Dodaj do ulubionych

Pralnia Techno Dry Serocka/Grochowska - odradzam.

IP: 213.17.182.* 22.06.09, 11:50
Witam,

mimo, że zasadniczo staram się unikać takich wpisów to tym razem poziom
podejścia do Klienta mnie po prostu zniszczył. Tuż przed długim weekendem moja
11 miesięczna córka dorwała się do mojego garnituru i w krótkim czasie
doprowadziła go niezdatnym do użytku. Ponieważ miałem ślub brata postanowiłem
oddać go do pralni chemicznej Techno Dry..
Garnitur oddałem w środę i miałem odebrać w sobotę o 13.00 - Pani przy
oddawaniu garnituru przypominała mi dwukrotnie że w sobotę pralnia jest czynna
tylko do 15 i żebym się nie spóźnił.
W sobotę o 12:50 zameldowałem się pod pralnią i czytam kartkę "w dniu
dzisiejszym pralnia nieczynna przepraszamy". Zalała mnie krew, ale myślę sobie
"przypadek losowy - może coś się stalo", idę więc w poniedziałek aby garnitur
odebrać i mówię Pani z obsługi że garnitur miał być na sobotę ale było
zamknięte, na co Pani odpowiada: "wiem, bardzo Pana przepraszam, nie ode mnie
to zależy, ale szefowi SIĘ NIE CHCIAŁO W SOBOTĘ OTWIERAĆ"..

Nie potrzebny chyba żaden dodatkowy komentarz..

wroo
Obserwuj wątek
    • Gość: GOŚĆ Re: Pralnia Techno Dry Serocka/Grochowska - odrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 21:19
      Ja również odradzam pralnie na grochowskiej oddałam nową koszulę tylko do
      uprasowania a otrzymałam dosłownie pogniecioną szmatę jak by nią myli przez
      tydzień podłogę tylko tyle że była czysta zaniosłam ja tam w lepszym
      stanie!!!NIE POLECAM
      • Gość: szop pracz Re: Pralnia Techno Dry Serocka/Grochowska - odrad IP: *.centertel.pl 25.06.09, 18:57
        Mi urwali guziki w płaszczu - nigdy więcej tej pralni.
        • Gość: Zielik Re: Pralnia Techno Dry Serocka/Grochowska - odrad IP: *.acn.waw.pl 09.07.09, 22:44
          Ja korzystam i jestem zadowolony
      • Gość: gość2 Re: Pralnia Techno Dry Serocka/Grochowska - odrad IP: 195.160.178.* 31.07.12, 15:14
        Nie tylko na Pradze na Białołece też jest do kitu. Stanowczo odradzam ta firmę. Oddałam do czyszczenia dywan i od dwóch miesięcy walczę o jego zwrot lub zwrot kosztów.
    • kacha229 Re: Pralnia Techno Dry Serocka/Grochowska - odrad 10.07.09, 16:47
      Szanowni Państwo jestem klientką pralni od dwóch lat jak pralnia TECHNO-DRY jest
      na Grochowskiej jestem BARDZO ZADOWOLONA Z USŁUG PRALNICZYCH. SERDECZNIE POLECAM.
      • Gość: goori Re: Pralnia Techno Dry Serocka/Grochowska - poleca IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.07.09, 21:59
        Ja również nie narzekam polecam
    • Gość: gość [...] IP: *.chello.pl 19.04.10, 17:22
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • adminppdwir . 19.04.10, 18:30
        Napisz to cywilizowanymi literkami.
      • Gość: gość pralnia serocka/grochowska IP: *.chello.pl 20.04.10, 18:24
        W odpowiedzi na wczorajszy dopisek o pralni to zgadzam się zupełnie z tym że
        obsługa TRAGICZNA zero pojęcia o praniu. ODRADZAM.
        • Gość: Gość 2 Re: pralnia serocka/grochowska polecam IP: *.acn.waw.pl 17.05.10, 18:23
          Ja korzystam od dłuższego czasu i nie mam żadnych problemów,wręcz
          przeciwnie,obsługa bardzo miła
        • Gość: Jaga Re: pralnia Chotomow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 20:07
          Ja rownież odradzam,chociaż myślę ze tu na zlej opinii uzytkownikow tracą przede wszystkim Szefowie tej prani.Obsługa w Chotomowie jest tragiczna i równie tragiczna jest jakość wykonanej usługi.Oddałam tam firanki wyprane już,bo porzednim razem były żle uprane ale chociaż uprasowane.Teraz Pan tam pracujący stwierdził ze są czyste więc przyjmie je tylko do prasowania(ucieszyłam się bo kosztowało to 1/3 ceny prania i prasowania ,a jest ich 20m bieżących)Po tygodniu czekania odebralam firanki zapakowane w folię i na wieszakach.Po wyjęciu szlag mnie trafił,bo firanki nie widzialy wogóle zelazka i nie nadawały się do powieszenia.Rano poszłam zareklamować uslugę ale Pan mnie najzwyczajniej w swiecie popędził twierdząc,ze jego to nie interesuję bo powinnam sobie sprawdzic je przy odbiorze a teraz to mój problem,bo on nie wie co ja z nimi przez noc zrobiłam.PPZESTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED TĄ PRALNIĄ!!!!Zgłosiłam ten fakt w centrali.
          • mmkk2019 Re: pralnia Chotomow 21.01.19, 19:33
            W pralni w Chotomowie gorzej niż źle! Oddałam do pralni ręcznie haftowany komplet - kilim i poszwę na poduszkę - pamiątki z podróży po Wietnamie (za które 3 lata temu zapłaciłam ok. 2000 PLN, wartość sentymentalna nie do przeliczenia na pieniądze). Zostały całkowicie zniszczone - kremowe wstawki zostały zafarbowane na różowo w szare plamy, czerwień i czerń wyblakły, a metalowe monety, którymi wykończony był kilim pokryte szarym nalotem. Właściciel pralni nie widział w tym żadnego swojego uchybienia! Nie usłyszałam słowa PRZEPRASZAM, a w ramach "rekompensaty" za szkodę po długich przepychankach i straszeniu mnie "ochroną" otrzymałam 100 PLN (dodam, że za pranie zapłaciłam "z góry" ok. 50 PLN)!
    • Gość: gość Re: Pralnia Techno Dry Serocka/Grochowska - odrad IP: *.chello.pl 18.05.10, 14:34
      A ja wręcz przeciwnie ODRADZAM w tamtym roku za płaszcz ze sztucznej irchy do
      kostek płaciłam 39zł.w tym roku nowa Pani chciała 70zł.ODRADZAM!!!
      • komisarz_ryba Re: Pralnia Techno Dry Serocka/Grochowska - odrad 31.12.10, 16:45
        Ojej ja też szczerze odradzam, skąd oni biorą tych ludzi - chyba z łapanki, Panie są wiecznie obrażone i nie chce im się nawet dzień dobry odpowiedzieć. JA rozumiem, że może praca w pralni to nie jest szczyt marzeń, ale w dzisiejszych czasach można chyba nauczyć personel kulturalnej obsługi klienta. Zawsze kiedy zdarzyło mi się korzystać z tej pralni, Bareja mi się przypominał.
        • Gość: magig Re: Pralnia Techno Dry Serocka/Grochowska - poleca IP: *.acn.waw.pl 03.02.11, 09:10
          Ja jestem zadowolony i nie narzekam ile ludzi tyle opinni ,polecam
          • Gość: Motylek Re: Pralnia Techno Dry Serocka/Grochowska - polec IP: *.merinet.pl 03.02.11, 21:25
            Witam ja jestem stałą klientką pralni i jestem zadowolona , bardzo miła obsługa Panie bardzo miłe i zawsze profesjonalnie wykonują swoją pracę .A co do cen to panie pracujące w pralni chyba ich nie ustalają a przecież wszystko drożeje.
            • Gość: GUCIO Re: Pralnia Techno Dry Serocka/Grochowska - polec IP: *.play-internet.pl 09.04.11, 11:46
              A szczególnie podwyżki w TECHNO DRY utrzymanie trzech kierowców KOSZTUJE !!!
        • Gość: Boguś Re: Pralnia Techno Dry Serocka/Grochowska - odrad IP: *.play-internet.pl 08.04.11, 11:53
          Zgadzam się z Panem zupełnie te kobiety na Grochowskiej to porażka. Zaniosłem spodnie jasne do prania okazało się ,iż plamy są NIE DO USUNIĘCIA ,a w innej pralni usunęli bez problemu.
          • Gość: bobo Re: Pralnia Techno Dry Serocka/Grochowska - odrad IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.11, 21:46
            Albo mi się wydaje albo w powyższych postach kierownictwo firmy próbuje reperować zszarganą (SŁUSZNIE) opinię firmy. Co za beznadzieja. Szkoda że nie czytałem tego forum zanim zaniosłem tam pranie.
            • bikus.1 Re: Pralnia Techno Dry Serocka/Grochowska - odrad 08.05.11, 22:18
              Ja akurat wiele razy korzystałem z tej pralni w wielu jej punktach. Dobra obsługa, szybko wykonana usługa. Co do cen - dla forumowiczów - to kiedyś sprawdzałem, to ceny są takie same jak w pralniach w galeriach handlowych. Pralnie są pod ręką, godziny otwarcia też spoko. Akurat niedawno podpisałem umowę stałą z tą pralnią na pranie ubrań firmowych mojej firmy i jestem bardzo zadowolony. A jaszcze jedno: mają usługę "prania na telefon", z której skorzystałem. Potrzebowałem koszulę, zadzwoniłem o 9.00 - przyjechali, o 16.30 miałem już pod drzwiami koszulę czystą i uprasowaną. Dziwię się złym opiniom na tym forum. Naprawdę polecam tę pralnię!!!
              • Gość: patek Re: Pralnia Techno Dry Serocka/Grochowska - polec IP: *.acn.waw.pl 10.05.11, 23:05
                Ja korzystam koło roku i nie miałem zastrzeżeń zobaczymy jak będzie dalej narazie polecam
                • Gość: Romek Re: Pralnia Techno Dry Serocka/Grochowska - polec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.11, 19:14
                  Ja też korzystam z tej placówki miałem kiedyś niewielki problem ale został załatwiony bardzo pozytywnie i jak narazie jestem bardzo zadowolony i polecam
                  • Gość: ZOSIA Re: Pralnia Techno Dry Serocka/Grochowska - odradz IP: *.play-internet.pl 17.05.11, 17:14
                    Mi urwali guziki w płaszczu i nikt nawet mnie nie poinformował ODRADZAM.
            • Gość: Zawiedziona Re: Pralnia Techno Dry Serocka/Grochowska - odrad IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.11, 21:08
              Faktycznie to forum wygląda sztucznie. Ja tylko ktoś opisze co mu się przydarzyło zaraz jest kilka postów od właścicieli starających się poprawić wizerunek.
              • Gość: anna Re: Pralnia Techno Dry Serocka/Grochowska - odrad IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.12, 20:54
                Robicie z ludzi idiotów tymi smsami które są wysyłacie .
                • Gość: pati Re: Pralnia Techno Dry Serocka/Grochowska - odrad IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.02.12, 02:08
                  O co chodzi z tym smsami ciekawośc pozdr pati
                  • Gość: ŻYCZLIWA Re: Pralnia Techno Dry Serocka/Grochowska - odrad IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.12, 21:12
                    O robienie z ludzi idiotów smsami i telefonami każdy ma prawo wyboru pralni .Czyżby Pan miał duży zysk z mojej osoby , że tak Pan postępuje???
    • Gość: Oooo Re: Pralnia Techno Dry Serocka/Grochowska - odrad IP: *.farm.amwaw.edu.pl 09.07.12, 14:19
      Pomimo tego, że watek troszkę "przymarł" myślę, że istotne będzie dodanie kolejnej opinii, która może zaoszczędzić komuś problemów. Powierzyłam tej pralni (specjalizującej się przecież w praniu sukni)swoją suknię ślubną.Nie dość, że zdarli 400zł (suknia ni należy do tzw."bez", nie ma miliona falbanek itp.) to dodatkowo zniszczyli- pojawiły się plamy, których wcześniej nie było- wyglądały jak wypalone, materiał porwany, pozaciągany.Panie przy odbiorze sukni powiedziały, że suknia jest w idealnym stanie, pranie przebiegło bez problemu...Niestety niedokładnie obejrzałam suknię będąc jeszcze w pralni (mój błąd).Z pozaciaganym materiałem dałam sobie radę, reszta nie do odratowania...Masakrę wykonaną przez te panie zauważyłam dopiero po "przeskanowaniu" sukni w domu, cm po centymetrze.Moja opinia dotyczy pralni na gocławiu. Co do obsługi w ogóle- panie nadąsane, nieprzyjemne.Zdecydowanie odradzam.
    • Gość: ania Re: Pralnia Techno Dry Serocka/Grochowska - odrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.13, 13:43
      A ja odradzam techno Dry w Wesołej na Wspólnej.Poziom usług żenujący..oddałam sukienkę w której prosiłam by wymieniono mi gumki na dekolcie i w rekawach.Efekt był taki,że sukienka po raz drugi trafiła do poprawki bo pani krawcowa zrobiła tylko wstawki z gumek na ramionach.Czekałam i czekałam..nikt nie raczył poinformować mnie że sukienka jest już gotowa,po miesiacu poszłam sama..zastałam panią krawcową,jak zobaczyłam tą sukienkę myślałam że obale sie..na raionach została gruba gumka pod pachą nic ana dekolcie wszyta cienka gumka i nie dociagnieta do końca..wyglądało to tak jakby szyło to dziecko a nie wykwalifikowana osoba.Beznadzieja!!w efekcie zabrałam sukienke i zaniosłam do krawcowej do Marysina.Nie polecam.
    • mmkk2019 Re: Pralnia Techno Dry Serocka/Grochowska - odrad 21.01.19, 19:30
      Gorzej niż źle! Oddałam do pralni ręcznie haftowany komplet - kilim i poszwę na poduszkę - pamiątki z podróży po Wietnamie (za które 3 lata temu zapłaciłam ok. 2000 PLN, wartość sentymentalna nie do przeliczenia na pieniądze). Zostały całkowicie zniszczone - kremowe wstawki zostały zafarbowane na różowo w szare plamy, czerwień i czerń wyblakły, a metalowe monety, którymi wykończony był kilim pokryte szarym nalotem. Właściciel pralni nie widział w tym żadnego swojego uchybienia! Nie usłyszałam słowa PRZEPRASZAM, a w ramach "rekompensaty" za szkodę po długich przepychankach i straszeniu mnie "ochroną" otrzymałam 100 PLN (dodam, że za pranie zapłaciłam "z góry" ok. 50 PLN)!
      • mmkk2019 Re: Pralnia Techno Dry Serocka/Grochowska - odrad 21.01.19, 19:31
        Wpis dotyczy pralni w Chotomowie
    • mmkk2019 Re: Pralnia Techno Dry Serocka/Grochowska - odrad 21.01.19, 19:32
      W pralni w Chotomowie gorzej niż źle! Oddałam do pralni ręcznie haftowany komplet - kilim i poszwę na poduszkę - pamiątki z podróży po Wietnamie (za które 3 lata temu zapłaciłam ok. 2000 PLN, wartość sentymentalna nie do przeliczenia na pieniądze). Zostały całkowicie zniszczone - kremowe wstawki zostały zafarbowane na różowo w szare plamy, czerwień i czerń wyblakły, a metalowe monety, którymi wykończony był kilim pokryte szarym nalotem. Właściciel pralni nie widział w tym żadnego swojego uchybienia! Nie usłyszałam słowa PRZEPRASZAM, a w ramach "rekompensaty" za szkodę po długich przepychankach i straszeniu mnie "ochroną" otrzymałam 100 PLN (dodam, że za pranie zapłaciłam "z góry" ok. 50 PLN)!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka