to jak w każdym tego typu przypadku,
            dowód na tezę że za kierownicą jestem mocny, odzywają się dzikie instynkty,
            kompleksy, nie obowiązuje kultura i w ogóle ,,póki ci mam wolne, zanim dojadę
            do roboty mogą mnie w d... pocałować " a w robocie wiadomo...
          • Gość: dorka Re: Wypadek na Patriotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 20:02
            wawerka ty mi sie jakos tak nie podobasz... czemu taka jestes? przyznasz ze
            facet spapral sobie i rodzinie zycie? czemu nie potrafisz jakos tego
            wszystkiego sobie poukladac? ja N atalie znalam byla w wieku moich dzieci przez
            tydzien nie moglam dojsc do siebie... ale zrozum tez innych... ja go nie bronie
            ale co tu winna rodzina? przemysl to sobie i nie osadzaj zebys nie byla
            sadzona....
            • w_v_w Re: Wypadek na Patriotów 28.11.06, 20:14
              Nie musze Ci sie podobać ;)
              Nie musze również, użalać sie nad losem rodziny debila i tyle.

Nie znałam Natalii,ale widziałam ile bólu i rozpaczy,i zagubienia jest na twarzy
              Jej narzeczonego.

Wawerka
        • robertrobert1 Re: Wypadek na Patriotów 26.11.06, 22:46
          Gość portalu: gosc napisał(a):

> Bardzo jest mi przykro ze doszlo do takiej sytuacji, rowniez jestem za ostrym
          > karaniem pijanych kierowcow.

O jakiej karze myslisz? Dla mnie najbardziej dotkliwa kara dla pirata drogowego
          byloby pozbawienie go wroku bo wowczas juz nigdy by nie usiadl za kulkiem.

> Akurat skalad sie ze znam sprawce

Ja, na twoim miejscu, bym sie do tego nie przyznawal

>... moze dla wielu t
          > o
          > jest glupie ale ten czlowiek zanalaz sie w nieodpowiednim miejscu i w
          > nieodpowiedniej chwili bo naprawde jest dobrym czlowiekiem,

Czyzby????

>... ojcem,

Byc ojcem a byc dawca nasienia to calkiem rozne pojecia. Do roli ojca trzeba
          dorosnac i odpowiednio sie zachowywac.

>...a tak spapra
          > l
          > sobie zycie i rodzinie wspolczuje znajomym ofiary i rodzinie no i jemu.

Tak, to przykre.
      • isztfan Re: Wypadek na Patriotów 27.11.06, 00:01
        admjb napisał:

> Tak jest poprzedniku,
        > rondo NIE SKASUJE problemu deblilizmu, trzeba by tych rond wybudować tyle ile
        > skrzyżowań, w Radości będzie rondo, a na Przewodowej i innych, rajd debili
        > trwać będzie nadal, i będziemy się tak bawić w ciuciubabkę: pijak( debil) -
        > rondo. I w końcu przejazd kilometra drogi trwać będzie 15 minut.
        > Musi stać drogówka, fotoradary przenośne itp. żeby debil wiedział że GDZIEŚ
        po
        > trasie będą stać( trasie wlotówce, raz tu raz tam ) oraz diagnoza złapanego
        > pijaka czy to nie casus do odwyku.

No oczywiście!!

Przecież równie dobrze sprawca mógł jechać "po przysłowiowej miedzy" z
        prędkością 10km/h i też potrącić lub zabić człowieka, bo przede wszystkim miał
        alkohol we krwi, był zamulony i nie miał prawidłowych reakcji.

Ale zobacz jeszcze "admjb", jakie zmiany w prawie szykuje nam minister Religa:
        mamy płacić podwyższone składki na ubezpieczenie OC po to by leczyć OFIARY
        wypadku! Ale jednocześnie nie wspomina się ani słowem o przyczynach, które
        powodują wypadki, czyli m.in. nagminna u nas w kraju jazda po pijanemu. To co
        mamy płacić za leczenie ofiar (skutków, pod warunkiem że przeżyją wypadek), a
        problem będzie cały czas istniał (bo przecież sprawca odsiedzi swoje, wyjdzie,
        ale cały czas tkwi w swojej chorobie). A my będziemy udawać, że "deszcz pada"?
        A rzecz polega na wyeliminowaniu PRZYCZYNY a nie naprawianiu SKUTKU.
        Przecież jest stwiedzone, że alkoholizm jest chorobą to w końcu zacznijmy
        leczyć tych ludzi z pijaństwa, tak jak leczy się inne choroby.

A odnośnie Przewodowej to rondo ma być, z tego co wiem na skrzyżowaniu z
        Mozaikową. Drugie miało być na skrzyżowaniu z Zasadową, ale ten pomysł chyba
        upadł. Ale tak przy okazji, to co kierowcy wyprawiają na tym skrzyżowniu (z
        Zasadową) woła o pomstę do nieba - nagminnie nie ustępują pierwszeństwa tym z
        Zasadowej - tam też było mnóstwo wypadków. Dlatego moim zdaniem przydał by się
        znak STOP, jadącym od Wału i z kierunku Miedzeszyna.
        To może wyhamowaliby ci rajdowcy, co to śmigają po tej Przewodowej:))
        • admjb Re: Wypadek na Patriotów 27.11.06, 08:05
          ,,isztfan" dodaje jeszcze słusznie temat pomysłów min. Religi,
          wiadomo nietrafionych , jego widzenie zza biurka na którym leży bilans księgowy
          to takie pomysły,
          jednak uważamę postawienie kolejnego stopu czy innego znaku na drodze
          nie zastąpi policji na drodze, bo jak piszesz zamuleniec będzie jechał miedzą,
          a debil to ma w dupie wszystkie znaki, przejścia dla pieszych itp.
          Nt. leczenia alkoholikÓw : a czy np. pracodawca nie powinien mieć dostępu do
          informacji czy kandydat do pracy to nie alkoholik, i jak sytuacja z jego
          leczeniem,
          znajomy mi czlowiek ma firmę wywozu śmieci i zatrudnia kilkudziesięciu ludzi,
          regularnie przychodzą pracować z zawodowym prawem jazdy alkoholicy wymagajacy
          leczenia, albo po kilku dniach pracy przychodzi zgazowany, albo wraca z trasy
          zgazowany,
          Sądzę że kto nie ma problemu z alkoholem to nie znajdzie się w sytuacji
          prowadzenia auta ,,po".
          Nagminna jazda po pijanemu moim zdaniem jest głównie stąd że nie ma na drodze
          policji,
          jeździ się po kilka lat bez kontroli, wsiadając rano do auta na kacu nie
          pomyślisz, jeździłem tyle niezatrzymywany to i dziś się ,,uda"? Pzdr.
          • Gość: john Re: Wypadek na Patriotów IP: *.crowley.pl 27.11.06, 09:55
            Z reguły ci zatrzymywani za jazdę po pijanemu, jeżdżą na gazie codziennie, bo
            codziennie piją. Kontrole drogowe są tak rzadkie, że wymaga to czasu, aby w
            końcu zostali namierzeni przez stróżów prawa.
    • w_v_w Szukanie winnego... 27.11.06, 10:43
      Pijany kierowca i niemoc samorządowców.

Pod zawiadomieniami o tej tragedii rozwieszonymi w wielu miejscach
      osiedla,pojawiła sie informacja Rady Osiedla. Nie ukrywam,że zrobiła na mnie
      wrażenie. Nie jestem fanką samorządowców wawerskich, ale tym razem muszę
      przyznać rację.

Ból,rozpacz po stracie jest ogromny,ale obwinianie Samorządowcow, troche
      krzywdzące, opieszałość w budowaniu bezpiecznej infrastruktury drogowwej, wynika
      czasem ze złej woli samych Mieszkańców, którzy oprotestowują takie inwestycje.

Przywołane zostało Rondo po stronie zachodniej torów,którego budowa była
      skutecznie blokowana przez "lobby kupców", którym "zabrano" parking!!

Wawerka
      • admjb Re: Szukanie winnego... 27.11.06, 10:55
        zabójstwo - bo - pijak na drodze - bo - brak ronda ?
        coś rzeczywiście bez sensu,
        jakby było rondo znaczy się pijak pojechałby kogoś stuknąć dalej?
        nie można jedynie winić samorządu dzielnicowego za to czy tamto,
        ja np. dobrze wiem ile przez kilkadziesiąt lat komuny powstało zaniedbań w
        rozwoju infrastruktury, ile jest zaniedbań w regulacjach prawnych dot. choćby
        samej własności, ile zaniedbań w geodezji,
        ruszyć temat i zrobić coś teraz żeby miało ład i skład to jak wdepnąć w g....
        • Gość: lika Re: Szukanie winnego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 11:53
          ale gdyby bylo rondo kazdy musiałby zwolnić być może wtedy Natalia by
          przeżyła!!!!
      • Gość: ista Re: Szukanie winnego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 11:55
        Tak się składa że prowadzę działalność koło tego miejsca i nieprawdą jest,że
        mamy coś przeciwko budowie ronda.Wręcz przeciwnie!
        • w_v_w Re: Szukanie winnego... 27.11.06, 19:05
          A to ciekawe,skąd w takim razie protest?
          I czego dotyczy?

Wawerka
      • Gość: anim Re: Szukanie winnego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 11:57
        Samorządowcy oszczedzają na naszym Życiu
        • w_v_w Re: Szukanie winnego... 27.11.06, 19:06
          Nie stawiaj w ten sposób sprawy, to nadużycie.

Wawerka
    • w_v_w Byłam dzisiaj w tym miejscu.... 27.11.06, 19:13
      Mało meritum, dużo teatralych gestów i egzaltacji, wybaczcie, był moment,ze
      Mieszkańcy podążali w kierunku "magla" :(

Odeszłam zasmucona wielce :(
      Wawerka
      • Gość: lika Re: Byłam dzisiaj w tym miejscu.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 20:21
        Wawerko my wiemy kim ty jestes i dlaczego sie tak udzielasz.A jak tam u Ciebie
        w Urzędzie?
        • w_v_w Re: Byłam dzisiaj w tym miejscu.... 29.11.06, 20:29
          Doprawdy?
          A konkretnie jaki urząd masz na mysli?

Wawerka
          • Gość: anim Re: Byłam dzisiaj w tym miejscu.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 13:37
            Jesteś radną
            • w_v_w Re: Byłam dzisiaj w tym miejscu.... 04.12.06, 14:21
              Nie potrzeba być radnym,żeby pracowac dla dobra Mieszkańcow.

Wawerka
              • Gość: zauroczony Re: Byłam dzisiaj w tym miejscu.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 18:45
                Wawerka, wklej swoje foto, zebyśmy mogli Cię wizualizować, odpisując na Twoje
                przemyślenia. (nie piszę tego ironicznie! lubię Cię)
                • w_v_w Re: Byłam dzisiaj w tym miejscu.... 04.12.06, 19:33
                  Wolę incognito,jest wielu, którzy maja ochote zlinczować Wawerkę od baaaaaardzo
                  dawna :))))
                  Dziekuję

Pozdrawiam
                  Wawerka
    • Gość: mr.marbak TROCHę GłUPOT się naczytałem i odpiszę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 04:24
      1.Był pijany czy pod wpływem - nieważne nie powinie pić..- racja
      2. Jak było z wypadkiem - nie wiadomo - bo mogło by sie okazać że dziawczyna
      wtargnęła na jezdnię - też możliwe
      Tak naprawdę to nie wiadomo nic poza tym że był wypadek i to śmiertelny..
      jak zawsze smutne.

Poza tym była"o godzinie 5:35" - ciekawe czy jeszcze świeciły sie latarnie czy
      już wyłączyli - jak ostatnio jechałem tą ulicą o 16,20 czyli jak się ściemniało
      to latarnie się nie świeciły - a to najgorsza pora i najwięcej wypadków!!- tak
      samo jak i o świcie....

piszecie o tym są wyspeki - tak owszem i obejżyjcie jak są porozbijane!!!!!

dlaczego - a no dlatego że są niewidoczne!!!!!!!!! i sprawdźcie właśnie wtedy
      gdy się nie świecą latarnie - a piesi - jak ubrani na czarno/ granatowo/ lub
      szaro - tym bardziej.

i jeszcze jedno - non stop bombardują ludzi informacjami wszędzie że pieszy na
      pasach to świeta krowa" - a gdzie rozsądek????????

Nigdy nie ufam nikomu - a już na pewno jak jestem pieszy -i wchodzę na ulicę
      tylko wtedy jak wiem że bez trudu mogę uciec i do tego sprawdzam 2 razy!!!
      tego samego uczę dzieci.. - dlaczego ?? - a no dlatego że pieszy CZASAMI tylko
      może przeżyć spotkanie z samochodem - !!!!!!!!! czyli nie ma wielu prób?!! prawda.

Kultura jest kulturą i można jej nauczyć - wymagać od kierowców aby ustępowali
      pieszym - wymusić mandatami - ale nie poprzez mówienie im ze mają
      pierszeństwo!!! bo to może być ich ostatni raz.... tak jak w tym przypadku...

Poza tym to raczej na wiele wskazuje na to że była tu cześć winy tej biednej
      dziewczyny - dlaczego ??- a no dlatego że walnął ją facet - i to prawą stroną -
      uszkodzona prawa strona samochodu...
      wydaje się że weszła tuż przed nim na jezdnię - i tu nie ma co pisać o jakimś
      pędzeniu.., korkach i braku możliwości przejścia przez jesdnię o 5,35 rano!! -
      prawda.
      Może go nie widziasła, może się zagapiła,a może miała jakieś probemy ??? - tego
      najczęściej nie widać... - rodzina też nie podejrzewa...

Nie chcę nic wyrokować ale tekst i komentarze są tu zbyt proste i jednostronne?
      - jedno co pewne - to to że facet był pijany - czy pod wpływem .....
      drugie to to że jest ofiara.
      trzecie - że rzeczywiście uciekł z miejsca wpadku
      zachowania tego Pana jak najbardziej naganne... - a poza tym - ja mam same
      wątpliwości.

Pozdrawiam

• w_v_w Re: TROCHę GłUPOT się naczytałem i odpiszę... 17.12.06, 10:04
        Gość portalu: mr.marbak napisał(a):
        >
        > Nie chcę nic wyrokować ale tekst i komentarze są tu zbyt proste i jednostronne?

Przeczytałam z niejakim zaciekawieniem twoje dywagacje i nie moge oprzeć sie
        wrażeniu, że chyba nie do końca rozumiesz całą sytuację.

Komentarze jednostronne jak najbardziej uprawnione. Została zabita młoda
        kobieta, przez osobnika,który wielokrotnie złamał prawo.

Wawerka
    • admjb Re: Wypadek na Patriotów 17.12.06, 11:35
      Przedmówca pisze że pieszy się może zamyślić itp.
      Ale załóżmy że gdy pieszy ,,wtargnie" bo jest ,,po spożyciu" to co?
      Nadal tylko na podstawie publicznych inforamcji uważam że ten debil jest
      zabójcą bo:

Ja jeżdżę ponad 20 lat i nie raz, jak inni też,ostro hamowałem bo:
      wtargnął, zajechał, auto, pieszy, pies, itp. ale nikogo nie rozjechałem,
      można i trzeba.
      A też zdarza mi się być po spożyciu, owszem, idę wtedy do PKP lub do Arki
      a po drodze nawet mogę sobie kupić browar.
      Kac to o wiele lżejszy stres od wsiadania do auta po pijaku ( uda się nie
      uda ).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka