Gość: http://allgta.piwko.pl IP: 213.173.* / 192.168.1.* 16.11.03, 23:19 hehe, mają za swoje :P kiedyś tam kupowałem, ale teraz już nie. zapraszam na allgta.piwko.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nikita Re: Nalot policji na Stadion Dziesięciolecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 23:55 mnie w sumie malo interesuje legalnosc materialow ktore kupuje.dopoki za orginal plyty z muzyka mam placic 60-70zl to dziekuje bardzo,wole isc na stadion lub sciagnac z netu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Jakość oferowanej muzyki & filmów na stadionie IP: *.aster.pl / 10.72.8.* 17.11.03, 06:37 Gość portalu: Nikita napisał(a): > mnie w sumie malo interesuje legalnosc materialow ktore > kupuje.dopoki za orginal plyty z muzyka mam placic 60-70zl to > dziekuje bardzo,wole isc na stadion lub sciagnac z netu. Ciekawe czy masz dobry sprzęt do słuchania tej muzyki (może masz BOOM-BOX-a). Ja uważam że lepiej od MP3 gra guma od majtek. I tak wolę mięc 1 płytę orginalną niż 5 gówien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doinformowany Re: Jakość oferowanej muzyki & filmów na stad IP: 213.94.228.* 13.12.03, 16:40 Koles, przeciez to sa dane, a nie mowimy o mp3, 0 czy 1 bedzie takim samym 0 lub 1 zarowno po jak i przed kopiowaniem, jakby zjechali z cenami "orginalow" nie byloby problemu piractwa. koszt tloczenia plyty to cos ok 20c jak dodamy druk okladki i pudelko koszt sie powinien zamknac w 50c za sztuke plus dysktrybucja powiedzmy 10c od sztuki, calkowity koszt = 90c zarobmy na tym 200% cena powinna byc na poziomie 2$ 70c doliczmy podatek i zarobek sklepu (+30%) wychodzi 3$ 51c no powiedzmy 4$ dla uproszczenia 4*4=16 PLN za plyte.....przy 200% zarobku... w/g mnie to wiele wyjasnia dlaczego mamy piractwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X55 Re: Nalot policji na Stadion Dziesięciolecia IP: 126.17.56.* 17.11.03, 08:42 > mnie w sumie malo interesuje legalnosc materialow ktore > kupuje.dopoki za orginal plyty z muzyka mam placic 60-70zl to > dziekuje bardzo,wole isc na stadion lub sciagnac z netu. Masz racje. Dopóki za samochod mam placic kilkadzesiat tysiecy, dziekuje bardzo - ukradne sobie jakis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosa Re: Nalot policji na Stadion Dziesięciolecia IP: *.acn.waw.pl 17.11.03, 13:20 Ciekawe, czy gdyby samochód kosztował kilka milionów też byś tak samo mówił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawian Re: Nalot policji na Stadion Dziesięciolecia IP: *.bait.pl 17.11.03, 14:05 > Masz racje. Dopóki za samochod mam placic kilkadzesiat tysiecy, > dziekuje bardzo - ukradne sobie jakis. raczej sklonujesz, piraci nic nikomu nie zabieraja, tworza tylko kopie bezpieczenstwa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka To jest bardzo pikne:)))))) 13.12.03, 17:03 Kopie bezpieczeństwa :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mel Oman piractwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.03, 17:15 Uważam, ze piractwem jest polityka cenowa. NIe spodziewam się, że przeciętnego Polaka stać na kupowanie płyt w sklepach, gdy ma na utrzymaniu rodzinę. Tym samym kulturę zaczyna traktować jak luksus. Dziwne, że przed powstaniem płyt CD kupowaliśmy płyty analogowe. Nie były one aż tak szokująco drogie, choć koszt wykonania niewiele się różnił. Dlaczego? Bo teraz każdy chce sie dorobić w jak najkrótszym czasie. Nawet z czystej przekory nie kupuję płyt w sklepach. I nie ma co tu porównywać do kradieży samochodu, bo to nie jest to samo. Jak to jest, że niektóre płyty sprzedawane są po rozsądnych cenach? Wcale nie starocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pingwin Re: Nalot policji na Stadion Dziesięciolecia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.03, 15:28 przedstawiciele władzy naszej kochanej całkowicie nieskorumpowanej czatują koło stadionu .jak obacza ,że pomyka samochód osobowy lub dostawczy (nie z warszawską rejestracją) ze stadionu załadowany towarkiem (ciuchy) to już jesteście ich.Zatrzymany delikwent słyszy :masz pan towaru za jakieś 5tyś ,no to 500zł i mozna jechać . jak nie to dzielni panowie straszą celnikami,którzy prześwietlą każdą fakture i zapłacimy dużo więcej bo nawet jak mamy faktury to na pewno są fałszywe. Odpowiedz Link Zgłoś