Dodaj do ulubionych

InPost wyrzuca korespondencję

13.01.09, 22:27
Od kilku miesięcy nie otrzymuję faktur z Tepsy. Zagadka wyjaśniła się kiedy jeden z lokatorów budynku sporo oddalonego od mojego przyniósł leżące u nich na klatce, NA KALORYFERZE!!!, kopperty z fakturami Tepsy nie tylko moje, ale i innych lokatorów, i to z listopada. Leżakowały tam jakiś czas. Koperty obciążone były metalowymi płytkami z logo InPostu. Jak widać, kurier InPostu zamiast zanieść pod wskazany adres, wyrzuca gdzie bądż. Równie dobrze może wyrzucać do śmietnika... A Tepsa ma w nosie informacje klientów, że rachunek nie doszedł i wali karne odsetki. Oczywiście dzwoniliśmy w tej sprawie do Tepsy, opisywaliśmy gdzie znalazły się listy, ale czy to coś zmieni? Na dobrą sprawę to granda. Jeśli i wasze rachunki gdzieś wcięło, to reklamujcie i nie godżcie się na odsetki (wywalone listy należały do lokatorów z Ostrobramskiej 104, gdzie oczywiście są już od dawna tzw. euroskrzynki).
Obserwuj wątek
    • Gość: jaktosik Re: InPost wyrzuca korespondencję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 22:48
      Ja faktury dostarczane przez InPost zawsze otrzymuję. Może
      rzeczywiście w opisywanym przypadku były celowo wyrzucone, ale nie
      sądzę, bo jeśli tak ktoś chciałby "ułatwić" sobei pracę i byłby choć
      trochę rozsądny to wyrzuciłby je w bardziej odludne miejsce. Może to
      prypadek,pomyłka, zaniedbanie? Mój listonosz kiedyś na skrzynkach
      zostawił plik listów (poleconych!) Zabrałam, oddałam ochronie, a ta
      następnego dnia prekazała wdzięcznemu listonoszowi. Zostawił przez
      nieuwagę, położył na skrzynkach, wkładał listy i zapomniał. To
      oczywiście naganne, ale nie tak samo, jak celowo wyrzucana
      korespondencja. Może warto spojrzeć na opisaną sytuację z innej
      strony, może to tez nie było celowe działania. Jak taki listonosz
      obejdzie dziesiątki bloków i zorientuje się, że zgubił to potem nie
      wiadomo gdzie szukać zguby
      • janigor1 Re: InPost wyrzuca korespondencję 13.01.09, 23:00
        Listy leżały tam ponad miesiąc, dopiero po miesiącu ulitował się ktoś z mieszkańców tego bloku i zaniósł gdzie trzeba, więc był czas na stwierdzenie pomyłki. Nie doszły dotąd również faktury za wrzesień i pażdziernik, wiec to już chyba nie przypadek. No i jeszcze jedno: to nie listonosz, bo ten jest w porządku, tylko kurier firmy InPost, jeśli nie wiesz, jest to firma konkurujaca z Pocztą Polską. Tepsa ma z nimi umowę od pewnego czasu - bo są tańsi.
    • konrad.boryczko Re: InPost wyrzuca korespondencję 14.01.09, 08:33
      Jeden wniosek: za wszelką cenę unikać form płatności związanych z doręczaniem czegokolwiek przez pocztę. Nie mam nic od tepsy, ale myślę, że polecenie zapłaty to już mają.
      pzdr.
      • Gość: Marek Re: InPost wyrzuca korespondencję IP: 194.29.134.* 14.01.09, 12:26
        A nie prosciej zamówić faktury droga elektroniczną? Dostajesz, robisz przelew
        elektroniczny z odpowiednia data i masz gdzieś pocztę czy inny InPost
        • konrad.boryczko Re: InPost wyrzuca korespondencję 14.01.09, 12:31
          Otóż to.
          pzdr.
          • Gość: SSC Re: InPost wyrzuca korespondencję IP: *.tunnel.hp.net 14.01.09, 12:40
            Tyle że jak nie daj boże masz neostrade i chcesz ją odliczyć od podatku to
            musisz mieć papier
            • Gość: pralinka Re: InPost wyrzuca korespondencję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 13:07
              Nie bierzecie pod uwagę osób, które nie mają stałych dochodów, albo
              mają niskie emerytury, renty i tych wszystkich, którym nie starcza
              do pierwszego więc kombinują, które rachunki płacić w pierwszej
              kolejności, tak żeby w jak najmniejszym stopniu być co miesiąc pod
              kreską. W przypadku tej grupy polecenie zapłaty ogranicza kontrolę
              wydatków.
              • Gość: SSC Re: InPost wyrzuca korespondencję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 15:54
                Dodam że tepsa i tak przysyła papier, nawet jeśli płacisz poleceniem zapłaty
                (wiem bo tak mam). Zresztą dobrze, bo tak jak powiedziałem potrzebne to jest
                choćby do podatku w przypadku internetu.
                • konrad.boryczko Re: InPost wyrzuca korespondencję 15.01.09, 08:43
                  No tak, ale przynajmniej nie masz zaległości w opłatach.
                  pzdr.
    • e._ Re: InPost wyrzuca korespondencję 14.01.09, 13:04
      Ja otrzymuję bez żadnych opóźnień i zawirowań.
      Ale problem tu widzę jeden - na Twoim miejscu dałabym popalić
      dozorcy, który musi byc niezłym flejtuchem, skoro przez miesiąc tam
      nie sprzątał!
    • qszyhu Re: InPost wyrzuca korespondencję 15.01.09, 00:23
      janigor1 napisała:

> Od kilku miesięcy nie otrzymuję faktur z Tepsy. Zagadka wyjaśniła
      się kiedy jed
      > en z lokatorów budynku sporo oddalonego od mojego przyniósł leżące
      u nich na kl
      > atce, NA KALORYFERZE!!!, kopperty z fakturami Tepsy nie tylko
      moje, ale i innyc
      > h lokatorów, i to z listopada.

Napisz do nich skargę:
      InPost
      ul. Malborska 130
      30-624 Kraków

lub zadzwoń:

Dział Operacyjny: 012 619 98 00
      Dział Skarg i Reklamacji: 012 619 98 99, 0 801 400 100

Możesz tez donieść na nich do Urzędu Komunikacji Elektronicznej,
      który nadzoruje takie firmy. Tu masz link do formularza zgłaszania
      skarg:

uke.gov.pl/uke/index.jsp?place=Lead07&news_cat_id=279&news_id=1834&layout=4&page=text
      • janigor1 Re: InPost wyrzuca korespondencję 17.01.09, 01:02
        Dzięki. Na pewno zadzwonię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka