xfakt 02.06.08, 14:25 Witam Poszukuje firmy z Pragi Płd., która skonfiguruje mi zestaw antenowy do odbioru z dwóch satelitów, sprzeda mi go i zainstaluje :) Macie jakieś sprawdzone namiary? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konrad.boryczko Re: Montaż anteny satelitarnej 02.06.08, 14:43 A łoood metra jest. Np. w Mieszkańcu jest zawsze kilka ogłoszeń. Unikaj tylko firm autoryzowanych przez c+ i n. No i "fahofcuff" z aster city. BTW po co Ci firma? Jeśli dwie satelity, to zapewne Astra i HotBird. Jeśli masz dostęp do miejsca gdzie będzie stać antena (uwaga: antena patrzy na południe, względnie lekki zachód) to spoko zrobisz to samodzielnie bez żadnego sprzętu. W necie jest multum samouczków w wersji dla najsłabszych. Widziałem np. na stronie cyfrowegopolsatu czy Leroya albo innego Auchan. Kup zestaw i montuj:) Gorzej, jesli antena ma być na dachu. Tu się bez miernika sygnału nie obejdzie i lepiej wezwać fachowca. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert1 Re: Montaż anteny satelitarnej 02.06.08, 21:34 Na orbicie jest kilkadziesiat satelitow i szukanie na chybil-trafil zupelnie nie ma sensu. Majac miernik mozna odpowiedniego satelite znalezc w ciagu 2 minut. W firmie www.multi-audio.pl/kontakt.php kupisz antene, dekoder, maszt i instalacje. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: Montaż anteny satelitarnej 03.06.08, 08:44 Zamiast wydawać 300 zł. na dobry miernik (nie jakiś satfinder, na którym nie widzisz jakiego satelitę złapałeś), lepiej i taniej rzeczywiście wezwać fachowca. Natomiast do znalezienia HB czy Astry wystarczy kompas (albo widok innej, ustawionej anteny, np. u siąsiada) i widok na telewizor. BTW ustawiłem już sobie kilkanaście razy antenę. Również na Syriusa, Amosa, Atlantic Birda, Eutelsaty W2 i W3 i jakoś nigdy nie uzyłem miernika:) Aha, nie daj się namówić na czaszę mniejszą niż 80-90 cm. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek256 Re: Montaż anteny satelitarnej IP: *.alcar.pl 03.06.08, 09:29 Moge polecic montera Piotr Nowak, tel. 0696 507 417 wszystko zalatwia sam, przyjezdza z antena, kablami, konwerterami itp. instaluje N i C+ oraz darmowe tez, sprawny, szybki, fachowy, u mnie za instalacje N na dachu domku, 2 konwertery, spliter, antena 80 cm, instalacja N, kabel HDMI wzial 500 zl, sam wszystko zrobil, wlacznie ze 'skakaniem' po dachu, wierceniem w kominie dla przymocowania anteny itp. Pozdrawiam, tomek256 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Montaż anteny satelitarnej IP: *.subscribers.sferia.net 29.08.08, 11:42 to zarobił na tobie dobre 300 złotych. sam montuje i wiem co ile kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek256 Re: Montaż anteny satelitarnej IP: *.alcar.pl 29.08.08, 12:34 to podaj do siebie kontakt bo bede mial nowe zlecenie na instalacje Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Montaż anteny satelitarnej 29.08.08, 16:02 No podaj, ja może matce założę. Aha, jak założę antenę satelitarną, to jak jest z odbiorem tv naziemnych? Trzeba założyć "naziemną" antenę, czy np. Astra II nadaje też TVP1/2/3? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Montaż anteny satelitarnej IP: *.omd.pl 28.05.14, 11:38 Unikacie pana Piotra Nowaka jak ognia, to partacz i naciągacz. Instaluje bez konfiguracji kasując za usługę, po czym jak sprzęt po ustawieniach fabrycznych pobierze aktualizację i przestanie działać, przyjeżdża jeszcze raz i żąda kolejny 200 pln za ponowną konfiguracją. Odpowiedz Link Zgłoś
bolek1921 Re: Montaż anteny satelitarnej 30.09.14, 09:55 konrad.boryczko napisał: > A łoood metra jest. Np. w Mieszkańcu jest zawsze kilka ogłoszeń. > Unikaj tylko firm autoryzowanych przez c+ i n. No i "fahofcuff" z > aster city. > BTW po co Ci firma? Jeśli dwie satelity, to zapewne Astra i HotBird. > Jeśli masz dostęp do miejsca gdzie będzie stać antena (uwaga: antena > patrzy na południe, względnie lekki zachód) to spoko zrobisz to > samodzielnie bez żadnego sprzętu. W necie jest multum samouczków w > wersji dla najsłabszych. Widziałem np. na stronie cyfrowegopolsatu > czy Leroya albo innego Auchan. Kup zestaw i montuj:) > Gorzej, jesli antena ma być na dachu. Tu się bez miernika sygnału > nie obejdzie i lepiej wezwać fachowca. > pzdr. Na dach zawsze można zabrać mały telewizorek przenośny i tuner satelitarny przy których pomocy można ustawić antenę nie wydając przy tym nawet złotówki na ekspertów. Zaoszczędzone pieniądze lepiej przeznaczyć na dobrą antenę, dobry konwerter i porządny kabel w czarnej izolacji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Montaż anteny satelitarnej IP: *.axa.pl 29.08.08, 17:33 602359819 Pan Paweł Bardzo porządna firma, zakładali mi przedwczoraj C+ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek256 Re: Montaż anteny satelitarnej IP: *.alcar.pl 01.09.08, 08:57 i ile zaplaciles za wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Montaż anteny satelitarnej IP: *.gprs.plus.pl 01.09.08, 21:53 99pln, ale antenę sam powiesiłem a kabel był zainstalowany. Montaż od 0 to 149 albo 199 pln Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Montaż anteny satelitarnej IP: 217.17.38.* 01.06.09, 22:32 nie wiem jak instalują goście z c+ ewentualnie inne platformy , ja od znajomego dostałem telefon do gości którzy wpadli chwila moment i zamontowali doradzili co i jak i gdzie a zapłaciłem tylko 120 zł a samo ustawienie chcieli 99 złotych wiec po co się spuszczać kołki jakieś rurki itp , wrazie czego daje numer 791391888 nazywa się Tomek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 321 Re: Montaż anteny satelitarnej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.06.09, 17:22 problem z tym Panem zaczyna się gdy coś przestaje działać, ale do odważnych świat należy.... Odpowiedz Link Zgłoś
ulasat Montaż, serwis anten TV-SAT Praga Południe 05.03.14, 19:54 Zajmujemy się wykonywaniem profesjonalnych instalacji antenowych i teletechnicznych. Wykonywane usługi: - montaż, serwis, sprzedaż zestawów antenowych do odbioru niekodowanych polskich i zagranicznych kanałów z satelit Hot Bird, Astra oraz wszystkich innych satelit, - montaż, serwis zestawów satelitarnych do wszystkich polskich platform: NC+ Cyfrowy Polsat Orange Telewizja na kartę - instalacje usługi multiroom NC+ w sieci WiFi i przewodowo, - montaż anten do odbioru cyfrowej telewizji naziemnej DVB-T oraz anten radiowych, - wykonujemy zbiorcze i indywidualne instalacje telewizyjne w domach, mieszkaniach, na osiedlach, w biurach, restauracjach, bankach oraz wszystkich innych instytucjach, - wykonujemy profesjonalne schematy zbiorczych instalacji multiswitchowych, - modernizacje istniejących już instalacji TV(DVB-T) i TV-SAT, - precyzyjnie ustawiamy anteny profesjonalnymi miernikami, - naprawiamy usterki, - wykonujemy wstępne pomiary sygnału (sprawdzamy czy jest możliwość zamontowania anteny), - montaż telewizorów na ścianie TV LCD, LED, - wykonujemy okablowania domów i mieszkań pod usługi telewizji, internetu, telefonu, kamer, domofonu z instalacją gniazd abonenckich, - montujemy anteny do internetu i telefonu mobilnego wzmacniające sygnał na paśmie GSM, DCS, UMTS, HSDPA, HSPA+, UMTS 900, CDMA, LTE dla wszystkich operatorów np: Orange, T-Mobile, Plus, Play i inne, - wykonujemy sieci internetowe LAN przewodowe, bezprzewodowe WiFi, - zajmujemy się montażem kamer, monitoringu wizyjnego, telewizji przemysłowej CCTV z poglądem obrazu na żywo w internecie i na telewizorze - wykonujemy podłączenia zestawów domofonów i wideodomofonów, - oferujemy serwis gwarancyjny i pogwarancyjny, - na sprzęt i wykonaną usługę udzielamy dwuletniej gwarancji. Tel: 509-381-722 Odpowiedz Link Zgłoś
