Gość: nowa IP: *.polgeol.pl 08.05.08, 13:04 W którym urzędzie zdobedę akt urodzenia dziecka, mieszkamy i jesteśmy zameldowani na Pradze Pd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agawop Re: gdzie po odpis aktu urodzenia dziecka? 08.05.08, 17:19 W Urzędzie Dzielnicy na Grochowskiej (weź numerek do USC). Musisz wypełnić stosowny formularz i masz szansę dostać go od ręki (jeśli mają go w bazie danych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: gdzie po odpis aktu urodzenia dziecka? IP: *.acn.waw.pl 08.05.08, 19:03 A gdzie urodzilo sie dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad.boryczko Re: gdzie po odpis aktu urodzenia dziecka? IP: *.subscribers.sferia.net 08.05.08, 20:07 Niezły wynik. Po 4 godzinach masz ćwierć info, które google by Ci dały w cztery sekundy. Gratulacje i podziw dla agawopa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek bez portek Re: gdzie po odpis aktu urodzenia dziecka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 00:09 Z tego pytania w kolorze blond zadanego przez "nowa" wynika mniej więcej tyle, że albo nie wie gdzie urodziła dziecko, albo rżnie głupa, albo jest to przypadek 'dwa w jednym". Pierwsza odpowiedź się liczy, wobec tego również gratulacje,podziw i szacun dla agawopa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: gdzie po odpis aktu urodzenia dziecka? 09.05.08, 08:43 Mnie szczególnie się spodobało słowo "zdobędę". Tradycje Grunwaldu w narodzie żywe:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip Re: gdzie po odpis aktu urodzenia dziecka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.15, 09:28 Wiem że mały off top ale ta wypowiedź powinna być skasowana bo niewiele wnosi do tego dialogu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: gdzie po odpis aktu urodzenia dziecka? IP: *.polgeol.pl 09.05.08, 09:29 bardzo dziekuje wszystkim "inteligentom" za podsumowanie stanu mojego umysłu. Równocześnie gratuluje umiejetności kulturalnego wypowiadania sie o innych i podsumowywania obcych osób na podstawie wypowiedzi (szczególnie Wojtkowi bez portek - ja mogłabym powiedzieć o tobie, oczywiście na podsatwie nicka, ze masz jakieś problemy lub kompleksy natury seksualnej- czyż nie?). A i nie jestem blondynką i wiem gdzie urodziłam dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: gdzie po odpis aktu urodzenia dziecka? 09.05.08, 10:15 Cóż, zadając pytanie na forum zawsze narażasz się na odpowiedzi, które mogą Ci się nie spodobac. Popisałaś się zaradnością, nie ma co:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: gdzie po odpis aktu urodzenia dziecka? IP: *.polgeol.pl 09.05.08, 12:18 Owszem, może rzeczywiscie powinnam poszukać staranniej na stronach internetowych,przyznaję Ci rację. Ale dlaczego mam się w związku z tym godzić na to aby ktoś kto mnie nie zna podsumowywał mnie na podstawie jednej wypowiedzi? Rozumiem, jednak, ze niektórzy wchodza na forum tylko w tym jednym celu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: gdzie po odpis aktu urodzenia dziecka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 11:26 jeżeli dziecko zostało na Pradze zarejestrowane to na Kłopotowskiego bip.warszawa.pl/Menu_podmiotowe/Urzad_Stanu_Cywilnego/Wydzialy/USC_WR_III/default.htm archiwum dla całej Warszawy jest na Smyczkowej 14 tam jeździłam kiedyś po odpis sprzed 20 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: dzieki IP: *.polgeol.pl 09.05.08, 12:20 bardzo dziekuję za konkretna odpowiedx na zadane pytanie. Na szczęście nie muszę jechać aż na Słuzew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek bez portek nie polecam IP: 212.244.241.* 09.05.08, 16:04 Jeżeli dziecko przyszło na swiat na Pr. Płd. nie polecam wyprawy na Kłopotowskiego i lepiej posłuchaj rady agawop. Pierwsza odpowiedź się liczy :) ps. Czy jesteś, czy nie jesteś blondi, z mojego poprzedniego wpisu w żaden sposób nie wynika, było tam tylko o "zabarwieniu' pytania. Natomiast o co chodzi z 'wojtkiem bez portek' dowiesz się z twórczości D. Wawiłow jak przyjdzie pora. Tylko ostrożnie bo tam również 'kajtek bez majtek' grasuje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hinka Re: nie polecam IP: *.acn.waw.pl 10.05.08, 12:02 wojtku bez portek, jesteś mentalnym blondynem. po pierwsze, czemu "nowa" miałaby rodzić dziecko w dzielnicy, w której mieszka? po drugie - akt urodzenia wyrabia i odbiera się na kłopotowskiego, natomiast pesel dziecka na grochowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek bez portek Re: nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 22:27 Brawo 'hinka'. Twoje wnioskowanie na podstawie mojego zdania warunkowego i wypunktowana dalej argumentacja (zwłaszcza o "wyrabianiu aktu"), upoważniają do zacytowania porzekadła "Uczył Marcin Marcina, a sam ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: gdzie po odpis aktu urodzenia dziecka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 14:28 Witam No i jak to zwykle bywa na proste pytanie zamiast prostej odpowiedzi, inwektywy,niepotrzebne słowne wycieczki i przytyki.Ale jest to niestety typowy poziom rozmów na forum G.W. A odpowiedź jest prosta.Wszędzie ,w byle jakim Urtzędzie Gminy gdzie istnieje biuro obsługi klienta i referat spraw obywatelskich.W tej chwili na terenie Warszawy nie ma rejonizacji i wszystkie dokumenty typu akty urodzenia,zgonu czy małżeństwa są w jednym systemie dostępnym ze wszystkich urzędów. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: gdzie po odpis aktu urodzenia dziecka? 12.05.08, 15:35 Tia, po kilkunastu wpisach sprawa zrobiła się prosta. Ale po pierwszym wcale taka nie była. Dziecko mogło urodzić sie przed wojną w Sydney, na przykład. Co wcale nie zmienia faktu, że pytanie o tak podstawowe sprawy na forum dzielnicowym po prostu smieszy. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: gdzie po odpis aktu urodzenia dziecka? 12.05.08, 15:36 "Podstawowe" w sensie banalnie proste do ustalenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kn Re: gdzie po odpis aktu urodzenia dziecka? IP: *.xdsl.centertel.pl 22.07.08, 23:40 bzdury, bzdury, bzdury.... Odpowiedz Link Zgłoś