Gość: Maciek IP: *.ols.vectranet.pl 09.12.06, 17:17 Witam, gdzie znajdują się jakieś kafejki internetowe na Rembertowie?? Najlepiej w okolicach AON..... Dziękuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: konrad.boryczko Re: internet w Rembertowie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 09.12.06, 18:03 Na pewno na jakims mieszkaniu albo na jakiejs knajpie. Bo w poligonie to nie ma. Na bank. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: internet w Rembertowie IP: *.ols.vectranet.pl 09.12.06, 18:06 konrad ty to chyba niezbyt rozgarnięty jesteś..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaturaZa Nic Re: internet w Rembertowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 18:09 Ciebie,to chyba obieła amnestia Romka Giertycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad.boryczko Re: internet w Rembertowie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 09.12.06, 22:22 Raczej nie. Zeby go objela amnestia Giertycha, musialby, trudne slowo, uprzednio skonczyc podstawowke. A nawet gimnazjum. Tego jednak nie podejrzewam... pzdr. tych, co zrozumieli:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad.boryczko Re: internet w Rembertowie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 09.12.06, 22:27 Wole byc nierozgarniety, niz rozgarniety po polskiemu. Wersja dla najslabszych: "Pocalujta na d... wojta" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!! Re: internet w Rembertowie IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.06, 13:13 Nie wiem ludzie z czego robicie loty.... Po pytaniu "gdzie znajdują się jakieś kafejki internetowe na Rembertowie??Najlepiej w okolicach AON..." PYTANIE LUZIK DLA KUMAJĄCYCH NORMALNIE- BO JAK KONRAD BYŚ SPYTAŁ NP GDZIE JEST KAFEJKA NA WOLI CZAY W WOLI???? Bo Twoja odpowiedz nie jest zbyt ambitna .." Na pewno na jakims mieszkaniu albo na jakiejs knajpie. Bo w poligonie to nie ma. Na bank."... Wiec kogo objela ta amnestia? Podajcie jakies adresy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad.boryczko w IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.12.06, 19:25 Cos mi sie wydaje, ze jestes na tym forum nowy. Nawet bardzo nowy. To nic zlego. Trzeba sie tylko do lektury przygotowac. Dyskusja o prawidlowej formie pisania/mowienia o dzielnicach Warszawy przewija sie tu od dawna i cyklicznie. Pogrzeb troche wyszukiwarka, znajdziesz. Przyjmij, ze prawidlowe formy to: - w Rembertowie, w Wawrze, w Wesolej, w Falenicy, w Radości, w MIiedzylesiu, w Aninie - na Grochowie, na Goclawiu, na Saskiej Kepie, na Kamionku, na Goclawku, na Woli (niech Ci bedzie) ale - w Ursusie, we Wlochach. Generalnie "na" dotyczy przedwojennych dzielnic Warszawy, "w" - przylaczonych pozniej. Ale nie jest to regula, np. na Bemowie, na Chomiczowce. Jest jeszcze kryterium dawnej odrebnosci administracyjnej (np. "Twoj" Rembertow byl do lat bodajze 50. odrebnym miastem. Zreszta nie tak dawno chcial sie odlaczyc od Warszawy i tworzyc wlasny powiat z m.in. Sulejowkiem). Jednak to wszystko nie stanowi sztywnej reguly. Rodowity warszawiak potrafi mowic poprawnie bez jakiejs analizy kazdego przypadku. Obecnie jest tendencja do uznawania obu form za prawidlowe. Jednak na forum jest kilku purystow. I dobrze. Mnie tez zeby bola jak czytam tytul watku sformulowany jak Twoj. Aha. Taki watek oczywiscie juz byl na forum, i to nie raz. Mam nadzieje, ze ten post nie jest dla Ciebie za trudny. Nie ma w nim wykrzyknikow i Caps Lookow. Mozesz miec klopoty. Nie ma polskich liter, zgodnie z netykieta przedneostradowa. pzdr mimo wszytko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 19:29 Kolejny rozwydrzony warszawianin z Lublina, czy innych Kielc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad.boryczko Re: w IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.12.06, 19:32 Jesli to o mnie to pudlo Link do innej dyskusji na ten temat, na innym forum. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=53117743&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_b2 Rembertów to nie Mokotów 11.12.06, 06:37 Wawer to nie Wawel, Rembertów to nie Mokotów i td., a jeszcze 100 lat temu mówiło się „jadę do Żoliborza”, „ mieszkam w Grochowie”. Wszyscy mieszkańcy przyłączonych niedawno do Warszawy osiedli muszą poczekać jeszcze kilkadziesiąt, aż procesy integracyjne scalą miasto. Aby być wpuszczonym na salony trzeba poczekać w przedpokoju, takie są zasady i nic na to nie poradzimy. Proszę, wybaczcie szczerość! Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Rembertów to nie Mokotów 11.12.06, 08:11 Andrzeju, z całym szacunkiem, osobiście wolę mieszkać w Wawrze :) Lub jak kto woli bardziej ogólnie,być Prażaczką, niż _Prażanką_ Pozdrawiam Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: internet w Rembertowie IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.06, 20:26 internet w Rembertowie i wszystko sie wyjaśniło, jeśli kogoś uraziłem to sory, ale nie to akurat było tematem przewodnim. Prosiłem o wskazanie miejsca, gdzie można było by skorzystać z neta, ale jeśli to za trudne pytanie to juz wymiękam... Pozdr Urażonych Maciek Z całego serca życze Wam uzyskania odpowiedzi na nurtujące Was pytania w obcych miastach... ;) Odpowiedz Link Zgłoś