pracownik359 Re: Montaż, serwis anten TV-SAT Praga Południe 15.09.15, 20:43 Tu sobie zobacz warszawalokalnie.pl/uslugi/montaz-anten-tv-sat masz montazystow anten do woli:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cygan UWAGA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 11.07.14, 15:06 Witam, Uważjcie na Piotra Nowaka. Zdziera pieniądze i nie uznaje reklamacji. Mnie naciągnął na 300 zł, zakładając jakieć access pointy wifi a okazało się, że absoultnie nie było takiej potrzeby. Stwirdził, że On nie przyjmuje reklamacji. Jakaś masakra - odradzam z całego serca!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrex007 Polecam super majstra IP: *.free.aero2.net.pl 23.09.14, 10:11 Witam.Chciałem się podzielić opinią na temat zakładania i ustawiania anteny satelitrnej i dvb-t.Namiar na Pana Andrzeja dostałem na wolumenie od sprzedawcy części ,dekoderów itp.Przyjechał na następny dzień na umówioną godzinę punktualnie.Szybko zamontował na dosyć niebezpiecznym dachu antenę,na wszelkie moje pytania chętnie odpowiadał,był bardzo miły i uprzejmy.Na usługę dał roczną gwarancję.Naprawdę mogę polecić z całego serca.Jego tel to 519586170.Po za Warszawę również bez problemu jeżdzi na montaże,naprawy anten. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witold naprawa , montaż anten satelitarnych IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.15, 12:37 Dzisiaj, korzystając z polecenia naprawę anteny satelitarnej nc+ na Pradze Południe-Grochów wykonał Pan Andrzej tel. 519586170.691066328 . Usługa zrealizowana fachowo i profesjonalnie za cenę do przyjęcia .Polecam , bo Pan Andrzej ograniczył się tylko do naprawy rzeczy potrzebnych a nie komplikował sprawy aby zwiększyć kwotę zapłaty. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prażanin Re: naprawa , montaż anten satelitarnych IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.15, 17:06 Jak Praga, to polecam Pana Łukasza, który wykonuje instalacje anten satelitarnych. Jakby co, telefon 510510744 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Alsat z Grochowskiej IP: *.jmdi.pl 09.05.15, 21:00 Spotkała mnie niemiła niespodzianka w firmie Alsat Warszawa Grochowska 45d, www.alsat.waw.pl. Kupiłem tam antenę siatkową za 35 zł do telewizji cyfrowej naziemnej, a potem montowałem w innej firmie zestaw TV SAT, do którego podłączona była ta antena. Pewnego dnia utraciłem obraz z telewizji cyfrowej naziemnej i zgłosiłem to do firmy Alsat. Dostałem informację, że przyjedzie technik i sprawdzi, chociaż w takiej antenie "nie ma co się uszkodzić". Technik przyjechał i stwierdził, że antena jest OK i z własnej inicjatywy przystąpił do diagnozowania przyczyny problemu. Wyszło z tej analizy, że uszkodzony był tuner tv cyfrowej naziemnej w tunerze combo . Technik skasował 50 zł, chociaż ta kwota przekraczała cenę zakupu anteny siatkowej. Pojechałem z nim do naprawy tam, gdzie był zakupiony tuner combo. Okazało się jednak, że sprzęt jest OK i może być problem z sumatorem sygnału, w którym czasem uszkadza się dioda. I okazało się to prawdą. Kupiłem nowy sumator i wszystko działa. Jestem zły na firmę Alsat, że nie poprosiła o antenę do testu a naciągnęła mnie na koszty przysyłając niekompetentnego technika, który wziął pieniądze. A potem podczas rozmowy telefonicznej twierdził, że nie popełnił pomyłki. Napisałem reklamację, ale firma nie raczyła nawet odpowiedzieć, dlatego zamieściłem tego posta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek88 Lepiej skorzystać z profesjonalistów IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.15, 00:10 A ja zaoszczędziłem półdnia męczenia się z instalacją i za grosze skorzystałem z fachowców - www.antenyodadoz.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
jadeitgirl Re: Montaż anteny satelitarnej 22.10.15, 00:56 Jeśli szukacie producenta uchwytów do anten satelitarnych, to polecam firmę Venart www.venart.com.pl/132,uchwyty-anten-satelitarnych-scienne-czolowe-giete-38.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: Montaż anteny satelitarnej IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.15, 17:02 twinsat.pl wal jak w dym - robią dobrze ;-) montaż anten Warszawa i to nie tylko anteny. Domofony, monitoring, sieci WIFI itp. Naprawdę warto. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_os77 Re: Montaż anteny satelitarnej 30.01.16, 17:14 Potwierdzam, montaż anten satelitarnych w wykonaniu firmy Twinsat to czysta poezja ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
miczek123 Re: Montaż anteny satelitarnej 15.12.15, 22:40 Korzystałam z usług firmy: www.venart.com.pl/398,giecie-rur.html Mają w swoim asortymencie sprzęt do montażu anten satelitarnych, uchwytów do kamer i anten Wi Fi. Jestem bardzo zadowolona z jakości i trwałości materiałów. Świetny kontakt, szybka realizacja zamówienia. Na stronie internetowej przeczytałam też, że oferują także usługi gięcia rur z zachowaniem ich poprzecznego przekroju, które są wykorzystywane w branży meblowej i nie tylko. Są godni polecenia! :) Odpowiedz Link Zgłoś
anitaaj Re: Montaż anteny satelitarnej 22.01.16, 17:04 Ze swej strony mogę polecić firmę Venart. Firma ta produkuje sprzęt do montażu anten satelitarnych ,anten do emisji sygnałów w polaryzacji poziomej. Ponadto firma posiada zaplecze niezbędne do realizacji nietypowych projektów bazujących na konstrukcjach z profili giętych i spawanych automatycznie. Na stronie www.venart.com.pl/ dostępny jest katalog oferty tej firmy. Ja jestem zadowolona z usługi, świetna jakość i fachowe podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina_8105 Re: Montaż anteny satelitarnej 17.02.16, 15:45 Spokojnie mogę polecić firmę www.venart.com.pl/. Posiada ona duży park maszyn, umożliwiający produkcje uchwytów do anten satelitarnych, uchwytów masztów i ma możliwość wyginania prostych rur z zachowaniem ich poprzecznego przekroju. Firma jest bardzo solidna i godna zaufania, korzystałam w jej usług już kilkukrotnie (anteny w mieszkaniu oraz w 2 biurach), korzystali też znajomi - wszyscy są bardzo zadowoleni. Na ich stronie jest katalog produktów, można poznać asortyment bez wychodzenia z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejos30 Re: Montaż anteny satelitarnej 29.02.16, 16:38 Ja ze swojej strony mogę polecić instalatorów z www.montazanten.wroclaw.pl to profesjonaliści, którzy wykonują montaż i serwis anten satelitarnych i naziemnych. Ponadto doradzą w kwestiach technicznych i dobiorą odpowiednie anteny oraz akcesoria instalacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
hipnotyze Re: Montaż anteny satelitarnej 02.03.16, 12:59 Sprawdzona firma instalacyjna z Warszawy, dojeżdżają nawet poza Warszawę. Na ich stronie opisane są chyba nawet wszystkie okoliczne miejscowości wokoło Wawy, polecam www.qnet.com.pl/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaj86 Re: Montaż anteny satelitarnej 07.04.16, 19:10 Firma www.venart.com.pl/3,nasza-firma.html posiada duży park maszyn, umożliwiający produkcje uchwytów do anten satelitarnych, uchwytów masztów i wyginania prostych rur z zachowaniem ich poprzecznego przekroju. Wiec można skorzystać i zamawiać różne podzespoły. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejos30 Re: Montaż anteny satelitarnej 07.07.16, 19:23 Proszę podaję numer, to 3(!!!) fachowiec który rozweiązał problem, poprzednich dwóch to jacyś magicy.... montaz-ustawianie-anten.pl/ Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weronika89 Re: Montaż anteny satelitarnej IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.17, 13:38 Miałam ogromny problem z odpowiednim ustawieniem anteny. Zdecydowałam sie w końcu na usługi firmy TWINSAT i byłam pod mega wrażeniem. Nie dośc, że mega sympatyczni fachowcy, to ceny przyzwoite i super wykonana praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hebrasia Re: Montaż anteny satelitarnej IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.17, 11:38 Witam Ja osobiście korzystam tylko z usług Pana Marka z Henimar. Robił mi całą instalację telewizyjna DVBT i satelitarną w domku pod Warszawą ale również w mieszkaniu na Pradze Południe. Z tego co wiem to jego głównym rejonem na jakim działa to Praga Południe i Mokotów. Firma ma też stronę na której można znaleźć więcej informacji www.henimar.pl . Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Montaż anteny satelitarnej IP: 95.160.156.* 07.05.18, 21:13 montazanten.warszawa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Montaż anteny satelitarnej IP: 95.160.156.* 07.05.18, 21:14 www.montazanten.warszawa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolony klient Re: Montaż anteny satelitarnej IP: 95.160.156.* 22.08.18, 22:50 StrażakSAT 509381722 Odpowiedz Link Zgłoś