Dodaj do ulubionych

Brak Centrum Handlowego

IP: *.aster.pl 09.02.07, 08:52
Czy ktoś się orientuje czy w tej kadencji są szanse na wydanie zgody jakiegoś
sensownego centrum handlowego na terenie Wawra i nie chodzi mi o blaszak typu
Biedronka.Mówili ze po Złotych Tarasach juz nic nie powstanie w Centrum
miasta może teraz nadchodzi czas na Wawer.Powinni zrewitalizowac centrum
Miedzylesia jeżeli to ma byc centrum dzielnicy bo wstyd.Wygląda to jak
zapyziałe mazowieckie maisteczko z drewnianym ruderami i smrodliwymi budami.
Obserwuj wątek
    • robertrobert1 Re: Brak Centrum Handlowego 09.02.07, 19:21
      A po co w Wawrze centrum handlowe? Przeciez jest Geant a to od Wawra niespelna
      2 km.
      • Gość: Rajmund Re: Brak Centrum Handlowego IP: *.aster.pl 10.02.07, 09:52
        Chodzi żeby była jako taka konkurencja jeden Geant na Praga pld i Wawer to za
        mało.Mogł by powstac taki obiekt w okolicach Wału Miedzeszyńskiego tam są
        rozłegłe tereny na jakiegos Carrefoura czy Auchana.A w Miedzylesiu na terenie
        Zwaru swoja droga mogło by powsatc cos na kształt Papierni w
        Konstancinie.Oczywiście należało by poszezyc Zegańska ,wygonic stragan i zrobic
        cos zprzejazdem przez tory.
        • robertrobert1 Re: Brak Centrum Handlowego 10.02.07, 21:25
          Gość portalu: Rajmund napisał(a):

> Chodzi żeby była jako taka konkurencja jeden Geant na Praga pld i Wawer to za
          > mało.

Konkurecja? Niby to jest sensowne ale czy konieczne?

> Mogł by powstac taki obiekt w okolicach Wału Miedzeszyńskiego tam są
          > rozłegłe tereny na jakiegos Carrefoura czy Auchana.

Zdecydowanie nie gdyz dojazd by byl tylko Walem a on przeciez i tak jest
          zakorkowany.

> A w Miedzylesiu na terenie
          > Zwaru swoja droga mogło by powsatc cos na kształt Papierni w
          > Konstancinie.

O!!! I ten pomysl popieram.

> Oczywiście należało by poszezyc Zegańska ,wygonic stragan

Mysle, ze zdecydowanie lepszym rozwiazaniem byloby zrobienie tam strefy pieszo-
          rowerowej.

>...i zrobic
          >
          > cos zprzejazdem przez tory.

Tunel pieszo-rowerowy bylby wystarczajacy,
    • kotsylwester Re: Brak Centrum Handlowego 09.02.07, 19:32
      Geant to zaledwie galeryjka ... jestem ZA przydaloby sie tu cos wiekszego ...
      moze nie az takiego jak zlote tarasy ale cos lepszego niz geant !!!
      • Gość: bg Re: Brak Centrum Handlowego IP: *.eranet.pl 10.02.07, 05:07
        Jedz do USA
    • Gość: Tom Re: Brak Centrum Handlowego IP: *.range86-145.btcentralplus.com 10.02.07, 01:44
      Na Pradze Poludnie za mocny jest Marcpol i dlatego zadne supermarkety czy inne centra tu nie powstaja. To smieszne: np. na Woli jest ich masa, jeden obok drugiego. A u nas? Jedna korupcja i tyle. Nie zebym byl bezkrytyznie za supermarketami, sam przewaznie kupuje w malych budkach i na bazarkach (tam, gdzie jeszcze sa). Ale na duze zakupy raz w tygodniu (woda, piwko, soki, inne co to najlepiej do auta wozkiem i juz) sa potrzebne. Teraz jezdze w Aleje Jerozolimskie, gdzie w promieniu kilkuset m. sa az cztery markety. U nas lokalny Geant przy Grochowskiej to drogi i zatloczony syf.
    • Gość: rybka Re: Brak Centrum Handlowego IP: *.orange.pl 10.02.07, 23:59
      a mi się marzy gdzieś na pograniczu Rembertowa i Wawra druga Arkadia...
      • Gość: sosnowo rybko załamujesz mnie IP: *.jjs.pl 11.02.07, 00:51
        co za pusta rybka! Centrum w tym rodzaju jest chyba najmniej odpowiednie dla
        naszych okolic, na szczęście budowa czegoś takiego nie jest tu realna, inwestor
        dobrze wie że się to nie opłaci.

Jak słusznie tu napisano, dla spokojnych dzielnic na obrzeżach najlepszy jest
        model taki jak Stara Papiernia w Konstancinie. Wymarzonym miejscem są budynki
        po ZWARze - może nawet w konwencji loftu? Na pewno supermarket i to dobry
        (Alma, Piotr i Paweł), centrum sportowe, niewielka galeria, może bazar taki jak
        na Szembeka...
        • Gość: rybka Re: rybko załamujesz mnie IP: 217.116.110.* 11.02.07, 01:11
          no tak strasznie chyba cię nie załamałam..
          pozbierasz się jakoś...
          tu nie chodzi o jakąś "pustość" czy zamiłowanie do komercji - spróbuj zrozumieć
          kobietę!
          najlepszy sposób na chandrę to przeszperanie jak największej liczby sklepów z
          ciuchami i kupienie sobie paru cudeniek
          kobiety czasami tak mają....
          • Gość: Kolanko Re: rybko załamujesz mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 07:46
            pRZECIEż masz Promenadę o rzut beretem, kto by się w korkach pchał do Wawra???
            DO Konstancina (Stara Papiernia) jest normalny dojazd, a i tak ruch tam mierny.
            • Gość: rybka Re: rybko załamujesz mnie IP: 217.116.110.* 11.02.07, 11:15
              niby tak, ale w Promenadzie nie ma fajnych małych sklepików z ciuchami
              w "starej" części jest piekielnie drogo - kilkaset złotych płaci się za samą
              metkę, a w "nowej" części Reservet, Kapp Ahl, i jakieś takie tego typu gdzie
              nie ma nic ciekawego, wyjątkowego - takie składy szablonowych ciuchów bez
              polotu za to szytych w dużej liczbie egzemplarzy.....
    • w_v_w Re: Brak Centrum Handlowego 12.02.07, 13:38
      Ciekawe ile jeszcze pojawi sie watków w tej sprawie ?

Pozdrawiam
      Wawerka
      • Gość: Andy Re: Brak Centrum Handlowego IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.07, 17:23
        Dopoki watki beda sie pojawiac na forum,doputy coś realnego sie nie pojawi w
        tej sprawie.
        • w_v_w Re: Brak Centrum Handlowego 12.02.07, 19:12
          Taaaa,niczym w Makbecie "póki las wawerski nie podejdzie pod Ratusz",nic w tej
          sprawie nie da sie zrobić :)))))

Pozdrawiam
          Wawerka
    • Gość: Basia Nowy–stary sklep w Wawrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 23:51
      SpolemPraga.com.pl Dnia 28.01.2006r. otwarty został po modernizacji sklep
      nr 44 przy Alei Dzieci Polskich 1, o powierzchni użytkowej 68,96 m2 i
      sprzedażowej 45,33 m2. Sala sprzedażowa została powiększona o 7,50 m2.
      Asortyment towarów to artykuły spożywcze z uzupełniającymi ofertę artykułami
      przemysłowymi codziennego zakupu oraz prasą. Podczas prac modernizacyjnych
      dokonano kompleksowych zmian w warunkach pracy i sprzedaży w sklepie. Elewacja
      zwraca na siebie uwagę żółtymi kolorami, ślusarka okienna czerwienią. Nowa
      oprawa reklamowa: podświetlany szyld i podświetlana tablica informacyjna na boku
      budynku. Dodatkowo na wiosnę zainstalowane zostaną żółte markizy chroniące towar
      od słońca oraz dające dodatkowy barwny element. Wnętrze sklepu to nieco inna
      aranżacja, nowe meble chłodnicze, mroźnicze i sprzedażowe a także żółto–czerwona
      glazura przy stoisku.

Z prac budowlano–technicznych najważniejsze to:
      – wymiana ślusarki okiennej
      – położenie nowej podłogi
      – zainstalowanie klimatyzacji i kurtyny powietrznej nad wejściem
      – modernizacja oświetlenia
      – remont zaplecza

Godziny otwarcia sklepu: poniedziałek–piątek 06:00–19:00, soboty 07:00–14:00
      • w_v_w Część sklepu jest całodobowa... 24.02.07, 06:35
        Bardzo piękny sklep,bardzo miła obsługa, często tam robię zakupy.

Chyba coś drgnęło w "Społem".

Jednego mi brakuje...nazwy, co by był bardziej rozpoznawalny, tak jak np.
        "Borowik" w Aninie.

Może wymyślimy jakąś nazwę dla tej placówki?

Może "Borówka", "Wisienka", bo blisko Wiśniowej Góry?

Pozdrawiam
        Wawerka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka