Dodaj do ulubionych

Ul. Chruściela Rembertów

IP: *.npgo.pl 11.04.07, 21:06
Witam,

proszę o info osoby mieszkające w tej okolicy na temat hałasu dochodzącego z
ulicy. Zamierzam przeprowadzić się w te okolice i zastanawiam się jak duże
jest natężenie ruchu przy tej głównej arterii Rembertowa. Okna mam na ulicę.

Druga sprawa to korki - jak szybko można dojechać autem lub autobusem w
godzinach rannych około 7.00 do Centrum (Plac Starynkiewicza).
Obserwuj wątek
    • Gość: nedka Re: Ul. Chruściela Rembertów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 22:17
      Co do hałasu się nie wypowiem, bo nie mieszkam przy Chruściela.
      Korki natomiast są zmorą.
      Nie jest najgorzej, jeśli wyjdziesz z domu przed 7.00. Natomiast, jeśli
      wyjeżdżam o 7.15, to bywają dni, że o 8.00 jestem jeszcze na Marsa. Dodam, że
      jeżdżę lewym pasem Żołnierskiej (prawym byłoby o wiele dłużej). Ostatnio
      widziałam desperata, który przejechał przez pas zieleni i cały korek sunął
      Żołnierską pod prąd!
      Przez przejazd nie jeździmy, bo ostatnio korek zaczynał się tuż za torami i
      zrezygnowaliśmy z tej drogi.
    • Gość: gość Re: Ul. Chruściela Rembertów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 23:01
      W okolice placu Starynkiewicza najlepiej dojechać SKM-ką do przystanku Warszawa-
      Ochota, jakieś 20-25 minut jazdy, kursuje co 30 minut
      • Gość: Nowy Re: Ul. Chruściela Rembertów IP: *.npgo.pl 12.04.07, 08:44
        OK. Dzięki. A co z hałasem przy Chruściela? Mieszka ktoś w tej okolicy?
        • Gość: gość Re: Ul. Chruściela Rembertów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 09:24
          Niestety mieszkam po drugiej stronie torów. Może niech Pan zapyta na forum
          Mieszkańców Rembertowa www.rembertow.fora.pl
    • momas Re: Ul. Chruściela Rembertów 12.04.07, 09:29
      i jeszcze jedno. Jak się ma karte miejską można jeździc Kolejami Mazowieckimi.
      Wtedy nie trzba czekac 30 min na SKM. rano, średnio , pociągi podjeżdzają co 10-
      15 min. A do Warszawy Ochota jedzie si ę ok. 25 min. Jest to najszybszy środek
      komunikacji. (obecnie).
      • stejsi1978 Re: Ul. Chruściela Rembertów 12.04.07, 16:16
        nie mieszkam przy chrusciela ale czesto tam bywam u siostry, która ma okna na
        ulice:) i szczerze mówiąc nigdy nie przeszkadzał mi zaden hałas przejezdzających
        autobusów czy samochodów... natomiast nie wiem jak to wygląda w nocy:/
        • dota110 Re: Ul. Chruściela Rembertów 12.04.07, 16:32
          ja mieszkalam od urodzenia przy chrusciela i uwazam ze jes tam duzy halas w
          lecie jest najgorzej jak sa pootwierane okna to telewizor trzeba niezle
          rozkrecic zima jest do zniesienia.niestety do tego jezdza tam autobusy a one
          niezle daja.teraz od roku mieszkam w pruszkowie na osiedlu to nie ma porownania
          tu mam cisze mimo to ze to blokowisko ale wole odglosy bawiacych sie dzieci jak
          gwar samochodow.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka